![]() |
לגבי חוקים הפורום [נערך והועבר].
http://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=715
היום ניכנסתי לפורום כשאני רואה פורום חדש ספציפית לחוקים OK ניכנסתי והכל התחלתי לקרוא אבל ממש זה כמו דיקטטורה! תקראו את החוק הבא: "4. חוקים ספציפיים לחברות אחסון וריסלרים: א. בעוד שאין לנו שליטה על המחירים המפורסמים באתרים השונים, בפורום זה ספציפית, אין להציע הצעות הזולות מסכום של 25 ש"ח לחבילת לדומיין בודד. וכדי להבהיר את הנקודה, חבילת האחסון למשתמש בודד הזולה ביותר תהיה 25 ש"ח. הצעות זולות יותר יוסרו והחבר עשוי לאבד את זכאותו לפרסם שוב. על מנת להבהיר את הנקודה: באתר הבית שלכם תוכלו לפרסם כל מחיר הנראה לכם. בפורום הוסטס תוכלו לפרסם רק חבילות אישיות המתחילות בסכום של 25 ש"ח ומעלה. ב. בעוד שאין לנו שליטה על המחירים המפורסמים באתרים השונים, בפורום זה ספציפית, אין להציע הצעות הזולות מסכום של 90 ש"ח לחבילת ריסלר. וכדי להבהיר את הנקודה, חבילת האחסון לריסלר הזולה ביותר תהיה 90 ש"ח. הצעות זולות יותר יוסרו והחבר עשוי לאבד את זכאותו לפרסם שוב. על מנת להבהיר את הנקודה: באתר הבית שלכם תוכלו לפרסם כל מחיר הנראה לכם. בפורום הוסטס תוכלו לפרסם רק חבילות ריסלר המתחילות בסכום של 90 ש"ח ומעלה." זאת ממש כפיה על המחירים! אח"כ תסתכלו על חוק החברות OK ניכנס חוק חדש לתוקף זה אומר שאסור לפרסם חברות חדשות כאן?? צריך להביא אישורים? על חוקיות החברה??? אח"כ החוקים על ביקורת חברות.... מותר לפרסם הודעה שם רק מי שבעל וותק של 15 יום?? מה אנחנו הופכים כאן לפורום כללי? ואסור לפרסם ביקרות רעות ועימותים אם חברות אחרות? כאילו לדעתי זה המקום שבו הלקוחות יכולים להגיד אני לא מרוצה מהמנהל אני לא רוצה לקנות ממנו יותר וגם להזהיר משתמשים אחרים מה הוא עשה להם.... ככה שגם משתמשים אחרים יוכלו לראות את תמונת המצב.... נו באמת זה נישמע כאילו אוסרים כאן את כל מה שעושים פה.... מצמצמים את הפורום בגלל החוקים האלה אנשים פשוט יעזבו! למה לעשות את זה אני לא מבין נ.ב אם לחשוב על זה בעצם הנושא מתאים יותר לפורום הצעות שאלות ומשוב.... אז כמו שאמרתי "אני לא יודע אם זה המקום" |
עם העניין של עלות מינימלית לחבילה גם אני כלל לא מסכים,
במקרה כזה, הפורום לא באמת פתוח לתחרות כמו שהוא אמור להיות, ובמידה והוא אכן פתוח לתחרות חופשית - הפורום כפורום, לא צריך להגביל את עלות החבילה לעלות מינימלית. כלומר, אם הצורה של מישהו להתחרות זה על ידי מחירים זולים, אין כל סיבה שזה לא יעשה כך. מיותר לציין, שזה כמובן במידה..והחברה חוקית (כלומר, רשומה). |
צודק התחרות החופשית תעלם אבל לא רק אלה גם חצי קהילה תעלם:
רוב הגראפיקאים הם אינם רשומים חלק מהחברות גם כן ולדעתי גם מטרת הפורום היא לעודד את השוק האחסון השיראלי ואכן זהו הפורום הגדול ביות בנושא זה בישראל אך מצד שני מגבילים כניסה של חברות חדשות לתוך הפורום! ז"א פשוט עכשיו ירד הביקוש לרסלרים כמעט כולו! יוצא בעצם מי שכבר קיים יתפתח עוד וחברות מתחילות יסגרו |
נתחיל ונאמר שאני לא מסכים עם חצי מהחוקים הכתובים שם - הגבלת מחירי החבילה והמצאת מסמכים שמעידים לכאורה על רישום במס לא תורמת כאן, תמיד אפשר ללכת לקהילה אחרת שלא דורשת את המסמכים האלו.
העניין היותר רציני כאן, הוא ש Hosts איבד את הפוטנציאל האדיר שלו. במקום שייערכו כאן דיונים לגבי טיב שרתים, אפשרויות לאבטחה, חברות מומלצות, איך מרכיבים חבילת איחסון (לא כל אחד יודע כמה תעבורה יצטרך וחבל לשלם על מה שלא צריך) ועוד. הפורום הזה בעיקר נחלתם של ילדים, כאלו שקנו שרת או כאלו שמסתפקים בריסלר. זכותם המלאה לעשות זאת ולפתוח חברה. רק חבל שאתם לא פותחים את הפורום לכיוונים אחרים (אני, כמנהל פורום בתפוז נתקל בלפחות שתיים - שלוש שאלות של "איפה לאחסן את האתר שלי?") ומה לעשות, אנשים שמעו על חברה כזאתי וממליצים עליה - אפילו שהלקוח בעצמו לא יודע אם הוא צריך לינוקס או ווינדוס, את זה המתכנת צריך להגיד לו. מצחיק אותי גם שכמה מכם, מנהלי חברות האיחסון, כותבים בחבילות שלכם שאתם תומכים HTML ו JavaScript, אתם יודעים למה? כי את זה הדפדפן מפענח ואין לזה שום קשר לשרת שלכם (אפילו אם הוא עם 4 מעבדים xeon). אם המנהלים פה היו קצת יותר אדמיניסטרטיבים הייתם יכולים לייצר כאן קהילה למופת שתוכל להגיע לדיונים גבוהים מבלי לראות בכל שרשור (אפילו בפורום דיבורים שבו האווירה צריכה להיות קצת יותר "כייפית ורגועה") - "לא ממליץ על החברה הזאתי". לסיכום - פספוס אחד גדול ובעקבות החוקים האלו, ספק אם יישארו כאן עוד אנשים בקהילה. באותה הזדמנות, אם אחד מהמנהלים הראשיים פה יירצה להחליף איתה מילה או שתיים, אשמח. אני בטוח שתדעו למצוא לנכון את הדרך לייצור איתי קשר. נ.ב. במקום לפרסם מחירים על גבי הפורום, אפשר פשוט לשלוח את ההצעות בהודעה פרטית או למייל - עקיפה של החוקים אבל עדיין כשר להמדרין. |
חחח נסחפתם קצת עם החוקים.
|
נתחיל ונאמר שאני לא מסכים עם חצי מהחוקים הכתובים שם - הגבלת מחירי החבילה והמצאת מסמכים שמעידים לכאורה על רישום במס לא תורמת כאן, תמיד אפשר ללכת לקהילה אחרת שלא דורשת את המסמכים האלו.
תמיד אפשר היה ללכת לקהילה אחרת. זה תמיד היה המצב וזה לא שונה מהעבר. העניין היותר רציני כאן, הוא ש Hosts איבד את הפוטנציאל האדיר שלו. במקום שייערכו כאן דיונים לגבי טיב שרתים, אפשרויות לאבטחה, חברות מומלצות, איך מרכיבים חבילת איחסון (לא כל אחד יודע כמה תעבורה יצטרך וחבל לשלם על מה שלא צריך) ועוד. אני מכיר את הבעיה הזאת. אחת הסיבות לדעתי שנעלמו התומכים המקצועיים היא שפשוט הם הרגישו מנוצלים שלקחו את הידע האדיר שלהם ופתחו להם חברות מתחרות עם חצי ידע, חצי יכולת אבל עם חצי מחיר. המצב יצר לדעתי בעיה שמובילים של הדיונים הרציניים פשוט פרשו מהפורום עקב פגיעה בהכנסתם. הפורום הזה בעיקר נחלתם של ילדים, כאלו שקנו שרת או כאלו שמסתפקים בריסלר. זכותם המלאה לעשות זאת ולפתוח חברה. רק חבל שאתם לא פותחים את הפורום לכיוונים אחרים (אני, כמנהל פורום בתפוז נתקל בלפחות שתיים - שלוש שאלות של "איפה לאחסן את האתר שלי?") ומה לעשות, אנשים שמעו על חברה כזאתי וממליצים עליה - אפילו שהלקוח בעצמו לא יודע אם הוא צריך לינוקס או ווינדוס, את זה המתכנת צריך להגיד לו. אני חוזר על הנקודה שציינתי: התומכים המקצועיים, פשוט נפגעו כלכלית אם לא מקצועית מזה שניצלו אותם לתשובות כדי לפתוח חברות של צעירים ללא ניסיון וגרמו לאובדם יכולת של הלקוח להבדיל בין תומך מקצועי לתומך מוכשר, אך חסר ניסיון. מצחיק אותי גם שכמה מכם, מנהלי חברות האיחסון, כותבים בחבילות שלכם שאתם תומכים HTML ו JavaScript, אתם יודעים למה? כי את זה הדפדפן מפענח ואין לזה שום קשר לשרת שלכם (אפילו אם הוא עם 4 מעבדים xeon). אם המנהלים פה היו קצת יותר אדמיניסטרטיבים הייתם יכולים לייצר כאן קהילה למופת שתוכל להגיע לדיונים גבוהים מבלי לראות בכל שרשור (אפילו בפורום דיבורים שבו האווירה צריכה להיות קצת יותר "כייפית ורגועה") - "לא ממליץ על החברה הזאתי". אני מבין שלא הבחנת שיש בעלות חדשה ומנהלים חדשים. יש טון אחר לפורום הזה. אני עדיין בימי הראשונים (עדיין רק 4 ימים עברו) בהכרת מערכת הפורומים עצמה, שלא לדבר על מודים, הכרת הקהילה והגדרות שאני מניח הרבה מאד מכירים מזמן. ייתרה מזאת, החוקים רק פורסמו, כך שעד היום לא היה שינויי של ממש. במהלך השבוע וחצי-שבועיים הקרובים, אני אסיים עם הגדרות נוספות בפורום, כולל מספר רב של תרגומים של מקומות שונים בפורום ולאט לאט כל הבעיות של פעם יעלמו. תוך חודש וחצי הפורום הזה ישנה כיוון מפורום שנוהל על ידי המשתמשים לפורום שינוהל על ידי המנהלים. אבל.. צריך טיפ טיפה סבלנות ולא לצפות שמחר בבוקר הכול יראה אחרת. זה תהליך של שבוע שבועיים. לסיכום - פספוס אחד גדול ובעקבות החוקים האלו, ספק אם יישארו כאן עוד אנשים בקהילה. באותה הזדמנות, אם אחד מהמנהלים הראשיים פה יירצה להחליף איתה מילה או שתיים, אשמח. אני בטוח שתדעו למצוא לנכון את הדרך לייצור איתי קשר. נ.ב. במקום לפרסם מחירים על גבי הפורום, אפשר פשוט לשלוח את ההצעות בהודעה פרטית או למייל - עקיפה של החוקים אבל עדיין כשר להמדרין. אני שמח שהפנית את תשומת ליבי לתיקון בחוקים. החוק עודכן להכללה לכל שימוש במערכת הוסטס כולל הודעות פרטיות. מדי פעם ייתכנו שימושים בHoney Trap אשר הינה יצירת משתמשים לבדיקה. משתמשים אשר יתפסו כעוקפים את המערכת יאבדו את זכותם לפרסם. |
עניין המחירים הוא חסר פרופורציה וחסר טעם, מניעה מוחלטת מחברות להציג את שירותיהם המלאים.
תחשוב על שינוי החוק הזה |
ציטוט:
נהפוך הוא, כל מי שרוצה יכול להרשם ולהכנס. איפה ראית שיש הגבלה בכניסת חברות חדשות או עסקים חוקיים לתוך הפורום? גרפיקה - נושא שאני שמח שיש עליו דיון. עדכנתי את חוקי הפורום - ראו הערה בסעיף 2 וסעיף 11 המתייחס כולו ליוצרי גרפיקה |
ציטוט:
-אלון. |
אותי לדוגמה..אני לא יכול להציג 2 חבילות שאני מוכר עקב צינזור של מנהל הפורום. ..אז נאלצתי למחוק את השתי חבילות הללו שהצגתי.
|
ציטוט:
התחרות היא פתוחה לחלוטין לכל חברה. הייתי אומר שדווקא הנהנים הם החברות: במקום להתחרות על מי יפסיד כסף ויוריד את המחיר שלו למטה כדי לקבל לקוחות ללא רווח, יש מחיר מינימום שמחייב את כולם. אף אחד לא יתחרה איתך על בסיס מחיר נמוך מדי, אין סיכוי שאתה תצטרך להתחרות על מחירי הפסד. זה לא כלכלי עבורך ובטווח הרחוק זה לא טוב ללקוח. העובדה היא, ואין להתכחש אליה, שלצערינו כאשר אנו חושבים על לקוח, אנחנו מסתכלים ישירות על מה הלקוח הזה תורם להכנסות שלנו. אם הלקוח מכניס 100 שקל. . אנחנו נתייחס אליו הרבה יותר טוב מאשר אל לקוח של 10 שקל. ויותר מאשר פחות ראיתי הרבה פירסומים של חברות שנסגרו מהר מאד כיוון שהלקוחות עברו מהם לאחר שהם קיבלו יחס לא נעים והם מצטטים את בעל החברה: "למה שאני אתייחס ללקוח של 10 שקל בלבד.. רק השיחות טלפון עולות לי יותר.. ויש לי לקוח ב-50 שקל שאני מעדיף לעזור לו יותר". בין אם זה 25 ש"ח או 5 שקלים.. יש הבדל? התשובה היא כן: הפסד כלכלי או חשבון שנשאר פתוח ואולי אפילו נותן הכנסה. |
ציטוט:
אם תסתכל, בפורומים שונים באינטרנט (למשל לצורך הדוגמא - פורומי תכנות) וגם באינטרנט הישראלי אנשים כותבים לאחרים קודים שלמים (לא אפליקציות, אבל בהחלט חלק ניכר) ולעיתים את המנוע של כל האפליקציה וזאת מבלי לקבל שום דבר פרט ל"תודה". אם כל ייעוץ היה נעשה היום עם כסף, לא היה טעם לפורומי התמיכה השונים (קח את techo אם תרצה, שם נותנים עצות כאלו שגם בור הארץ יכול לתקן את הרג'סטרי של המחשב - מה שכל טכנאי מחשבים ייקח עליו לפחות 300 ש"ח). ציטוט:
ואם מישהו מתקשה להבחין בחברה מקצועית או "חברה תוצרת HOSTS" אז המצב שלנו באמת קשה, לא קשה לראות שחברות שמכבדות את עצמן אם דבר כזה "יוסי מנכ"ל, יחזקאל סמנכ"ל, עזריאל תומך טכני", אתה פונה למוקד שלהם (וזה לא פלאפון של מישהו) ומשם אתה כבר מנותב לאן שתרצה. מקסימום יסופק לך סלולרי של תורן לילה. אני רוצה שתראה לי לקוח רציני אחד (רק אחד) שיבוא להזמין ממישהו איחסון דרך תוכנות ה IM. ציטוט:
והחוקים שכתבת, כתובים בשפה גבוהה ונותנים רושם לא רע בכלל למי שמסתכל מהצד, בפועל הם פרוצים (כמו אחת ממתחם הבורסה) ולא קשה להצביע על פרצות בחוק. מה גם שכפי שאמרתי, הדבר יגרום לנטישה של אנשים מהפורום ואם תרצה או לא - הפסדת בזה (ולא, לא נכנס לך לארנק). ואגב, מה שעשית עם פתיחת HOSTS שחציו מוכן זה בדיוק מה שכל הילדים שפותחים חברת איחסון עושים, פותחים הודעה על מחיריהם (כמובן שכולם כמו תוכי מגיבים להם - "בהצלחה") וטורחים לציין בנ.ב. שהדומיין (אה וגם השרת, לפעמים) יגיע רק עוד שבוע. זו לא רצינות. אתה לא שונה מהם בהרבה. ציטוט:
|
ציטוט:
מאחר וכולם חייבים לשנות את התמחור שלהם, יוצא שאף אחד לא יהיה זול יותר ממך. אף אחד לא יחתוך לך את המחיר למטה. |
ציטוט:
|
ציטוט:
אתה מקים חברה כדי לפרסם אותה רק בפורום הזה? נו באמת.. |
ציטוט:
יש לי זכות להביע את הדעה שלי ואני לא היחיד שהתקוממתי נגד החוק הזה של המחירים. |
החוק הזה צודק ב100%, תראו איך הפורום הדרדר, הוא נותן לכם להתחרות בכל זאת, אבל לא מתחת למחיר מינימלי, מה שיוצר תחרות נקייה, ללא רסיילרים חינם, שגורמים הפסד לחברות אחרות.
החוק בעצם יגרום ללכת לחברה, שנותנת שירות טוב, תמיכה טובה, ושרת נוח ועמיד. |
ציטוט:
קח למשל את shev.com, הוא מספק איחסון win חינם עד נובמבר אז זה אומר שהשרת שלו גרוע? שהשירות שלו לא שווה כלום? תעשה לי טובה, הוא מתעלה פה על חצי מה"חברות" פה. ומה מפריע לך איחוסן ב 10 ש"ח? הרי בסה"כ אולי מישהו יילך לחודש, יראה שהשירות על הפנים, השרת נופל ואז הוא יחליף חברה.. ציטוט:
אנחנו באים במטרה של לעזור ולשפר את הקהילה ובתשובה זוכים לתגובה "אפשר ללכת לקהילה אחרת". |
הועבר לפורום המתאים + שינוי שם ההודעה.
רותם. |
ציטוט:
|
אני מחזק את אלעד.
אלון, הוסטס בסה"כ פורום..לא צריך להגזים עם החוקים. |
בעצם לדעתי סה"כ האדמינים צודקים ב100 אחוז
אבל לדעתי החוקים ולהכפות על האנשים אבל זאת לא הדרך |
אלעד אתה צודק ברוב המקרים אבל זה לא משנה את העובדה שמחיר כן קובע, וזה כן משנה את היעילות של החברה, וזה כן ישפר את שוק ההוסטינג בגלל שתתפלא אבל 50% מהחברות פה מפרסמות אך ורק פה וחושבות שזה רוב האיחסונים בארץ...עם הזמן הם יילמדו שככה לא בונים עסק, בגלל ההפסדים,בגלל השוק? זה לא משנה הם יבינו את זה רק בדרך הקשה....ולמי שיש כבר לקוחות ויש לו עסק יכול להעלות ולהוריד מחירים כמה שהוא רוצה כי יש לו כבר שם.
בן. |
ציטוט:
אבל מי אני או אתה שנגביל את התחרות, פשוט כי אנחנו מוכרים במחירים גבוהים יותר..? ציטוט:
אבל לרוב, הלקוחות לא יודעים את זה. :) ציטוט:
אני יודע שאנחנו רק בהתחלה, אבל נכון לעכשיו אני מאוכזב, אלעד נתן לך כאן מכרה של זהב, תשתמש בו. |
אני חושב שהרעיון ילך מצוין
בכל מקרה אלון אני מאחוריך :> |
ציטוט:
אני דווקא קיבלתי הודעות באיסיקיו אפילו ממנהל לשעבר בהוסטס שהוא מסרב להיות מנהל פה או לקחת חלק בהוסטס בגלל שהוא מרגיש לא טוב עם מה שהיה: אני מדביק לוג מהאייסיקיו שלי איתו: "אין לי זמן, סיבה וכוח לתרום שוב לפורום זהה רק עם הנהלה אחרת, תשב, תכין תקנון, תממש אותו ונדבר.". זה ממנהל שהיה מאד פעיל בעבר ובהחלט הגיע לו הקרדיט על הרבה פעולות שהוא עשה. אבל מה, גם הוא נפרד עם רגשות שנראים לי כ.. "כועסים"? וזה ממנהל פעיל. שלא לדבר על האנשים השקטים שתרמו לא מעט מדריכים ולא צמחו להיות מנהלים. דבר שני: לגבי שירות זול: ציטוט:
לצערי החלק כמעט העיקרי שהפורום עסק בו עבר מהעיקר אל הטפל. הפורום הכי פעיל שאני זוכר ושנמנעתי ממש בכוח לבקר בו היה פורום ביקורת חברות. לא יכולתי לראות שם שני אשכולות שדיברו לעניין ובשבחו או בגינו של שרות כלשהו. התגובות בפורום ההוא נעו עם כיוון הרוח, ללא כל קשר למציאות. ריבים נפתחו ללא סוף הכפשות ומה לא. אני לא צריך את זה. אני לא רוצה את זה. אבל במקום לטאטא את הבעיה מתחת לשטיח ולהגיד לכולם "תתנהגו יפה" (מה שניסו המנהלים הקודמים כל הזמן), אני חושב ל"תקן" בטיפול בבעיה עצמה ולא בסמפטום. לדעתי (וכמובן אתה יכול לחלוק עליה), שורש הבעיה היה בציטוט שלך ממש. במקום לעזור לקוחות להבדיל בין שרת שנופל אחרי חודש לשרת שנופל אחרי שבוע, אני מראש לא רוצה ששירות כזה בכלל יוצע. זה מסוג הפעולות שגורמות נזק לתדמית הכוללת של הענף וגרוע מזה, פוגעת בחברות לגיטימיות שמשקיעות משאבים רבים בתחזוק שרת כהלכה. אני לא נציג הענף, זה ברור, אבל אני פעיל בענף הזה. אני רוצה שהענף הזה יתחזק. לא יחלש. זה מיטיב גם עימי באופן פרטני, אבל גם עם הלקוחות וגם עם חברות אחרות בענף. אני אתן לך דוגמה, שהיא לאו דווקא 100% דומה, אבל לי היא מזכירה את מה שקורה: בארה"ב (גרתי שם כמה ימים ו-11 שנה), בניו-יורק יש מספר חברות למוניות. בשנות ה-80 וה-90 פעלו עשרות אם לא מאות חאפרים כמוניות פרטיות ללא רשיון בעיקר באזורי השדות תעופה. המצב יצר הרבה מאד בעיות: נוסעים חשבו שהם נמצאים במוניות לגיטימיות ומצאו עצמם תקועים עם נהגים שהשאירו אותם במקומות נידחים. נוסעים לא יכלו להתלונן כי הם קיבלו "דיל" ומחיר טוב (שהוביל אותם למקומות שונים מאיפה שהם רצו להגיע). חלק מהנוסעים בכל זאת הגיע ואפילו קיבל מחיר טוב. בסופו של דבר, נדרשה יד חזקה (ג'וליאני) שמיגר לחלוטין את כל תופעת הפירטיות והסדיר את נושא הנסיעה הבטוחה עם מחירי מינימום. מיידית, אבל ממש מיידית, כל החאפרים נעלמו. במקומם, נוסדו מספר חברות מאורגנות ויציבות עם שם וכתובת, נרכשו רישיונות מסודרים. אפילו מחירי מינימום נקבעו בחוק. היום, נסיעה בניו-יורק עם מונית היא דבר בטוח, מסודר ועם מחירים קבועים וידועים. הכול רשום, אין חאפרים ולהיפך, כולם מרוצים מזה, כולל הנוסעים. אני אוסיף.. יש הרבה מאד נהגי מוניות ללא חברות גדולות. הם עובדים בצורה מסודרת ולכל אחד מהם. אפילו הוא מפקיסטאן .. יש רישיון והכול רשום ומאורגן. אם אני חוזר עכשיו לתחום אחסון האתרים, אני מאמץ את הגישה של ג'וליאני. למגר את התופעה של "לנחש לאן תגיע היום" (הממממ .. מיקרוסופט?). השיטה (לדעתי) יכולה רק להיטיב עם החברות הרציניות: זה גם יתן להם בסיס כלכלי חזק יותר, וגם יהפוך את הזירה ליותר מסודרת. וזה גם ייטיב עם הלקוחות ויצמצם משמעותית את הבעיה של "יש למישהו את המספר של.. הוא נעלם לי ואני לא יודע איך לקבל את הכסף שלי בחזרה" (פשוט מכיון שעובדתית ברגע שיש למישהו את הפרטים עליך, אתה פשוט נוהג ביתר זהירות) על כל פנים זאת היא דעתי בנושא ואשמח לשמוע תגובות נוספות. -אלון. |
יש הרבה מאוד דרכים לחייב חברות לרשום נתונים מסויימים על מנת שיעזרו ללקוח להחליט מי הטוב ביותר בשבילו.
ולאו דווקא מחיר מינימום. הדוגמא שלך לנהגי המוניות כלל לא רלוונטית, כי את עניין ה"לא חוקי"..כבר פתרנו, וכולנו הסכמנו שזו הדרך הנכונה להתקדם. אבל אתה כן "הורג" כאן כמה חברות לגיטימיות ורשומות כחוק, שכן..מוכרות על דפי הפורום חבילות אכסון וריסלינג מתחת למחיר שציינת. יכול להיות שמדובר כאן על חאפרים, אבל לפי גבול של 25 שקלים לחבילה אתה מפריד בין חברה רצינית לחאפרים? כבר יצא לי לראות חברות, לא כאן בפורום, חברות בע"מ..שמציעות חבילות במחיר חודשי של 3.75..לפי מה שאתה אומר..הם חאפרים מבחינתך, פשוט כי הם מוכרים במחירים יותר זולים ממך. מה שאתה עושה בזה הוא לא לטפל בסימפטום, אתה עושה טרנספייר (צ'אנס פייר לערבים - סרטון ישן בוואלה, אף אחד לא זוכר? :) ). מחיר זול לא מגדיר חאפר. |
ציטוט:
המחיר הזול בפני עצמו הוא לא האינדיקציה אם אתה חאפר או לא. אבל ההגיון הכלכלי טוען (ודי בצדק) שמתוכנית של 10 שקל, לא תוכל להתקיים גם אם יהיו לך 40 לקוחות. יותר נכון.. אם יהיו לך 40 לקוחות, סביר להניח שהטלפונים כבר יגמרו לך את ה-400 ש"ח בתמיכה טלפונית שלא לדבר על העלויות הקבועות של חשבון הריסלר/שרת/קו-לוקיישן. -אלון. |
בכל אופן,
אני עדין לא רואה הצדקה בהצבת מחיר מינימום, אם כבר הסכמנו שהחאפרים יעלמו עם "חוק החברות", מה הרעיון בהגבלה? (מתוך ידיעה שחברות לגיטימיות לחלוטין לא יוכלו להציע את שירותיהן בפורום). |
ציטוט:
|
ציטוט:
אתה טוען שישנן חברות לגיטימיות שלא יוכלו להציע את השירותים שלהם? למה? תמיד הם יוכלו לפרסם את עצמם בפורום (אחרי ההרשמה עם האישור כמובן) ולתת הצעות מחיר באיזה מספר שבא להם. אני רוצה שזה יהיה ברור: כל חברה תוכל לפרסם באתר שלה איזה מחיר שבא לה. אם היא רוצה לפרסם מחיר מגוכח של 5 שקל.. שיבושם לה ובאתר שלה היא יכולה לפרסם ללא שום מגבלות מה שבא לה. אם יש לחברה 3 חבילות ומתוכן חבילה אחת או שתיים הן מתחת ל-25 ש"ח, אז את החבילות האלו, היא לא תוכל לפרסם. אבל את החבילה השלישית אם היא 25 ש"ח או 40 ש"ח או איזה מספר שרוצים שהוא >= 25 ש"ח היא בהחלט יכולה לפרסם. אני לא מונע מאף אחד לפרסם כל חבילת אחסון פרטית, רק יש להתחיל עם חבילות המינימום של ה-25 ש"ח. אולי לחברה X יש חבילת ענק של 2 גיגה מקום אחסון ו-100 גיגה תעבורה חודשית ב-30 ש"ח. אז מה? היא לא תוכל לפרסם? בוודאי שהיא תוכל לפרסם! -אלון. |
אז אני לא עוקב אחר ההגיון שלך,
אם כך, מה הטעם בחוק? |
ציטוט:
אני חושב שמיציתי את הדיון בנושאים ה"רגישים" של חוק החברות: לפי התגובות השונות שראיתי עד כה, יש חיזוק להפעלת חוק החברות בדרישה לרישום עסקים של חברות אחסון אתרים, ולגבי נושא מחירי המינימום הדיעות עדיין כפי הנראה חלוקות, אבל טענתי היא כזאת: הטעם בחוק הוא לחזק את החברות הלגיטימיות ולתת להם מחיר נמוך מספיק כדי למשוך לקוחות וגבוה מספיק כדי להפרד מהחברות שלדעתי יש להן הצעות לא לגיטימיות ואין להן מטרה כלכלית בהפעלת החברה שלהן. זהו הטעם לחוק לפי ההחלטה שלי. איש איש וטעמו, זה הטעם שלי. -אלון. |
אני אומר הגיע הזמן אני מסכים אם אלון
וכן הגיע הזמן ואל תנסו לעקוף את המערכת למה בסופו של דבר תמדי נתפסים. יש משפט שאומר: "חרא תמיד צף". מתנצל על הבוטות אבל אין לי דרך לתאר את החוכמולוגיה שאתם מנסים לעשות. אתם רוצים שיקחו אותך ברצינו תקח ואת עצמכם ברצינות עוסק פטור אינו תהליך שמחייב כסף כל שהוא. יש לי רק שאלה אח שמופנת לאלון האם מספר עוסק מספיק כרגע כי כל המסמכים שלי נמצאים בתוך ארגזים עקב מעבר בית וזה קצת סיפור לחפש את זה עכשיו. אבל אם זה ממש ממש מחייב אני ינסה לעשות משהו. אני חשוב שמספר עוסק בהחלט מספיק בשביל לברר עם אני רשום או לא. |
ציטוט:
עכשיו הבנתי מה עומד מאחורי החוק. טעות לדעתי, אבל אתה המחליט. לילה טוב, דניאל. |
ציטוט:
עוסק פטור לעומת זאת יהיה חייב באישור של ממש (סרוק/מצולם/מפוקסס). -אלון. |
אלון,
סלח לי מראש שאני לא מעתיק פה את התגובה הארוכה שלך (הזאתי עם הדוגמא של נהגי המוניות) מהסיבה הפשוטה שזה סתם מעריך את הדיון (הערת אגב, בדיוק בשביל מקרים כאלו, עדיף פורום עץ בסגנון תפוז מאשר הפורום הזה, אבל לא משנה :p ). את הקטע של האיחסון 10 ש"ח הוצאת מההקשר, הוא בא עם הדוגמא שאתה מספק איחסון חינם על שרתי windows, באותה מידע יכול לבוא מישהו (סתם, לצורך הדוגמא, אסף, SITEAM) ולהגיד שאתה הורס לו את השוק כבר שלושה חודשים כי אתה מספק את זה בחינם (לא משנה כרגע מה הנימוק שלך לספק את זה חינם - טוב לב, בדיקת שרת, עמידה בעומסים, בדיקת המוקד הטכני ... ). אתה רוצה עוד דוגמאות (שכמעט זהות 1 ל 1 למקרה הזה)? בבקשה. אני בטוח שאתה מכיר את המכונות האוטומטיות שבהם מוכרים פחיות שתייה (קולה, פאנטה וכו') - למה אצלי בבסיס פחית עולה 3 ש"ח, באוניברסיטה זה עולה 3.5 ש"ח, בסופר 4.5 ש"ח וברחוב 6 ש"ח. או אפשר לקחת למשל שוק ובו חנויות ירקות, באחד מוכרים קילו עגבניות ב 2 ש"ח ובחנות השנייה ב 5 ש"ח. אז למי יילכו לקנות? ההיגיון הבריא אומר שקודם יילכו לבדוק את הזול ביותר. אם הסחורה שהוא מספק (טיב העגבניות == טיב השרת והשירות ב HOSTING) אז שני הצדדים נשכרים - גם הקונה שקנה בזול וגם המוכר שמכר את מרכולתו. ע"פ השקפת עולמי אני לא רואה הרבה הבדל בין זה לבין איחסון. לך תבדוק את הזול יותר, מתאים לך מבחינת שירות ואיכות - סבבה, תשאר איתו. ואגב, למה יש תחרות? כדי להוריד מחירים.. אם אתה קצת בעסקי התקשורת, אז בטח תדע שאיך שנכנסו לפני 5 שנים בערך חברות שונות לשוק השיחות הבינ"ל המחיר ירד פלאים, אם פעם התקשרת לארה"ב ב 2 ש"ח לדקה, היום אתה מתקשר בעשירית מזה.. ובאשר לנושא היותר עיקרי של התגובה הקודמת שלי - הפוטנציאל שהלך לאיבוד לא הגבת וחבל. וסתם הערת אגב כזאתי לאחת ההודעות שלך פה - זה שמישהו כותב עשרות מדריכים זה לא בהכרח הופך אותו אוטומטית למנהל פורום. המדריך יכול להיות צולע, המדריך יכול להיות מוטעה וכו'. עדיף לעשות מדריך אחד כמו שצריך מאשר לעשות עשרה "בחפיפניקיות". ותציץ קצת בפורום מדריכים ובפורום תכנות, על כל מדריך באות תגובות כמו "תודה" "אחלה מדריך" - מה הקשר שלהם? זה לא עוזר בכלום.. |
אני מאוד לא מסכים עם החוק של החיוב מחיר מינימלי להצעת חבילות
החוק מאוד מפגר, שובר תחרות ומהר מאוד תראה שטעית בקשר לזה. אבל אתה המנהל תעשה מה שבא לך |
אלון,
סלח לי, אבל אתה פשוט מדבר שטויות. ביכלל לפחות חצי מהחוקיים שלך, פשוט מאוד דפוקים, חסרי כל הגיון, וכ"ו. אלון, ככה זה העולם שלנו, אחד הורס לשני את הפרנסה, אם מישהו רוצה למכור ב10 ש"ח הוא ימכור ב10 ש"ח, וממש לא מעניין אותו למי הוא הורס את הפרנסה בדרך, כל עוד זה עוזר לפרנסה שלו. |
ציטוט:
אם רצית להגיד משהו על הפוטנציאל מעבר לזה שהוא הלך לאיבוד פשוט תאמר את מה שאתה רוצה להגיד לגבי זה. הרבה מאד דברים הולכים לאיבוד, אבל מה רצית להגיד ספציפית כדי שאני אוכל להתייחס למשהו. -אלון. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 13:19. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ