![]() |
השאלה הגדולה - קרבי או ג'ובניק?
שלום לכולם וחג שמח.
למרות שיש לי עוד שנה+ להתגייס - הוויכוחים עם ההורים ושאר המשפחה כבר החלו. אני מאוד רוצה ללכת לקרבי,לתת מעצמי למדינה. המשפחה שלי נגד , ואני לא מאשים אותם - הם דואגים לי והם יודעים שמי שהולך לקרבי אומר בעצם "אני מקריב את עצמי בישביל המדינה". אני? - אני חושב שאם כל אחד יגיד : "זה מסוכן מידי, אנשים אחרים יעשו את זה - לא יקרה כלום אם אני לא אהיה קרבי" , המדינה שלנו לא הייתה קיימת היום. לפני כמה זמן , הגיע חייל מגולני לבית ספר שלי ודיבר עם השכבה שלי על הצבא וכו'. כמובן שהשאלה שחיכיתי לה הגיעה , ואני הייתי בהלם מהתשובות. 90% מהבנים של השכבה , אפילו לא חושבים על זה. חוץ ממני ועוד כמה בנים שרוצים את זה , כל השאר פשוט מנסים למצוא דרכים להתחמק ( דרכים להורדת הפרופיל,ללכת להיות ג'ובניקים). שתבינו , אין לי שוב דבר רע להגיד על מי שרוצה להיות ג'ובניק , זו הבחירה שלו ואני מכבד את זה. עכשיו לשאלה שלי אליכם, מה אתם הולכים לעשות\עשיתם? מה דעתכם על ההבדל בין תפקיד קרבי לג'ובניק? מחכה לתשובות , שוב - חג שמח |קורץ| נ.ב קראו: http://www.shavuz.co.il/regular/arti...d=63&secid=725 |
שמע ג'ובניק
מילה גדולה אני לא רוצה קרבי (למרות ש99% אני גם ככה יגמור בקרבי {97 + אח}) אבל אני לא רוצה להיות טבח או איזה מאבטח שלוחץ פתח שער וסגור שער אני רוצה משהו שקשור למחשבים ממרם גאמא וכו' עתודה לא תזיק בהחלט אני פשוט לא רואה את עצמי בקרבי אני עצלן אני מאד לא אוהב שמביאים לי פקודות כאילו בגדנע ניחה הורידו אותי 200-300 פעם למרפקים ובזה זה נגמר אני לא איזה מרדן אני לא הולך להצית למפקד את האוטו אני גם לא רוצה להתחמק אני ידוע שזה ידפוק אותי בחיים אני רק רוצה לעשות את השירות ולא לתרום לצבא כמה שיותר למרות שרב הסיכויים מה שאני יעשה שם יתרום הרבה אלה לקחת כמה שיותר עתודה ניסיון תעודות וכו' |
נהג בוס שליטה. [=
|
אנשים שיכולים ללכת לקרבי,
יש להם את הנתונים ובוחרים לא לעשות את זה..ביזיון לדעתי, אלה לרוב האנשים שבוחרים את הדרך הקלה, והם ימשיכו קרוב לוודאי לעשות את זה ברוב התחומים בחיים שלהם. ברור שיש סכנות בקרבי, אבל בארץ..יש גם סכנות בנסיעה באוטובוס, בהליכה לקניון, ובטח ובטח..גם בטיולים לחו"ל שגם כל המשתמטים רצים ועושים. קרבי תורם המון, אולי לא לתחום המקצועי (כמו כל אלו שחושבים שהם יצאו ממר"ם ויעשו מליונים) אבל כן לתחום האישי, לבגרות האישית, לנסיון חיים. |
ציטוט:
אבל הכל תלוי בבנאדם שמע לרב משתמט זה אחד שינסע להודו יחזור שהכסף שאמא נתנה יגמר עם ההורים נחמדים יגור עם ההורים עד גיל 30 וילך לעבוד למפעל יש את האלו ילכו לקרבי כמו טיול שנתי ואז יקבלו את הבוםבמבה לראש שזה לא טיול שנתי ולא גדנע אני לא הולך להשתמט לא הולך להוריד פרופיל אבל באמת מצטער אבל אני ינסה למצוא משהו שיתן לי יותר עם זה ממרם ועם זה גאמא ועם זה מודיעין שיהיה לי טוב עם זה שאני בצבא כמו כולם 3 שנים אני לא רוצה שיתבזבזו סתם אני ילך לצבא ויצא עם משהו ובגרות אופי בלה בלה בלה תכלס הכל זה שיט אחד גדול מי שמתבגר רק בצבא זה כבר מאוחר מידי ועדיף שלא יתבגר בכלל |
ציטוט:
"העסקה שלי" שלי עם עצמי הייתה שאני ינסה כמה שאני יכול להגיע ליחידת מחשבים, לא בגלל שאני לא רוצה קרבי, אלא בגלל שאני רוצה מחשבים...אבל...לנסות בלי קומבינות להגיע..ולא הצלחתי..נפלתי מגאמא ולא הצלחתי להשיג זימון ממר"מ.... ליום סיירות לא הלכתי, לא מתאים לי מובחר ואני בטוח שהרבה יזדהו איתי בקטע הזה..מילאתי בשאלון העדפות נח"ל-גולני-גבעתי...ובחודש-חודשיים הקרובים אני כבר צריך לדעת בדיוק לאן אני מתגייס (אני מתגייס עוד 3 חודשים).. להגיד שבגלל שקשה לך לקבל פקודות ובגלל שאתה עצלן לא ללכת לקרבי...זה תירוץ טיפשי ועלוב... להגיד זה לא מתאים לך?..מובן..אבל זה לא אומר שאתה לא צריך לעשות את מה שמייעדים לך.... אני נגד השתמטות אבל, אתה לא רוצה פקודות? אתה עצלן? תשתמט מה אני יגיד לך.... עריכה: לפי התשובה השניה שלך אני לא מבין מה הבעיה....כמו שאמרת..פשוט תלך לאן שמייעדים לך..אתה לא היחיד במדינה ששורף 3 שנים...כל מי שמכיר אותי בקטע של מחשבים אומר שזה בזבוז שאני הולך לקרבי...אז מה? יש לי מה לעשות עם זה? אני מתלונן על זה? הפוך, אני מקבל את זה ומעריך את זה שאני יכול לעזור למדינה שלי, בזה שאני הולך לקרבי ואחרים מורידים פרופיל ומשתמטים. |
אצלנו זה ההפך
יש אצלי בשכבה 20 אנשים שעברו גיבוש שייטת כמעט 80 אחוז מתגייסים לקרבי ושאר החנוצים לקרבי |
ציטוט:
|
ציטוט:
מה זה 3 שנים שיתבזבזו? מה נראה לך תגיד לי? אם כל אחד כאן ידאג לעצמו כמוך, ויחשוב איך להוציא קוריסם ועניינים על חשבון אחרים, במקום לתת מעצמו את מה שהוא באמת יכול, היינו יכולים לסגור תמדינה מלפני 40 שנה. בנוסף, כשתהיה בן 40, ותעבוד בכל החברות הייטק שאתה חולם עליהם, אף אחד לא ישים לב אם יש לך הבדל של 12 שנה או 15 שנה בתחום. מה שקובע במקרה הזה זה מי אתה כבנאדם. ואתה תוכל להתעצב כבנאדם ראוי ועם ערכים רק בקרבי. בגרות ואופי, עדיף שלא יתבגרו בצבא? יש לך מושג מה זה החיים שלך? יש לך מושג מה זה חברים כמו אחים? יש לך מושג מה זה רעות? יש לך מושג מה זה להיות עצמאי? יש לך באמת מושג מה זה מדינת ישראל? אני הולך לקרבי, אני הולך לתת מעצמי למדינה שלי את מה שצריך בשביל שאנשים טובים יחיו פה ולמען החלום של הסבא והסבתא של כולנו, וגם בשביל שאנשים כמוך יחיו פה. מה לעשות... |
ציטוט:
תאמין לי שקרבי יתרום לך הרבה הרבה יותר מעוד תעודה.. |
אני אישית מתגייס ב-27.7.09 שנה הבאה וכבר התחלתי את התהליכים בכדי להתקבל ליחידות המובחרות
הגשתי בקשה באתר של חיל הים לזימון לגדנע של השייטת 13 לתלמידי כיתות י"א וזימנו אותי למרות שהחלום שלי זה סיירת צנחנים. |
לי אמנם יש עוד קצת זמן עד הצבא (15) אבל יום הזיכרון לחללי צהל האחרון חידד לי את כל צורת המחשבה,ובואו נגיד שאני אשקול בצורה הרבה יותר טובה ללכת לקרבי.
|
תראה אחי.
ג'ובניק זה מילה מפוצצת מדי. אז ככה סתם שתדע כ- 70 אחוז מהצבא מורכב מתומכי הלחימה. אני חושב שלתומכי הלחימה יש תפקיד לא פחות חשוב מללוחמים בשטח. אני חושב שכל מקצוע בצבא אם אתה עושה אותו כמו שדורשים ממך ואתה מוציא את המקס' מעצמך אז תרמתה לצבא . תראה נכון שיש תפקידים בזויים כמו מש"ק ממטרטות או כל מני דברים כאלה, אבל תחשוב על זה ככה, שאם הבן אדם לא היה עושה את זה, מי היה עושה את זה? תראה אני חושב שכל אחד עצם זה שהוא לא משתמט ותורם 3 שנים מהחיים שלו לצבא, מגיע לו את כל הכבוד ולא משנה מה התפקיד שלו, כל עוד הוא בא לצבא ונותן את כולו למען התפקיד ולמען מה שהוא אחראי עליו, אז הוא עשה את התרומה שלו למדינה. תראה אני אישית לומד כשוחר בבית ספר של חיל האוויר, אני 97-98 אחוז שאני אתגייס למערך הטכני של חיל האוויר ואני יכול להגיד לך שלא משנה מה יהיה התפקיד שלי אני אתן את כל כולי למענו. אתה יודע מה בוא נקצין את זה, תאר לך שמחר נגיד בחיל האוויר כולם היו ג'ובניקים, כולם כולל כולם, מי היה מתקן את המטוסים? מי היה מתדלק אותם? מי היה דואג לטייסים? כל התפקידים שציינתי כרגע (כמובן שיש עוד הרבה), אף אחד לא היה עושה אותם? מה אז היה קורה? אני חושב שהבהרתי את עצמי. תראה אני אמרתי ואני אומר את זה שוב, כל מי שמתגייס לצבא, תורם כמידת יכולתו. ואני חושב שאין בכלל לדבר על מי תורם יותר, אנשים שצריך להתבייש בהם זה אנשים שלא מתגייסים בכלל (כמובן כאלה שלא מתגייסים כי לא בא להם ולא בגלל סיבות בריאות וכו'). אני בתור ג'ובניק לעתיד, מאוד מעליב אותי לראות\לשמוע שיחות על הנושא ולראות שאני חושבים שאין לג'ובניקים תפקיד חשוב בצבא שלנו. בכל אופן כל מה שרשמתי פה זה דעתי, כל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה, יכול להיות שאולי גם אני בעתיד אשנה את דעתי. שיהיה חג עצמאות שמח. וסוף שבוע נעים :) , |
שמע אני לא בגדר עצלן שלא קם בבוקר
עובדה אני עושה דברים אני עובד אני מתאמן אני הכל אבל שאין לזה מטרה אני לא הולך לעשות את זה סתם ככה ואני יעדיף שלא כן אני לא רוצה קרבי אבל כמו שאמרתי רב הסיכויים אני כן יגוייס לקרבי מה יש לי לעשות עם זה לבכות או ללכת עם ראש בקיר לא יעזור נתגייס נעשה את השירות ונלמד הלאה אבל שוב כמו משוגע אני ינסה להגיע למחשבים כמה שיותר אני לא הולך ליפול בלי קרב! :P אני עושה הכל 5 יח' מעבר לזה אני מתעסק במחשבים ואני מאד מקווה שהצבא יעריך את זה אבל אם לא אז לא לא הולך להשתמט לא הולך להתחיל להציף בפקסים למה נראה לי הדף יוצא מהפקס נופל למכונת גריסה |
ציטוט:
השאלה היא אם אתה באמת תורם או מעביר 3 שנים סתם. |
ציטוט:
אם הצבא צריך הוא ימקם אותך שם ואם יש לך פרופיל קרבי ולא שמו אותך ג'ובניק, אז אל תוריד פרופיל, תלך לאן שהצבא ייעד לך..הבעיה היא לא להיות ג'ובניק הבעיה היא שאנשים שמים את זה בעדיפות על קרבי |
ציטוט:
אם אני למשל איש אלקטרוניקה ומחשבים טוב ויש לי פורפיל 97, אבל מה הנתונים שלי גבוהים ואני איש מקצוע טוב, אני אישית חושב שאני יכול לתרום יותר כשאני אהיה איש טכני מאשר קרבי |
אני חושב שכל אחד שחושב על ללכת לקרבי צריך לחשוב על עוד סיבות חוץ מרצון לתרום , הרצון של המשפחה שלו וכו' .. לא כל אחד תומך בכיבוש בעזה ובגדה המערבית
|
ציטוט:
כתבתי מה שכתבתי בהודעה הקודמת ועדין.. בוא נגיד שבבחירות הקודמת לא בדיוק הצבעתי ליברמן. |
ציטוט:
אבא שלי היה טכנאי בחיל האויר ובתפקידים משרדיים 23 שנה, מי אני שיזלזל בג'ובניקים... ציטוט:
בשיא הרצינות ועם כל הכבוד למשפחתי היקרה, המדינה הזאת חשובה לא פחות מהמשפחה שלי...אלא אם כן אתה רוצה שהילדים שלך יחיו בכיבוש ערבי... |
אני לא רוצה להיות בתפקיד שבו הורגים, ולא כי אני רוצה להתחמק או משהו כזה, אני פשוט לא מאמין בלהרוג.
אבל.. אם ככה יתנו, זה מה יש. |
ציטוט:
שאנשי הימין שמתנגדים לשלום (ומעדיפים עוד פיסת אדמה על שלום) ילכו ליחידות קרביות ויסכנו את החיים שלהם . ציטוט:
|
ציטוט:
שוב, גם אני לא מאמין בכיבוש סתמי...אבל אם למען הביטחון צריך, אז לעשות...ממש לא אכפת לי מהצד השני, אכפת לי מהאחים והאחיות שלי...שהצד השני יתנגד קודם כל לטרוריסטים, שיתחיל למרוד, שידכא אותם...ברגע שהם לא עושים את זה..הם אותו דבר כמוהם. ציטוט:
אם אני יצטרך להרוג, אני יהרוג..ואם אני יצטרך למות...אז גם..זה דברים שלוקחים בחשבון. |
ציטוט:
וכנ"ל כל מה שמודגש אצלך זה אותו דבר אצלי (; רק שאני רוצה בעדיפות הראשונה זה טייס.. להיות טייס קרב (מטוס ולא מסוק העדפה אישית) פרופיל 97, קב"א 55.. הבנתי שרק שנה הבאה מקבלים זימונים לטייס אז אני מחכה.. [= בכל מקרה אני רוצה קרבי ורק קרבי.. אני חושב שתאכלס אם אני אהיה ג'ובניק אני לא אמצא את היכולות שלי ואני יעביר 3 שנים בקייטנה.. (זאת דעה שלי כמובן אני לא אומר מי שג'ובניק הוא כזה*) אם לא ילך לי בטייס (חס וחלילה) אני אלך לשייטת 13.. ואם לא ילך לי בשייטת(חס ושלום) אני רוצה סיירת מובחרת כלשהי (עדיפות לאחת מהסיירות.. יהלום) בקיצור ולעיניין.. בשבילי רק קרבי.. אבל יש אנשים שלא בנויים לקרבי (כן יש כאלה והרבה מה לעשות) ואני חושב שעדיף שיהיו תומכי לחימה ואפילו ג'ובניקים מאשר משתמטים.. מה שלא יהיה.. שיהיה לכולם בהצלחה |קורץ| |
ציטוט:
|
ציטוט:
פלסטינאים לא נהרגים סתם הם נהרגים כי או שהמשפחה שלהם הם טרוריסטים או או שהם יהיו מהווים איום על המדינה צה"ל לא הורג סתם פלסטינאים "תמימים" . אתה לא יודע אפילו בקצת מה החיילים עוברים בשטחים מדי יום איך אתה בכלל יכול להגיד שאנשי הימין מתנגדים לשלום בלי אנשי הימין היום היו יורים בך או שהיית תחת שלטון פלסטינאי קשה. ואני לא חושב שאנשים כמוך צריכים להתגייס לקרבי כי אתה תוכל להיות איום על החברים שלך באיזושהי פעולה(סירוב פקודה להרוג פלסטינאי "טירוריסט" תמים). אני מוכן לסכן תחיים שלי בכדי לשמור על המדינה הזו על הערכים שגדלתי לפיהם, ולא רק שאני אשרת ביחידה קרבית אני גם אהיה גאה בעצמי שהלכתי לשם לדעת שעזרתי אפילו בקצת בשביל למנוע פיגוע , רצח ואפילו להקריב את החיים שלי בשביל המדינה. ואם הייתי מתנגד לשלום בישראל לא הייתי נשאר פה הייתי עוזב למקום אחר אבל אני לא מתנגד אני מתגייס ליחידה קרבית בשביל שיהיה שלום . אתמול היה יום הזיכרון יש לי שאלה אליך עמדת כשהייתה צפירה? ואם כן אז למה עמדת כי אנשים הקריבו את החיים שלהם סתם? אז תן לי להגיד לך את התשובה לא! אני עומד כי אם לא ה"אנשי הימין" האלה לא היו אז לא היה לנו כלום היום! FreakBox זה לא קשור לקב"א שלך או לפרופיל שלך זה קשור לאופי שלך. אני אישית יש לי קב"א 54 ופרופיל 97 כך שאני גם אקבל זימון לטייס וליום סיירות. |
תראה יש בצה"ל הרבה תפקידים שהם לא קרבי, אבל אי אפשר בלעדיהם.
למשל כך את אנשי המודיעין שמה שהם עושים בצבא זה לאסוף מידע על האויבים שלנו. בלעדיהם אפילו הלוחמים הכי טובים של הסיירת והשייטת לא יוכלו לעשות הרבה. אז להגיד שחוץ מקרבי זה לא תורם בכלום, נראה לי פסול להגיד. אבל, אני ממש לא חושב שצריך ללכת בצבא של גישה "אני אלך למה שייתן לי משהו" כמו שבחור למעלה אמר. קנדי אמר פעם "אל תשאל מה המדינה שלך יכולה לעשות בשבילך, תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל המדינה שלך", ואני חושב שמי שיש לו יכולת לשרת בתפקידים מובחרים כמו סיירות, מודיעין (ידע בערבית), קרבי וכו' - צריך לעשות את זה. אני מאוד מקווה שאני אוכל להתקבל לסיירת מטכ"ל, תמיד רציתי. זה לא בטוח כי יש לי משקפיים לצרכי קריאה וכתיבה, אבל קראתי שאפשר להתקבל עד למספר מסויים. אבל אם לא סיירת, יש גם את דובדבן שגם יש בזה איזשהו תפקיד של מודיעין וערבית. והכי "גרוע" שיהיה זה שאני אלך למודיעין (אני לומד ערבית). אבל השאיפה שלי זאת יחידה מובחרת. |
ציטוט:
אם היית ראש הממשלה היית חוזר לגבולות 67 בתמורה לשלום מלא עם הפלסטינים וסוריה ? |
ציטוט:
ועוד משו אם אתה כל כך אוהב את הערבים האלה ואתה אומר שאנחנו לא מחפשים שלום וגם אתה חוזר אחורה אז תחזור עוד יותר אחורה ... תוכנית החלוקה הייתה להם הזדמנות לחיות איתנו בשלום לא ? הם לא רצו הם חיפשו מלחמות חיפשו להרוג והם קיבלו בראש... וכמו שאמרו פה "ישראל יכולה לכבוש את עזה ביום אחד אם צריך, האסטרטגיה של ישראל זה מגננה...לא התקפה..האזורים הכבושים, כבושים רק לסיבות בטחוניות...עדיף ש100 אנשים באשקלון ימותו? כי אם האזורים האלו לא יהיו כבושים, טווח הקסאמים יגדל....קח את זה כנקודה למחשבה..." ולא בשביל משהו אני גר בחלק כבוש בירושלים . |
ציטוט:
נייר שכתוב עליו 'שלום' והן חתומות עליו. או משהו באמת מעשי שיש בסיס סביר להאמין שהוא יחזיק ויתחזק במשך השנים ולא יתפורר תוך 20 שנה. |
ציטוט:
אתה תתמוך בהסכם כזה ? ולמה אתה חושב שהם שטחים שלנו (שלך..)? ציטוט:
|
ציטוט:
מרוב שסומכים עליהם. ערבי ישראלי עם תעודה כחולה נכנס ערב אחד לישיבה והתחיל לירות בכולם (אני מדבר על הפיגוע בישיבת הרב לפני כחודשיים) אפילו בינם לבין עצמם הם נלחמים אני לא חושב שניתן לעשות הסכם שלום עם אנשים כאלה . |
ציטוט:
|
ציטוט:
ואני חושב שאלו שטחים שלנו בגלל סיבות דתיות , פוליטיות והכי חשוב אסטרטגיות. |
ציטוט:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3122719,00.html יש גם את הפיגוע המפורסם במערת המכפלה ועוד לא מעט מקרים .. ולא יזיק אם תקרא כמה דברים מפה http://www.btselem.org/Hebrew/Testimonies/Index.asp זה אולי ישנה קצת את הדעה שלך . |
ציטוט:
|
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3120956,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3107581,00.html http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3093752,00.html http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3083960,00.html http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3011111,00.html זה קמצוץ מהפיגועים בירושלים התעמקתי בירושלים כי זה יותר קרוב אלי. אולי זה ישנה לך תדעה. |
ציטוט:
האצ"ל והלח"י עשו בדיוק את אותם דברים לפני קום המדינה שלא תחשוב לרגע שאני תומך בפעולות האלה אבל אתה צריך להסתכל גם על הצד השני .. גם הם בני אדם |
ציטוט:
אני נגד העצלנים שיכולים,מתאימים וצריכים ללכת לקרבי ולתרום לארץ , אבל במקום זה הם מוצאים דרך להתחמק מזה ( דרכים יצירתיות מאוד דרך אגב ). ציטוט:
אבל תחשבו על זה ככה , אם לא נהרוג - ניהרג - מה עדיף? ( כמה שזה נשמע קשה ). |
חברה, הצבא כבר מספיק זמן מסתדר עם גו'בניקים וקרביים ועם הסוגייה הזאת...
אתם כל פעם מנפיצים שחסרים אנשים שיגיעו לקרבי - אז לא, לא חסר, כי אם היה חסר היינו בבעיה גדולה... הצבא גוף מספיק גדול בשביל להתסדר בכוחות עצמו, הוא לא צריך את חברי הוסטס כדי שיחליטו מי צריך להיות קרבי ומי לא.. אנשים חסרי מוטיבציה להגיע לקרבי - חסר כל טעם שיגיעו לשם, וזה תופס בכל תפקיד...ומהדוגמא האישית שלי זה נסיון לצאת מקורס מכ"ים (משהו שהרבה אנשים מנסים להגיע אליו...) |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 13:37. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ