![]() |
"החרדים לא תורמים למדינה" - פוסט על גזענות וצביעות
פוסט שכתבתי על מקרה שקרה לי בשיעור; כשמורה החליטה שהיא מצטערת על אי קיום פולרליזם במדינה, אבל אח"כ הודיעה שלדעתה החרדים אינם תורמים למדינה וכולם הם משתמטים. חשוב לציין שאני מסתייג מעט מהשימוש במילה "השתמטות", אבל בשיחה באתי להראות את המציאות- ולא ליפות אותה.
הפוסט: ------------------ אתם יודעים מה יותר מצחיק אותי מטמטום ואינפנטיליות? צביעות. אני שונא ואוהב צביעות בו זמנית; אוהב לגלות אותה ולצחוק על הצבוע, אבל אח"כ כועס על המטונף. ומתי זה יותר מצחיק? כשהצובוע הוא מורה שלי. כשהצבוע אמור לשמש עבורי כמודל לחיקוי או כמורה דרך או וואט-פאקינג-אבר, כשצבוע אמור להיות דמות חינוכית. והיום: המורה לאזרחות. <הארה> הציטוטים המובאים כאן הם לא מדויקים מכיוון שנכתבו מס' שעות לאחר האירוע. <הארה> עוד יום מנומנם בכיתה, עוד יום של בזבוז זמן משווע ובלתי נחוץ. אני חצי ער-חצי ישן כשהמורה נכנסת לכיתה. עם הזמן אני הולך ומאבד את הריכוז, כמעט ונרדמתי כשהמורה התחילה לדבר על הפלורליזם (ואל אי קיומו ["לצערה"] בארצנו הקטנטונת). <הארה> אם כך, המורה מצטערת על אי קיומו של פלורליזם בארצנו, נמשיך בסיפור. <הארה> כמובן שלמשמע אחד הנושאים הנוגעים לליבי ביותר החלטתי לוותר על השלמת שעות השינה היומית, יש מצב שיהיה מעניין. "מישהו יכול לתת דוגמא לאי-קיומו של פלורליזם בארץ?" שאלה המורה בעודה פוזלת אלי. אני מניח שהיא ציפתה שאני אתחיל לדבר על חוסר השיוויון כלפי ערביי הארץ, על הגזענות כלפי ערבים או על השנאה המופנית כלפי המשתמטים/סרבנים משמאלה של המפה הפוליטית (יש לציין שדעותי בנושאים אלו ממש לא מקובלות עליה). לא הפעם, הפעם אני אוכיח אחת ולתמיד שיוויון מהו; התקפתי מכיוון אחר. "בארץ יש הרבה גזענות כלפי מיעוטים; חרדים, ערבים, אטאיסטים…" אמרתי וראיתי חיוך קטן על שפתיה. היא ציפה לזה, עכשיו הגיע הזמן להפתיע. "יש לך דוגמא יותר ספיציפית?" שאלה. "ההכללה של החברה החרדית תחת כותרת של משתמטים או כאלה שלא תורמים למדינה" אמרתי. המורה המופתעת העלתה את דרגת הכוננות, היה ברור שלא ציפתה לזה. החיוך נמחק מפני פרצופה, דבר שלרגע גרם לי לחשוב שהיא תיקח את הדוגמא שלי ברצינות ותפרט אותה בפני הכיתה (היתכן? חזון אחרית הימים?). ציפיותי היו לשווא, עוד וויכוח חסר סיכוי כנגד המורה. קשה להתווכח עם אדם שכל שטות היוצאת מפיו נראית קדושה ל40 המטומטמים (טוב, אני מניח שלא כל תלמידי הכיתה מטומטמים, אבל הטמטום בעולמנו רק הולך וגואה) היושבים מולו. "ואם אני אגיד לך שמנתונים של הצבא עולה ש88 אחוז מהחברה החרדית הם משתמטים?" אמרה, "זה לא משנה, גם אם 99.9 אחוזים מבני החברה החרדית יהיו משתמטים זו תיהיה גזענות לכנות כך אדם חרדי מבלי להכיר אותו כפרט" הגבתי, תגובה שגרמה לי אושר צרוף ותחושה עילאית. "לא, אבל מדובר האחוזים גבוהים שרק הולכים וגדלים. מלבד זאת, לא מזמן ראיתי בטלויזיה שיחה של [שם של אדם חילוני כלשהו] עם [שם של אדם חרדי הנמצא בתפקיד רם מעלה כל שהוא] והוא שאל איך זה יכול להיות שבמלחמה על ירושלים לדתיים לא הייתה בעיה להילחם ועכשיו כן, זאת הנקודה" באותו הרגע הרגשתי כאילו שאני מדבר עם ילד מפגר, אבל טעיתי, דיברתי עם מורה צבועה. מורה שהצהירה על צערה הרב עקב אי-קיום פלורליזם, עכשיו מודיעה מול 40 תלמידיה שהחברה החרדית היא חברה שאינה תורמת לחברה. חברה שמורכבת, מכילה ומחזקת משתמטים. צביעות וגזענות. הגבתי בתשובה הדומה לתשובתי הקודמת. אבל זה היה חסר סיכוי. אני והמורה המשכנו למלמל מעט עד שהוויכוח נרגע. היא הצהירה שבכלל לא התכוונה למה שאני התכוונתי ושאין בדיון זה תועלת והגיע הזמן לעבור לדוגמא הבאה. נו טוב, לא חשבתי אחרת. ועכשיו אתם, מה דעתכם? האם לדעתכם יש מקום להכללות שכאלו (בנושא החרדים או בכל נושא אחר)? ------------------ אשמח לתגובות כאן ובבלוג. יום טוב, איתי. |
הגבתי בבלוג.
יום נעים :) |
הפעם לשם שינוי , אני מסכים עם הפוסט שלך .....
|
ציטוט:
|
מה הקשר של כל מה שכתבת למה שהמורה שלך אמרה? איך אפשר להגיד בכלל שבמדינה שלנו הפלורליזם לא מתקיים? זאת אולי המדינה הכי פלורליסטית בעולם.
גם התשובה שלך טיפשית. להגיד שחרדים משתמטים זאת לא גזענות. זאת הכללה שמבוססת על עובדות (וכמו בכל הכללה יש יוצאי דופן). והמורה שלך כן צודקת, יש בארץ הרבה גזענות כלפי קבוצות מיעוטים שונות. לא הבנתי גם למה אתה אומר שהיא צבועה... ראיתי את התגובות שלך בבלוג שלך ורוב הדברים שכתבו שם לגביך - נכונים. |
ציטוט:
שנית, במידה ויש יוצא דופן- לדעתי לפחות, אין לבצע הכללה. בקשר לצביעות- המורה הביעה את צערה על אי קיום פלורליזם (ריבוי דעות וקבוצות וקבלתן ע"י החברה), ולאחר מכן הראתה בעצמה כמה שהיא אינה דוגלת בקבלה והבנה של השונה, ע"י הכללה של חברה שלמה. זאת צביעות. |
יפה שאתה רואה את המונח גזענות איך שאתה רואה אבל זה לא מה שהמונח אומר.
וגם להגיד שהחרדים לא תורמים למדינה, זאת לא אמירה גזענית, זאת שוב הכללה (ושוב, די נכונה). ואיך שאתה מתאר את מה שמהמורה אמרה, אני די משוכנע שלא הבנת אותה למרות שלא הייתי שם. |
מי המורה ש'ך?D:
|
ציטוט:
אתה בשכבה שלי, אתה יכול לנחש לבד (אל תצפה ממני לרמז |winky|)... |
ציטוט:
בקשר לפוסט - אין ספק שאתה צודק. |
זה לא סוד שלחרדים מותר לא לשרת בצה"ל, זה לא סוד שלחרדים יש מצעדי שנאה נגד לא מעט קבוצות (רפורמים, רקונסרבטיבים, להט"בים וכו' וכו'...) כמו שאין לאף אחד אחר באוכלוסייה.
ובנוגע לזה שאיו פלורליזם, לדעתי יש לנו מספיק על הראש חוץ מזה. |
תגידו, אתם יודעים בכלל מה זה פלורליזם שאתם אומרים שאין במדינה?
|
מי שלא יודע שלא ינחש,
אחרת הוא סתם מטעה את עצמו ואת השאר. |
הארה? איזו הארה? בטח הערה..
מי זה בא? מנחם בן הבא (אולי גם אני צריך לפתוח בלוג). לא הבנתי כלום ממה שאתה רוצה, פלורליזם זה ריבוי דעות, עקרון הפלורליזם זה הכרה בריבוי דעות.. ובארץ לא חסר התארגנויות ואירגונים לא של יהודים... עכשיו מה קשור פלורליזם להשתמטות? עריכה: או לצביעות או לגזענות =\ |
ציטוט:
ויש גם לציין שיש בארץ גזענות כלפי קבוצת הרוב, אפילו (הרבה) יותר מאשר קבוצות המיעוט. הרוב מנסה להבין ולהתחשב בחרדים, בערבים ובקבוצות אחרות שעושות באלגן. לכיוון ההפוך זה לא ממש פועל. לעומת זאת מי שבאמת מקופח במדינה הזאת הוא מי שלא יהודי ולא ערבי. (למשל מי שיהודי רק לפי האבא - איזה דוס מפגר החליט שקובעים את מי יהודי ומי לא לפי האמא. בגלל זה יש עכשיו איזה חצי מיליון אזרחים מקופחים). אני מאוד מקווה בשביל פותח האשכול שיום אחד הוא יתעורר מהסרט שבה הוא חי. רואים לפי הנושאים שלך התנשאות ואת העובדה שאתה חושב שאתה יותר חכם ושיש לך כושר אבחנה יותר גדול אבל אתה לא מבין עד כמה אתה טועה..... |
מזל שיש ויקיפדיה..
פלורליזם הוא ערך ועיקרון חשוב בדמוקרטיה, משום שפרושו הוא לא רק עצם הריבוי והמגוון של הקבוצות השונות במדינה אלא גם ההכרה בזכות קיומן של דעות, השקפות שונות, צרכים ורצונות שונים בחברה. הפלורליזם הוא גם ההכרה בזכותן של הקבוצות במדינה לבטא את השונות ביניהן ולהתארגן במסגרות שונות כדי לממש את זכויותיהן ולפעול להשגת האינטרסים והצרכים שלהן. ההכרה בערך הפלורליזם במדינה הדמוקרטית, שהחברה בה מורכבת מקבוצות השונות זו מזו מבחינה כלכלית, חברתית, דתית, תרבותית ובמעמדותיהן הפוליטיות, מאפשרת לקבוצת השונות הנבדלות זו מזו לשמור על זהותן הייחודית, תוך שמירה על בסיס מאחד ומשותף לחברה כולה. |
ואו איזה מתנשא אתה ... אני לא התפלא אם אין לך חברים עם הגישה הזאת.
|
אתה לא מבין בחלק גדול מהדברים בגלל שפשוט לא למדת אותם עדין(וזאת לא אשמתך). בוא באמת מתאים "שתגדל - תבין".
חוץ מזה, אתה מנסה להשתמש במילים גבוהות אבל(לדעתי לפחות) זה הופך את הפוסט למשעמם ופשוט לא הצלחתי לקרוא עד הסוף. |
שטויות.. רוב חטיבת כפיר הם דתיים.
|
לא מדברים על החרדים עם הכיפות הסרוגות , מדברים עם חרדים חרדים שהקשר היחיד שלהם לצבא זה לבוא ולהצהיר דת..
מי שהיה בלישכת גיוס באחרונה בטח ראה כמה ומהם שלא מדברים ופשוט באו להצהיר דת.. עם הפוסט שלך אני לא מסכים ואני לא נכנס לפלורליזם וזה לא קשור לעניין בכלל... |
ציטוט:
רב החרדים לא תורמים יותר מדי למדינה.. יותר מזה.. הם מהווים נטל כלכלי משום שהמדינה נאלצת להקציב מאות מיליוני שקלים כדי לכלכל את החרדים. לצערי זה באמת המצב.. רב החרדים לא עושים צבא.. לא תורמים למשק.. לא מתנדבים.. אלא רק דורשים הגנה ומימון.. |
ציטוט:
הם לא חיים ברמה גבוהה מידי לא משלמים למדינה ולא לוקחים כלום ! קחו את זק"א אני חושב שזאת התנדבות טובה הם עוזרים לעשות רוב יהודי בארץ , חשבתם מה היה קורה אם לא החרדים ? כמה יהודים היו בארץ ? לא היה לנו רוב של 75 אחוז כיום ... המדינה לא מפרנסת את החרדים , עובדה שהכסף שמשרד החינוך היה מעביר לישיבות תיכוניות הופסק .. נכון יש ביטוח לאומי אבל מזה אפשר לחיות בכבוד ? יש לא קצת זרמים אצלהם ככה שזה בלתי אפשרי להכליל אותם כי יש בהם תת קבוצות זה לא כמו מזרחים ואשכנזים זה פה הכללה אי אפשר לעשות אבל יותר אפשרי .... |
מהי תרבות?
תרבות היא צורת התנהגות, אורח חיים, מכלול הערכים והאמונות המאפיינים קבוצה מסוימת באוכלוסייה. היא כוללת מרכיבים של דת, מוצא, שפה, לבוש סמלים וכו'. רב-תרבותית: חברה רב-תרבותית היא חברה בעלת פתיחות חברתית ואפשרות לאדם לחיות במספר תרבויות. אין חתירה למכנה משותף. פלורליזם – מבנה חברתי שבו כל מיעוט שומר על הרגליו. כמו ברב-תרבותיות יש פתיחות לתרבויות שונות, אך יש גם חתירה למכנה משותף בסיסי. עם כל הכבוד, מחנה משותף בסיסי יש. יש דגל, יש דת, יש המנון, יש חגים, יש בתי כנסת וכו' וכו'. אני לא מסכים עם תופעת ההשתמטות, ואני לא מסכים עם האמירה של מורתך כי אין קיום של פלורליזם במדינתנו. אך אני חושב שאתה מפרש את דברי המורה שלך לא כמו שהם. אל תתפוס אותה במילה, תנסה לחשוב על הנאמר. |
בס"ד
בזכות החרדים אתה קיים אז מה אתה מדבר בכלל? על שלושה דברים העולם עומד על התורה ועל העבודה (של בית המקדש) ועל גמילות חסדים מה אתה חושב העולם קיים בשביל העבירות שלך? קחו כולכם קטע על רדיפת החרדים כמו שהתשקורת והחילונים עושים (נראה אם למישהו יש מה להגיד על הסרטון הזה בכלל): http://www.youtube.com/watch?v=7sn1PKEWD8A והנה תרוצה לדעת למה חרדים לא עושים צבא? קח קטע קצר http://www.rimonim.org.il/index.php?page=show&show=376 ואני בטוח ב 100% שאם חרדי היה בא וכותב שהחילונים לא תורמים למדינה ישר היה בבאן ושימו לב שאתם מלכלכים על אנשים בלי בכלל לשמוע את הצד השני, תארו לכם יעשו משפט וישמעו רק צד אחד זה נשמע הגיוני? |
אין לי בעיה עם חרדים,אבל אני שונא את אותם חרדים שלא מכבדים את הצפירה שכל עם ישראל עומד על רגליו ומכבד את היום הזה ואותם חרדים ממשיכים ללכת ולעשות רעש כמו אנשים חסרי שכל.
החרדים חושבים שזה מנהג של גוים(העמידה עצמה)...פשוט עצוב שחיילים שומרים עליכם פה במדינה הזאת ואתם שמים *** אחד גדול על אותם חיילים שנפלו... |
ציטוט:
הם לא חושבים, זה פשוט מנהג של גוים וכתוב בתורה "בחוקותיהם לא תלכו" דבר שני זאת לא הדרך להנציח נשמות ישראל, אם כבר רוצים לעזור צריך ללמוד לעילוי נשמת וכו' הצפירה לא מועילה לאף אחד לא לנפטרים ולא לכלום. אתם אלופים בלכלכך על חרדים אבל מאיפה יש לכם את כל הידע והלכלוך על חרדים? מהתשקורת השקרנית נכון? פעם דיברתם עם חרדי פעם הייתם בבית של חרדי? הרב שלימד אותכם לבר מצווה איך הוא נראה לכם? הרי הוא החרדי היחיד שבאמת הכרתם ולא שמעתם לכלוכים. בכל מקרה יש פה תשובה מאוד יפה של הרב זמיר כהן, מאזין שואל אותו בטווייזיה למה לא עושים צבא: http://www.rimonim.org.il/index.php?page=show&show=38 ודרך אגב בתקופת דוד המלך על כל חייל שיצא מישהו נשאר ללמוד בשבילו תורה בשביל ההגנה. יש לי מלא חומר והוכחות על השקרים של התשקורת, אבל אני לא יפרסם אחר כך יבוא איזה שמאלני יגיד תעמולה דתית, אבל זה ששומעים פה רק צד אחד זה לא "תעמולה" ולא שטיפת מוח.. זה "בסדר" .. |
ציטוט:
אם נפסיק אם הבדיחות, אפשר ישר להבין מהפוסט שלך שאתה אדם מאמין ולשכנע אותך אי יהיה אפשר. הסרטונים שהבאת ארוכים בטירוף (וגם משעממים, עד שהרבנים מדברים שם אפשר להשתגע). ראיתי את ההתחלה של הסרטון השני (מהראשון נשברתי אחרי הברבורים על האבטיח) והסיפור שהרב סיפר שם על חבר שלו רק מראה כמה החברה הזאת אטומה ולא יכולה להבין את האחר. והסרטונים ממש לא קשורים לנושא, אולי בהמשך שלהם כן אבל עם כל הכבוד, אף אחד לא הולך לראות חצי שעה של נאומי רבנים. אז כמה שאלות אליך: 1 - למה אתה חושב שאם לא החרדים לא הייתי קיים? מה אלו זיבולי המוח האלו? 2 - כל מה שנאמר כאן עד עכשיו הן עובדות מוצקות. הרוב הגדול של החרדים לא משרת בצבא ועל כך מפר את חוקי המדינה. למה יש את ההפליה הזאת שחרדי לא יישב בכלא ואם אני כחילוני לא ירצה להתגייס, יכניסו אותי לכלא? 3 - החברה החרדית לא פרודקטיבית. למה משלם המיסים החילוני צריך לשלם את מחייתם? ואל תגיד אפילו שזה לא נכון. החרדים מקבלים תרציבי ענק מהממשלה (בניגוד לאוכלוסיות אחרות ונכשלות לא פחות). 4 - העולם הדתי חי באשליה שהעולם עומד על שלושת העקרונות האלו. אם להיות ריאליסטי, העולם עומד על כסף ושנאה. תראה לי איפה אני טועה ע"י דוגמאות (ולא מהתנ"ך, דוגמאות מהיום יום). |
ציטוט:
http://news.walla.co.il/?w=//91308 |
בס"ד
אתה לא מתבייש להגיד צב אלטאס וכל השטויות? זה המדע הפרימטיבי אמר! בוא תראה מה רבי שמעון בר יוחאי התנא הכתוב אמר לפני יותר מ 2000 שנה בזוהר הקדוש (ויקרא דף י, א), כאשר הזוהר אומר שהדברים מצוטטים מספר אשר נכתב עוד קודם לכן(!) על ידי רב המנונא סבא שמו מוזכר גם בתלמוד הבבלי: "כל ישובא מתגלגלא בעיגולא ככדור (כל הישוב - כלומר, העולם והאנושות שעליו - מתגלגל בעיגול ככדור) אלין לתתא ואלין לעילא (אלה - כלומר, חלקם - מתגוררים למטה, בתחתית הכדור, ואלה למעלה) וכל אינון בריין משניין בחזווייהו משנויא דאוירא, כפום כל אתר ואתר, וקיימין בקיומייהו כשאר בני נשא. (וכל אלה הבריות - המתגוררים בחלקים השונים של הכדור - שונים בחזותם - בצבעם, בקלסתר פניהם, וכדו'''', - מחמת שינוי מזג האויר, כפי מזג האויר של כל מקום ומקום. אולם עומדים הם כשאר בני אדם). ועל דא אית אתר בישובא (ועל כן יש מקום בעולם) כד נהיר לאלין, חשיך לאלין. לאלין יממא, ולאלין לליא. (כאשר אור לאֵלֶּה, חושך לאלה. לאלה יום, ולאלה לילה) ואית אתר דכוליה יממא, ולא אישתכח ביה ליליא בר בשעתא חדא זעירא. (ויש מקום בעולם שמואר תמיד ולא יימצא בו לילה אלא זמן מועט) וכו''''. דהכי כתיב (שכך כתוב) אודך על כי נוראות נפליתי נפלאים מעשיך! (תהילים קלט) ורזא דא איתמסר למאריהון דחכמתא (וסוד זה נמסר לבעלי החכמה - חכמת התורה) וכו''''." חכמי תורת ישראל היו מודעים לעובדה שהמידע שבידם איננו ידוע לאנשי המדע דאז, ואף אמור להיות תמוה ומוזר בעיניהם. בסוף דברי הזוהר הנ"ל חז"ל מגדירים מידע זה בשם סוד. חכמינו ז"ל גם מצהירים שמקור המידע אינו באמצעות מחקר שבוצע, אלא כך נמסר להם, לבעלי חכמת התורה. ("ורזא" דא "איתמסר" למאריהון דחכמתא). כלומר מקור המידע אינו טבעי, אלא תורני. על השאר אני יגיב לך אחר כך כי אני הולך עכשיו |
דרך אגב גוג מגוג זה הדבר הכי מצחיק ששמעתי עליו אי פעם בחיים שלי.
ואם תתחיל לכתוב לי עכשיו חארטה על הכתבה שהבאתי פה יש לי הוחכות...כי למשל תכתוב שהתנ"ך זה לפני הדינוזאורים וכו'...אבל עובדה לפי התאריך העברי אנחנו חיים 5769 שנה מאז בריאות העולם...איך זה יתכן שלא מצאו לזה שום שרידים ולא כלום...אבל שרידים של דינוזאורים שחיו פה לפני 250 מיליון שנה כן מצאו...בוא תסביר לי את זה עכשיו...הרי כל התנ"ך זה חארטה אחת גדולה שאיזה בן אדם חסר שכל רשם אותה.. |
ציטוט:
כל הצוות שמה שמאלנים , שרק מחפשים לחרטט... מצאו מלא עתיקות שקשורות לתנ''ך ועוד המון הוחכות , תבקש ואני אתן לך. ולא , אני לא דתי או משהו , אלא אדם מסורתי ומאמין. |
ציטוט:
אני רוצה לראות פריט ליבוש של מישהו מתקופת התנך או כל דבר הקשור לאחד מהבני אדם שם.. |
אוי , וואלה דווקא כן נותן הוחכות (4 שנים אחרי הכתבה המגעילה שלהם)
http://news.walla.co.il/?w=//806583 מציאת תיבת נוח http://www.youtube.com/watch?v=cxQRW...eature=related יש לציין כי לא קראתי ו/או ראיתי את המאמרים/סרטונים שהצגתי כאן , אלא פשוט הגעתי אליהם על ידי גוגל , ואני בטוח שיש עוד. |
ציטוט:
לא מזמן גילו כמה תגליות מרעישות. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%...90%D7%99%D7%AA ראה הממלכה המאוחדת. אני רק רוצה להדגיש שגילו עדויות אחרי הכתבה הזאת. |
ציטוט:
בתגובה הבאה שלך, תבסס את מה שאתה אומר על עובדות. לא מעניין אותי מה רב זה או אחר אמר ומה כתוב בתנ"ך. |
ציטוט:
ועדיף שתשמור את מה שאתה חושב לעצמך כי אתה מדבר שטויות. לפי המילים שלך רואים שאתה ילד. |
ציטוט:
|
ציטוט:
בכל אופן, הנושא יצא מכל פרופורציות (כמו תמיד) והוא ננעל. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 23:12. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ