![]() |
חידה לחנוכה :)
חידה יפה לחנוכה
אמא בישלה 8 סופגניות באחת מהם היא הכניסה סוכריה. לאחר הבישול אמא לא ידע איפה נימצאת הסופגניה עם הסוכריה. לצורך החידה כל ה 7 סופגניות שוקלים אותו דבר חוץ מאחת שהיא עם הסוכריה (שוקלת יותר). יש לכם 2 שקילות על מישקל מוזניים (לא דיגיטאלי) כדי לדעת איפה הסוכריה. אסור לחתוך את הסופגניות או לאכול אותם חחחח על תרשמו פה את התשובה בזמן הקרוב שלחי לי לפרטי ואני יכתוב פה מי ענה נכון. עריכה: חחח על תשלחו לי פתרון ב 3 שקילות זה לא חוכמה יאללה ניראה מי הראשון |
שוקלים 4 בצד אחד ו4 בצד אחר
ה4 שנופלים לוקחים ומחלקים ל2-2 ה2 שנופלים לוקחים ועושים אנד דנ דינו...:) |
שלחתי לך את התשובה בהודעה פרטית..
אני חושב שהיא תסבך אותך כי לא ניסחתי כל כך טוב. |
ציטוט:
|
זה מהחידות המתחכמות האלו
או משהו אמיתי? |
ציטוט:
אן פה שום טריק מחר בצוהריים אני יפרסם את התשובה |
בדר"כ בסופגניות יש כזה באמצע ריבה
ובסופגנייה עם הסוכריה אין:P 0 שקילות :P |
ציטוט:
בוא נגיד שבמקום סופגניות היה אפשר גם לעושת את החידה עם כדורים ושאחד מהם יותר כבד. |
אין פה שום תחמון..קצת מחשבה.
|
אפשר להרוס לך?...
3 בצד אחד 3 בצד שני... מכאן כל אחד ידע לענות. |
אני יודע עם 6 סופגניות.... :P
|
סבתא שלי פתרה ב2 שניות.. 3 ו3.. חח.. היא הייתה מורה בדור הישן...
|
ציטוט:
חחחחח ניראה לי שעדיין יש כאלה שלא יודעים |
זה היה ממש קל..
תוך 3 שניות הצלחתי חח |
חחחח מעניין שאך שאמרו את התשובה ישר כולם יודעים
|
עוד אחת
ברשותך שני פתילים(חוטים) באורך שווה כל פתיל, אם מדליקים אותו מיצד אחד, יבער במשך שעה בדיוק עד שישרף כולו הפתיל בוער בקצב אחיד לכל אורכו אסור לקפל, אסור למדוד ואין שעון בסביבה כיצד אפשר בעזרת שני הפתילים וגפרורים למדוד 45 דקות??? |
אני עדיין לא מבין איך לעזאזל 3 עם 3.
נגיד שיצא שה3 הראשון שקל יותר מה3 השני. מה הלאה? |
אז שוקלים 1 כנגד 1 מהשלוש, ואז רואים.
אם שוקל אותו דבר כניראה שהשלישי שלא נשקל הוא זה שעם הסוכרייה. |
פתרתי גם את החידה השניה
|
ציטוט:
|
ציטוט:
-------------------- ומדליק אחד מהם שהוא מגיע לחצי אתה מדליק את השני מהצד השני שהם יפגשו זה 45 דקות |
ציטוט:
|
ציטוט:
______|_____ ___|_________ |
ציטוט:
|
בהתחלה אתה שורף כל פתיל מקצה אחר ואז ששניהם נפגשים זה בעצם החצי - 30 דקות ואז מכבה אותם.
אח"כ אתה שם את שני הפתילים אחד ליד השני אבל הופך אחד שכל פתיל לדוגמה הצד השרוף יהיה צד שמאל והצד שנשאר יהיה צד ימין. עכשיו עושה אותה פעולה, רק שפתיל אחד אתה מדליק מהאמצע שפתרנו קודם ואת הפתיל השני אתה מתחיל מההתחלה שלא נשרפה. שהם יפגשו יעברו 15 שעה. (לא הסברתי ממש טוב, אני ינסה להכין תרשים או משהו..) http://www.siz.co.il/up/jl4tlnzqnzmg.jpg |
שקילה 1:אממ לוקחים שישה סופגניות שמים שלושה במאזננים בצד א ושלושה בצד ב אם הם זהים עוברים לשלב הבא
שקילה 2: לוקחים עוד שני סופגניות שנותרו שמים אחת בצד א והשני בצד ב' בודקים מי יותר כבדה וככה מגלים. אני חושב שיש עוד כמה פתרונות =] עריכה: מצטער לא ידעתי שיש חידה חדשה =\ |
שלחתי לך בפרטי.. תגיד אם זה נכון
|
ציטוט:
מחר בבוקר אתה תפרסם את התשובה |
ציטוט:
|
התשובה היא -
אתה מדליק אחד מ2 הצדדים ואת השני מצד אחד כשהוא נגמר אתה יודע שעברה חצי שעה.. ואז מדליק את השני מצד אחד *-------------* *------------- אחרי חצי שעה *-----* |
ציטוט:
אם המאזניים שווים סימן שהסופגניה עם הסוכריה לא נמצאת בתוך ה 6 האלה ואז זה באחד מה 2 סופגניות שבצד (ואז שוקלים אותם) ויודעים מה יותר כבד עכשיו נגיד שהסופגניה עם הסוכריה כן נמצאת בתוך ה 6 האלה אתה רואה איזו קבוצת סופגניות יותר כבדה לוקח אותך את ה 3 סופגניות הקלות שם בצד אתה לוקח 2 סופגניות רואה מה יותר כבד אם שווה הסופגניה השלישית זאת זאת עם הסוכריה אם משהו משם יותר כבד מהשניה זאת הסופגניה עם הסוכריה =] |
ציטוט:
ניראה לי שגם שלך נכון |
3 בכל צד..
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 01:26. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ