הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   שאלה | בקשר לזמן ריצה D: (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=79093)

Amits 20-10-09 19:17

שאלה | בקשר לזמן ריצה D:

משהו ממש קטן, בכמה זמן אתם רצים 6 ק"מ? או יותר נכון, כמה זמן צריכה לקחת ריצה כזאת לנער? (14-16).
תודה (: .

שליחטא 20-10-09 19:58

שמע אני בן 18 עוד שבועיים ורץ 6 ק"מ על 21:30 ( ואני רץ ריצות בנוניות )
אבל אי אפשר להשוות כי אני מתאמן כבר כמה שנים

כל אחד רץ לפי היכולת האישית שלו
במידה וב6 ק"מ אתה עושה 24:00 אתה במצב מצויין
27:00 מצב סביר
מעל 30:00 כניראה אתה ממש עגלה

עמרי שוסטר 20-10-09 20:05

כן, במידה ואתה שומר על קצב אחיד אין סיבה שמשך הריצה יעלה על 21 דק'.

Vision 20-10-09 21:08

לעשות 6 ק"מ ב21 דקות זה תוצאה טובה מאוד, אפילו מהירה.
לרץ מתחיל, 4 דקות לקילומטר (6 ק"מ ב24 דקות) זו תוצאה מעולה.

ככל שתשפר את סיבולת לב הריאה שלך, תוכל לרוץ מהר יותר.
בכל מקרה במידה ואתה מתחיל לרוץ - אל תעשה זאת בצורה אינטנסיבית ובבום אלא בצורה הדרגתית, אחרת תיפצע לעיתים תכופות.

Amits 20-10-09 23:11

תודה רבה, עזרתם לי מאוד (:

WebProject 21-10-09 13:59

אני מקווה שאתם לא רצים הרבה על אספלט.. לא בריא בכלל.. רוצו על חוף ים (עדיפות לחול קשה, כי זה יותר בריא לגב, לאלה שמתאמנים לקראת צבא - חול רך) , אם אין חוף, אז על דשא או משטח חולי \ כורכר

Slash 21-10-09 20:22

על מה אתם מדברים ?!@$

6 קילומטר ב30 דקות זה אחלה קצב , מי שרץ ב24 דקות זה אנשים שמתאמנים בצורה מקצועית .

אני רץ 6 קילומטר ב30 דקות ואני בכושר יותר טוב מרוב האנשים שאני מכיר , שלא נדבר על זה שרוב האנשים לא רצים 6 קילומטר .

6 קילומטר ב21 דקות , זה אומר 3 וחצי דקות לקילומטר , שזה אומר לרוץ על יותר מ17 קילומטר בשעה ... אני לא מכיר אנשים שרצים במהירות הזאתי לאורך זמן , לא יוצאי סיירות ולא ג'ובניקים .
אולי מתאמנים אולימפים ורצי תריאטלון \ מרתון (שרצים יותר מהר).

Dodem 22-10-09 00:31

על הדרך גם אני אשאל שאלה את גולשי הוסטס:
בכמה זמן אתם עושים ריצת אלפיים?

ונתקלתי באנשים שהיו להם שברי מאמץ, יש לכם מושג מה עושים במצב כזה?

עמרי שוסטר 22-10-09 01:23

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Slash (פרסם 743217)
על מה אתם מדברים ?!@$

6 קילומטר ב30 דקות זה אחלה קצב , מי שרץ ב24 דקות זה אנשים שמתאמנים בצורה מקצועית .

אני רץ 6 קילומטר ב30 דקות ואני בכושר יותר טוב מרוב האנשים שאני מכיר , שלא נדבר על זה שרוב האנשים לא רצים 6 קילומטר .

6 קילומטר ב21 דקות , זה אומר 3 וחצי דקות לקילומטר , שזה אומר לרוץ על יותר מ17 קילומטר בשעה ... אני לא מכיר אנשים שרצים במהירות הזאתי לאורך זמן , לא יוצאי סיירות ולא ג'ובניקים .
אולי מתאמנים אולימפים ורצי תריאטלון \ מרתון (שרצים יותר מהר).

אתה לא אמור לרוץ לאורך זמן, רק שישה קילומטרים.
אני שומר על קצב סביבות ה-30 עד 40 דק'.
ציטוט:

נכתב במקור על ידי Dodem (פרסם 743243)
על הדרך גם אני אשאל שאלה את גולשי הוסטס:
בכמה זמן אתם עושים ריצת אלפיים?

ונתקלתי באנשים שהיו להם שברי מאמץ, יש לכם מושג מה עושים במצב כזה?

7 דק' בנוחות. המטרה היא למצוא את הקצב שנוח לך בו, גם אם הריצה קצרה. כמובן שאפשר להאיץ, אבל בסופו של דבר זה יפגע בריצה לאורך זמן.

Slash 22-10-09 01:51

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 743246)
אתה לא אמור לרוץ לאורך זמן, רק שישה קילומטרים.
אני שומר על קצב סביבות ה-30 עד 40 דק'.

7 דק' בנוחות. המטרה היא למצוא את הקצב שנוח לך בו, גם אם הריצה קצרה. כמובן שאפשר להאיץ, אבל בסופו של דבר זה יפגע בריצה לאורך זמן.

לרוץ חצי שעה במהירות 17 קמ"ש אתה צריך כבר להיות רץ ברמה מאוד גבוהה , לא סתם מתאמן רגיל .

זה דורש דרך חיים מסויימת , תזונה נכונה , אימון נכון וכו .

אני לא באמת מאמין שמישהו פה עומד בקריטריונים האלה , אלה אם אני מדבר עם רצי מרתון טבריה ...

אני אישית לא מסוגל לרוץ 17 קמ"ש ליותר מ3 דקות , זה פשוט מהיר מידי בשבילי , אין לי רגליים כאלה ארוכות ואני בגובהה ממוצע (1.76) .

עמרי שוסטר 22-10-09 02:11

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Slash (פרסם 743247)
לרוץ חצי שעה במהירות 17 קמ"ש אתה צריך כבר להיות רץ ברמה מאוד גבוהה , לא סתם מתאמן רגיל .

זה דורש דרך חיים מסויימת , תזונה נכונה , אימון נכון וכו .

אני לא באמת מאמין שמישהו פה עומד בקריטריונים האלה , אלה אם אני מדבר עם רצי מרתון טבריה ...

אני אישית לא מסוגל לרוץ 17 קמ"ש ליותר מ3 דקות , זה פשוט מהיר מידי בשבילי , אין לי רגליים כאלה ארוכות ואני בגובהה ממוצע (1.76) .

מבחינת גובה אני ואתה דיי דומים.
התחלתי לפני כמה שנים לרוץ ריצות קלות של בערך 4 קילומטרים כל בוקר/ערב. לאט, לאט הבנתי שאני עושה זאת הרבה יותר מהר בלי להתעייף ברמה רצינית כמו בהתחלה, אז הקצבתי לעצמי זמן במקום מרחק. 15 דק', 20 דק', 30 דק' וכו'. אתה אבל חייב להמשיך לרוץ, או שזה יחזור להיות קשה.
פעם אחת הפסקתי עקב מחלה והיה קשה לחזור. נכון לעכשיו אני אחרי פציעה ואין לי ספק שאני צריך לחזור לכושר.

לא יודע איך אצלך איפה שאתה גר, אבל לי יש חוף ליד הבית ובבסיס יש מדבר אינסופי לצידי הדרך.

Dodem 22-10-09 13:49

שוסטר, 7 דק' בנוחות?!

Lebron23 22-10-09 14:24

אתה מדבר פה עם אוסיין בולט הבא הוא עושה 5 דקות כשהוא מתאמץ

עמרי שוסטר 22-10-09 15:30

7 דק' לריצת אלפיים זו לא ריצה מהירה, פשוט שמירה על קצב.

WebProject 22-10-09 17:27

אני אישית עשיתי 6:25 בריצת 2000 - זו פשוט ריצה בקצב ממש גבוה וספרינט חזק לקראת הסוף, ממש לא קשה לשמוע על קצב בריצת 2000 - ריצה יחסית קצרה למי שנמצא בכושר גבוה. (למי שתוהה - אני רץ כל יומיים בשנתיים האחרונות, בשנה האחרונה רק ריצות על החוף על החול הרך, 5 ק"מ כל ריצה, מדי פעם עם משקלים.. אבל לא מגזים כדי לא לדפוק את הגב, בנוסף אימון עליות, ספרינטים, אינטרוולים וכו')

עמרי שוסטר 22-10-09 22:26

ציטוט:

נכתב במקור על ידי WebProject (פרסם 743297)
אני אישית עשיתי 6:25 בריצת 2000 - זו פשוט ריצה בקצב ממש גבוה וספרינט חזק לקראת הסוף, ממש לא קשה לשמוע על קצב בריצת 2000 - ריצה יחסית קצרה למי שנמצא בכושר גבוה. (למי שתוהה - אני רץ כל יומיים בשנתיים האחרונות, בשנה האחרונה רק ריצות על החוף על החול הרך, 5 ק"מ כל ריצה, מדי פעם עם משקלים.. אבל לא מגזים כדי לא לדפוק את הגב, בנוסף אימון עליות, ספרינטים, אינטרוולים וכו')

הרעיון הוא לשמור על ה-6:25 הזה כל שני קילומטרים גם בריצה ארוכה יותר. |קורץ|

Lebron23 23-10-09 04:07

ציטוט:

נכתב במקור על ידי WebProject (פרסם 743297)

עברת את הגיבוש בסוף?

mayden 23-10-09 17:02

6 ק"מ ב- 30 דק'? עגלה?! כנראה אתם יותר מידי מחמיאים לעצמכם.

30 - 34 דק' ל6 ק"מ זה מצוין!!

עמרי שוסטר 23-10-09 17:31

ציטוט:

נכתב במקור על ידי mayden (פרסם 743448)
6 ק"מ ב- 30 דק'? עגלה?! כנראה אתם יותר מידי מחמיאים לעצמכם.

30 - 34 דק' ל6 ק"מ זה מצוין!!

בהחלט לא עגלה, אבל ריצה קלה.

WebProject 23-10-09 18:51

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Lebron23 (פרסם 743351)
עברת את הגיבוש בסוף?

גם אם הייתי עובר גיבוש לא הייתי מציין על גבי הפורום :)
והוא בכל מקרה שבוע הבא.. 1.11

ושוסטר - אני יכול לשמור על הקצב הזה עוד כמה ק"מ.. תבוא מתישהו לאיזו ריצה על החוף :)

עמרי שוסטר 23-10-09 18:54

ציטוט:

נכתב במקור על ידי WebProject (פרסם 743469)
גם אם הייתי עובר גיבוש לא הייתי מציין על גבי הפורום :)
והוא בכל מקרה שבוע הבא.. 1.11

ברור שתעבור, רק שאנחנו אף פעם לא נדע... |עצוב|

Lebron23 23-10-09 20:59

יש לי חברים שהולכים לגיבוש מיובל

אתה לא תצטרך לציין את זה על גבי הפורום כי 99 אחוז שאתה לא תעבור

עמרי שוסטר 23-10-09 21:01

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Lebron23 (פרסם 743486)

אז אתה לא מכיר את טל שלנו. אחד השפיצים. למעשה, הכינוי שלו באשדוד הוא "השפיץ המקפיץ".

Gil-S 23-10-09 21:11

תגידו, 5 ק"מ ב-35 דק'. זה טוב? חשוב לציין שזה אחרי שלא רצתי איזה שנה מרחק כזה.. ואני לא הייתי בכושר.. עכשיו אני רץ 5 ק"מ ב-30 דק'.

ולפעמים באמצע, מתחיל לכאוב לי הצד. מה צריך לעשות במקרים כאלה?

אני רץ על החוף, ממש ליד הים, מאוד קרוב, על חול רך.

עמרי שוסטר 23-10-09 21:25

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Gil-S (פרסם 743488)
תגידו, 5 ק"מ ב-35 דק'. זה טוב? חשוב לציין שזה אחרי שלא רצתי איזה שנה מרחק כזה.. ואני לא הייתי בכושר.. עכשיו אני רץ 5 ק"מ ב-30 דק'.

אני מנחש שזה כולל עצירה קטנה פה, שם והאטה? זה לא נורא, פשוט אומר שאתה צריך להיכנס לכושר.
בקשר לכאב ישנן מספר סיבות אפשריות:
  • מחסור בנוזלים (לרוב מתבטא גם בהתכווצות שרירים)
  • מאמץ יתר (הגוף שלך פשוט מתאמץ יותר מדי. יעבור כשתכנס לכושר)
  • הכבדה על הקיבה (אכילת מוצקים או מאכלים ממלאים לפני הריצה)
  • נשימות לא סדירות (מתבטא בכאבים מתחת למבנה הצלעות באזור הסרעפת)

דאג לשתות הרבה נוזלים (עדיפות למים) לאורך היום, להמשיך לרוץ קבוע, לא לאכול מאכלים מכבידים לפני הריצה ולנשום נשימות איטיות, רדודות וקבועות בזמן הריצה. במידה והכאב חזק מדי, תאט או אפילו תעצור ותסדיר את הנשימה.

ronka 23-10-09 21:36

שוסטר אם כבר הזכרת את הקטע של הנשימות. איך צריך לנשום נכון בזמן ריצה? לפי מה שאמרו לי לנשוף ולשאוף דרך האף.

Lebron23 24-10-09 00:57

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 743487)
אז אתה לא מכיר את טל שלנו. אחד השפיצים. למעשה, הכינוי שלו באשדוד הוא "השפיץ המקפיץ".

את זה נראה אחרי גיבוש כמה שפיץ הוא

עמרי שוסטר 24-10-09 01:15

ציטוט:

נכתב במקור על ידי rOnka (פרסם 743492)
שוסטר אם כבר הזכרת את הקטע של הנשימות. איך צריך לנשום נכון בזמן ריצה? לפי מה שאמרו לי לנשוף ולשאוף דרך האף.

בזמן הריצה חשוב להגביר את קליטת החמצן ככל האפשר, לכן לשאוף דרך האף והפה.
לריצות ארוכות חשוב להסדיר קצב קבוע ויחסית איטי (כל כמה צעדים קבועים). תנשום יותר מהסרעפת (נשימות עמוקות יותר) מאשר מהחזה, אך במידה ואתה לא בכושר זה יכול להרגיש כמו מאמץ ואפילו כאב.
ציטוט:

נכתב במקור על ידי Lebron23 (פרסם 743508)
את זה נראה אחרי גיבוש כמה שפיץ הוא

זורם להתערבות קלה? 20 ש"ח על הבחור שלי.

WebProject 24-10-09 01:16

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Lebron23 (פרסם 743486)

כבר יצא לי לחשב את האחוזים של אלו שעוברים ואלו שלא.. פחות מאחוז בכלל מסיימים מסלול, הסיכוי שאני או כל אחד אחר יעבור הוא ממש קלוש, גם החברים שלך מיובל עילם (והכסף נעלם) וגם אני. אני חושב שעשיתי כל מה שאני יכול כדי להכין אותי לגיבוש, השאר תלוי באופי שלי, אם אני אתאים ליחידה, אני אעבור, אם לא, אני בטוח שאני אמצא את המקום שלי בצבא

Gil-S: תשתדל לשתות במהלך היום כמו שצריך (זה גם ימנע ברוב המקרים התכווצויות שרירים), תעשה מתיחות לפחות במשך 10 דקות לפני אימון.. כמה שאנשים אוהבים לחפף בזה, אתה לא מבין כמה זה חשוב.

* מקלחת חמה חובה אחרי אימון, ולישון טוב, 7 שעות בלילה.

אוכל - 3 שעות לפני אימון.. אבל זה משתנה מבנאדם לבנאדם.. אני מסוגל לאכול גם שעה לפני ולא יפריע לי, ובשר מומלץ 3-6 שעות לפני.. המלצה שלי, וותר על נקניקיות אם אתה יוצא להתאמן :)

בעיקרון הכאבים בצד יכולים להתבטא גם מחוסר כושר.. יעבור לך אחרי כמה ריצות.. שיהיה בהצלחה =)

Lebron23 24-10-09 02:55

רק שתדע "הכסף נעלם" 4 חברה מיובל התקבלו אתמול , מתוך 9 ו 2 קיבלו רפואי

תעשה תחישובים שלך ....

ויש אחד שהתקבל מאשדוד שהוא ביובל

ושוסטר

לא חבל לך על הכסף?

קח יחס 1:100

WebProject 24-10-09 11:18

מוזר לי שאתה אומר שהם עברו.. עוד אין תשובות , רק שבוע הבא (הגיבוש גם התחיל בשני ולא בראשון בגלל עומס חום).

שליחטא 24-10-09 13:55

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Gil-S (פרסם 743488)

http://www.wingate.org.il/Index.asp?...CategoryID=130

תקרא את זה
שוסטר אתה הבאת פה כמה שטויות במיץ

עמרי שוסטר 24-10-09 14:02

ציטוט:

נכתב במקור על ידי שליחטא (פרסם 743539)
http://www.wingate.org.il/Index.asp?...CategoryID=130

תקרא את זה
שוסטר אתה הבאת פה כמה שטויות במיץ

כמו?

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 15:59.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ