![]() |
נתקע לי מוצר במכס..
מישהו פעם נתקע בזה?
מישהו שאני מכיר מקנדה שלח לי PSP והוא נתקע במכס. המחיר שלו בסביבות 170 דולר כמה מכס אני יצטרך לשלם? |
בגדול זה קצת תלוי כמה הם יקפידו איתך, כי בעקרון על PSP אתה צריך גם אישור ממשרד התקשורת.
בכל מקרה מדובר במע"מ (15.5%) + מכס (אם אני לא טועה 12%). בנוסף יש עמלות שונות, שתלויות בין היתר באיך המשלוח הגיע ולאן, ומי ישחרר אותו (אתה או שישחררו אותו עבורך). |
זה יגיע אליך לסניף הדואר ותצטרך לשלם מכס(אני לא בטוח)+מע''מ+35 שקל עמלת שיחרור
|
ציטוט:
Beesites רשום לי להגיע אליהם ולהביא קבלה משהו כזה ואין לי קבלה שלחו לי את זה מתנה ואיך אני מוציא אישור ממשרד התקשורת? |
ציטוט:
אם אין לך חשבונית על הקניה, ואתה לא יכול להשיג חשבונית על הקניה, הם יעריכו את שווי המוצר. |
ציטוט:
אני חייב להגיע לשם?אי אפשר לפקסס בפקס במשהו וזהו? |
ציטוט:
בכל מקרה, אם אפשר, אני חושב שזה כרוך בעמלה כלשהי. |
ענתה לי מזכירה ואמרה בין 1-3 בצהורים ובכל השעתיים האלה היה כאילו הטלפון לא זמין טו טו טו ארוך
והמזכירה אמרה לפקסס את הקבלה ואת המכתב והמוצר ישלח לסניף הקרוב אלי. עכשיו זה מתנה מדוד בחול אין לי קבלה,לצרף מכתב שזה מתנה? |
ציטוט:
"העמלות השונות האלה" בסוף מצטברות למאות שקלים.. לא כולל המכס והמע"מ.. איך הגעת ל12%? נשמע לי מוזר.. חשבתי שמוצרי חשמל זה יותר קרוב ל30% מכס.. היית צריך שבמשלוח ירשמו שזאת מתנה... עכשיו זה לא יעזור לך .. נראה לי שכבר מספיק ניסו להגיד שזאת הייתה מתנה אחרי שתפסו להם.. |
ציטוט:
ולפותח האשכול: תנסה בכל זאת לארגן את החשבונית. ואני מסכים עם מה ש sport כתב. שורה תחתונה: יכול להיות שהם יהיו איתך בסדר ותצטרך לשלם רק את המכס והמע"מ. יכול להיות שיותר. אין דרך לדעת בלי לבדוק. |
הבעיה שהם גם לא עונים לטלפון
והשולח רשם שזה מתנה לא יודע מה קרה \= |
ציטוט:
האנשים במכס לא טיפשים והם כבר מכירים טוב מאוד את השיטה הזאת וההתייחסות לדבר הזה מאוד קטנה |
ציטוט:
|
ציטוט:
וכי אנשים אשר קונים בחו''ל מבקשים מהמוכר לסמנן כמתנה וכתוצאה מן הדבר המכס כבר הבינו את הדבר וזהו זה המצב הקיים |
טוב בכל מיקרה אני חושב המוצר עלה בערך 220 דולר כולל משלוח כמה אתה מערכים אני יצטרך לשלם כולל 10 העמלות הקטנות שאמרתם?
|
ציטוט:
|
סבבה אני יעדכן בהמשך.
|
גם לי יש PSP אז קודם כל תחדש :) אחלה של דבר בעיקרון אבל בזמן האחרון סוני קצת הזניחו אבל יש עוד למה לחכות :)
אם אתה צריך עזרה או משהו בנוגע לPSP תוסיף אותי למסן אני ישמח לעזור לך :) דרך אגב במכס זה יכול לקחת יום וזה יכול לקחת שבוע זה תלוי בעיקרון. ולפי מה שאני שמעתי הם לוקחים עוד 30% :/ |
ציטוט:
בעיקרון יש לי אחד הוא לא בדיוק שלי אבל לא משנה חחח גירסה 3.90 פרוץ |
ציטוט:
|
ציטוט:
אני מחפש תוכנות מגניבות או כל מיני דברים להשים עליו חוץ ממשחקים יש לך משהו.? פרצתה עם פנדורה? או הורדה והעלאת גירסאות |
ציטוט:
וזה היה על מרציינדייז של בגדים.. |
ציטוט:
|
ציטוט:
אני בעיקרון לא אוהב את כל הפלאגינים האלה זה סתם מעצבן אותי וגם יכול לגרום לבריק(פלאגין=הומבראו=תוכנות) :/ אני יכול להמליץ לך על פלאגין שמצלם מסך ופלאגין שיהיה אפשר לראות את הPSP על המסך מחשב(ככה גם אפשר לצלם GAMEPLAY בוידאו וזה כי בפלאגין של הצילום מסך בPSP אפשר רק לצלם) |
ציטוט:
|
לי פעם אמר עובד מכס שאם מוצר מגיע עם טופס הצהרה של חוסר ערך מסחרי, אין להם לגיטימציה לעצור את המשלוח. מאותו יום אני דורש שכל משלוח חוקי (*אהמ* בתאוריה אולי יש כאלו שלא ;P) יגיע עם הצהרה כזו, ולא עקבו לי משלוח אחד מאז. שלחו לי דברים קטנים, גדולים, זולים, יקרים (חלקם מעל $1,000) והכל זרם חלק.
|
ציטוט:
שמסמנים על השליחה שזאת מתנה \ מוצר שחזר מתיקון |
ציטוט:
חבילה בלי ערך מסחרי היא חבילה של מסמכים, מכתבים וכו'. |
ציטוט:
לגובה המכס יש סמכות לעכב משלוח גם אם תכתוב עליו שהוא נשלח מאלוהים ואין לו שום ערך מסחרי. הם לא חייבים להאמין למה שאתה מצהיר, ואף יכולים, בנוסף למכס, גם לקנוס אותך. כנראה שהמזל שיחק לך והחבילות שנשלחו אליך לא נבדקו פיזית. אם המכס יפתח לך משלוח וימצא שם סחורה ב 1,000$ , כשמוצהר עליו "ללא ערך מסחרי", אתה תתחיל להזיע ולנסות להסביר שאין לך אחות. אם הם יחליטו לחייב אותך בקנס, הפתרון היחידי שלך יהיה לא לשלם ולהגיש ערר על ההחלטה. ובינתיים הסחורה אצלם, וההתרוצציות על חשבונך, ואני גם די בטוח שבסופו של דבר, במקרה כזה חובת ההוכחה תהיה עליך. אז לסיכום, הרבה עובדים על המכס, כולם חושבים שהם הכי חכמים, ובסוף גם הרבה לא נתפסים כי אי אפשר לבדוק כל משלוח ומשלוח, בטח שלא בדיקה פיזית. אבל המעטים שכן נתפסים משלמים גם בשביל אלה שלא נתפסים. |
לי אמרו שבמידה ויש הצהרה, לא בודקים. ההצהרה היא טופס חתום ע"י השולח ומשרד הדואר המקומי.
עריכה: ד"א אמרו לי למלא טופס זהה כשאני שולח מפה לחו"ל, כך ששם לא יעשו בעיות. |
ציטוט:
אגב, את זה כבר צריך לבדוק, אבל אני מתאר לעצמי שבסיטואציות מסויימות ובמדינות מסויימות, גם השולח יצטער על התרגיל. |
ציטוט:
טוב, לפחות עד עכשיו לא עשו לי בעיות. מה גם שרוב החבילות שאני מקבל באמת בלי ערך מסחרי, אז מה הסיכוי שכן יחליטו לבדוק את אלו שכן? אגב לפי מה שידוע לי הצעד הכי חמור מצדם הוא להשמיד את המשלוח. אלא אם כן מדבר במשהו לא חוקי, ואז זה עובר למשטרה. :P |
ציטוט:
אבל איך הוא ישיג גם הצהרה ממשרד הדואר שמה? |
ציטוט:
עריכה: למען ההגינות, אני אישית לא החתמתי אף משרד על ההצהרה, אבל אם כל משלוח ששולחים לי יכולים לההצהיר, אז בטח לא קשה. עריכה שניה: או... Google הפשיט את העניין. הנה ציטוט מאתר רשות הדואר בכל הנוגע לשליחת חבילות לצרפת: ציטוט:
עריכה שלישית: סתם משעמם לי... ;P|Lol| |
ציטוט:
אלא שזה שאני קונה ממנו יחתום על ההצהרה.. אבל זה נשמע לי מסובך מדי לבקש ממוכר באיביי להחתים פקיד במשרד הדואר שלו.. מסובך מדי בשבילו.. |
ציטוט:
|
מכס זה 15% על כל מוצר.
תחשב כמה זה יוצא |
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 23:08. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ