![]() |
שאלה קטנה לגבי תביעה ..
שלום , יש לי שאלה קטנה
שכרתי שרת יעודי מחברת שרתים [ לא משנה מי מי .. ] עכשיו כשרק שכרתי , "התחייבתי" ל 3 חודשים אבל לא חתמתי על כלום עשינו את זה בע"פ . עכשיו , עבר החודש ואני לא רוצה לשלם יותר , והוא מאיים עלי שיתבע אותי משפטית . הוא יכול לעשות את זה? בבקשה תעזרו לי |
אני לא חושב שהוא יכול לעשות משהו כל עוד הוא לא החתים אותך על חוזה אמון בין 2 הצדדים (הגורמים א'-ב').
כעיקרון אתה יכול להגיד לו שיפנה לבית המשפט ושאתה לא מעוניין לשלם יותר, הוא לא יכול להכריח אותך להישאר על השרת שאתה שילמת ועוד ללא חתימת ההסכם. אם הוא לא סיפק קבלות - יתרה מזאת, הוא נמצא בבעיה רצינית. כי לתבוע אותך הוא לא יוכל, אם דבר כזה יקרה, אתה זה שתקבל את הפיצויים. עריכה: התשובה שלי לא מוסמכת, אני לא מאמין שיש כאן עורכי דין שיוכלו לאשר את מה שכתבתי. אבל תוכל להסתפק בהיגיון הבריא. |
לא יכול לעשות כלום
אם לא חתמתם על חוזה מסודר כל עוד זה בעל פה זה לא נחשב.. |
ציטוט:
שום כלום הוא לא יכול לעשות... גם אם הוא סיפק קבלה... |
בגלל זה בד"א בעלי חברות לוקחים את הכסף למשך כל התקופה.
|
ציטוט:
כיף שיש כאן אנשים כמוכם . |
ציטוט:
|
תקנו אותי אם אני טועה, אבל לדעתי בישראל הסכם בעל פה נחשב גם הוא בבית משפט.
|
ציטוט:
אבל עדיין צריך להוכיח את זה. |
ציטוט:
נדמה לי בשום ארץ/מדינה אין הסכם בעל-פה. זה גם שאתה קונה משהו בחנות והבטיחו לך משהו בעל פה אתה לא תוכל לתבוע אותו כי... א)אין לך הוכחות ,מן הסתם אתה לא לוקח איתך איזה משהו כדי להקליט את המוכר (חחח) ב)כי משהו לא בכתב פשוט לא תופס בשום מקום,זה פשוט אוויר (אם אתה רוצה לקרוא לזה ככה!!) |
אני חושב שהסכם בעל פה משמע הקלטה בוריס. או משהו בסגנון. כי אחרת אפשר להמציא הסכמי בעל-פה מפה ועד להודעה חדשה.
|
הסכם בע"פ תופס בבית משפט ועצם זה שיש הודעה כזאת פה,
מוכיחה שידעת על ההתחייבות והפרת הסכם \ חוזה. |
אבל רגע , זה לא כל כך היה בע"פ כי כתבתי לו באייסיקיו אם הוא רוצה להתחייב ל 3 חודשים .
ד"א זה יצא זול יותר ב 50 ש"ח =\ אז יש לו אפשרות לתבוע אותי משפטית ? כי הוא ממשיך לאיים עלי >< |
ציטוט:
ציטוט:
|
ציטוט:
לפי מה שאתה אומר אני יכול לבחור עכשיו כל אחד בהוסטס ולהביא אותו לבית המשפט, אבל התביעה תיכשל כמובן כי היא לא תיהיה נכונה, וגם אם היא הייתה אי אפשר לאמת את זה - כי הסכם בעל פה לא שווה שום דבר. |
ציטוט:
אבל אם אין לו הוכחות אז חבל על הזמן.. כמו שאני יתבע את אולמרט שהוא אמר שיהיה שלום ולא היה.. |
ציטוט:
פותח האשכול: כמו שתומר אמר - אל תסתמך על תגובות פה, אף אחד כאן לא משפטן! |
ציטוט:
קודם כל לפי התגובות שקראתי, יש הסכם והוא בתוקף. מבחינת כשרות ההסכם, אתה התחייבת ומדובר בהסכם בר-תוקף. רק שאם הבנתי נכון, אתה קטין. כשרות ההסכם אינה מבטלת את זכויות הקטין. קטין רשאי לבטל חוזה מחייב במידה והעסקה עדיין לא התבצעה, משמע עדיין לא התבצעה הרכישה/העברת כספים. מידע נוסף: http://www.pigur.co.il/law/kashrut.htm פסיקה בנושא: http://www.interpretation.co.il/v_hozim_112_79.htm אכן, יש יתרונות בלהיות קטין. |
לאף אחד כאן אין את כל הפרטים כדי להגיד לך את התשובה, וגם אם היתה - אתה לא באמת מצפה לקבל יעוץ משפטי כאן?
ובאופן כללי - חוזה יכול להיכרת בכתב, בעל-פה וגם בדרך של התנהגות (לדוגמה: בעצם זה שאתה עולה לאוטובוס, נכרת חוזה בינך ובין החברה שמפעילה את האוטובוס). |
ציטוט:
תחשוב קצת על מה שאתה אומר.. |
ציטוט:
אמאלה איזה שטויות אתם מדברים.. בקיצור תלך לאיזה עורך דין בעיר שלך ותשאל אותו או תתקשר לאיזה עורך דין ותשאל אותו.. לדעתי שום עורך דין לא יקח כסף על השאלה הזאת... הוא יענה לך בכן/לא וזהו.. |
ציטוט:
אתה נכנס למסעדה ומזמין ארוחה. באותו רגע אתה מתחייב לשלם. |
ציטוט:
|
ציטוט:
אני הבאתי דוגמה מעולה. עצם העובדה שאתה לוקח שירות מסוים, אתה מתחייב לשלם עליו. זה הסכם לכל דבר. |
ציטוט:
הוא היה לקוח שלו חודש אחד והחברה ההיא הציעה לו להתחייב (בע"פ) לשלושה חודשים ולשלם כל חודש הנחה של 50 שקלים פחות.. ואחרי החודש הראשון הוא רצה לבטל את העסקה.. (עוד לא התחיל חודש השני) ועל זה הויכוח |
ציטוט:
|
ציטוט:
ציטוט:
אתה כתבת: ציטוט:
אני אמרתי שאין קשר בין מה שהוא כתב למה שאתה כתבת, פשוט קשקושים. בנוסף לכך הבאתי דוגמה משלי, שאתה ישר ביטלת והמשכת בקשקושים. אני קראתי מצוין, אבל אני ממליץ לך לקרוא מחדש הכל. |
גם לי היה סיפור דומה לפני כמה שנים ואני ביררתי משהו על בערך אותו עקרון וזו התשובה שקיבלתי:
כל עוד שני הצדדים הסכימו על רעיון/עסקה משותפת, כל אחד מהצדדים חייב לקיים את הסכמו בדיוק כפי שנקבע אלא אם ישנן יציאות כלשהן. זה שאין לכך הוכחות בכתב, זה לא משנה. אם וכאשר תעמוד על דוכן עדים, אתה נשבע במילה שלך. זאת אומרת, שאתה, שרוצה לעזוב את השרת שאתה מאוכסן עליו, מסתכן בתביעה אפשרית מצד מנהלי השרת. מצד שני, אם נהיה ריאלים, לא יתבעו אותך על 50 שקלים וגם לא על 100 או 200. |
תודה על שלקחתם את האופציה לשנות את המשפט ולהביע את אותה הדעה , בדיוק כמו שכתבתי לו בתשובה.
אני עניתי לו לפניכן על התשובה, אז למה להמשיך ולדון על דברים שלא מיוחסים אל צרכיו של המשתמש? * אם אני ו/או כל אחד אחר היה כותב את ההודעה עם הפיתרון הנכון - אין צורך לענות לו בשנית. * גם אני יכול להגיד בכל נושא "כן כן , אני מחזק את זה שמעלי , לדבריו החוקים הולכים לפני הבן אדם" וההמשך.. בשביל מה כל זה? אלה תוספות מיותרות וזה גורר את הנושא להיות ארוך ומייגע. עדיף לאותו אחד לקבל את התשובה הקולעת, המדוייקת וגם אם היא לא המוסמכת (להבין לפי ההיגיון הבריא את המשמעות) וזה הכל. |
ציטוט:
|
עזוב את החוקים עכשיו, אתה לא תמצא תשובה לזה כאן.
מבחינת מוסר: הבנאדם בא לקראתך ועשה לך הנחה ולא ביקש שתשלם מראש, אתה לא מעוניין להמשיך וזה לגיטימי. אבל לפחות מגיע לאותו אדם שהשכרת את שירותיו, שתשלים את המחיר כאילו שילמת על חודש אחד (50 שקל) |
קודם כל יש הסכם בעל פה והוא נחשב ותופס בכל בית משפט...
ותאמינו לי שלחוקרים יש דרך לדעת ולגלות, שכל בעל מקצוע יעשה את העבודה שלו. זה לא הכי נכון לשאול כאן. אבל ממה שאני יודע בכלליות אם אתה קטין שום חוזה לא תקף לגבייך,גם אם נחתם וכ'ו זה לא תופס,בגלל זה גם במקומות עבודה לא מחתימים נערים על חוזי עבודה בגלל שזה לא תקף. ולא נראה לי שמישהו ירצה בשביל כמה מאות שקלים לשבור את הראש עם תביעות עורכי דין,נסיעות וכל הטררם הזה. |
אני אישית חושב, שטיפש יהיה זה שיסתפק במה שאומרים כאן,
כל אלו שחושבים מה שחושבים, אבל אין בסיס למחשבה. |
ציטוט:
יוצר הנושא: תחליט מה לעשות עם זה. כל התגובות שימשיכו לכתוב פה יהיו חסרות תוכן כי כבר עניתי לך על התשובה בהודעה הראשונה. (אם על זה אני אמור לקבל אזהרה, אז אני לא אהסס להגיד שאני מסכים עם האזהרה, כי אני חושב שאני מביע את דעתי כאן זה הכל). |
ציטוט:
ציטוט:
קודם כל אתה חד משמעית טועה, לא מדובר בדעתי. הסכם בע"פ מחייב כמו כל הסכם אחר. בנוסף לא כולם כתבו את מה שאתה החלטת הוא "היגיון בריא", ואלו שכן טועים. |
ציטוט:
אתה צודק ואתה בסדר גמור ב - 100%. עכשיו תפסיק להתווכח כבר. אתה חושב שאתה צודק? אחלה, שיהיה לך בכיף. שהמנהלים יטפלו פה בנושא לבד, אני יותר לא מגיב אני יודע שהגבתי כבר את דעתי + נתתי את התשובה בתגובה שלי. |
ציטוט:
ואני לא צודק ב-100%, אלא יותר ב-99%. תמיד יש פרצה, או לחלופין מידע שאנחנו פשוט לא יודעים. לעומת זאת, אתה 100% טועה. :-) להפסיק להתוכח? אנחנו בדיון, זו כל המטרה כאן. מה גם שאם לא אני, מי יתקן אותך? אנשים יכולים בטעות לחשוב שאתה צודק. |קורץ| |
עמרי - אני עדיין חושב שיותר מקישור או ציטוט, באמת שאין טעם להוסיף...
|
ציטוט:
בחוק כמו שרק בחוק, ישנם אלמנטים שלא בהכרח קשורים, אבל משפיעים. |
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 19:47. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ