![]() |
נהיגה בארץ....שאלה?
למה לעזאזל במדינות כמו ארה"ב ורוסיה האבות/אמאות יכולים לתת לילדים שלהם (14+) לנהוג בשטחים פתוחים ובארץ זה לא חוקי?
אני למשל דוד שלי ואבא שלי לפעמים מביאים לי לנהוג על כבישים פתוחים שאף אחד לא נוסע בהם או בשטחים פתוחים כמו ביער ועוד...הקטע הוא שבמידה ושוטר יתפוס אותנו הוא יכול לשלול לאבא או דוד שלי את הרישיון נכון? נראה לי צריך לצאת חוק חדש בכנסת שאפשר להביא לילדים 15+ לנהוג בשטחים פתוחים ובעצם "להכין" אותם יותר לטסט. |
ציטוט:
לצערי הרב, רוב ילדים גם בני ה-17 אינם צריכים לנהוג.רובם פשוט חסרי אחריות,ובגיל 15? חכה עוד קצת ותלך תוציא A2 אופנוע עד 14.5 כ"ס. |
ציטוט:
|
תשלח להם הודעה ותנסה לשאול אולי יש סיבה הגיונית.
|
כי בארה"ב, אם מתרסקת לך הרגל, אתה אחראי לעצמך, אתה רשאי לטפל, רשאי לא לטפל, אתה רשאי לעשות מה בראש שלך, כי אתה ברשות עצמך, אל תצפה שהמדינה תטפל בך.
בארץ, מאחר ולמדינה יש אחריות לגביך, היא מגבילה אותך, היא מגנה עליך מעצמך. |
ציטוט:
יש הרבה חכמולוגים שיגידו, אני נהגתי בגיל 16 או בגיל 10 , זה לא חשוב,גם אני נהגתי לפני הגיל ולפני הרישיון,שפטו אותי,נפסלתי מלקבל רישיון לתקופה מסויימת וכיום יש לי רשיון נהיגה,והאמת,לדעתי ילד בן 17 לא צריך להעלות על הכביש - יסכימו איתי החכמים שבנינו. עדן, אני מבין את ההתלהבות שלך ובצדק, במקום זה תלך למסלול "קארטינג" הקרוב לביתך ותוכל לפרוק אנרגיות,האדרנלין זורם,ההנאה גם כן - הכל חוקי,מבוטח, ובטיחותי יחסית לנהיגה ברכב פרטי בשטחים פתוחים או ביערות. ציטוט:
|
תהייה בן 16 ותוכל לנהוג על טרקטורון בשטחים פתוחים (אני חושב שצריך להוציא רישיון איכשהו)
|
ציטוט:
ובנוגע לנסיעה בשטחים פתוחים.. אני מתאר לעצמי שזה בגלל שאנשים עושים שטויות.. תראה לדוגמא אנשים עם רישיון ששותים ונוהגים, ויש להם רשיון.. אז לתת לילד? לא יודע, לא נשמע לי.. לא שאני נגד הרעיון שלך, זה יכול להיות דרך טובה להכין לטסט את הילד וכל מיני כאלה אבל יש מלא אנשים שעושים שטויות .. לך תדע |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
ולא אמרתי שאני שומכאר.... |
ציטוט:
תאמין לי שאסור לתת לילד קטן (ובמיוחד שאין לו רשיון) לנסוע, אפילו במקומות בטוחים. |
לפי מה שידוע לי בארה"ב החוק אומר שמי שמגדר שטח, בעצם יוצר שטח משלו, הוא רשאי לתת לבן שלו גם אם הוא בן 8 לנהוג שם... ולמיטב זכרוני בטיסה האחרונה שלי ללוס אנג'לס שלקחנו קרווילה בשבוע האחרון ונסענו לים, ראיתי ילדים בני 8 נוסעים על מיני בייק ומיני טרקטורון (או איך שקוראים לזה), ולא על חשמל.. על דלק..
פשוט בארץ מתרגשים מכל דבר ומכל סיפור יוצרים מהומה.. מדינה של דבילים |
ציטוט:
ציטוט:
פה אם אתה עושה תאונה, המדינה אחראית עליך. היא זאת שאחראית לאמבולנס שיעביר אותך לבית חולים, לטיפולים שתעבור בבית חולים, לשיקום שאחרי התאונה וכספי ביטוח לאומי שיועברו אליך. בארצות הברית אתה הייתה משלם על כל זה עשרות אם לא מאות אלפי דולרים. בערך כל מי שהגיב פה עד עכשיו הגיב פה הם אנשים בגיל הרישיון שמתעצבנים על חוקים כאלו ואחרים שקשורים לנהיגה ומגבילים אותם. אולי אם תפתחו עיתון תראו כמה הרוגים יש מידי יום על הכביש, רק אתמול היו 6 ולפני שבוע עוד תאונה קטלנית של 6 צעירים הרוגים. בקיצור, בעוד 5 שנים שתהיו קצת יותר בוגרים ועם יותר ניסיון על הכביש ובחיים בכלל, תבינו טוב טוב למה אפילו גיל 17 הוא גיל צעיר להוצאת רישיון. |
ציטוט:
עריכה : וכן, לגבי מה שאמרת שיש אמבולנס שמעביר וכו', כי כאן אנחנו מחוייבים לביטוח, בארה"ב הם לא |
בתור אחד שלומד נהיגה אני צריך להגיד לך
אתה לא יודע לנהוג יש כל כך הרבה דברים חוץ מלהזיז את ההגה ולשנות הילוכים יש סיבה למה אתה מחוייב ל30 שעורים בלימוד נהיגה... |
ציטוט:
וכמו שאמרתי למעלה אני יודע את כל החוקים הבסייסים ומה אפשר ומה אסור לעשות על הכביש,כל נסיעה שלי עם אבא שלי לחברים או סתם שאבא שלי נוהג הוא מסביר לי מלא כללים....כמו למשל אם אתה נוסע בנתיב שמאל של הכביש ויש לך נתיב ימין פנוי אתה חייב לעבור לנתיב הימני! |
ציטוט:
ואם אתה אומר שאתה יודע את החוקים, אז למה נוסעים בכלל בנתיב השמאלי? תראה, לשלוט באוטו זה משהו אחד, החלק הקל של השיעורי נהיגה. החלק השני הוא ללמוד להיות חלק מהנהגים, לדעת להשתלב, פניות מסוכונת, מתן זכות קדימה, לצאת ממצבים מסוכנים, ועוד ועוד ועוד. זה שאתה חושב שאתה יודע את החוקים, ושאתה יודע לשלוט באוטו, זה לא אומר שאתה יודע לנהוג.. |
גם אם היית משלם לי לא הייתי עולה איתך על אוטו גם אם היה לך רישיון כבר 10 שנים..
|
ציטוט:
|
נהיגה בשטח פתוח לא מכינה אותך לנהיגה בשטח עירוני , ללמוד לשלוט במכונית אתה תלמד אחריי 4 שיעורי נהיגה , החלק הקשה כמו נהיגה בכבישים סוענים או נהיגה על פי החוק . זה דורש שעות נהיגה ואין לזה תחליף .
אם תאפשר לאנשים לילדים לנהוג בשטחים פתוחים אז תמצא את עצמך מטייל בים ופתאום יבוא איזה ערס והילד שלו עם 4 על 4 ויפרק לך את הצורה . השאלה שצריך לשאול , מדוע אין חוק נהיגה מוטורית בישראל , ולמה ישראל היא מדינה מערבית שאין בה מרוצי מכוניות חוקיים שזה ספורט לכל דבר . ידוע שספורט מוטרי מעלה את תרבות הנהיגה , אנשים ניהיים מודעים באיזה כלי רכב הם נוהגים ומשתלמים בנושא נהיגה בתנאי שטח קשים ורטיבות כמו שעושים בחו"ל במדינות שבהם ספורט הראלי חזק . |
ציטוט:
עד שלא תעשה תאונה(חס וחלילה) אתה לא תבין למה זה כל כך חשוב ללמוד. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 05:10. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ