הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   פורום תיכנות (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=14)
-   -   כי כולם מתחילים מאיפשהו :) (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=60049)

TheValley 15-02-08 16:12

כי כולם מתחילים מאיפשהו :)

שלום לכולם. בימים האחרונים התחלתי את מה שדחיתי במשך 3 שנים - ללמוד ASP.
באמת היה קצת מוזר, בעיקר בגלל שצברתי נסיון רב בכל מה שקשור לבניית אתרים(מתכנות ועד לעיצוב), אבל הנסיון שלי בצד שרת ממש עלוב. עכשיו אחרי שסיימתי ללמוד את הבסיס, אני מנסה לבנות מערכת ניהול תוכן פשוטה(על מנת ללמוד תוך כדי יצירה), שבנויה מבלוקים(אותו עיקרון של PHP NUKE).
עיצוב+CSS כבר בבנייה, אבל אני לא בטוח לגבי העדכון של הבלוקים. אשמח אם תכתבו הסבר פשוט לגבי הפעולה של קוד ASP על מערכת כזו(אין צורך לכתוב קוד, למרות שמי שרוצה מוזמן).

ד"א למרות שחיפשתי בפורום, אם כבר יש אשכול בנושא אשמח אם תפנו אותי לשם.

Dennis Ray 15-02-08 17:10

אפשר לדעת קודם כל מדוע בחרת ASP במקום PHP ? לדעתי זו קצת טעות מצידך, אלא אם כן יש לך סיבה. אפשר לשמוע? :)

Proviewz 15-02-08 17:30

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Kazuma (פרסם 609169)
אפשר לדעת קודם כל מדוע בחרת ASP במקום PHP ? לדעתי זו קצת טעות מצידך, אלא אם כן יש לך סיבה. אפשר לשמוע? :)

אני נוטה להסכים

TheValley 15-02-08 17:37

מערכת יחסים ארוכת טווח עם מיקרוסופט

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Kazuma (פרסם 609169)

אפשר לומר שדי התלהבתי מהשפות שמיקרוסופט פיתחה לדוגמא VB... אבל בעיקר משום שהפרוייקט בבגרות במחשבים הוא בASP, וכולנו יודעים עד כמה שתוכנית הלימודים לא בדיוק מעמיקה... חוץ מזה, המורה שלי בעצמה לא מבינה בזה חוץ ממה שיש בספר, ואני איש של מעשים...
ככה שאם כבר אני אלמד צד שרת, עדיף לי ללמוד ASP ועל הדרך להשתמש במערכת לפרוייקט הבגרות...

**אני מקווה שPHP יבוא בהמשך:)

חיים 15-02-08 19:23

דווקה ASP עדיפה על PHP בגלל כל האפשרויות שיש לה וכל המודולריות שלה אבל בכללי לא הרבה יקנו ממך אתרים בASP כי גם התכנות יקר וגם השרת וPHP זול יותר בהמון המון אז יעדיפו לקנות PHP לכן בהתחלה לומדים PHP אחרי זה ASP :)

TheValley 15-02-08 19:53

ציטוט:

נכתב במקור על ידי חיים (פרסם 609232)
דווקה ASP עדיפה על PHP בגלל כל האפשרויות שיש לה וכל המודולריות שלה אבל בכללי לא הרבה יקנו ממך אתרים בASP כי גם התכנות יקר וגם השרת וPHP זול יותר בהמון המון אז יעדיפו לקנות PHP לכן בהתחלה לומדים PHP אחרי זה ASP :)

אכן מערכות PHP נמכרות יותר, אבל כמו שאמרתי אני מעדיף ללמוד קודם את מה שאני צריך בטווח המיידי, ואז כשיהיה זמן, אולי בקיץ, להתחיל PHP אחרי שאני כבר מנוסה בעניין...

Daniel 15-02-08 20:43

ציטוט:

נכתב במקור על ידי חיים (פרסם 609232)

הדברים היחידים שיש ב-ASP ואין ב-PHP זה כל החיבור עם השפות קומפיילר, את כל השאר אפשר "לקמבן", ואני בטוח שיש תוסף ל-PHP ש"מקמבן" גם את זה

RS324 15-02-08 21:06

ציטוט:

נכתב במקור על ידי MasterT (פרסם 609264)
הדברים היחידים שיש ב-ASP ואין ב-PHP זה כל החיבור עם השפות קומפיילר, את כל השאר אפשר "לקמבן", ואני בטוח שיש תוסף ל-PHP ש"מקמבן" גם את זה

http://il2.php.net/com

חיים רואים שאין לך באמת מושג על מה אתה מדבר, ASP (מהסוג שלומדים בבית ספר) היא שפה במילים יפות עתיקה ומיושנת, ש PHP אפילו לא מסתכלת לכיוון שלה.

אם כבר, אז התחברות היא בין DOT.NET ל PHP שגם שם, PHP לא נופלת ממנה... יש יתרונות לפה ולשם אבל זה בסופו של דבר הכל אותו דבר.

יש המון המון המון פונקציות ודברים מובנים ב PHP שאפילו לא שמעת עליהם.
תוסיף לזה את הקוד הפתוח והעליות הנמוכות וקיבלת את התוכנת צד שרת שמותקנת ב 80 אחוז מהשרתים בעולם..

אם היא הייתה כזאת גרועה, זה לא היה קורה.

TheValley 15-02-08 21:38

ציטוט:

נכתב במקור על ידי RS324 (פרסם 609271)
http://il2.php.net/com

חיים רואים שאין לך באמת מושג על מה אתה מדבר, ASP (מהסוג שלומדים בבית ספר) היא שפה במילים יפות עתיקה ומיושנת, ש PHP אפילו לא מסתכלת לכיוון שלה.

אם כבר, אז התחברות היא בין DOT.NET ל PHP שגם שם, PHP לא נופלת ממנה... יש יתרונות לפה ולשם אבל זה בסופו של דבר הכל אותו דבר.

יש המון המון המון פונקציות ודברים מובנים ב PHP שאפילו לא שמעת עליהם.
תוסיף לזה את הקוד הפתוח והעליות הנמוכות וקיבלת את התוכנת צד שרת שמותקנת ב 80 אחוז מהשרתים בעולם..

אם היא הייתה כזאת גרועה, זה לא היה קורה.

כמו שאמרתי, תוכנית הלימודים לא מכסה אפילו 1/100 מהשפה הזאת. דרך אגב, הרעיון היה לצבור קצת נסיון בASP ומשם לעבור לסביבת דוט נט...

אז בכל אופן... אחרי שהבהרנו את העניין... להזכירכם השאלה שלי היתה, באיזו שיטה כדאי לבנות מערכת תוכן עם בלוקים... הציעו לי פה ושם ליצור בלוקים סטטיים בעמוד שמתעדכנים כל פעם לפי התאריך הכי אחרון לפרסום. אבל עד כמה שאני מבין, במערכות אחרות מה שקורה בד"כ זה שמתווספים גם הבלוקים עצמם ולא רק כתבות, וכמובן שאפשרי לכתוב קוד שיציג רק את הבלוקים שהתווספו לאחרונה...

DavidBD 15-02-08 22:18

תלמד SQL, זה יענה לך על השאלה :).
בעזרת LIMIT / TOP של SELECT (בACCESS יש TOP בMYSQL יש LIMIT)

TheValley 15-02-08 22:31

ציטוט:

נכתב במקור על ידי DavidBD (פרסם 609289)
תלמד SQL, זה יענה לך על השאלה :).
בעזרת LIMIT / TOP של SELECT (בACCESS יש TOP בMYSQL יש LIMIT)

תודה, למרות שלדעתי יותר נחמד להשתמש בADO, לא?(אם ADO לא מכסה את הפקודה הזאת, סליחה על הבורות). אני אעבור על זה קצת יותר לעומק...

DavidBD 15-02-08 22:54

הוא כן
אבל זה בזבוז משאבים לשאוב הכל ולקחת 10, מאשר לשלוף 10.

TheValley 16-02-08 13:59

אוקי, יש לי איזשהו רעיון, קצת בעייתי בביצוע:

אז ככה. העיצוב שבניתי מחולק ל3 חלקים, כשכל בלוק שכרגע אני מעוניין להוסיף לו נתונים נראה ככה:
קוד:

<div id="maintop" align="left" style="float">TITLE</div>
<div id="maincontent" align="left" style="float"><div align="left">"BLOCK CONTENT ?</div></div>
<div id="mainbottom" align="left" style="float"></div>

עכשיו, כאשר אני רוצה לטעון נתונים, הרעיון היה ליצור קוד JS שיעבוד בערך ככה:

I=1. כל עוד I קטן מ-לדוגמא 5:
להדפיס את כל המקטע של הבלוק, כשבMAINCONTENT יש את תוכן השדה של התוכן ה-I, ובMAINTOP להדפיס את תוכן השדה של הכותרת ה-I.

אחר כך לבצע : I++

שתי שאלות: דבר ראשון, האם האלגוריתם הזה יעיל בכלל? אם לא, מה יכול להיות יותר טוב?
ודבר שני - איך אפשר להתעסק עם תגיות HTML בתוך הסקריפט?

pirsomet 16-02-08 15:56

אולי לא הבנתי את הרעיון אבל למה אתה צריך ליצור קוד JS ולא "ישר להדפיס" את הטקסט?
ציטוט:

איך אפשר להתעסק עם תגיות HTML בתוך הסקריפט?
באיזה צורה "להתעסק"?
תן יותר פרטים

TheValley 16-02-08 20:21

ציטוט:

נכתב במקור על ידי pirsomet (פרסם 609456)
אולי לא הבנתי את הרעיון אבל למה אתה צריך ליצור קוד JS ולא "ישר להדפיס" את הטקסט?

באיזה צורה "להתעסק"?
תן יותר פרטים

הכוונה(דרך אגב, מצטער הכוונה לא רק בJS, כי לדעתי אפשר גם רק עם ASP) היתה שהוא יציג בלוקים לפי מס' השדות במסד, או 5 מקסימום בעמוד.
הכוונה היא:
N=מס' השדות באותו טור במסד.
I=1
כל עוד{I שונה מ-N || או לחלופין I קטן מ5}
להדפיס קוד HTML שכלול בעיצוב(DIV ID=...) או לחלופין, אם יש איזושהי אפשרות לקרוא ישירות מהCSS ולתת לטקסט שישירות נקרא מהמסד לקבל תכונות מהCSS.

לבסוף I++

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 10:30.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ