![]() |
[סקר] בן אדם שחוגג את חג המולד יכול לקרוא לעצמו ציוני?
שלום,
עקב ויכוח סוער שהיה לי עם אחד מבני כיתתי היום בשאלה האם בן אדם שחוגג את חג המולד,חגים ומנהגים נוספים אחרים בטענה שזאת מסורת (במקרה הנ"ל מסורת של עולי רוסיה) ושאין סתירה בין זה לבין העובדה שהוא ציוני, החלטתי לפתוח את הסקר הזה. לדעתי אין שום בעיה שהוא חוגג איזה חגים שהוא חוגג שיבושם לו. "איש איש באמונתו יחיה". אבל אני לא חושב שהוא יכול לקרוא לעצמו ציוני שהרי הציונות זוהי תנועה יהודית שיש לה זיקה דתית לא"י (נכון היא לא הייתה מההתחלה לדוגמה תוכנית אוגנדה אבל בכל מקרה זה המצב היום). אז יאללה חבר'ה תכתבו פה את דעתכם :) במיוחד אני מעוניין לשמוע תגובות של עולים מרוסיה שגם הם חוגגים את חג המולד וכד'. יום טוב לכולם כפיר |
לדעתי הם כן יכולים לקרוא לעצמם ציונים, אני יערוך אחריי זה וירחיב למה .
|
תגדיר ציונות.
|
עצם העובדה שהוא עלה ארצה הופכת אותו ליותר ציוני מאשר 99% מהאנשים פה.
|
ציטוט:
ציטוט:
השאיפה של הציונות היא להשריש את היהדות במדינה בא"י! איך אתה דואג ליהדות על ידי זה שאתה חוגג חגים של נוצרים? לא כל מי שעולה ארצה הוא ציוני! |
מסורת? כן, מסורת נוצרית.
יהודים ברוסיה לא חוגגים את חג המולד, אלא את חנוכה כמו כל שאר היהודים בעולם. |
ציטוט:
תנסה לעשות אפילו סקר קטן כאן בפורום עם הכותרת "מהי ציונות" ותראה שאתה מקבל עשרות דעות שונות - ולכן השאלה שלך לא יכולה להיות רלוונטית. |
בקיצר, מה שניסית לשאול כאן זה:"האם מי שחוגג את חג המולד הוא יהודי?"
וכדי שלא ינעלו לך את האשכול השתמשת במילה "ציוני". דבר אחד אני כן יכול לומר לך, לאותו אנטישמי ממש לא אכפת אם אתה ציוני, דתי או חילוני. כל עוד אתה יהודי, מבחינתו? צריך להרוג אותך. |
חג המולד זה מסורת אצל הרוסים, זה לא קשור לעדה ולא שומדבר אחר.
|
זה קשור לתרבות
בתרבות שלו הוא חוגג (כמו שהוא חגג ברוסיה) גם את חג המולד וגם את חנוכה, או רק את חג המולד, זה לא קשור לזה שהוא יהודי/ציוני |
החג הכי יפה שיש, יותר מכל החגים שיש פה בישראל(זאת דעתי).
אני מגיל 0 חוגג ואמשיך לחגוג, מסורת עוד מאוקראינה.. נצרות? לא מעניין אותי. אני יהודי ואף אחד לא יכול להגיד לי אחרת. לא שואל אף אחד מה אני. נקודה. |
חג המולד הוא חג שחוגג את לדת ישו. אני די בטוח שאני יכול לכנות אדם שחוגג את אותו חג, "נוצרי".
כאשר כל מה שהנצרות מיצגת הם דבריו של ישו, אז חגיגת לדתו היא נוצרית למדי. במיוחד כאשר חוגגים בצורה הנוצרית. קחו לדוגמה את 'סנטה קלאוס', למעשה מדובר בדמות המבוססת על הקדוש ניק. קדוש נוצרי שהיה בחייו בישוף בכנסייה הנוצרית. אולי עברתם ברית מילה, אולי עליתם לתורה, אבל ברגע שסגנון חייכם כולל "מסורות" נוצריות, אתם לא יהודים. לפחות לא אחד הזרמים המוכרים ע"י הרבנים. מצטער, אבל חג המולד הוא חג נוצרי דתי למדי. פבל, לא מדובר ב"חגים של ישראל", אלא חגים של יהודים. יהודים במרוקו חוגגים את החגים שחוגגים יהודים בפולין, ובכל מקום אחר בעולם. |
אתם יכולים במקום "חג המולד" לקרוא לזה "שנה אזרחית חדשה".
כמו של שנה נפתח דיון על זה כאן בהוסטס, ועכשיו תבוא התגובה של הסילבסטר ועל זה שהוא הרג יהודים (o_O). אני מכיר המון אנשים שנולדו כאן בארץ, לא עלו מברית המועצות חוגגים את השנה החדשה. מה, הם לא ציונים? הרי הם גדלו כאן והם לא מכירים שום מקום, תרבות אחרת חוץ מישראל. |
יודע מה? ניסוח אחר.
יהודים לא חוגגים את חג המולד. תפרש מה שאתה רוצה מכך. |
ציטוט:
ציטוט:
|
לדעתי גישה ציונית היא פשוט 'Pro Israel', אבל יהדות זה עניין אחר.
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
גלובליזציה אחי גלובליזציה.
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
לדעתי ציונות לא שווה יהדות. ציוני זה בן אדם שאוהב את הארץ מוכן להקריב את נפשו למאנה (שירות צבאי לדוגמא) אוהב את התרבות מוכן לתרום למדינה...הייתי אומר ציונות זה פטריוטיזם. |
בחרתי באפשרות "כן" היות ויש רבים כאלו שלא חוגגים ספציפית את חג המולד, פשוט הולכים וחוגגים באותו יום... לכן זה לא מונע מהם להיות ציוניים.
|
ציטוט:
ציונות באה מהמילה 'ציון', במקור הר ציון, אך בהמשך ירושלים ולבסוף גם ישראל. אידאולוגיה פרטית ויחודית לנו, הגרים בישראל. אפשר להתעקש ולטעון ש'ציונות' מוגבלת ליהודים בלבד, אבל לדעתי מדובר בכל התושבים (אחרי הכל, כולנו באותה סירה). דרוזים שחיים כאן בדיוק כמונו, שמשרתים בצבא ההגנה לישראל, שעובדים ומפרנסים משפחות. מה איתם, לא ציונים? ציונות היא X, ויהדות היא Y. חג מולד וציונות? למה לא. חג מולד ויהדות? חזרה לתשובה שלי: ציטוט:
|
ציטוט:
תקרא לזה חג מולד, תקרא לזה חג הנוצרים, תקרא לזה סילבסטר, תקרא לזה איך שבא לך.. זה עדיין לא מונע מרוב האוכלוסייה לחגוג ולהנות באותו יום. |
אולי תופתעו לדעת, ונראה לי שרבים לא יודעים גם לא נוצרים.
אבל הולדת ישו בכלל בתאריך 24 לדצמבר (אתמול - או שזה היום ה-25) בכל מקרה, חוגגים את השנה האזרחית ב 31 לדצמבר בגלל שזה התאריך לברית המילה של ישו. ברית מילה היא מנהג יהודי ובכלל לא קשור לנצרות, אז תתנחמו בזה שמיליארדי אנשים חוגגים את ברית המילה של ישו (= |
ציטוט:
אני יכול לצאת ולבלות בכל יום אחר, אבל לא ב'סילבסטר'. רק שתדע, יש הבדל בין הסילבסטר וחג המולד, הבדל עצום ודתי. יש את 'מיסת חג המולד', אבל אין את 'מיסת הסילבסטר'. למה? כי חג המולד הוא חג דתי. בדיוק כמו ש"נוצרי" שיורד כל יום על הברכיים לכוון מכה ומתפלל חמש פעמים הוא לא באמת נוצרי (אני לא אומר שהוא מוסלמי, אבל נוצרי הוא לא), כך גם "יהודי" שחוגג את חג המולד. למוסלמים יש את ה-חג', ולנוצרים יש את חג המולד. |
ישו היה יהודי לכל דבר ועניין, הוא לא היה ציוני מהסיבה הפשוטה - שהוא כבר גר בארץ ישראל.
אם צריך לחגוג בשבילו? לא יודע..אם צריך לחגוג את חג המולד? זה תלוי... עכשיו - ציוני? איך זה קשור? לפי ההגדרות שלכם 'ציוני' הוא אדם שרוצה שתהיה מדינת יהודים בארץ ישראל, אז מה מונע ממנו להיות נוצרי? חוץ מזה, יהודי הוא כל אחד שאמא שלו היא יהודייה, אלא אם כן המיר דתו. אני טועה? ככה שגם אם יעבור על עשרת הדברות - אחת אחרי השנייה, יהיה יהודי. ועוד משהו - מי ששמח כשנבחרת אנגליה מנצחת את נבחרת צרפת - בהכרח לא מעודד את נבחרת ישראל? |
ציטוט:
הוא היה יהושוע כשהיה קטן כשגדל היה רופא או משהו ואז בית הדין היהודי תלה אותו על צלב מזה נולדה הנצרות אבל ישו היה יהודי כשהיה קטן ציטוט:
|
ציטוט:
חלק גדול מאותם אנשים שיוצאים לחגוג את השנה האזרחית החדשה, יוצאים גם לחגוג בראש השנה היהודי בפאבים, מועדון או כל דבר אחר. זה שלנוצרים יש חשיבות רבה יותר מבחינת השנה האזרחית זה משהו אחר... |
ציטוט:
לכן גם כשיהודי אתיופיה טענו למקורם, הרבנים בארצנו התנגדו עקב המנהגים השונים (חלק נכבד מהמנהגים שלנו פשוט לא קיימים אצלם), בדיקת דנ"א אישרה שחלקם הם 'כהנים' (יש חותמת גנטית) ולכן קיבלו אישור לעלות ארצה. מול הרבנות הם אינם יהודים, אלא רק אלו אשר "חונכו מחדש" כיהודים. הקושי בהמרת דת הוא מבחינת הדת הנכנסת, לא היוצאת. ברגע שאתה עוסק בדת אחרת (גם אם היא לא רוצה אותך), אתה לא שייך לדת הקודמת שלך (במיוחד ביהדות). בקשר לעשרת הדברות, אני לא רואה שום קשר. עשרת הדברות הם חוקי האל לאדם, משמע חלים על כולם. העובדה שבדתות אחרות לא מאמינים בהם, זה עניין אחר. אתה יכול להיות נוצרי ועדיין מבחינת היהודי אתה חוטא בכך שאתה עובד אלילים. הזרמים הראשיים ה'מקובלים' (רשמית, לא בהכרח ע"י הרבנים) הם היהדות הרבנית והיהדות הקראית, בשני הזרמים (שלהם יש תת-זרמים רבים) לא מקובל לחגוג דתות שקר. אז גם אם בעינך אתה יהודי, מול הקהילה היהודית אתה לא. |
ציטוט:
לפי ההלכה, יהודי הוא כל מי שאימא שלו יהודיה. למי מגיע יותר עונש ולמי מגיע פחות, את זה יחליטו למעלה. ואם אתה כבר מדבר על עניין ה"חברה", אז כמו שכבר ציינתי: לאותו אנטישמי לא אכפת אילו חגים אתה חוגג, כל עוד אתה יהודי לפי ההלכה שלנו, אתה לא אמור להתקיים פה מבחינתו. |
עמרי יש לך טעות:
אם עזבת את היהדות אז זה לא משנ לאן עזבת אתה עדיין יהודי וכל פעולה נגד הדת שעשית היא עבירה ולנושא: כמו שדניאל אמר תגדיר לי ציונות....ומה זה כ"כ חשוב לכם ציונות? מה משנה לכם אם תגורו בירושלים בארץ ישראל או בצרפת?ארה"ב? הסיבה היחידה שאני רואה שמישהו רוצה להיות בא"י (ארץ ישראל) היא בגלל דת....אם לא אז לכו תגורו בהונלולו מה זה משנה? |
ציטוט:
דת היא לא מועדון פרטי, אלא דרך חיים. כל דת מאמינה שהיא יודעת כיצד אמורים לחיות. במידה ואתה מקיים את כל מה שדת אומרת, אתה הולך לפיה, וביהדות אתה יהודי. אין שום סיבה שמישהו יגיד לך אחרת, גם אם אמא שלך לא יהודיה. אולי זה יכול להקשות עליך למצוא 'שידך', אבל זה כי מחפשים יהודי ממשפחה יהודיה טובה, לא יהודי. ולמרות ואתה צאצא לעם היהודי, ביהדות מעל הכל מאמינים ביכולת לבחור. במידה ואתה בוחר דרך אחרת (ששגויה לפי היהדות), אתה לא יהודי. הסיבה שאתה חוטא כשאתה לא מקיים מצוות (גם כשאתה לא יהודי), היא לא מכוון ואתה יהודי לעד. אלא מכוון והדרך שאנחנו ביהדות מאמינים בה, חלה על כולם. התגית של 'יהודי' היא פשוט לאדם שהולך באותה דרך. הדרך לא חלה על אדם אחד, ועל אדם אחר לא. בדיוק כמו שיש אנשים שפתאום מגלים מחדש את ה'תשובה' לדרך חיים, כל אחד יכול להיות יהודי ואפילו בתוך היהדות להכנס לזרם אחר. לסיכום (אחרי כל החפירות, אני מופתע שלא מצאנו נפט), יהודים לא חוגגים את חג המולד. |: |
זה בדיוק מה שלא נכון!!!
לא משנה מה אתה עושה אתה יהודי וגם היהדות קוראת לך יהודי לכל דבר ואם אתה גוי אתה יכול לשמור שבת 1000 פעם (שדרך אגב זה עבירה לגוי לשמור שבת) אבל אם לא התגיירת כהלכה אתה לא יהודי! |
ציטוט:
כמו שכבר אמרתי, יהודים הם עם לפני שהם דת, ואתה אכן צאצא לעם היהודי. :-/ |
אוקי חשבתי שהתכוונת למשהו אחר
בכל מקרה יהודי לא חוגג סלבסטר או איך שלא קוראים לחגים האלה.... |
העניין הוא שסילבסטר הוא לא ממש חג, אלא יותר יום ל-"ציון של...".
אני אישית לא חוגג אותו, אבל זה לא כמו לחגוג את לדת ישו. |: |
אוקי אז מה הרעיון? לחגוג חג שבו נולד בנאדם שבגלל הדת שהוא יצר היהודים נרדפים כבר אלפיים שנה? תחשבו לפני שאתם הולכים לדברים כאלה
|
הרעיון הוא לא לחגוג חג שחוגג (משפט בסגנון "שרה שרה שיר שמח..." |Lol|) את לידת המשיח השקרי, תחילתה של דת שקר וקדושים נוצרים.
כל דבר מהמתנות מתחת לעץ ועד סנטה קלאוס הוא הלולה שלמה לכבוד הנצרות ומה שהיא מיצגת. המשמעות האמיתית של הנצרות היא שהדרך שלנו שגויה, והנצרות היא הפתרון. משום מה זה לא נשמע לי "יהודי" במיוחד. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 07:46. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ