הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   סרטים ודונקי יסגרו (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=72130)

ronka 20-02-09 14:31

סרטים ודונקי יסגרו

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3674533,00.html
:(

Elior 20-02-09 14:41

אז יקומו 2 חדשים במקום...

daMn 20-02-09 14:58

לא הייתי מתחלף עם בעל האתר עכשיו :\
מעניין איך את הורדות וiDown לא סוגרים :)

106FM 20-02-09 15:02

השאלה היא, למה את FXP לא סוגרים?

veeiw.co.il 20-02-09 15:16

למה בעלי האתרים האלה לא קונים שרת במדינה שאין בא תחוקים האלה נגד שיתוף הקבצים וזהו?!

O-B 20-02-09 15:28

ציטוט:

נכתב במקור על ידי NetSites.co.il (פרסם 699221)
למה בעלי האתרים האלה לא קונים שרת במדינה שאין בא תחוקים האלה נגד שיתוף הקבצים וזהו?!

עדיין יכולים לתבוע את בעל האתר כי הוא נמצא בארץ וחוקי הארץ חלים עליו..
לדוגמה את httpshare הם לא יכולים לסגור כי הוא לא נמצא בארץ וגם מפעיל האתר.. ולכן הדרך היחידה שלהם לסגור את האתר היתה דרך ספקיות האינטרנט

mayden 20-02-09 15:39

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Elior (פרסם 699215)
אז יקומו 2 חדשים במקום...

חבל על המחשבה הזו. לא נראה לי שיקום עוד אתר כמו "סרטים". אתר "סרטים" היה אחד האתרים הטובים שנפתחו בתחום. היה שם הכל, סיקורים, חוו"דים, כתוביות, מאמרים, ועוד המון דברים.

חבל.. חבל.

אגב, הושקע כ"כ הרבה באתר "סרטים" שחבל.. כל ההשקעה ירדה לטמיון.

dor77 20-02-09 16:11

אז למה?
למה להשקיע כל כך באתר כזה שאתה עלול להסתבך?!
למה בנישות אחרות אין כסף? לא כמו בהורדות אבל עדיף לשלם אחרכך עשרות ומאות אלפי שקלים?
אני לא יודע כמה האתרים האלה עשו שמשתלם להם עכשיו לשלף כל כך הרבה כסף..

Elad-A 20-02-09 16:15

אל תמהרו להספיד את האתרים האלה..
אני לא חושב שיפילו אותם כ"כ בקלות.
תמיד היו ויהיו התחכמויות בנושא הזה..

bimbim 20-02-09 16:20

סרטים היה האתר מספר 1 לסרטים, חבל שנסגרו :(

Erez | TrustMedia.co.il 20-02-09 16:21

ציטוט:

נכתב במקור על ידי dor77 (פרסם 699245)
אז למה?
למה להשקיע כל כך באתר כזה שאתה עלול להסתבך?!
למה בנישות אחרות אין כסף? לא כמו בהורדות אבל עדיף לשלם אחרכך עשרות ומאות אלפי שקלים?
אני לא יודע כמה האתרים האלה עשו שמשתלם להם עכשיו לשלף כל כך הרבה כסף..

אתה לא יודע כמה אתרים כאלה מרווחים
יש להם מאות אלפי כניסות מדי יום והרווחים עצומים
ובד"כ באתרים חוקיים הכניסות נמוכות בהרבה ולכן אנשים מעדיפים להסתכן ולפתוח אתרים לא חוקיים

Elior 20-02-09 17:06

ציטוט:

נכתב במקור על ידי mayden (פרסם 699231)
חבל על המחשבה הזו

זה דרכו של עולם האינטרנט, יורידו אתר פיראטי, יקומו 10 יותר טובים עם הזמן...
הורידו בזמנו את נאפסטר? קמו רשתות יותר טובות ויותר מהירות ויותר יעילות...
ככה זה ימשיך, וזה תופס גם בנוגע לאתרים האלו..
אישית אני לא מכיר את האתרים שמצויינים בכתבה, אבל אני מאמין שיבוא הבן אדם עם הזמן והכסף והיכולת ויקים אתר דומה..

Vitalist 20-02-09 17:26

בעל האתרים DONKEY ו- SRATIM יכול להאשים רק את עצמו, הוא פשוט עלה לשופטת על העצבים (בגלל שהוא כל הזמן התחמק מלבוא).
אבל זה עדיין לא הסוף, בטח הוא יערער עכשיו.....

Matan Levy 20-02-09 19:29

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Elior (פרסם 699264)
אישית אני לא מכיר את האתרים שמצויינים בכתבה, אבל אני מאמין שיבוא הבן אדם עם הזמן והכסף והיכולת ויקים אתר דומה..

מרוויחים כסף, מפסידים הרבה ממנו במשפט (אם לא את כולו או יותר ממנו) ונרשמים עם עבר פלילי.
אין יותר טוב מיזה..

Gavriel 20-02-09 20:59

אין מה לעשות, היה צפויי, בעל אתר שפותח אתר מהסוג הזה לוקח את האפשרות לתביעה משפטית בחשבון.
"לכל סוף יש התחלה חדשה...", אני מאמין שיבואו עוד המון אתרים מהסוג הזה, וכמו כולם, יככבו ברשת, לאחר מכן יפלו.

Bernoli 20-02-09 22:17

שיהפוך אותו לאתר כמו seret..

dor77 20-02-09 22:58

ציטוט:

נכתב במקור על ידי EAStyle (פרסם 699253)
אתה לא יודע כמה אתרים כאלה מרווחים
יש להם מאות אלפי כניסות מדי יום והרווחים עצומים
ובד"כ באתרים חוקיים הכניסות נמוכות בהרבה ולכן אנשים מעדיפים להסתכן ולפתוח אתרים לא חוקיים

מספיק בשביל לשלם פיצויים על סך 160 אלף ש"ח?
ולא כולל את שעות העבודה שהושקעו באתר? העליות על האיחסון והתחזוק עצמו? עורכי דין למשפטים? כאב ראש אחד גדול?

בוא נגיד שבעל ראתר כלשהו, לא חוקי הרוויח 160 אלף ש"ח במשך קיום של 3 שנים.
160 אלף לחלק ל36 יוצא 4444 ש"ח.
לדעתי, זה יותר מדי, כמה כבר אפשר להרוויח מפרסום? אדסנס?

ובוא נגיד שבעל אתר כלשהו (לא חוקי) הרוויח 200 אלף ש"ח ב3 שנים (מה שיוצא 5555 ש"ח לחודש), במקרה הזה הוא משלם 160 אלף ש"ח, עוד 40 אלף, כל מה שהזכרתי למעלה כמה? 10 אלף, 20 אלף? כל זה, 3 שנים של עבודה מפרכת ומשפטים ארוכים, תמורת 20 אלף ש"ח?

אני רוצה לציין, אין לי מושג כמה בעלי אתרים כאלה מרוויחים ואני לא מדבר על אף אחד מבעלי האתרים שהוזכרו בכתבה, דיברתי באופן כללי ואך ורק דעות אישיות.

ProDek 21-02-09 00:26

אף אחד פה לא אמר את המילה אחרונה. אני יכול להבטיח לכם שעוד יהיו התרחשויות.
בכל מקרה הרי ברור לכולנו שימישכו להוריד עם האתרים האלה בלי האתרים האלה.

HOLD 21-02-09 00:34

ציטוט:

נכתב במקור על ידי 106FM (פרסם 699219)
השאלה היא, למה את FXP לא סוגרים?

חחחחחחח כמה שזה מצחיק,
אתר שהוא כביכול פורום, הוא המקור מס' 1 לתכנים לא חוקיים.

ואי אפשר לעשות שום דבר נגדם, כי ברגע שמדווחים על תוכן לא חוקי הם מוחקים,(כמו שנדרש)
אבל הבעייה היא שכל יום מפרסמים 70,000 הודעות, ככה שמאוד קשה לאתר את ההודעות המפרות זכויות יוצרים.

CrazyLioNeT 21-02-09 01:20

האליס האלה עלובים.. מקווה שלא יסגרו את PIRATEBAY .. :/

SniR-S 21-02-09 10:40

הלוואי שיום אחד אליס האלה יפלו על איזה מליונר אחד על דבר כ"כ קטן שהם לא ידעו שהוא מליונר אפילו
והוא ילך איתם לתביעות כ"כ גדולות, ויצא צודק..
אני מת שהם יפלו בכמות אדירה של כ"כ הרבה כסף, ככה שהם יצטרכו אפילו לסגור את עצמם האגודה הזאת או מה
שזה לא יהיה..

או שפשוט תקום אגודה, שתתן לאנשים את הגב ויתמכו בהם..
שיהיה לאנשים המסכנים האלה כמונו שאין להם את האמצעים והכסף להתמודד נגדם.

אני מקווה שזה יקרה יום אחד, שלא ישאר להם גרוש על הנשמה..
ושיהיו האנשים שיצליחו להתמודד איתם !!
עלובי נפש.

dvirhazout 21-02-09 10:48

הם פשוט לא מבינים שאי אפשר לעצור את ההתקדמות הזאת. זה כבר מושרש בחברה ותמיד אבל תמיד תהיה דרך [נוחה או פחות נוחה] לצרוך את הסרטים\סדרות\תרגומים.

סרטים באמת היה אתר מעולה בתחום!

Vitalist 21-02-09 11:31

אלה שאומרים שאתר יפול, יקומו 10 יותר טובים.
אני לא חושב שהמסקנה הזאת כל-כך מדויקת.
ברגע שנגיע לשלב ש-10 אתרים ישלמו מעל 100,000 ש"ח (קנס + הוצאות משפטיות).
אנשים יתחילו באמת לחשוב הרבה פעמים לפני שהם פותחים אתר כזה.... (ובסוף יחליטו שזה לא שווה את זה).
וגם חלק מהאתרים הקיימים שעוד לא קבלו תביעה יורידו האתר שלהם מחשש....

השאלה היא האם הם א.ל.י.ס באמת מסוגלים להוריד 10 אתרים.....

ronka 21-02-09 11:33

הבעיה שבסרטים אין תוכן לא חוקי, הכל שמה חוקי.

Vitalist 21-02-09 12:46

ציטוט:

נכתב במקור על ידי rOnka (פרסם 699347)
הבעיה שבסרטים אין תוכן לא חוקי, הכל שמה חוקי.

זה חוקי להביא הורדות לכתוביות של סרט שאין לך אליו שום זכויות?

dvirhazout 21-02-09 12:58

צאו מהסרט. אם לא יהיו אתרים להורדת כתוביות אז יהיה באימיול כתוביות. אם לא יהיו שם כתוביות אז בטורנטליץ' יהיה כבר סרטים וסדרות עם תרגום מובנה.

אי אפשר לעצור את הסצנה הזאת. מי שלא מבין את זה הם האנשים המיושנים שחושבים שאם אנשים לא יורידו מאתר מסויים אז הם ירכשו את התוכן. שטויות! מי שלא קנה עד עכשיו אלבומי מוזיקה גם לא יקנה בעתיד. ככה גם לגבי סרטים וסדרות.

Elior 21-02-09 13:40

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Vitalist (פרסם 699346)
אלה שאומרים שאתר יפול, יקומו 10 יותר טובים.
אני לא חושב שהמסקנה הזאת כל-כך מדויקת.
ברגע שנגיע לשלב ש-10 אתרים ישלמו מעל 100,000 ש"ח (קנס + הוצאות משפטיות).
אנשים יתחילו באמת לחשוב הרבה פעמים לפני שהם פותחים אתר כזה.... (ובסוף יחליטו שזה לא שווה את זה).
וגם חלק מהאתרים הקיימים שעוד לא קבלו תביעה יורידו האתר שלהם מחשש....

השאלה היא האם הם א.ל.י.ס באמת מסוגלים להוריד 10 אתרים.....

כמו שאמרתי, אם הורידו רשת שלמה ועוד בחיתוליה יחסית של ה"תקופה הפיראטית" והצליחו לפתוח שיטות שונות לצרוך את התכנים, אז גם אם יורידו בארץ 200 אתרים, יקומו 1000 חדשים, ותחילו להירשם ליותר אתרים בחול, ויתחילו למצוא פירצות בחוק, ויתחילו לדעת איך להתחמק מאליס וכו'...

ההפחדה של אליס היא לטווח קצר מאוד, כי בסופו של דבר תאגיד אחד לא יצליח לשבור מאות מליוני אנשים...הסיכוי שלהם מלכתחילה היה קלוש, כי זה פשוט לא הפיתרון להורדות.

קח לדוגמא, למרות שיש אלף אלפי הבדלות, את תאונות הדרכים.
המשטרה מנסה להילחם בנהגים ולהוריד אותם מהכביש? זה יגרום לפחות תאונות דרכים? לא...
שיתחילו לתקן כבישים, שיתחילו לשנות את החוקים להגיוניים, שיתחילו ללמד נהיגה כמו שצריך, אז תאונות הדרכים יוכלו לפחות...לא ששוטר ישב באוטו בצד ויצלם נהגים שנוסעים, זאת הדרך הכי פחות אפקטיבית אבל הכי קלה...

mayden 21-02-09 13:49

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Elior (פרסם 699264)

מן הסתם אני גם במחשבה הזו של "יפול 1 יקומו 10", אבל עדיין.. חבל, צובט הלב.

ובקשר ל"לא חוקי", מה לא חוקי בכתוביות? אתה יוצר את הכתובית בעצמך. אתה יוצר את הקובץ, אתה יוצר את התוכן.

Vitalist 21-02-09 13:56

אבל שיטת הקנסות היא אכן שיטה אפקטיבית. מי שאין לו יותר מדי כסף מיותר יחשוב פעמים האם לעבור את המהירות המותרת. למרות שעדיין יהיו אנשים שיעברו את החוק.

בכלל אני חושב אתם לא רואים את המטרה האמיתית שלהם. אתם זורקים הם טפשים ומנותקים והמציאות, אבל אני בטח שמי שמוביל את המהלך ככל הנראה יותר חכם מכם.

במצב של היום הרבה יותר קל להוריד סרט מהאינטרנט מאשר ללכת לקנות. אני לוחץ על הכפתור ובהורדה ישירה תוך כמה שעות יש לי סרט בשפה העברית. אני בטוח שגם הם יודעים שאי אפשר לחסל את התופעה ורוב האנשים (בתוכם אני) ימשיכו להוריד בכל מקרה. הם חושבים שאם הם יקשו את תהליך חיפוש וההורדה של התוכן וגם העלאה והפרסום שלו, יותר אנשים יקנו מקורי. יש בכך הגיון. אם הם יצליחו לחסל את כל מרבית האתרים הגדולים אז גם כמות התוכן הנגישה להורדה פיראטית יקטן.... וחלק מהדברים כבר יהיה חובה לקנות כי לא תיהיה דרך אחרת להשיג אותם.....
חוץ מזה אני שוב אציין שהיום יותר קל להוריד מאשר לקנות דבר שגורם בטח גם לאנשים שיש להם כסף להוריד. אם זה יהיה מסובך אולי חלק מהם יקנו.....

הדבר הוא שאני לא האמנתי שהם באמת יצליחו להוריד את האתרים הגדולים. אבל עכשיו זה באמת קורה......

Vitalist 21-02-09 14:01

ציטוט:

נכתב במקור על ידי mayden (פרסם 699357)

ובקשר ל"לא חוקי", מה לא חוקי בכתוביות? אתה יוצר את הכתובית בעצמך. אתה יוצר את הקובץ, אתה יוצר את התוכן.

אני לא מומחה וממש יכול להיות שאני טועה, בגלל זה גם הפנתי לו את זה בשאלה....
אבל עכשיו שקראתי שהורידו האתר ההוא זה גרם לי לחשוב שזה לא חוקי.
יש לזה דימיון למקרה שתתרגם את הספר הארי פוטר ותפיץ באינטרנט בחינם בטענה שאתה יצרת את התוכן בגלל שהתרגום הוא שלך.

MusicMan 21-02-09 17:05

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Vitalist (פרסם 699362)
אני לא מומחה וממש יכול להיות שאני טועה, בגלל זה גם הפנתי לו את זה בשאלה....
אבל עכשיו שקראתי שהורידו האתר ההוא זה גרם לי לחשוב שזה לא חוקי.
יש לזה דימיון למקרה שתתרגם את הספר הארי פוטר ותפיץ באינטרנט בחינם בטענה שאתה יצרת את התוכן בגלל שהתרגום הוא שלך.

בדיוק זו עדיין גנבה.
בכל מקרה אם לא יהיו הורדות באתרי CO.IL אז הם יהיו באתרים אמריקאים כמו TL.
עובדה מצחיקה- לקבוצת השחרורים הישראלית של TL קוראים Alis

mayden 21-02-09 17:51

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Vitalist (פרסם 699362)

אין לזה שום דימיון, כי הם לא מתרגמים כתוביות שכבר קיימות. הם יוצרים את הכתובית בעצמם.

Elior 21-02-09 18:51

ציטוט:

נכתב במקור על ידי moshe_z5 (פרסם 699381)
בדיוק זו עדיין גנבה.
בכל מקרה אם לא יהיו הורדות באתרי CO.IL אז הם יהיו באתרים אמריקאים כמו TL.
עובדה מצחיקה- לקבוצת השחרורים הישראלית של TL קוראים Alis

לכתוב בעצמך תרגום לסרט זו בטח ובטח לא גנבה. על תרגום אין זכויות יוצרים, עד כמה שאני יודע...

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Vitalist (פרסם 699359)
אבל שיטת הקנסות היא אכן שיטה אפקטיבית. מי שאין לו יותר מדי כסף מיותר יחשוב פעמים האם לעבור את המהירות המותרת. למרות שעדיין יהיו אנשים שיעברו את החוק.

בכלל אני חושב אתם לא רואים את המטרה האמיתית שלהם. אתם זורקים הם טפשים ומנותקים והמציאות, אבל אני בטח שמי שמוביל את המהלך ככל הנראה יותר חכם מכם.

במצב של היום הרבה יותר קל להוריד סרט מהאינטרנט מאשר ללכת לקנות. אני לוחץ על הכפתור ובהורדה ישירה תוך כמה שעות יש לי סרט בשפה העברית. אני בטוח שגם הם יודעים שאי אפשר לחסל את התופעה ורוב האנשים (בתוכם אני) ימשיכו להוריד בכל מקרה. הם חושבים שאם הם יקשו את תהליך חיפוש וההורדה של התוכן וגם העלאה והפרסום שלו, יותר אנשים יקנו מקורי. יש בכך הגיון. אם הם יצליחו לחסל את כל מרבית האתרים הגדולים אז גם כמות התוכן הנגישה להורדה פיראטית יקטן.... וחלק מהדברים כבר יהיה חובה לקנות כי לא תיהיה דרך אחרת להשיג אותם.....
חוץ מזה אני שוב אציין שהיום יותר קל להוריד מאשר לקנות דבר שגורם בטח גם לאנשים שיש להם כסף להוריד. אם זה יהיה מסובך אולי חלק מהם יקנו.....

הדבר הוא שאני לא האמנתי שהם באמת יצליחו להוריד את האתרים הגדולים. אבל עכשיו זה באמת קורה......

שיטת הקנסות ממש לא אפקטיבית, כי אנשים יסעו מהר ככה או ככה...ואנשים גם אחרי שהם עוברים תאונות, או מקבלים דוחות, עדיין נוסעים מהר...אז או שהבעיה היא באנשים - או שהבעיה היא בחוק...

אם הם יקשו על ההורדה כרגע, אז עוד חודשיים ימצאו שיטה להקל על ההורדות...
אתם שוכחים שהתופעה הזאת לא חדשה, ושוב - כל אתר גדול שהם יורידו, יקומו 10 שיהפכו לגדולים עם הזמן...באמת שאתם עושים הר מעכבר...

אביחי 21-02-09 19:06

לפי מה שאני יודע בתרגומים עצמם ערפול בנושא ולכן, אין אפשרות להסתמך על זה בתביעה.

נריה 21-02-09 21:01

ציטוט:

נכתב במקור על ידי mayden (פרסם 699357)

הייעוד שלהם לא חוקי
מכיוון שסרט (מבחינה חוקית) רואים בקולנוע/בTV ושם יש כתוביות
הכתוביות משמשות לסרטים שהורדו ברשת שהם לא חוקיות ומכאן שגם הכתוביות לא

Elior 22-02-09 00:39

ציטוט:

נכתב במקור על ידי נריה (פרסם 699447)
הייעוד שלהם לא חוקי
מכיוון שסרט (מבחינה חוקית) רואים בקולנוע/בTV ושם יש כתוביות
הכתוביות משמשות לסרטים שהורדו ברשת שהם לא חוקיות ומכאן שגם הכתוביות לא

ואם אני מוריד סרט מהאינטרנט ומשלם עליו ואין לי תרגום? אז זהו? אני צריך ללמוד אנגלית (במקרה שזה לא סרט זר)?

דניאל 22-02-09 00:53

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Elior (פרסם 699478)
ואם אני מוריד סרט מהאינטרנט ומשלם עליו ואין לי תרגום? אז זהו? אני צריך ללמוד אנגלית (במקרה שזה לא סרט זר)?

אם שילמת על הסרט ואתה רוצה לתרגם אותו לשימושך הפרטי? אין עם זה שום בעיה..

אני לא מבין למה אנשים מנסים להתחכם,
הדוגמא שנתנו כאן על "הארי פוטר".. היא הנכונה ביותר,
הרי ברור לכולם שאם תיקח את הספר באנגלית ותתרגם אותו לעברית.. אין לך זכות כלשהיא למכור את התרגום כספר עצמאי בעברית כי אתה רק תרגמת ולא כתבת את הטקסט עצמו.

XFum 22-02-09 01:19

אותנו אף אחד לא יעצור. תתבעו ! תתבעו !! תתבעו !!! חופש הביטוי.

סגרו את סרטים מחר ישמעו על זה לפחות עוד 100 אלף אנשים ואחוז מהם ירצה לפתוח אתר כזה.
וככה זה ידרדר כל פעם שיפרסו אתר חדש שנסגר.
עובדה. עדיף לאליס לשתוק לפני של6 מליון תושבים בארץ יהיה 7 מליון אתרים.

mayden 22-02-09 01:23

ציטוט:

נכתב במקור על ידי TelecarT (פרסם 699482)
אם שילמת על הסרט ואתה רוצה לתרגם אותו לשימושך הפרטי? אין עם זה שום בעיה..

אני לא מבין למה אנשים מנסים להתחכם,
הדוגמא שנתנו כאן על "הארי פוטר".. היא הנכונה ביותר,
הרי ברור לכולם שאם תיקח את הספר באנגלית ותתרגם אותו לעברית.. אין לך זכות כלשהיא למכור את התרגום כספר עצמאי בעברית כי אתה רק תרגמת ולא כתבת את הטקסט עצמו.

דניאל, הדוגמא של הארי פוטר היא ממש לא טובה.

איך אפשר להשוות - תרגום ספר קיים (במקרה זה "הארי פוטר") ומכירתו ל- יצירת קובץ חדש של תרגום.

2 דברים שונים לגמרי.

דניאל 22-02-09 01:31

ציטוט:

נכתב במקור על ידי mayden (פרסם 699486)
דניאל, הדוגמא של הארי פוטר היא ממש לא טובה.

איך אפשר להשוות - תרגום ספר קיים (במקרה זה "הארי פוטר") ומכירתו ל- יצירת קובץ חדש של תרגום.

2 דברים שונים לגמרי.

כי הכתוביות מבוססות בלעדית על הסרט.

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 08:03.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ