![]() |
דיון בשאלת זכויות המעצב על העיצוב שהוא מכר - כנסו ותביעו דעה
אוקיי אז ככה
אני לא יודע איפה לפרסם את זה אני חושב שפה אם לא פה אז מצטער בכל מקרה השאלה היא כזאת קניתי עיצוב ממעצב - שילמתי כסף על העיצוב הוא לא רוצה שאני אשים את העיצוב ללא זכויות שלו למטה העיצוב הוא על פי סקיצה ידועה של האתר האתר הוא בן מספר שנים אני חושב שברגע ששילמתי על עיצוב אני לא צריך להשים זכויות משני סיבות 1. ששילמתי עליו ולכן העיצוב שלי ולכן זכותי לעשות בו כרצוני , שילמתי על משהו שהוא שלי כרגע 2 . זה ברור שאתר עם הרבה כניסות יהוה פרסומת למעצב , פרסומת שאני לא מוכן לתת בחינם למה שעיצוב שעולה 200 שקל יתן לו פרסום לכל החיים ?פרסום ששוה הרבה כסף מדובר על 3000 גולשים ביום וגם לא ראיתי אף אתר שמכבד את עצמו ששם זכויות למעצב המעצב אומר שהוא ירצה להראות את העיצוב בתור שלו וישאלו אותו למה אין זכויות שלך על העיצוב אמרתי לו להשים את העיצוב בתיק עבודות שלו באתר שלו ואין לי שום בעיה אם זה שורה תחתונה : אשמח לדעותיכם מי צודק האם אני צריך להשים זכויות של עיצוב שקניתי בתשלום או לא ? |
דעתי האישית לא.
אתה לא צריך לשים פרסום למעצב. אבל תגיד לו,שכל מי שירצה לשאול עם העיצוב שלו ואיך הוא וכו',הוא יכול להפנות אליך. |
תלוי מה סיכמתם..
לשאלה האם הוא יכול לדרוש להשאיר קישור, כן, אם אתה לא רוצה לך למעצב אחר. זה ששילמת לא אומר שהעיצוב שלך, אולי הוא רק מכר לך זכויות להתשמש בעיצוב לאתר X , ללא מכירה \ הפצה לאנשים אחרים וללא היתר לשינוי העיצוב.. |
ברור שלא. בעצם על מה שילמת לו? על הזכויות על העיצוב. עכשיו אתה יכול לעשות איתו כל מה שבא לך...
|
אין תשובה חד משמעית.
צריך לסכם את העניין הזה לפני העברת התשלום. אני חושב שיותר מוסרי ונכון לתת קרדיט למעצב. אבל כל אחד ודעתו. |
זה יכול להיות לכאן ולכאן.
כמו כל מערכת פורומים, שאסור להוריד את הזכויות, אלא אם כן קנית תוספת לרישיון שמאפשרת לך להוריד את הזכויות למערכת. |
אני לא מבין מה כל כך רע לך שיהיה כתוב בקטן בסוף העיצוב "עוצב על ידי X"
|
חד וחלק, לא.
יש לך זכות מלאה לא לרשום באתר שלך מי עיצב לך את האתר. זה בכלל לא עניין שלו, וזה חוצפה שהוא דורש קרדיט מלקוחות שלו. |
אין תשובה ברורה.
אם הוא פתאום בא לך עם החסות שלו למטה, ככה בלי הסכמים קודמים, זה ממש ביזיון. אם הייתם קובעים מראש, זה משהו אחר. הרי שילמת על העיצוב. |
משום כך קובעים בתחילה לפני התשלום שאם הוא מעוניין בהסרת זכויות שיוסיף תשלום למחיר הרגיל של העיצוב.
כל אחד ואיך שהוא סוגר עם לקוחותיו.. |
את זה הוא היה צריך להגיד לך לפני העבודה, לא אחריה.
אתה לא חייב לתת לו שום קרדיט. |
לדעתי דברים כאלה חובה לסגור מראש ולא להשאיר אותם לסוף כי זה גורם אי נעימויות
נכון שזה נחמד ומוסרי לשים קרדיט למעצב אבל אתה צודק שזה פירסום בחינם במקום שעולה כסף אבל עכשיו בגלל שלא סיכמתם לדעתי תעשו משהו ששניכם תהנו ממנו: באודות של האתר תרשום לו קרדיט וגם בטופס יצירת קשר תעשה אפשרות לשלוח טופס למעצב האתר. זה לא יפריע לך כי זה רק בעמודים צדדים,אבל ככה באמת תוכל להיות נחמד איתו וככה מי שיראה את העיצוב של האתר שלך וירצה לפנות למעצב יוכל לעשות זאת |
ברור שלא מורדים את שם המעצב.
אם אני קונה מכונית, אז אני משנה את הסמל ?? |
ציטוט:
אתה לא יכול לשנות אותו לסמל אחר. |
ברגע שיש זכויות של המעצב - המעצב חייב להתחייב שהעיצוב לא יעבור אצל יידים נוספות, באותו הרגע שהזכויות עוברות אלייך. לך תדע מה יעלה לו בראש.
|
לפי דעתי גם אין לך זכויות לעשות "כל מה שבא לך עם העיצוב"
למשל ראיתי עיצובים באתרים באנגלית, ויש שתי מחירים אחד לדוגמא50$, והשני איזה 1500$ .. ובדקתי למה זה ככה, ואז הבנתי כדי לעשות מה שבא לך, איפלו למכור אותו לאנשים, אתה צריך לשלם המון כסף גם אם זה לא שווה.. וכדי להשתמש בעיצוב המחיר הוא פחות.. לפי זה הבנתי שאין לי זכויות "לעשות מה שבא לי" על עיצוב שקניתי.. אבל עדיין חבל שלא סיכמתם לפני.. |
במקרה הספציפי הזה, תגיעו לפשרה שבקוד מקור תהיה הערה עם שם המעצב.
להבא, מסכמים את זה מראש ובדר"כ מי שלא משאיר כרדיט עם לינק והכל דורש טיפה יותר כסף על זה. |
ציטוט:
ובקשר למה Almog Afergan אמר. הסיבה העיקרית לזה שיש 2 מחירים לכל עיצוב בנגיד "מונסטר טאמפל" היא מחיר אחד הוא קניה רגילה שזה המחיר הזול והמחיר השני זה בשביל שהעיצוב יהיה בלעדי לך, מזה אומר? במידה ואתה קונה במחיר הרגיל אתה מקבל את העיצוב אבל עוד אנשים יכולים לקנות אותו אבל אם אתה קונה במחיר המיוחד שהוא בדרך כלל הרבה אבל הרבה יותר גבוה מהמחיר הרגיל אז אתה קונה את העיצוב והוא יורד מהמכירה ולא ניתן לקנות אותו יותר. אבל מה שאמרת גם נכון, ורואים את זה במערכות פורומים, שצריך לשלם עוד איזה 50$ ואפילו יותר רק בשביל להוריד את הקרדיט. |
כל התגובות פה עוסקות ב"בטח שצריך" או "ברור שלא!" וכו'
אבל אני עומד על דעתי מתשובתי הקודמת, הנושא חייב להיקבע מראש. מכיוון שהנושא לא נקבע מראש, תפעלו עפ"י מה שאתם חושבים לנכון. מה שאני כן יכול לקבוע היא שבמידה ולא נקבע כלום טרם ביצוע העסקה, ההחלטה היא בידי הרוכש, כלומר זו בעיה של המעצב שהוא לא הציב את התנאי שיופיע קרדיט על העבודה שלו. ועל דעה נוספת אני עדיין עומד: יוגב, מה הבעיה לתת קרדיט? אם אין בעיה, תהיה נחמד אל המעצב ותן לו קרדיט. אם יש, שתף את המעצב בבעיה ותסגרו פשרה. מעצבים: אל תשכחו להבא להציב את התנאים שלכם טרם ביצוע העסקה |
אם לא חתמתם שום חוזה, אין ביסוס ממשי, זכותך לא לשים זכויות.
|
כעיקרון, אם לא חתמתם על חוזה ובו כתוב שאסור לך להוריד את הזכויות,
אז זו החלטה שלך אם להשאיר או לא. ולמה אתה חושב שאף אתר שמכבד את עצמו לא שם זכויות לעיצוב? אתר mako http://www.mako.co.il/ אתר רשת http://www.reshet.tv/newsite/ אתר גלובס http://www.globes.co.il/ ויש עוד המון.. זאת לא בושה לשים קרדיט. |
לדעתי שילמתה לו העיצוב הוא שלך
זה כמו שאני קונה חלב מהמכולת באלי לשפוך אותו המוכר לא יכול לבוא להגיד לי לא לשפוך אותו באלי זה שליי אותו דבר העיצוב שלך תעשה בו מה שבאלך תשים זכיות או אל תשים זכיות העיצוב שלך |
ציטוט:
עם חברה של עיצוב לא עם איזה ילד שמעצב אז זה טבעי שיסימו תחברה שעיצבה אלה אם בחוזה לא כתוב על זה כלום |
תראה, בגדול אתה לא חייב כל עוד לא נקבע שום דבר.
אבל להגיד שזה פרסומת חינמית שאתה שם למעצב זו ממש טעות. לדעתי זו קצת התנשאות מצידך להגיד שהאתר שלך הוא נחשב ובעל כניסות רבות ושאתה מפרסם את המעצב בחינם. זה הדבר המינימלי שאתה יכול לעשות למעצב, לדעתי זה גם טקסט למטה נורא קטן שלא ממש מרגישים בו.. תעשה את השיכולים שלך :) |
דעתי האישית,
לקוח שמונע מהמעצב את זכויותיו על העיצוב גובל בביזיון. זהוי יצירה של אדם, ואתה לא יכול "לעשות מה שבא לך" איתה. אדם עמל והשקיעה, וכמובן שזכויותיו צריכות להשאר עליו. במידה ואתה רוצה לא לשים את הזכויות, תצטרך לסכם על כך לפני, סביר להניח שהאדם לא יסכים או יבקש סכום יותר גדול על יצירתו. אני אישית ללקוחות שלא מוכנים לזכויות על העיצוב, פשוט לא מעצב, והדבר הוא בין הדברים הראשונים שמסכמים עליו. אלמוג. |
ציטוט:
אני פועל בדיוק ככה. כל לקוח חייב להשים את הזכויות למטה, אם הלקוח לא מעונין או שישלם יותר /שלא יקנה עיצוב. כמו שכתבת מילה במילה|קורץ| |
ציטוט:
ההתנהלות פה לא הייתה נכונה - יש דברים שצריך לסכם לפני שמתחילים. כמו שרבים אמרו פה - נסו להגיע לאיזה שהיא הסכמה, דעתי האישית? כל עוד לא סוכם כלום והמעצב נותן זכויות על העיצוב (שזה כמו להתחייב שהעיצוב הוא לאותו לקוח בלבד) הלקוח זכאי להוריד את הזכויות. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 12:08. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ