![]() |
המוזיקה - עושה את האדם?
מה עושה את האדם?
המוזיקה שהוא שומע ? המוזיקה שהוא עושה? דרך החיים שלו? הבגדים שלו? הכסף שלו? מה עושה את האדם למה שהוא? הרי האדם משתנה במשך השנים. דוגמא? אם יהיה ילד בן 12 עני , ואיכשהו יהפוך למיליונר עשיר בגיל 20 , סביר להניח שיהיה שחצן , מה שלא היה בגיל 12. אני מאמין שהמוזיקה , מאפיינת את האדם. המוזיקה עושה את האופי שלנו . אדם לא נולד עם אופי , האופי שלו נוצר עם השנים . לפי דעתי עד גיל 18 האדם בונה לעצמו אופי. במשך השנים הוא מסתגל לסגנון מוזיקה מסוים , לדרך חיים , לדרך מחשבה , דרך פעולה , דרך התנהגות . אני למשל שומע ביטלס , יש שיגידו שהמוזיקה לא משנה את האדם , אבל מאז שאני שומע ביטלס ( שנתיים ) , נהייתי רגיש יותר , מוזר , אבל אומר משהו. מאז שמצאתי דרך יפה יותר להגיד דברים , בניתי לי דרך התנהגות שונה. בקיצור , אני לא מאמןי באנשים אחרים , אני לא מאמין שה' עובר על חיים של כל אחד ואחד מאיתנו ומשנה אותם , אני מאמין שה' נותן לנו חיים ומקווה שנדע איך להתמודד עם העולם ועם עצמנו , כך שלאחר הבריאה ה' בוחן אותנו. די , חפרתי , אהה? צפו לעוד אשכולות פילוסופיים מטומטמים. ( דרך אגב, כבר עכשיו אני שומע ביטלס שעה רצוף :P ) |
ואם מישהו אוהב את כל סוגי המוזיקה? זה הכל תלוי בטעם, המוזיקה לא עושה את האדם, הוא בוחר אותה בגלל מכלול דברים כימיים במוח שיוצאים "נעימים" לאוזן שלו ולאוזן של מישהו אחר יכולים להשמע "זוועתיים". אני למשל שומע -הכל- פרט למזרחית.
|
ציטוט:
אני דווקא שומע מזרחית. |
ציטוט:
|
אני שומע לרוב ראפ...היפ הופ..לא הסתכלתי על זה ככה דוגרי זה נכון..:D
(תפתח בלוג המלצה ;) ) |
את המאפיינים העיקריים אדם 'בונה' עד הגיל 6.
כמובן שאפשר להשתנות, אך בסיס האופי כבר שם מתקבע. מוזיקה משפיעה על האדם? אני לא מאמין בכך. אולי אנשים תקיפים שומעים מוזיקה תקיפה וכו', אך הם שומעים מוזיקה כזו מכוון והם תקיפים, לא ההפך. אם מוזיקה היתה מעצבת את אופי האדם, הייתי אדם מאוד מאוד מסוכן. |Lol| אני שומע חלק נכבד מהזמן Death/Doom/Gothic/Black Metal, אך אני גם מגוון עם Thrash/Speed/Glam/Heavy Metal וClassic Rock. |Rolleyes| |
ציטוט:
ציטוט:
|
גבר, נתפסת יותר מידי לקטע של המוזיקה,
אם בן אדם מתחבר למשהו, לא בהכרח מוזיקה, בטח שהוא יושפע מזה. נכון שרוב האנשים מושפעים בעיקר ממוזיקה ולכן זה משקף את האופי שלהם. |
ציטוט:
בסיס ההתנהגות (אופי), תשתית האדם אם תרצה אשר משפיעה על שאר ההחלטות וכישורים בחיים, מתפתחת עד הגיל 6. מאמר נחמד שGoogle עזר לי למצוא: http://www.cliffsnotes.com/WileyCDA/...eId-26775.html בתפריט בצד ישנם נושאים רבים. |Rolleyes| |
לדעתי זה נכון חלקית כי אם ילד קטן ישמע כל הזמן רוק כבר מאוד זה ברור שהוא יהיה קצת תוקפני או משהו בסגנון ומה שבטוח זה שהמוזיקה משנה את המצב רוח אני למשל כשאני בדכאון קטן ומשעמם כזה אז אני שומע ככה איזה TONY PARKER או CHAD CRUGER מכל מיני זמרים כאלו שירים שקטים כאלו שמקפיצים אותך חח ד"א גם סרטים משפיעים מאוד על הבן אדם אם אתה רואה סרטי אימה כשאתה קטן אתה תהיה קצת פחדן אם תראה סרטי רצח מכל מיני יהיה לך אופי גם פחדן וגם תוקפני כזה ואם תראה טלנובלות תהיה סבתא XD
|
ציטוט:
|
שמה שהאדם שומע, זה מוזיקה שמאפיינת את אותו אדם, ולא ההיפך.
דרל חיים של בן אדם, תכונות שלו, דורכים שלו להתמודד עם בעיות בחיים, קטנות וגדולות, זה מה שעושה את האדם. |
הסביבה עושה את הבנאדם
והבנאדם משתנה עם הזמן כל אחד בזמן שלו יש כמה "פאזות" היה איזה פסיכולוג שכתב על איך האדם משתנה בזמנים נתונים איזה דברים משתנים וכו' ומוזיקה זה חלק מהסביבה =\ מה שאני הולך לכתוב עכשיו יכול להעליב כמה אז אני מצטער מראש לא מכוון לאף אחד** לגבי המוזיקה נתחיל בזה שכל אחד שומע מה שהוא אוהב אף אחד לא ישמע משהו שהוא לא אוהב אנשים יכולים לשנוא מוזיקה עכשיו הסיבה לאהבה לדעתי היא 2 גורמים שהבנאדם מזדהה עם המוזיקה והוא המוזיקה דוגמא מי שמקשיב לראפ הוא ישחק אותה מגניב ויתלבש בהתאם וכו' מי ששומע מאטל פריק עם צמידים חולצות וכו' עכשיו הסיבה השניה זה מה שחסר לבנאדם בחיים מה שהוא רוצה לעשות אבל לא עושה משהו שהוא רוצה להיות אבל בחיים לא יהיה יש גם את האלו ששומעים מאטל אבל תראו אותם שקטים כאלו תראו אותם עם אוזניות ישר יקפוץ לכם בראש שזה בטח מוזיקה קלאסית והם נהנים מהמוזיקה באותה מידה כמו האלו שחיים אותה זה לפחות דעתי |
לא הבנתם אותי נראה לי (אולי לא הסברתי טוב. )
לא אמרתי שסגנון המוזיקה , למשל רוק , עושה את האדם . אם בן אדם ישמע רוק על החיים , הוא יהיה אדם קר יותר , אל תגידו לי לא , ככה זה. ואם לא קר , אז תוקפני , שזה גובל על קור. יש המון תסמונים לדבר הזה , אין לי איך להסביר , זה יושב לי בראש ועומד על הלשון , אבל אין איך להסביר את זה , לפחות לא אני. עריכה : לGMB - נכון מאוד , אך אני שאלתי מה גורם לבן אדם לבחור בדרך החיים שלו , ואתה אמרת מה זה דרך חיים . :) לשניים שאמרו שהם שומעים הכל . הגיוני , אבל בטוח יש משהו שמשפיע על המוח שלכם יותר מאשר שאר סגנונות המוזיקה , סגנון שצובט לכם יותר בלב . בקיצור , סגנון שאתם מתחברים אליו " קצת " יותר. עוד עריכה : לאחד שאמר שאני צריך לפתוח בלוג : באמת מחמם את הלב לשמוע את זה, אבל לא נראה לי. אני לא תמיד צודק ,אתה יודע . כמעט והוכח כאן שאני טועה , למרות שבליבי אמשיך לחשוב כך. אני גם בסה''כ בן 14 , ומהתגובות הכל כך רעות שקיבלתי על הגיל שלי , אני לא מאמין שמישהו יקשיב לי בכלל. היה נחמד לקרוא את זה , תודה. :) |
אתה אומר את דעתך, אך היא לא מבוססת על כלום.
אין שום דבר שמוכיח, או אפילו מרמז על מה שכתבת. בנוסף להכל, גם לא כל כך נראה לי שאתה מבין במוזיקה. |
הסביבה עושה את הבן-אדם, אם בן-אדם מסויים לובש בגדים מסויימים ושומע מוזיקה מסויימת ומסתובב עם בני-אדם מסויימים אז הסביבה מרכיבה את הבן-אדם.
|
כל אדם באמונתו יחיה, גם אם היא שגויה.
תהיו בריאים. |: |
אני אישית שומע מוזיקה שחורה והיא בכלל לא משפיעה עלי בצורה כזאת
ובכלל קשה לי לראות שמוזיקה משפיעה על אדם בצורה כזאת חזקה החברה הכי משפיעה בנאדם לא יהיה אותו בנאדם ליד סבתא שלו וחברים שלו עשו ניסוי כדי לראות מה משפיע על בנאדם לקחו שלוש טייסים במארינס האמריקני שאומנו לעמוד מול כול לחץ אמרו להם שהם הולכים לבדיקות הראו להם מראה לשניים מהמראות השתקפו צבעי אדום וכחול באחרת מהמראות לא השתקף צבעים לאחר ששני חילים אמרו שהם רואים צבעים כחולים ואדומים הם הגיעו לחייל אם המראה הרגילה שלא משקיפה צבעים ושאלו אותו אם הוא רואה צבעים והוא אמר שכן רק בשביל להראות שהוא כמו שני החילים הראשונים ולא להראות שאצלו משהו שונה ... זה מסמל עד כמה החברה משפיעה . |
לחץ חברותי, הרצון לשייכות וכו' לא בהכרח משקף שינוי אופי.
פותח הנושא טען שהמוזיקה משנה אותך מבפנים, לא את ההחצנה שלך. אם אתה אדם שמושפע בקלות, אתה תחצין חזות שונה בהתאם לסביבה ואפילו מוזיקה בהקשר זה, אבל האופי לא ישתנה. |
ציטוט:
המשפט זה בכלל " צדיק באמונתו יחיה" http://www.safa-ivrit.org/expressions/more.php וד"א זה תלוי מאוד בבן אדם כמו שאתה( עומרי) אמרת אני למשל מאוד מושפע בקלות למשל אני רואה סרט אימה אז יש לי הזיות מכל מיני אם אני רואה סרט רומנטיקה או משהוא בסגנון אני כולי בדיכאון כזה חח אם אני רואה קומדיה טובה אני צוחק ושמח כזה אחרי זה אם אני שומע מוזיקת מטאל או איזה רוק כזה אז אני נהיה כבד כזה ומתחיל לדבר בעצבנות אבל אם אני שומע מוזיקה שקטה ורגועה אני נהיה שקט כזה וכ"ו בקיצור אצלי מספיק שאני ישמע שיר אחד אני כבר מתעפך :) זה גם טוב וגם לא חחח בקיצור כל אחד הוא מיוחד כל אחד מושפע בצורה שונה כל אחד מבין משהו בצורה שונה כל אחד חושב בצורה שונה הכל אצל כולם שונה אין משהו שהוא בידיוק אותו הדבר |
לא ציטטתי שום משפט, סך הכל אמרתי שכל אדם באמונתו יחיה. |:
|
ציטוט:
יש אנשים, ואני בניהם, שמתחברים למשפט "איש באמונתו יחיה", זה שהמקורות אומרים שצדיק באמונתו יחיה - יופי. שיגידו. די כבר להעלות את זה. |
ציטוט:
ומסכים איתך , גם אני בתור חובב מטאל ממש לא מאפיין את הסטיגמה של הסגנון , רוב האנשים שנראים כמו המוזיקה שהם שומעים הם לרוב מושפעים (כמו כל האימואים שצצו להם בשנים האחרונות...) מה שכן מוזיקה עוזרת לקרב אנשים , בעיקר בגלאי הנוער לדעתי. |
וואלה יש משהו במה שאתה אומר (חוץ מהקטע של ה'.. שאני לא אפתח את הדיון הזה כרגע)..
אני רואה את העניין הזה באופן ברור בשטח, אני רואה אנשים ששומעים רוק מטאל וכל הרעש הזה, וככה אני רואה את צורת הלבוש שלה.. עגילים בכל חור, חימצונים, סוג לבוש שונה וכו'.. ואילו אני רואה מצד אחד אנשים שומעים מזרחית - לובשים אחרת ואפילו מתנהגים אחרת.. יש משהו במה שאתה אומר , זה נכון. |
ציטוט:
ציטוט:
בקשר לעגילים וסגנון לבוש, זה בעיקר מוטיב של ה'נסחפים' יותר בין המעריצים. בתחילת שנות ה-70 חובבי מטאל (ואמנים) היו לרוב בעלי שיער ארוך, אך זה מכוון והם היו 'היפים'. בהמשך שיער ארוך הפך לסמל, אך כיום אין מראה מסוים. קח אותי למשל. עברתי משיער קצוץ לארוך, לקרחת ובחזרה לקצוץ. אני לא מושפע מאף אחד, רציתי לבדוק מה אני אוהב יותר. אמנם אני נראה כך כרגע: http://www.ildev.co.il/omri/fuckingme2.jpg אך יכלתי באותה מידה להיות מגולח עם שביל בשיער, ועדיין לשמוע מטאל ללא הפסקה. פותח הנושא אמר שמוזיקה משפיעה על אופי האדם, מי שהוא. בינתיים כולם מסכימים שזה נכון ומדברים בעיקר על סגנון לבוש והחצנה (מה שלא קשור כלל לאופי). |
ציטוט:
|
ציטוט:
רוב בני האדם על פני כוכבנו הקטן מחפשים להשתלב, בין אם מדובר בקבוצה חברתית, מקום עבודה או קבוצה טיפה כללית יותר (דת, מדינה וכו'). אנשים מחפשים מכנה משותף וזה גורר לבוש דומה, צורת דיבור דומה וכו', אך זה לא אומר שהאופי שלהם זהה. |
לאחר התגובות שלכם כאן , חשבתי לי על משהו.
אמרתם שעד גיל 6 האדם בונה את אופיו , נכון? אם יעשו ניסיוי ( שהאמת, לדעתי זה ניסוי אסור ! ) ויביאו לתינוק מגיל שנה עד גיל 6 לשמוע כל יום מטאל, ולתינוק אחר באותם זמנים אבל לשמוע ראפ ולתינוק אחר באותם זמנים אבל לשמוע מזרחית , לדעתי , התינוקות יקבלו את מאפייני המוזיקה , למשל התינוק עם המטאל , יהיה טיפוס קר מאוד וכו'... בקיצור , יש הסתברות גדולה שטעיתי , אבל הנושא כאן הוא לא אם אני צודק , אלא אם למוזיקה יש כזה תפקיד בחיינו. |
שטויות..הסביבה עושה את הבנאדם והחינוך בבית...אין שום קשר למוזיקה..
אני לדוגמא שומע מזרחית..קשה לי להגיד שזה לא בגלל הסביבה.. |
ציטוט:
מטאל = קר? אתה ידידי היקר הצמדת סטראוטיפ מוטעה לאחד מהז'אנרים הפחות קרים בתעשיה. תשמע מטאל, ואז נדבר. |Rolleyes| אם כבר אתה נכנס להפתחות, אומרים שאופי האדם נקבע לפי התנהגות (מודעת ולא מודעת) ההורים, והיא זו שמעצבת את אופי הילד. הוא נמצא אתם (או לפחות עם אמו) מרגע היוולדו, וגם בגיל מאוחר יותר מדובר בדמויות שהוא מעריץ. אני לא חושב שמוזיקה ברקע תשפיע כל כך, וגם אם כן, לא מדובר בתוצאות שאתה ציינת. למה? כי זו לא המשמעות של המוסיקה. |
ציטוט:
החברים שלי ששומעים גם מטאל הם לא קרירים ולא נעליים , ואלה ששומעים מזרחית הם לא ערסים ולא כלום , אתה סתם זורק מילים לאויר , מה אגב עם אלה ששומעים את כל הסוגים? ידברו עם ח' וע' , ילבשו שחור עם ניטים ויפזרו נצנצים ורודים בכל מקום? >_< ציטוט:
|
ציטוט:
בשנות ה-90 הוא אהב מאוד את הגינג'-בלונד, אבל הוא גם אהב שיער קצר (יחסית), אז... ;P אני הולך להשמע מוזר, אבל אני חולם על השיער שלו. דייב לא מופיע בחלום, רק השיער. |Lol| אני כזה מחבק אותו. |winky| |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 15:28. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ