![]() |
שאלה בקשר לצבא "תוכל ללכת לאן שתרצה"...
שלום.
חזרתי לפני זמן קצר מלשכת הגיוס בחיפה.. עשיתי בדיקות מבחנים במחשב וכו', כמובן הפרופיל שלי 97, ולאחר הרעיון האישי שלקח משום מה יותר מכל בנאדם אחר שם (4 וחצי שעות), אמרו לי שאני יוכל ללכת לאן שאני ירצה, שאני מתאים לכל יחידה... האם אני יכול לשמוח ולייחס לזה חשיבות? (אמרתי להם ברעיון שאני שואף ליחידות עילית: שייטת,מטכ"ל,שלדג.) ומתי אמור להגיע לי מכתב על השיבוץ שלי/ אופציה לבחור לאן ללכת.. ? תודה [: |
קשה לי להאמין שראיון לקח 4 וחצי שעות
אצלי זה לא היהי יותר מ20 דקות ולא נראה לי שהמראיינת יכולה לייעד אותך,היא לא קובעת לאן תלך, ולהתקבל לסיירות ולמקומות מובחרים דורש קבא ודפר גבוהה והיא את הנתונים שלך לא יודעת כ"כ מהר(אם כמו אצלי הראיון היה לפני המבחן הפסיכוטכני) בנוסף למבחנים שעושים לך. אז לא נראה לי שאפשר באמת לסמוך עך מהנ שהיא אמרה. אם יש לי טעות תקנו אותי |
גם לי אמרו את זה ולקחו אותי לתותחנים כי לא שלחתי מנילה (כי קיבלתי קרבי ורציתי תוכניתן מחשבים) - מפעיל מחשב ...
בכל מקרה הראיון שלי לקחל משהו כמו שעתיים כי יצא שהמראיינת ואני מכירים ... אז ישבנו דיברנו LOL |
עצה קטנה:
אל תאמין למה שאומרים לך בצבא, הרוב שקרנים וחרטטנים. תיקח בערבון מוגבל כל דבר שאומרים לך.. |
אני בערב של הצו ראשון כבר בדקתי את הקבא
|
יש 2 רעיונות אחד קצר רבע שעה ואחד ארוך..
אחרי הקצר עשיתי בדיקות רפואיות והכל וכתחנה אחרונה נכנסתי כבר לרעיון האחרון שבאמת לקח כ"כ הרבה זמן הם עברו איתי נראלי דקה דקה מכיתה א' ועד עכשיו בכל הנושאים שקיימים בחיים... ואיך אני יכול לבדוק תקבא? O: הרי שמה הם לא אומרים כלום על זה אתה יושב שעתיים עושה תמבחן והולך ... |
בעקרון זה אומר שהקב"א שלך גבוהה.. (54-56) ולכן כל מה שתרצה תקבל מיונים - רק אם תעבור אותם תתקבל ליחידות.
|
אם אתה מתאים ויכול להגיע לכל יחידה?
מתאים מבחינה רפואית אולי אם אתה בכושר ומתאים מבחינה פיזית אז זה כבר משהו אחר מאחל לך בהצלחה.. ד"א, בזמן הקרוב אתה תקבל הרבה זימונים ליחידות כמו עוקץ, צנחנים/דובדבן, ועוד מלא.. אתה תחליט לאן ללכת ואם תעבור גיבוש וכל הימי סיירות אז ימשיכו לדבר איתך אני מתאר לעצמי |
זה לא נכון
זה תלוי מה הפרופיל והמצב משפחתי ועוד כמה גורמים גם לי יש 54-56 קיבלתי את כל הדברים הקרביים טייס יום סיירות דובדבן וקיבלתי רק כמה תפקידי ג'וב כמו גאמא... ביקשתי לקבל זימון לממרם לא קיבלתי... =\ |
מצב משפחתי הכל מצויין אין משהו שיפריע,
וגם מבחינה רפואית ופיזית/כושר. עכשיו הקבא איך זה הולך מ 0 עד 100? ואם כן כמה מינימום זה טוב לקרבי ? (תודה שאתם עונים זה עוזר לי מאוד...) [: |
גיוס לצה"ל וליחידות שונות תלוי בנתונים כגון : פרופיל , קב"א , דפ"ר , ציון עברית , מקדם קצונה , רצון ויכולות .
קשה לי להאמין שהראיון אישי שלך היה 4 וחצי שעות , אלה אם מצאו אצלך משהו חריג וזה לא לטובה . אומרים שאתה יכול להגיע לאיפה שאתה רוצה , זה רק אומר שיתנו לך לנסות להגיע לאיפה שאתה רוצה , זאת אומרת טייס ? אז לך תעשה גיבוש ומבחנים לטייס , רוצה סיירת ? לך תעשה יום סיירות וגיבושים שונים ומשונים . רוצה מודיעין ? נשלח לך זימון למבחנים . זה כמו להגיד "אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה בחיים" , זה רק אומר שאתה יכול לנסות . זה לא אומר שאם תגיד "אני רוצה ללכת למודיעין" אז מחר בבוקר ראש אכ"א יקבל טלפון "שמע , משה רוצה ללכת למודיעין " צהל לא עובד ככה ואנשים גאונים שאני מכיר בגלל בעיה נניח בפרופיל הלכו לשריון . אני מתנדב אז אותי באמת שאלו "לאיפה אתה רוצה ללכת" , זה ששאלו לא אומר שאני יצליח להגיע לשם , זה רק אומר ששלחו אותי למבחנים . אבל זה זכות שניתנת אך ורק למתנדבים בגלל אופי הגיוס שלהם . |
וואו, אתה תמים. אני יכול רק לאחל לך בהצלחה ולקוות שתקבל מה שתרצה. :-)
|
כמו שאמרו לך - קח את הכל בערבון מוגבל. צבא זה לא כמו שאתה חושב..
|
OK, הבנתי...
מקווה שאני יתקבל בסופו של דבר לאן שאני רוצה... סך הכל הכל אצלי טוב מבחינת משפחה, פרופיל 97, השקעתי גם בקבא... מאמין שיהיה בסדר.. (בסוף השיחה היא אמרה לי: "אתה בחור נדיר כמעט שכבר אין אנשים כמוך! אתה מלא גאווה וקריזמה, ממש פטריוט.") תודה על התגובות חברים [: |
ציטוט:
|
הלוואי נדלקה עלי חחח, כוסית דווקא עיניים נדירות...
(כולם שם בנות חחח אם סנדלים איזה מצחיק זה לראות את זה, מה הצבא לא מספק להם נעלי ספורט נורמליים משהו O: ...) |
ציטוט:
|
ציטוט:
בצו ראשון הפגזתי תאמת גם ראיתי מה המראיינת כתבה עלי בירפא ב לפיסכולוג הייתה כזאת שקית עם כל מה שיש עלי בצבא אז הדף מאחורה שהיה מופנה עלי היה מהצו ראשון פסקה שלמה של דברים כמו "אופטימיסט מלא שמחת חיים עוזר וכו'..." אבל בכל מקרה שלחו לי לרב דברים קרביים (טיס יום סיירות וכו') ותפקידי ג'וב בודדים גם רק את הדברים הגבוהים קצין לוגיסטיקה וכלכלה גאמא וכו' ממרם ביקשתי לא קיבלתי =\ |
צבא = פרוטקציות , יש לך פרוטקציה ? תקבל תפקיד טוב.
|
אם הכל הלך לך טוב, ז"א שרוב הסיכויים תלך לקרבי.
פרופיל טוב, קב"א טובה, תקבל או סיירות או הנדסה, תותחנים וכו'. תלוי גם מה אתה רוצה, אם בא לך על קרבי אז הכל טוב. אם יש לך בעיות לדוגמא אתה אומר בראיון שאין מצב שאתה הולך לקרבי, שיש לך בעיות בריאותיות ופרופיל נמוך, אז כבר יעודך קרב לג'וב. הכל תלוי בך. |
עליי רשמו בראיון אישי דברים נוראיים, ממש נכנסה בי , זה לא מנע ממני להשיג את התפקיד שרציתי .
עשיתי מבחנים להמון יחידות עילית ומודיעין , צה"ל לא מתחשב בדעה של הבחורה הקטנה שסך הכל עשתה קורס אבחון פסיכוטכני . מה שאני יכול להגיד לך על צה"ל זה שאם תילחם תגיע לכל מה שאתה רוצה , אני קראתי כתבה על מתנדב בלי יד שהגיע לסיירת מובחרת ואפילו פיקד עליה . אל תשכח שעד לפני כמה שנים לבחורות לא הייתה האפשרות להתקבל לקורס טייס , והיום כל מחזור מסיימות כמה בחורות רק בגלל מאבק שעשתה בחורה אמיצה שבסוף לא עברה את בחינות הכניסה . |
ציטוט:
|
ציטוט:
אתה רוצה שלדג ושייטת? אתה צריך לעשות בשביל זה גיבושים.. כולם רוצים בהתחלה את היחידות המובחרות.. אחרי זה כבר הם מתפכחים.. בקשר ל-להגיע לאן שאתה רוצה.. אל תתפלא אם תרשום גולני גבעתי נח"ל במנילה ותגיע להנדסה או שריון.. זה הצבא ... שם עליך זין.. |
כדי לקבל יום סיירות תצטרך שהקבא שלך תהיה 52 ומעלה
כדי להגיע לשחקים\תלפיות ועוד דברים אתה צריך שהקבא שלך תהיה 56 וכמובן יש את הדפ"ר - דירוג פסיטוכטני ראשוני כל הצבא הזה מפגר,יש לי קב"א 51 הגשתי בקשת חריג ליום סיירות ובסוף התקבלתי לאחת משלושת יחידות העילית בצה"ל. |
ציטוט:
אלא אם אתה הולך לטייס ויש לך אבא קצין או משהו, זה נותן חשיבות.. זה קצת מסובך להסביר אבל זה מראה משהו על המצב המשפחתי מבחינתם.. בקיצור, שמע לי, לך לכל גיבוש שמעניין אותך.. ככה יפתחו בפניך יותר אופציות Lebron23 - מותר לך להגיד לאיזו יחידה? |
ציטוט:
בהכל יש פרוטקציה...... אבל בכל מקרה אם תיהיה ממש ממש טוב (תראה שאתה הרבה יותר טוב מהאחרים) הפרוטקציות לא יעצרו אותך. בכל מקרה המשפט צריך להיות "תוכל ללכת לאן שתרצה במקרה שירצו אותך והתפקיד לא מוגבל לפרופילים נמוכים". |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
מה שאני ממליץ זה יובל עילם
ההכנה הטובה ביותר לצבא |
אל תאמין למה שהצבא אומר בסוף תעשה מה שהם רוצים.
|
ציטוט:
|
מורשת זה פאקטור, כשאתה מציין דבר כזה שמים אלייך לב יותר...אבל זה בטח לא "פרוטקציה", אלא אם כן אבא\אח בא ואומר "אני הייתי ככה וככה, תמשכו את הבן שלי" לאנשים הנכונים, אז לא בטוח שזה יקרה...
|
ציטוט:
אם אתה עונה "כי אבא שלי היה צנחן ואחי היה צנחן ואני גם רוצה להיות צנחן זה בדם שלנו" . אתה בטוח מתקבל . ברור שאצל הג'ובניקים בתפקידים טובים כמו תפקידי מודיעין למינהם זה יותר בולט , כי צהל מנסה לזרוק כמה שיותר אנשים לקרבי ולהגיע לתפקידים עורפיים טובים יותר קשה . |
בצבא יש פרוטקציות
אבל ביחידות המובחרות אין הרמטכל לא יכול לסדר לבן שלו להיות במטכל או בשייטת גם אם הוא ירצה מאוד |
ציטוט:
הרבה דברים מובססים בגיבושים / מיונים וכד' על רושם ואם משהו זורק אליך מילה טובה זה בהחלט לא יזיק. (כמו גם מה שאמר הבחור מעליי שאבא שלי היה פה גם עשוי לעזור). בכל מקרה לא צריך להתעסק בזה יותר מדיי (אני מדבר על אנשים שאין להם קשרים כמוני) אם אתה באמת משמעותית טוב יותר מהאחרים אתה אמור להתקבל לאנשהו. ככה הצבא בנוי. נגיד אתה רוצה להיות ג'ובניק אבל תפקיד טוב. אתה מנסה להתקבל קודם לתלפיות לא הולך. יש לך את חיל המודיעין. ובחיל המודיעין יש לך כמה מסלולים שמהם מתפתלים עוד כמה מסלולים ולכולם אתה יכול להתמיין במקביל. וכמובן שיש עוד כל מיני אפשרויות... אז אתה באמת טוב בסופו של דבר תצליח להכנס לאנשהו (הבעייה כמובן באמת להיות יותר טוב מהאחרים...). ובקרבי זה כמובן אותו הדבר. אתה הולך לגיבוש מטכ"ל. השתדלת מאוד ושרד את הגיבוש ועדיין לא עברת? יש לך עוד כמה גיבושים ליחידות מובחרות. עריכה: זה שמעליי אתה כל-כך חי בסרט. הרמטכ"ל בקלות מסדר לבן שלו. בכלל הוא לא צריך לבקש. אם הבן שלו יבוא למיונים כבר יבינו שם בעצמם שצריך להעביר אותו (כמובן אם הוא לפחות ברמה בסיסית כלשהי, כי כמו בגם במיונים של חלק מהיחידות של הג'ובניקים - אין מה לעשות צריך להראות רמה בסיסית כלשהי. כי בלעדיה אתה תיפול ובכלל לא יהיה צורך בחוות דעת אישית טובה מאלה שהעבירו לך את המבחנים ועשו איתך ראיונות...) |
ציטוט:
למורות שתראו מה קרה לבן של ביבי , אבא בסיירת מטכ"ל הדוד בסיירת מטכ"ל והבן בדובר צה"ל . |
אני עכשיו קיבלתי זימון לתלפיות עם קבא 55..
מעל 54 פותח לך את הגישה לכל היחידות |
ציטוט:
מעלים את הרמה לכל מקום שהם מגיעים בצה"ל . |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 21:35. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ