![]() |
צמים ביום כיפור ?
אתם צמים ביום כיפור אתם הולכים לבית כנסת ?
דיון מעניין וגם בהזדמנות זאת אני רוצה לאחל לכולם צום קל וגמר חתימה טובה |
ובהזדמנות זאת אני רוצה להודיע חגיגית, ברגע שייפתח כאן וויכוח האשכול הזה יימחק מהפורום ומשתמשים ייקבלו אזהרות.
ככה שלא רק שחבל על ההודעות שלכם, אלא גם על העצבים שלכם. |
כן וכן
צום מהיר למי שצם.. |
צם,
אבל יותר חשוב - מה אתם עושים כדי להעביר את הזמן? |
כמובן בכל זאת יהודי,אני לא בא להתווכח רק יגיד שיהודי זה דת לכן מי שקורא לעצמו יהודי צריך ללכת לפי היהדות ישראלי ויהודי זה שתי דברים שונים גם ערבי עם תעודת זהות כחולה הוא ישראלי.
|
לא צם ולא מתפלל.
ודרך אגב, http://he.wikipedia.org/wiki/יהדות . |
ציטוט:
אז גם אתה לא יהודי? |
צם, אבל לא עניתם חברה, מה אתם עושים כדי להעביר זמן?
בערב כמובן יוצאים החוצה מטיילים עם חברים, אבל בבית במשך היום? שיהיה לכולנו צום קל וגמר חתימה טובה. |
ציטוט:
|
צם צם בטח שצם, אפשר לישון, לחלום על איך זה להיות הבעלים של גוגל ואחרי הצום לקום למציאות חחחחחחחחחחחחחח
צום קל וגמר חתימה טובה לכל חברי הפורום ולכל עם ישראל |
ציטוט:
דבר שני, מאיפה אתה יודע מה זה דברים בסיסיים? תגיד שאתה מקיים את מה שנוח לך וזהו, נוח לך להניח תפילין בבוקר, אבל לא לחבוש כיפה במשך כל החיים. דרך ארץ צריך לקיים ללא שום קשר לתורה וליהדות, אני מקיים דרך ארץ לא בגלל שזה כתוב באיזה ספר ולא בגלל שאני יהודי או לא יהודי, אלא בגלל שככה חונכתי מילדות. אתה רוצה לצום? תצום, שיהיה לך לבריאות. רק אל תטיף לאחרים (כמו שעשית בהודעה הראשונה שלך). |
צם, צום מועיל לכולם.
|
בגלל שקשה לקיים את כל המצוות בהיהדות לא תעשה כלום ?
עדיף להתחיל מהדברים הקטנים כמו הצומות שהת וכו' ואז להתחזק |
כל שנה מחדש מתעוררים פה וויכוחים על זה .
צם. |
צם.
|
ציטוט:
|
גם אני צם. בהצלחה למי שצם ושיהיה צום קל.
|
ציטוט:
והמטרה של האשכול היא לא להתווכח וביקשו את זה אפילו |
אנשים חשבים שלהיות דתי זה שחייב לקיים את כל המצוות
זה די נכון אבל לא בדיוק |
ציטוט:
עברתי מילה, עברתי בר מצווה, אמא שלי יהודיה (שאגב, אם מדברים על "יהודי" זה קודם כל הכלל ליהדות), אבא שלי יהודי וכו' וכו'. אם אתה תגיד לי שאני לא יהודי כי אני לא צם, אני יגיד שאתה לא יהודי כי...אתה לא חובש כיפה...כי...אתה לא מניח תפילין יום יום...כי..אתה לא מברך על כל דבר שאתה אוכל...כי...כמו שאמרתי, מיליון ואחת דברים. אז פשוט די עם הצביעות ודי עם השטויות...כל אחד מקיים את ה"יהדות" או "דת" בדרך שלו ואין לאף אחד זכות להטיף מוסר על זה. |
גם אני צם. בהצלחה למי שצם ושיהיה צום קל.
|
צם :]
צום קל וגמר חתימה טובה :]. |
גם,
מכיתה ד' אני חושב. הולך לבית כנסת גם כן, אבל לא כל הכיפור. אני מתחנן לישון הרבה, לקחתי ספר מעניין מאוד שאני מתכוון לקרוא, "אבא עשיר אבא עני" אולי יעביר כמה שעות. בקיצור, צום קל וגמר חתימה טובה לכל הפורום. |
ציטוט:
|
ציטוט:
בכל מקרה, אני לא צם. (אגב, איפה בדיוק כתוב שצריך לצום? :-/) |
ציטוט:
ואני צם. |
ציטוט:
|
ציטוט:
אני לא שמעתי על זה בחיים. תמיד קראתי עיתונים בימי כיפור, ככה כל המשפחה שלי ובכלל כל מי שאני מכיר. |
כמובן שצם , והולך לבית הכנסת.
גמר חתימה טובה לכולם! |
צם..
צום קל וגמר חתימה טובה לכולם! |
צם והולך לבית כנסת.
צום קל לכולם. |
ציטוט:
|
צם והולך לבית כנסת.
|
מה לעשות אני יהודי אני צם! בניגוד לכל הכופרים האלה
שיהיה צום מועיל! |
צמים (ואפילו זה היום היחיד בשנה שהולכים לבית כנסת),
לא בקטע הדתי..יותר המוסרי והמסורתי..(: ציטוט:
עליו לדעת שהוא ממש קרוב לעשות את כיפור [ועוד כמה חודשים טובים] מחוץ להוסטס. |
איזו מין שאלה זאת? בטח שצם!
טיפ: כדאי להעביר את הצום אני אישית ממליץ לכולם ללכת לבית כנסת עד שעה מאוחרת, להיסתובב קצת ברחוב אחרי הבית כנסת ולהעלות הביתה בשעה מאוחרת ולישון עד סוף הצום :) אני בכיפור הזה מתחנן לעשות את זה מקווה שזה יצליח לי ויעבור בשלום :) צום קל לכולם |
ציטוט:
שלא יצומו אין לך זכות ללקרוא להם שום דבר וכם אני צם ואני כל היום נמצא בבית כנסת ואני דתי ושומר שבת |
צם. צום קל לכולם.
|
כמו כל שנה... לא צם.
|
עדיין מתלבט אם לצום פעם ראשונה או לא...
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 12:01. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ