![]() |
שאלה | בקשר לזמן ריצה D:
משהו ממש קטן, בכמה זמן אתם רצים 6 ק"מ? או יותר נכון, כמה זמן צריכה לקחת ריצה כזאת לנער? (14-16).
תודה (: . |
שמע אני בן 18 עוד שבועיים ורץ 6 ק"מ על 21:30 ( ואני רץ ריצות בנוניות )
אבל אי אפשר להשוות כי אני מתאמן כבר כמה שנים כל אחד רץ לפי היכולת האישית שלו במידה וב6 ק"מ אתה עושה 24:00 אתה במצב מצויין 27:00 מצב סביר מעל 30:00 כניראה אתה ממש עגלה |
כן, במידה ואתה שומר על קצב אחיד אין סיבה שמשך הריצה יעלה על 21 דק'.
|
לעשות 6 ק"מ ב21 דקות זה תוצאה טובה מאוד, אפילו מהירה.
לרץ מתחיל, 4 דקות לקילומטר (6 ק"מ ב24 דקות) זו תוצאה מעולה. ככל שתשפר את סיבולת לב הריאה שלך, תוכל לרוץ מהר יותר. בכל מקרה במידה ואתה מתחיל לרוץ - אל תעשה זאת בצורה אינטנסיבית ובבום אלא בצורה הדרגתית, אחרת תיפצע לעיתים תכופות. |
תודה רבה, עזרתם לי מאוד (:
|
אני מקווה שאתם לא רצים הרבה על אספלט.. לא בריא בכלל.. רוצו על חוף ים (עדיפות לחול קשה, כי זה יותר בריא לגב, לאלה שמתאמנים לקראת צבא - חול רך) , אם אין חוף, אז על דשא או משטח חולי \ כורכר
|
על מה אתם מדברים ?!@$
6 קילומטר ב30 דקות זה אחלה קצב , מי שרץ ב24 דקות זה אנשים שמתאמנים בצורה מקצועית . אני רץ 6 קילומטר ב30 דקות ואני בכושר יותר טוב מרוב האנשים שאני מכיר , שלא נדבר על זה שרוב האנשים לא רצים 6 קילומטר . 6 קילומטר ב21 דקות , זה אומר 3 וחצי דקות לקילומטר , שזה אומר לרוץ על יותר מ17 קילומטר בשעה ... אני לא מכיר אנשים שרצים במהירות הזאתי לאורך זמן , לא יוצאי סיירות ולא ג'ובניקים . אולי מתאמנים אולימפים ורצי תריאטלון \ מרתון (שרצים יותר מהר). |
על הדרך גם אני אשאל שאלה את גולשי הוסטס:
בכמה זמן אתם עושים ריצת אלפיים? ונתקלתי באנשים שהיו להם שברי מאמץ, יש לכם מושג מה עושים במצב כזה? |
ציטוט:
אני שומר על קצב סביבות ה-30 עד 40 דק'. ציטוט:
|
ציטוט:
זה דורש דרך חיים מסויימת , תזונה נכונה , אימון נכון וכו . אני לא באמת מאמין שמישהו פה עומד בקריטריונים האלה , אלה אם אני מדבר עם רצי מרתון טבריה ... אני אישית לא מסוגל לרוץ 17 קמ"ש ליותר מ3 דקות , זה פשוט מהיר מידי בשבילי , אין לי רגליים כאלה ארוכות ואני בגובהה ממוצע (1.76) . |
ציטוט:
התחלתי לפני כמה שנים לרוץ ריצות קלות של בערך 4 קילומטרים כל בוקר/ערב. לאט, לאט הבנתי שאני עושה זאת הרבה יותר מהר בלי להתעייף ברמה רצינית כמו בהתחלה, אז הקצבתי לעצמי זמן במקום מרחק. 15 דק', 20 דק', 30 דק' וכו'. אתה אבל חייב להמשיך לרוץ, או שזה יחזור להיות קשה. פעם אחת הפסקתי עקב מחלה והיה קשה לחזור. נכון לעכשיו אני אחרי פציעה ואין לי ספק שאני צריך לחזור לכושר. לא יודע איך אצלך איפה שאתה גר, אבל לי יש חוף ליד הבית ובבסיס יש מדבר אינסופי לצידי הדרך. |
שוסטר, 7 דק' בנוחות?!
|
אתה מדבר פה עם אוסיין בולט הבא הוא עושה 5 דקות כשהוא מתאמץ
|
7 דק' לריצת אלפיים זו לא ריצה מהירה, פשוט שמירה על קצב.
|
אני אישית עשיתי 6:25 בריצת 2000 - זו פשוט ריצה בקצב ממש גבוה וספרינט חזק לקראת הסוף, ממש לא קשה לשמוע על קצב בריצת 2000 - ריצה יחסית קצרה למי שנמצא בכושר גבוה. (למי שתוהה - אני רץ כל יומיים בשנתיים האחרונות, בשנה האחרונה רק ריצות על החוף על החול הרך, 5 ק"מ כל ריצה, מדי פעם עם משקלים.. אבל לא מגזים כדי לא לדפוק את הגב, בנוסף אימון עליות, ספרינטים, אינטרוולים וכו')
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
6 ק"מ ב- 30 דק'? עגלה?! כנראה אתם יותר מידי מחמיאים לעצמכם.
30 - 34 דק' ל6 ק"מ זה מצוין!! |
ציטוט:
|
ציטוט:
והוא בכל מקרה שבוע הבא.. 1.11 ושוסטר - אני יכול לשמור על הקצב הזה עוד כמה ק"מ.. תבוא מתישהו לאיזו ריצה על החוף :) |
ציטוט:
|
יש לי חברים שהולכים לגיבוש מיובל
אתה לא תצטרך לציין את זה על גבי הפורום כי 99 אחוז שאתה לא תעבור |
ציטוט:
|
תגידו, 5 ק"מ ב-35 דק'. זה טוב? חשוב לציין שזה אחרי שלא רצתי איזה שנה מרחק כזה.. ואני לא הייתי בכושר.. עכשיו אני רץ 5 ק"מ ב-30 דק'.
ולפעמים באמצע, מתחיל לכאוב לי הצד. מה צריך לעשות במקרים כאלה? אני רץ על החוף, ממש ליד הים, מאוד קרוב, על חול רך. |
ציטוט:
בקשר לכאב ישנן מספר סיבות אפשריות:
דאג לשתות הרבה נוזלים (עדיפות למים) לאורך היום, להמשיך לרוץ קבוע, לא לאכול מאכלים מכבידים לפני הריצה ולנשום נשימות איטיות, רדודות וקבועות בזמן הריצה. במידה והכאב חזק מדי, תאט או אפילו תעצור ותסדיר את הנשימה. |
שוסטר אם כבר הזכרת את הקטע של הנשימות. איך צריך לנשום נכון בזמן ריצה? לפי מה שאמרו לי לנשוף ולשאוף דרך האף.
|
ציטוט:
|
ציטוט:
לריצות ארוכות חשוב להסדיר קצב קבוע ויחסית איטי (כל כמה צעדים קבועים). תנשום יותר מהסרעפת (נשימות עמוקות יותר) מאשר מהחזה, אך במידה ואתה לא בכושר זה יכול להרגיש כמו מאמץ ואפילו כאב. ציטוט:
|
ציטוט:
Gil-S: תשתדל לשתות במהלך היום כמו שצריך (זה גם ימנע ברוב המקרים התכווצויות שרירים), תעשה מתיחות לפחות במשך 10 דקות לפני אימון.. כמה שאנשים אוהבים לחפף בזה, אתה לא מבין כמה זה חשוב. * מקלחת חמה חובה אחרי אימון, ולישון טוב, 7 שעות בלילה. אוכל - 3 שעות לפני אימון.. אבל זה משתנה מבנאדם לבנאדם.. אני מסוגל לאכול גם שעה לפני ולא יפריע לי, ובשר מומלץ 3-6 שעות לפני.. המלצה שלי, וותר על נקניקיות אם אתה יוצא להתאמן :) בעיקרון הכאבים בצד יכולים להתבטא גם מחוסר כושר.. יעבור לך אחרי כמה ריצות.. שיהיה בהצלחה =) |
רק שתדע "הכסף נעלם" 4 חברה מיובל התקבלו אתמול , מתוך 9 ו 2 קיבלו רפואי
תעשה תחישובים שלך .... ויש אחד שהתקבל מאשדוד שהוא ביובל ושוסטר לא חבל לך על הכסף? קח יחס 1:100 |
מוזר לי שאתה אומר שהם עברו.. עוד אין תשובות , רק שבוע הבא (הגיבוש גם התחיל בשני ולא בראשון בגלל עומס חום).
|
ציטוט:
תקרא את זה שוסטר אתה הבאת פה כמה שטויות במיץ |
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 15:59. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ