הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   מאבק נגד כת הסיינטולוגיה - נדרש סיוע (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=62627)

ahoy 02-05-08 13:44

מאבק נגד כת הסיינטולוגיה - נדרש סיוע

שלום לכולם - באופן חריג ביותר וייתכן אף שבניגוד לכללי הפורום (יש דברים חשובים יותר בחיים), החלטתי לנצל את הפורום הזה לבקשת סיוע מהחברים:

זו תקופה ארוכה שאני מקבל דיוורים מגוף בשם העמותה לשגשוג ובטחון במזרח התיכון שהנה למעשה התחזות של כת הסיינטולוגיה שהיא למעשה דת רשמית ומכונת עשיית כסף של אנשים המסתתרים מאחוריה.

פרסמתי מאמר שמטרתו לקדם את הצירופים העמותה לשגשוג ובטחון במזרח התיכון \ כת הסיינטולוגיה במעלה מנועי החיפוש. זאת כדי שמי שמחפש את המושגים העמותה לשגשוג ובטחון במזרח התיכון או כת הסיינטולוגיה יגיע לעמוד אזהרה זה.

אשמח לסיוע החברים בקישורים נכנסים ו\או הפצת באמצעות עמוד הפצה זה.

Illusion 02-05-08 13:51

נקשר אלייך :)
(אגב, האתר שלך לא עובד נכון ל14:51)

Labs 02-05-08 13:57

XD
היה להם עמדה בבוםבמלה שיט מוחלט!!!!
עשו שם בדיקת מתח חינם אני וידידה הלכנו
וזה עובד על המתח שעובר בגוף
וכאילו היא שואלת אותך שאלות ושאתה חושב על התשובה עם יש לך מתח במשפחה באהבה וכו'
אז אני מתחיל לשחק לה עם החץ הזה שמצביע
זה עובד לפי הנשימה כוח אחיזה וכו'

לידידה שלי ניסו למכור ספר שיסביר לה על מתחים וכו' היה לה מתח בכמה מקומות וזה ממש שיחקו לה עם המוח
לי אפילו לא הציעו עשיתי מי זה צחוק מוחלט באמצע הדוכן
היה כזה מצחיק

Meir 02-05-08 14:03

קישרתי אליך: http://lives.co.il/.

Yaniv|Fore.co.il 02-05-08 14:06

אם תוכל לשלוח לי בפרטי עוד מידע עליהם, לא הסברת כלום באתר שלך..

ahoy 02-05-08 14:13

תודה לכולם -

הבהרות:
א. השרת לי כנראה תחת מתקפה ... מעניין שזה קוראה פחות מ-24 שעות אחרי שפרסמתי את המאמר הנדון על העמותה לשגשוג ובטחון במזרח התיכון שהנה למעשה התחזות של כת הסיינטולוגיה.

ב. לגבי מידע מפורט ממש, עשה שימוש בקישורים ו\או חיפוש פשוט בגוגל יביא לך ים-כתבות על מעשים שלהם ... בגדול הם דת-רשמית שהוקמה על ידי אמריקאי שהצהיר בהרצאה כמה שנים לפני הקמתה שהדרך הכי טובה לעשות כסף במאה-העשרים זה להקים דת-חדשה ... הלך ועשה ... הם שוטפים מוח לאנשים, לוקחים להם את הנכסים וכו' וכו' ... הכי מדאיג זה שבכיסוי של העמותה לשגשוג ובטחון במזרח התיכון שהנה למעשה התחזות של כת הסיינטולוגיה הם מצליחים לחדור לגני ילדים, בתי ספר ומוסדות ציבור אחרים ועושים שטיפת מוח כבר לילדים שלנו ... זה אסור על פי החוק.

aviho1 02-05-08 14:36

תציג באתר את הפרק מסאות'פארק שבו צוחקים על כת הסיינטולוגיה, פרק קורע. או שלפחות תן קישור למקום אפשר לצפות בו. הפרק הזה יסביר את המחאה שלך יותר טוב מכל טקסט שתכתוב.

ahoy 02-05-08 14:44

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Meir (פרסם 629846)
קישרתי אליך: http://lives.co.il/.

תודה, רק שקישרת לעמוד משלוח ההודעה לחברים ולא לעמוד המאמר עצמו העמותה לשגשוג ובטחון במזרח התיכון שהוא בכתובת http://www.deot.co.il/entry/102.

הבהרה חשובה: אני לא מקדם כאן את עצמי ו\או את האתר המאחסן את המאמר (ראו הסרת חתימתי למניעת קישורים נכנסים לפעילויות אחרות שלי).

ahoy 02-05-08 14:45

ציטוט:

נכתב במקור על ידי aviho1 (פרסם 629863)
תציג באתר את הפרק מסאות'פארק שבו צוחקים על כת הסיינטולוגיה, פרק קורע. או שלפחות תן קישור למקום אפשר לצפות בו. הפרק הזה יסביר את המחאה שלך יותר טוב מכל טקסט שתכתוב.

איפוא מוצאים את זה? שלח קישור.

עמרי שוסטר 02-05-08 14:46

זה מאוד פשוט. הם לקחו ספרי מדע בדיוני וחיפשו בהם את המשמעות בחיים, למה אנחנו עצובים וכו'.
כל אחד מוזמן להאמין במה שמתחשק לו, אני בעד חופש דתי. אני אישית חושב שהכל שטויות, אבל מי אני שאתן ביקורת על דת מנוגדת?
הם לא כת, אלא דת. יש כמה מאפיינים, אבל לא את כולם. מה גם שיש הרבה מפורסמים בדת המוזרה הזו (טום קרוז ורבים אחרים).

לחובבי South Park, שם הפרק הוא "Trapped in the Closet".

עריכה:
ד"א בנוגע ל"מאמר" שלך. הוא מטעה וכללית שגוי. משום מה אתה משווה דת לכת? אני מציע לך לשכתב את המאמר לוגית.
מה גם שכת או לא כת, יש להם לא מעט עו"ד והרים של כסף. הם מחזיקים טוב בכותרות כי הם תוקפים משפטית כל מה שמעז להכפיש. ראה הוזהרת.

Rom 02-05-08 15:51

אפשר לצפות בפרק של סאותפארק כאן: http://www.southparkstudios.com/episodes/103804
ד.א זה חוקי לגמרי.

WiseStyle 02-05-08 15:51

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 629867)
זה מאוד פשוט. הם לקחו ספרי מדע בדיוני וחיפשו בהם את המשמעות בחיים, למה אנחנו עצובים וכו'.
כל אחד מוזמן להאמין במה שמתחשק לו, אני בעד חופש דתי. אני אישית חושב שהכל שטויות, אבל מי אני שאתן ביקורת על דת מנוגדת?
הם לא כת, אלא דת. יש כמה מאפיינים, אבל לא את כולם. מה גם שיש הרבה מפורסמים בדת המוזרה הזו (טום קרוז ורבים אחרים).

לחובבי South Park, שם הפרק הוא "Trapped in the Closet".

עריכה:
ד"א בנוגע ל"מאמר" שלך. הוא מטעה וכללית שגוי. משום מה אתה משווה דת לכת? אני מציע לך לשכתב את המאמר לוגית.
מה גם שכת או לא כת, יש להם לא מעט עו"ד והרים של כסף. הם מחזיקים טוב בכותרות כי הם תוקפים משפטית כל מה שמעז להכפיש. ראה הוזהרת.

בוא נתחיל בזה שהסיינטולוגיה לא נוצרה מספרי מדע בדיוני, מה שכן היוצר שלה, פול הרבר היה כותב ספרי מדע בדיוני, שהחליט לפתוח דת (הוא גם אמר את המשפט "הכסף הגדול נמצא בדתות") במטרה נקייה לרווח כלכלי.

וכן, הסיינטולוגים הם כת והם מסוכנים גם לך ולכל אחד אחר.
כמו שדתות גדולות במדינות שונות עם גדילתן משפיעות על הממשלה ככה גם הסיינטולוגיה יכולה אם היא תגדל, ושאנחנו מדברים על כת שהמטרה היחידה שלה היא כסף ללא התחשבות בחיי אדם, זה מסוכן לך ולכל אחד אחר.

עמרי שוסטר 02-05-08 15:57

ציטוט:

נכתב במקור על ידי WiseStyle (פרסם 629893)
בוא נתחיל בזה שהסיינטולוגיה לא נוצרה מספרי מדע בדיוני, מה שכן היוצר שלה, פול הרבר היה כותב ספרי מדע בדיוני, שהחליט לפתוח דת (הוא גם אמר את המשפט "הכסף הגדול נמצא בדתות") במטרה נקייה לרווח כלכלי.

וכן, הסיינטולוגים הם כת והם מסוכנים גם לך ולכל אחד אחר.
כמו שדתות גדולות במדינות שונות עם גדילתן משפיעות על הממשלה ככה גם הסיינטולוגיה יכולה אם היא תגדל, ושאנחנו מדברים על כת שהמטרה היחידה שלה היא כסף ללא התחשבות בחיי אדם, זה מסוכן לך ולכל אחד אחר.

מי אמר שהדת נוצרה מספרי מדיע בדיוני? הדת נוצרה מעקרון הדאינטיקה של האברד. כדת קיימת הם לקחו את ספרי המדע בדיוני ופרשו אותם כמשלים לחיים וקצת יותר מדי באופן מילולי.
כל מה שכתוב בספרים של האברד נחשב עובדה בקרב המאמינים.

הם לא כת, כרגע אין שום תיעוד למעשה שיכול להחשב כמסוכן ואם אין לך מושג על מה אתה מדבר, עדיף שפשוט לא.

Vitalist 02-05-08 15:58

הוא טוען שהם שוטפים לאנשים את המוח וגורמים להם להביא להם את הנכסים שלהם / הרבה כסף להם.
אם זאת האמת אז אין ויכוח הם באמת כת.

עמרי שוסטר 02-05-08 16:00

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Vitalist (פרסם 629898)
הוא טוען שהם שוטפים לאנשים את המוח וגורמים להם להביא להם את הנכסים שלהם / הרבה כסף להם.
אם זאת האמת אז אין ויכוח הם באמת כת.

הוא טוען, יופי. גם יש לא מעט טוענים שיהודים שותים את דמם של ילדים נוצריים. אני אישית לא שותה דם נוצרי (או דם בכלל), אבל אם אומרים אז כנראה נכון, לא?
הסינטולוגים מכירים בעצמם ככנסיה. הם מבקשים תרומות, כמו בכל דת אחרת (כולל יהדות). מי שנותן, נותן. לא מדובר בחלק מחוק עליון.

Vitalist 02-05-08 16:21

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 629899)
הוא טוען, יופי. גם יש לא מעט טוענים שיהודים שותים את דמם של ילדים נוצריים. אני אישית לא שותה דם נוצרי (או דם בכלל), אבל אם אומרים אז כנראה נכון, לא?
הסינטולוגים מכירים בעצמם ככנסיה. הם מבקשים תרומות, כמו בכל דת אחרת (כולל יהדות). מי שנותן, נותן. לא מדובר בחלק מחוק עליון.

זאת הבעייה בעצם וזאת הסיבה שהמשטרה חסרת כל יכולת להתמודד עם כתות מהסוג הגזלני.
הם לא עושות שום דבר רע חוץ מאשר לשדוד אנשים, באמצעות שטיפת מוח ושכנוע להביא להם את הכסף / רכוש שלהם. הכתב תמיד תוכל לטעון שהיא השתמשה באמצעים כשרים והאנשים תרמו להם מרצון. מה שבאמת חלקית נכון. אבל כמובן זה בכלל לא בסדר......

אני אישית מאמין למשתמש שפתח את הנושא.
אבל ברצינות אם אתה מפיץ את זה ועוד מבקש מאחרים עזרה בזה, תכתוב משהו רציני ולא תסתפק במילים חסרות הוכחה, אולי תנסה למצוא סיפורים אמינים על אנשים שהם "דפקו" תספר יותר על שיטות שטיפת המוח שלהם.

וגם לכתוב דת = כת. לא היה במקום, שכן בארץ יש הרבה מאוד אנשים שמאמינים לפחות בצורה כלשהית בדת (ראה את מספר האנשים ששומרים על פסח מול אלה שלא בנושא שפתחו פה לא מזמן). חוץ מזה שזה באמת לא נכון......

עמרי שוסטר 02-05-08 16:27

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Vitalist (פרסם 629907)
זאת הבעייה בעצם וזאת הסיבה שהמשטרה חסרת כל יכולת להתמודד עם כתות מהסוג הגזלני.
הם לא עושות שום דבר רע חוץ מאשר לשדוד אנשים, באמצעות שטיפת מוח ושכנוע להביא להם את הכסף / רכוש שלהם. הכתב תמיד תוכל לטעון שהיא השתמשה באמצעים כשרים והאנשים תרמו להם מרצון. מה שבאמת חלקית נכון. אבל כמובן זה בכלל לא בסדר......

אני אישית מאמין למשתמש שפתח את הנושא.
אבל ברצינות אם אתה מפיץ את זה ועוד מבקש מאחרים עזרה בזה, תכתוב משהו רציני ולא תסתפק במילים חסרות הוכחה, אולי תנסה למצוא סיפורים אמינים על אנשים שהם "דפקו" תספר יותר על שיטות שטיפת המוח שלהם.

וגם לכתוב דת = כת. לא היה במקום, שכן בארץ יש הרבה מאוד אנשים שמאמינים לפחות בצורה כלשהית בדת (ראה את מספר האנשים ששומרים על פסח מול אלה שלא בנושא שפתחו פה לא מזמן). חוץ מזה שזה באמת לא נכון......

אין שום תיעוד רשמי או אחר למעשה גזילה, שדידה, מרמה או אחר הקשור ישירות לכנסית הסינטולוגיה.
אני אגיד לך מה קורה. הם שונים, ושונה מפחיד.
קח לדוגמה את היהדות - אחת הדתות הנרדפות ביותר בעולם. היהודים משתלטים העולם? רוצחים אנשים חפים מפשע? מתכננים מלחמות? עובדה שאנחנו לא, אבל זה לא מונע מאנשים לפתוח אינסוף אתרים שטוענים אחרת.
הם לא משועממים ושונאים בלי סיבה. הם ממש מאמינים במה שהם כותבים ונחשו מה? אנשים שלא מכירים את היהדות, מאמינים להם. ככה זה בני אדם... טיפשים. מאמינים בקלות.
אני לא מעריץ את הסינטולוגיה או משהו. תראה לי הוכחות ואני אאמין.

שיהיה ברור. אם תחפשו, תראו שחלק מהאפיינים של כת קיימים בסינטולוגיה, אבל רק חלק. מה גם שאותם מאפיינים גם קיימים ביהדות אם מחפשים מספיק.

Vitalist 02-05-08 16:31

אבל יש סיבות ששונאים את היהודים (כמובן שהם לא מודצקות) אבל הם קיימות:
היהודים חיו בסביבה זרה ונראו אחרת ורבים סברו שהם חיו יותר טוב והם גם עסקו בהלוואה בריבית מה שלא גרם לאנשים האחרים לאהוב אותם מן הסתם חוץ מזה היה גם את הסיפורים שהיהודים הרגו את ישו (כן אני יודע שישו היה יהודי) ועוד.....
מצד שאני לא רואה סיבה שמשהו סתם ישנא את הסינטולוגיה....

עמרי שוסטר 02-05-08 16:34

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Vitalist (פרסם 629915)
אבל יש סיבות ששונאים את היהודים (כמובן שהם לא מודצקות) אבל הם קיימות:
היהודים חיו בסביבה זרה ונראו אחרת ורבים סברו שהם חיו יותר טוב והם גם עסקו בהלוואה בריבית מה שלא גרם לאנשים האחרים לאהוב אותם מן הסתם חוץ מזה היה גם את הסיפורים שהיהודים הרגו את ישו (כן אני יודע שישו היה יהודי) ועוד.....
מצד שאני לא רואה סיבה שמשהו סתם ישנא את הסינטולוגיה....

מההודעה הזו לבד אני רואה שהידע שלך מבוסס על לימודים במסגרת חינוכית בלבד. איך אני רואה? כי אלו השטויות שמוכרים לתלמידים.
שנאו יהודים מאז ומתמיד. לפני ישו, לפני הלוואות בריבית ולפני שהמושג "מסחר מודרני" הומצא.
לא היו שום סיבות לשנאה, אבל עובדה ששנאו. אתה לא מכיר משהו, אז אתה מעלה השערות. ההשערות הופכות לשמועות שבפני עצמן מתפתחות לסיפורי אימה ואותן שמועות הופכות לעובדות למרות שהן לא נכונות.

Vitalist 02-05-08 16:40

יש לך מושג מתי בכלל היה ישו שאתה אומר לפני ישו?
זה היה לפני 2000 שנה לא דברו בכלל על מושגים של אנטישמיות , שנאת דתות (אולי דברו אבל זה היה משהו אחר לגמרי בימים ההם).
חחחחח

עמרי שוסטר 02-05-08 16:43

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Vitalist (פרסם 629918)
יש לך מושג מתי בכלל היה ישו שאתה אומר לפני ישו?
זה היה לפני 2000 שנה לא דברו בכלל על מושגים של אנטישמיות , שנאת דתות (אולי דברו אבל זה היה משהו אחר לגמרי בימים ההם).
חחחחח

מעשי שנאה נגד יהודים מתועדים אחורה עד 2,000 לפני שתכננו את ישו.
תגיד, בן כמה אתה?

Dima 02-05-08 17:17

השנאה ליהודים החלה עוד מאז הסיפור של יעקב ועשיו מהתנ"ך ומה הסיבה? קנאה.
עד היום חלק גדול מהאנטישמים ממציאים להם סיפורים שהיהודים משלתטים על העולם ולכאורה מתוך קנאה הם רוצים לחסל אותנו.

לא שמעתי הרבה על הסיינטולוגיה אבל שמעתי בחדשות כתבה עליהם שאמרו שהיא כת לכל דבר וצריך לעצור אותם.

מה שכן, עמרי אני חייב לא להסכים איתך בדבר אחד, תהיה בטוח שאנשים (במיוחד היהודים) נזהרים שבעתיים לפני שהם מתחילים להכפיש אמונה\דת\כת מסויימת ולכן אני נוטה להאמין לפותח האשכול.

mayden 02-05-08 17:30

דימה, כן זו הסיבה לאנטישמיות - הקנאה. אוי נו באמת, חשבתי שהתבגרת כבר.

הכי קל לצאת בתירוצים "אנחנו מיוחדים" , "כולם שונאים אותנו כי הם מקנאים בנו.."

אגב, זה מזכיר לי את הסיפור הזה עם הילד הקטן שכל הזמן חטף מכות, ספג קללות מחבריו.. ואז הוא שאל את הוריו "אמא אמא, למה שונאים אותי?".. "בני, זה בגלל שמקנאים בך!".

בקשר לדת\כת, לא שמעתי עליה בכלל.. אבל ככה בינינו, אתה יודע כמה כתות יש? מה, על כל אחד אתה תתחיל לעשות מחאה? :\

עמרי שוסטר 02-05-08 17:39

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Dima (פרסם 629940)
השנאה ליהודים החלה עוד מאז הסיפור של יעקב ועשיו מהתנ"ך ומה הסיבה? קנאה.
עד היום חלק גדול מהאנטישמים ממציאים להם סיפורים שהיהודים משלתטים על העולם ולכאורה מתוך קנאה הם רוצים לחסל אותנו.

לא שמעתי הרבה על הסיינטולוגיה אבל שמעתי בחדשות כתבה עליהם שאמרו שהיא כת לכל דבר וצריך לעצור אותם.

מה שכן, עמרי אני חייב לא להסכים איתך בדבר אחד, תהיה בטוח שאנשים (במיוחד היהודים) נזהרים שבעתיים לפני שהם מתחילים להכפיש אמונה\דת\כת מסויימת ולכן אני נוטה להאמין לפותח האשכול.

זה לא עניין של אמונה, אלא עובדות. אין שום הוכחה שתומכת במה שטוענים.
אם פותח האשכול חוה על בשרו, אני מיעץ לו לפנות למשטרה, אבל אם לא... שיזהר בהסתה שלו.

עוד עובדה היא שלמרות ואנחנו יהודים, אנשים מסיתים נגד הלא ידוע ויהודים אחרים שלא יודעים ולו דבר מאמינים להכל.

Vitalist 02-05-08 18:04

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 629919)
מעשי שנאה נגד יהודים מתועדים אחורה עד 2,000 לפני שתכננו את ישו.
תגיד, בן כמה אתה?

איזה שטות.
מעשי שנאה נגד יהודים מתועדים עד 2,000 שנה לפני שתכננו את ישו.
מה אתה משווה את מעשי השנאה של פעם להיום.
אז "שנאה" דתית הייתה קיימת אבל במובן אחר לגמרי ושנאה שממש לא קשורה למה שקורה היום.
אז בכלל היו מסיטים אנשים כדי לצאת למלחמה בטענה לנצח את המאמינים . אפשר לקרוא לזה שנאה לפי "דת" אבל זה היה בערך מכוון נגד כלום. וזה היה די סטנדרטי וברור בתקופה ההיא.
איפלו בני ישראל עשו לא מעט מעשי שנאה ורצח. כמו למשל הפסוק הזה שחובה לרצוח עמלקים (רק בגלל שהם עמלקים, ולאבל שלהם היה איזה סכסוך עם בני ישראל).

ובכלל מעשי שנאה אפשר למצוא בכל מקום נגד כל אחד ומצד כל אחד ובגדול זה בכלל לא קשור....

ואני בן 17.

עמרי שוסטר 02-05-08 18:06

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Vitalist (פרסם 629958)
איזה שטות.
מעשי שנאה נגד יהודים מתועדים עד 2,000 שנה לפני שתכננו את ישו.
מה אתה משווה את מעשי השנאה של פעם להיום.
אז "שנאה" דתית הייתה קיימת אבל במובן אחר לגמרי ושנאה שממש לא קשורה למה שקורה היום.
אז בכלל היו מסיטים אנשים כדי לצאת למלחמה בטענה לנצח את המאמינים . אפשר לקרוא לזה שנאה לפי "דת" אבל זה היה בערך מכוון נגד כלום. וזה היה די סטנדרטי וברור בתקופה ההיא.
איפלו בני ישראל עשו לא מעט מעשי שנאה ורצח. כמו למשל הפסוק הזה שחובה לרצוח עמלקים (רק בגלל שהם עמלקים, ולאבל שלהם היה איזה סכסוך עם בני ישראל).

ובכלל מעשי שנאה אפשר למצוא בכל מקום נגד כל אחד ומצד כל אחד ובגדול זה בכלל לא קשור....

ואני בן 17.

אין טיפת היגיון במה שהרגע כתבת.

Vitalist 02-05-08 18:09

זה בדיוק מה שאני חושב על מה שאתה כתבת.
אבל אני חושב שכדאי שנעזוב את זה בצד כי כלום לא יצא מזה ואנחנו סתם הורסים את הנושא....

עמרי שוסטר 02-05-08 18:11

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Vitalist (פרסם 629961)
זה בדיוק מה שאני חושב על מה שאתה כתבת.
אבל אני חושב שכדאי שנעזוב את זה בצד כי כלום לא יצא מזה ואנחנו סתם הורסים את הנושא....

שאלה - אם אדם שאינו יהודי בא ושורף בית כנסת בגלל ומדובר במקום בעל חשיבות דתית ליהודים, זה מעשה אנטישמי במובן המודרני?

ahoy 02-05-08 18:18

בוא נסדר את הדברים ....

בתור מי שפרסם את האשכול -

במקרה דנן עמותה = כת = דת וזאת משום שהעמותה היא כיסוי לכת שמשמשת כיסוי לדת ... זה הכול. זו לא התבטאות אנטי דתית ואפילו לא אנטי כתית ובוודאי שלא אנטי עמותתית. רצוי לקרוא דברים בהקשרם ולא אחרת. בפרט שציינתי כי אני מתייחס ל-"... דיוורים מגוף בשם העמותה לשגשוג ובטחון במזרח התיכון שהנה למעשה התחזות של כת הסיינטולוגיה שהיא למעשה דת רשמית" (ציטוט של עצמי).

בכוונה לא הצמדתי את המיילים שאני מקבל מהם כי זה יהווה רק קידום למסרים שלהם אבל כולם שמורים אצלי וכוללים טקסטים של שטיפת מוח, הונאה והנעה לפעולה (תרומה למספרי חשבון בנק נקובים במייל עצמו), דיווחים אודות פעילויות בגני ילדים ומוסדות ציבור וכו' (הכול במיילים שלהם עצמם, כך שאיני נדרש להוכיח דבר) ... רק שאז אפשר להבחין בשורה זעירה בטקסט אפור כמעט לא קריא בתחתית המייל שאומרת:
© 2008 The Association for Prosperity and Security in the Middle East. All Rights Reserved.. THE WAY TO HAPPINESS and the "Road & Sun" design are trademarks and service marks owned by L. Ron Hubbard Library in the USA and in other countries (trademark registrations issued and other registrations pending) and are used with permission.

ושימו לב שהמילה סיינטולוגיה לא מוצגת בשום מקום, אלא רק בזכויות היוצרים של המחבר כי כאמור הכול מסתובב סביב כסף.

המאבק שלי הוא נגד סיפורי הכיסוי ההזויים הללו שמסתירים מאחורם את כת הסיינטולוגיה וראו דיווח ב-NFC שמציג כי הכינוי כת הוא לא רעיון שלי ורק אימצתי אותו והם עצמם מכנים עצמם דת כך שאת זה בטח איני צריך להוכיח.

סיכום לוגי = עמותה = כת = דת. נקודה.

עמרי שוסטר 02-05-08 18:24

ציטוט:

נכתב במקור על ידי ahoy (פרסם 629964)
בתור מי שפרסם את האשכול -

במקרה דנן עמותה = כת = דת וזאת משום שהעמותה היא כיסוי לכת שמשמשת כיסוי לדת ... זה הכול. זו לא התבטאות אנטי דתית ואפילו לא אנטי כתית ובוודאי שלא אנטי עמותתית. רצוי לקרוא דברים בהקשרם ולא אחרת. בפרט שציינתי כי אני מתייחס ל-"... דיוורים מגוף בשם העמותה לשגשוג ובטחון במזרח התיכון שהנה למעשה התחזות של כת הסיינטולוגיה שהיא למעשה דת רשמית" (ציטוט של עצמי).

בכוונה לא הצמדתי את המיילים שאני מקבל מהם כי זה יהווה רק קידום למסרים שלהם אבל כולם שמורים אצלי וכוללים טקסטים של שטיפת מוח, הונאה והנעה לפעולה (תרומה למספרי חשבון בנק נקובים במייל עצמו), דיווחים אודות פעילויות בגני ילדים ומוסדות ציבור וכו' (הכול במיילים שלהם עצמם, כך שאיני נדרש להוכיח דבר) ... רק שאז אפשר להבחין בשורה זעירה בטקסט אפור כמעט לא קריא בתחתית המייל שאומרת:
© 2008 The Association for Prosperity and Security in the Middle East. All Rights Reserved.. THE WAY TO HAPPINESS and the "Road & Sun" design are trademarks and service marks owned by L. Ron Hubbard Library in the USA and in other countries (trademark registrations issued and other registrations pending) and are used with permission.

ושימו לב שהמילה סיינטולוגיה לא מוצגת בשום מקום, אלא רק בזכויות היוצרים של המחבר כי כאמור הכול מסתובב סביב כסף.

המאבק שלי הוא נגד סיפורי הכיסוי ההזויים הללו שמסתירים מאחורם את כת הסיינטולוגיה וראו דיווח ב-NFC שמציג כי הכינוי כת הוא לא רעיון שלי ורק אימצתי אותו והם עצמם מכנים עצמם דת כך שאת זה בטח איני צריך להוכיח.

סיכום לוגי = עמותה = כת = דת. נקודה.

בתוך כל הסיכום שלך יוצא ש"דת = כת", ולא משנה איך תסביר את זה, הצורה שאתה מציג את העניין אומרת במפורש שדת היא כת. במקום להסביר, פשוט תקן את העניין.

כת היא לא כת כי אתר מכנה אותה כת. כת היא כת כשהיא עומדת בכל התנאים (מאפיינים) של כת. סינטולוגיה לא יותר כת מיהדות ונצרות.
אולי באמת הם מעדיפים להפיץ את הידע בלי לציין את המילה סינטולוגיה, אבל אתה באמת יכול להאשים אותם? תראה איך מציגים אותם.
אולי מעדיפים שאנשים קודם יפתחו לרעיון ומשם ימשיכו. חשבת על זה?
בינתיים לא ראיתי שום הוכחה לשטיפת מוח, נצלנות, גזילה או עבירה על החוק.

ahoy 02-05-08 18:31

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 629966)
בתוך כל הסיכום שלך יוצא ש"דת = כת", ולא משנה איך תסביר את זה, הצורה שאתה מציג את העניין אומרת במפורש שדת היא כת. במקום להסביר, פשוט תקן את העניין.

כת היא לא כת כי אתר מכנה אותה כת. כת היא כת כשהיא עומדת בכל התנאים (מאפיינים) של כת. סינטולוגיה לא יותר כת מיהדות ונצרות.
אולי באמת הם מעדיפים להפיץ את הידע בלי לציין את המילה סינטולוגיה, אבל אתה באמת יכול להאשים אותם? תראה איך מציגים אותם.
אולי מעדיפים שאנשים קודם יפתחו לרעיון ומשם ימשיכו. חשבת על זה?
בינתיים לא ראיתי שום הוכחה לשטיפת מוח, נצלנות, גזילה או עבירה על החוק.

שוב, אתה מתייחס לטקסט שלי כמקור לכול הידע וזאת במקום ללחוץ על הקישורים ששמתי במאמר או לבצע חיפוש עצמאי ברשת ו\או לצפות בתחקיר עובדה (שעם כול הביקורת על ערוץ 2 אי אפשר לומר על אילנה דיין שהיא חלטורה).

הטקסט נועד רק למטרת הפצה נכונה ברשת וקידום מהיר לתוצאות חיפוש גבוהות בגוגל וכו' שיאפשרו לגולשים ללמוד את האמת על הנושא. זהו.

נ.ב. עריכה:

אני מקבל את ההערות ואבצע עריכה והרחבה של המאמר לכלול מספר נקודות שעלו בפורומים השונים בהם פורסם האשכול הזה ... בכל מקרה, הטיעון עדין עומד.

עמרי שוסטר 02-05-08 19:07

ציטוט:

נכתב במקור על ידי ahoy (פרסם 629968)
שוב, אתה מתייחס לטקסט שלי כמקור לכול הידע וזאת במקום ללחוץ על הקישורים ששמתי במאמר או לבצע חיפוש עצמאי ברשת ו\או לצפות בתחקיר עובדה (שעם כול הביקורת על ערוץ 2 אי אפשר לומר על אילנה דיין שהיא חלטורה).

הטקסט נועד רק למטרת הפצה נכונה ברשת וקידום מהיר לתוצאות חיפוש גבוהות בגוגל וכו' שיאפשרו לגולשים ללמוד את האמת על הנושא. זהו.

נ.ב. עריכה:

אני מקבל את ההערות ואבצע עריכה והרחבה של המאמר לכלול מספר נקודות שעלו בפורומים השונים בהם פורסם האשכול הזה ... בכל מקרה, הטיעון עדין עומד.

על אילנה דיין במפורט יש לי תלונה. אני יודע ממקור ראשון שלא כל מה שהיא טוענת נכון.
בזמנו היתה כתבה בתכנית שלה על אחד מבני המשפחה שלי, והכל שטויות. היה תחקיר שלם, "עדים" ואפילו שאלות דרמטיות. העובדה היא שהיא חיפשה סיפור במקום שאין.

עריכה:
מה לא ברור? אין לך הוכחות שיחזקו את הטענות שלך, ולפי מה שאתה אומר המקורות שלך הן שמועות וכתבות סתמיות. אתה לא מפרסם את האמת, אתה מקדם שמועות. מסית.

Vitalist 02-05-08 19:34

עמרי אבל תסביר אם הכל נקי והכל כשורה למה הם "מתחבאים"?

עמרי שוסטר 02-05-08 19:44

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Vitalist (פרסם 629989)
עמרי אבל תסביר אם הכל נקי והכל כשורה למה הם "מתחבאים"?

הם לא מתחבאים.
האתר הרשמי:
http://www.scientology.org
שים לב שלמטה יש קישור לאתרים הרשמיים בשפות זרות, ואין עברית. משמע הגוף בארץ לא פועל בשם הכנסיה הראשית. פשוט פעילים סינטולוגים שפועלים בשליחות.
אותם עצמאים בוחרים שלא להציג את עצמם כסינטולוגים. אני לא יודע מה הסיבה, אבל אני מנחש מאותה סיבה שכולם פה מאמינים לשמועות. בארץ לא מתים עליהם.

ד"א אני לא אומר שהכל כשורה. פשוט אם קורה משהו, אין שום תיעוד לכך. כל מה שאתה חושב שאתה יודע, שמועות.

עריכה ממש מאוחרת:
בסדר, יש שני מיסיונים, אחד בירושלים ואחד בת"א. כנראה אחד מהם, או אולי שניהם מאחורי הסיפור.

ahoy 02-05-08 20:21

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 629992)
הם לא מתחבאים.
האתר הרשמי:
http://www.scientology.org
שים לב שלמטה יש קישור לאתרים הרשמיים בשפות זרות, ואין עברית. משמע הגוף בארץ לא פועל בשם הכנסיה הראשית. פשוט פעילים סינטולוגים שפועלים בשליחות.
אותם עצמאים בוחרים שלא להציג את עצמם כסינטולוגים. אני לא יודע מה הסיבה, אבל אני מנחש מאותה סיבה שכולם פה מאמינים לשמועות. בארץ לא מתים עליהם.

ד"א אני לא אומר שהכל כשורה. פשוט אם קורה משהו, אין שום תיעוד לכך. כל מה שאתה חושב שאתה יודע, שמועות.

עריכה ממש מאוחרת:
בסדר, יש שני מיסיונים, אחד בירושלים ואחד בת"א. כנראה אחד מהם, או אולי שניהם מאחורי הסיפור.

תשמע - אתה טועה ומטעה בגדול ועוד מגן כנגד תוכן שאתה לא ממש טורח לקרוא עד סופו ... זה גובל בבורות ובערות.

כתבתי כבר מספר פעמים שיש לי את הדיוורים שלהם הכוללים את התכנים שיחסתי להם (ואני לא מפרסם כאן כדי לא לקדם אותם), נתתי הפניות למקורות נוספים ברשת ובתקשורת בכלל (ואני לא טוען שאילנה-דיין צדיקה ממש לא) ... אבל אם גם משרד החינוך פועל לגרש אותם מתוך בתי-הספר ואם הם אכן שולחים דיוורים ופועלים פיזית במוסדות שונים תחת כיסוי של עמותה לא מזוהה ומחלקים חומר דתי ... מה אתה קורא לזה?

ההתייחסות שלי היא לעמותה המתחזה למשהו אחד, בעוד היא חזית לכת הסיינטולוגיה שהיא בכלל קבוצה שמקדמת דת במסווה ... לזה תתייחס ולא לכתובת הדואר הרשמית של הארגון - מה הקשר בין השניים?!

שוב, אנא קרא היטב את החומרים לפני שאתה מפזר האשמות נגדי ואחרים שאינן מבוססות אפילו על החומר שנמצא שתי שורות למעלה.

בכל מקרה, אתה פוגע במטרת האשכול עצמו ואני מקווה שזה לא נעשה מתוך מניע לא הגון.

עמרי שוסטר 02-05-08 20:37

ציטוט:

נכתב במקור על ידי ahoy (פרסם 630001)
תשמע - אתה טועה ומטעה בגדול ועוד מגן כנגד תוכן שאתה לא ממש טורח לקרוא עד סופו ... זה גובל בבורות ובערות.

כתבתי כבר מספר פעמים שיש לי את הדיוורים שלהם הכוללים את התכנים שיחסתי להם (ואני לא מפרסם כאן כדי לא לקדם אותם), נתתי הפניות למקורות נוספים ברשת ובתקשורת בכלל (ואני לא טוען שאילנה-דיין צדיקה ממש לא) ... אבל אם גם משרד החינוך פועל לגרש אותם מתוך בתי-הספר ואם הם אכן שולחים דיוורים ופועלים פיזית במוסדות שונים תחת כיסוי של עמותה לא מזוהה ומחלקים חומר דתי ... מה אתה קורא לזה?

ההתייחסות שלי היא לעמותה המתחזה למשהו אחד, בעוד היא חזית לכת הסיינטולוגיה שהיא בכלל קבוצה שמקדמת דת במסווה ... לזה תתייחס ולא לכתובת הדואר הרשמית של הארגון - מה הקשר בין השניים?!

שוב, אנא קרא היטב את החומרים לפני שאתה מפזר האשמות נגדי ואחרים שאינן מבוססות אפילו על החומר שנמצא שתי שורות למעלה.

בכל מקרה, אתה פוגע במטרת האשכול עצמו ואני מקווה שזה לא נעשה מתוך מניע לא הגון.

אתה ממש נחמד, אה?
אז מסיונרים פועלים במסווה, ו...? זה עדיין לא מוכיח שום דבר. אתה לא הבאת שום הוכחות וקראתי הכל, כולל המקורות.
המסיונרים מנסים לצרף אנשים לדת, והמדינה לא רוצה אותם בבתי ספר. הגיוני, אבל לא מוכיח אף אחד מהדברים שאמרת.

אתה מסית, מסיק יותר מדי מסקנות מכלום ועוד רומז שלי יש מניע לא הגון? אני יודע מה זו הסתה, אני מכיר דעות קדומות טוב מאוד. כן, לא אוהב שמסיתים. לא משנה כלפי מי.
סינטולוגיה לא כת. המקורות שלך לא מוכיחים כלום. אתה מסית נגד דת שלמה. תעמולה שלמה נגד משהו שאתה בכלל לא מכיר.

Matan Levy 02-05-08 20:42

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 630008)
אתה ממש נחמד, אה?
אז מסיונרים פועלים במסווה, ו...? זה עדיין לא מוכיח שום דבר. אתה לא הבאת שום הוכחות וקראתי הכל, כולל המקורות.
המסיונרים מנסים לצרף אנשים לדת, והמדינה לא רוצה אותם בבתי ספר. הגיוני, אבל לא מוכיח אף אחד מהדברים שאמרת.

אתה מסית, מסיק יותר מדי מסקנות מכלום ועוד רומז שלי יש מניע לא הגון? אני יודע מה זו הסתה, אני מכיר דעות קדומות טוב מאוד. כן, לא אוהב שמסיתים. לא משנה כלפי מי.
סינטולוגיה לא כת. המקורות שלך לא מוכיחים כלום. אתה מסית נגד דת שלמה. תעמולה שלמה נגד משהו שאתה בכלל לא מכיר.

מאיפה אתה כ"כ בטוח שהוא לא יודע?
המאמר שלו יכול רק לעזור, אל תנסה לעצור אותו כי אולי זה יעזור למישהו.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%...92%D7%99%D7%94

עמרי שוסטר 02-05-08 20:47

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Matan Levy (פרסם 630012)
מאיפה אתה כ"כ בטוח שהוא לא יודע?
המאמר שלו יכול רק לעזור, אל תנסה לעצור אותו כי אולי זה יעזור למישהו.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%...92%D7%99%D7%94

באותה מידה יכלו לכתוב שדינוזאורים משתלטים העולם. אין שום ביסוס במקורות.
הוא לוקח דת שאין שום תיעוד למעשים לא כשרים מצידה כלפי חבריה, ומסית אנשים נגדה עם שמועות ודעות קדומות.
זה לא יעזור לאף אחד. אולי יעזור קצת לשאר הדתות, אבל קצת.

ahoy 02-05-08 20:47

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 630008)
אתה ממש נחמד, אה?

אני הולך ומשתכנע שאתה או מתקשה בקריאה או פועל ממניע שמזוהה עם אחד הצדדים בוויכוח - כתבתי וחזרתי וכתבתי שאני מחזיק דיוורים שמגבים את כל הטענות שלי ובפרט שהם נשלחו על ידי העמותה עצמה ולא אפרסם אותם כאן כדי לא לקדמם.

מספר מובאות:

PHP קוד:

שלום רב לך,

העמותה לשגשוג ובטחון במזה"ת מעבירה החל משנת 2003 הרצאות וסדנאות ללא תשלום לכל מגזרי האוכלוסייה בישראל ...

... בחרנו הפעם לשתף אותך בדיווח ששמואל שלח אחרי הרצאה לנוער שנחשב "
חסר סיכוי". 

בבקשה: אני בהלם... הגעתי אחה"
צ להרצאה לחניכים בגיל תיכון "בעייתיים ופגועים" שחלקם מסוגלים לקרוא וחלקם לאהם ממוקמים בתוך מבנה פנימייה נעול ...

... 
אם יש לך נכונות לתרום בהמשך המסמך יש הנחיות עם פרטי חשבון הבנק של העמותה ... כל סכום החל מ-100 שקל ועד מיליון דולר J יתקבל בברכה!!!!

לתרומה מלא/י את הטופס המצורף כעת ושלחי במייל חוזר! ... 

הוראות לתרומה (אנא בחר אפשרות אחת מתוך 3 הבאות):

1.     ניתן לבצע תשלום על ידי העברה ישירה בבנק עם הפרטים הבאים: ... 

בקצה למטה בגוון אפור על רקע אפור:

PHP קוד:

© 2008 The Association for Prosperity and Security in the Middle EastAll Rights Reserved.. THE WAY TO HAPPINESS and the "Road & Sun" design are trademarks and service marks owned by LRon Hubbard Library in the USA and in other countries (trademark registrations issued and other registrations pending) and are used with permission

כאשר בשום מקום בטקסט עצמו לא מוזכר שהעמותה פועלת על עקרונות כת הסיינטולוגיה וכי סיינטלוגיה בספרים שהם מקדמים בדיוור (הדרך אל האושר) מוגדרת כדת וכך הם מגדירים גם את עצמם.

... יותר מזה אני לא אציג כאן מטעמים שכבר פירטתי. מציע לך לעשות יותר שיעורי בית או להזדהות כחבר בכת.

עמרי שוסטר 02-05-08 20:50

ציטוט:

נכתב במקור על ידי ahoy (פרסם 630017)
אני הולך ומשתכנע שאתה או מתקשה בקריאה או פועל ממניע שמזוהה עם אחד הצדדים בוויכוח - כתבתי וחזרתי וכתבתי שאני מחזיק דיוורים שמגבים את כל הטענות שלי ובפרט שהם נשלחו על ידי העמותה עצמה ולא אפרסם אותם כאן כדי לא לקדמם.

מספר מובאות:

PHP קוד:

שלום רב לך,

העמותה לשגשוג ובטחון במזה"ת מעבירה החל משנת 2003 הרצאות וסדנאות ללא תשלום לכל מגזרי האוכלוסייה בישראל ...

... בחרנו הפעם לשתף אותך בדיווח ששמואל שלח אחרי הרצאה לנוער שנחשב "
חסר סיכוי". 

בבקשה: אני בהלם... הגעתי אחה"
צ להרצאה לחניכים בגיל תיכון "בעייתיים ופגועים" שחלקם מסוגלים לקרוא וחלקם לאהם ממוקמים בתוך מבנה פנימייה נעול ...

... 
אם יש לך נכונות לתרום בהמשך המסמך יש הנחיות עם פרטי חשבון הבנק של העמותה ... כל סכום החל מ-100 שקל ועד מיליון דולר J יתקבל בברכה!!!!

לתרומה מלא/י את הטופס המצורף כעת ושלחי במייל חוזר! ... 

הוראות לתרומה (אנא בחר אפשרות אחת מתוך 3 הבאות):

1.     ניתן לבצע תשלום על ידי העברה ישירה בבנק עם הפרטים הבאים: ... 

בקצה למטה בגוון אפור על רקע אפור:

PHP קוד:

© 2008 The Association for Prosperity and Security in the Middle EastAll Rights Reserved.. THE WAY TO HAPPINESS and the "Road & Sun" design are trademarks and service marks owned by LRon Hubbard Library in the USA and in other countries (trademark registrations issued and other registrations pending) and are used with permission

כאשר בשום מקום בטקסט עצמו לא מוזכר שהעמותה פועלת על עקרונות כת הסיינטולוגיה וכי סיינטלוגיה בספרים שהם מקדמים בדיוור (הדרך אל האושר) מוגדרת כדת וכך הם מגדירים גם את עצמם.

... יותר מזה אני לא אציג כאן מטעמים שכבר פירטתי. מציע לך לעשות יותר שיעורי בית או להזדהות כחבר בכת.

אתה ידידי מפגין בורות, ומעבר לכך דעות קדומות. מי היה מאמין שבישראל מכל המדינות נראה דבר שכזה.
אני לא חבר בדת וברור לי שאני יודע יותר ממך.

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 03:04.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ