![]() |
קנס ע"ס 200 אלף ש"ח על קישורים לא חוקיים
|
לא תם,
כנראה הבעלים תמים, לא הגיש כתב הגנה, לא נעזר בעורך דין, חסך 20 אלף שקל על עורך דין, אבל ישלם 200. |
השאלה האם זה באמת היה עוזר..
האם עכשיו יתחילו להתלבש על כל האתרים האלו? או שזה היה רק למען יראו ויראו? |
בבקשה, הוכחה לכל מי שחושב שאם הוא יאחסן את הקבצים שלו באוגנדה אז פתאום א.ל.י.ס לא יירדפו אחריו והוא ייצא זכאי.
כנראה שגם הבעלים של האתר הזה חשב ככה, אבל לא קלט שיש אכיפה גם לזה. |
בבקשה,
שרת במדינה אחרת שלא מעניין אותה. דומיין com. אתר בעברית ורשום על WHOIS PRIVATE. עכשיו, אליס יכולים לקפוץ, לרוץ, להתחנן לבית משפט, לעשות מה שבא להם. הדבר היחידי שבית משפט יכול לעשות, הוא לחסום את האתר בישראל[ספקיות אנטרנט לא יאפשרו גישה לאתר ]. במקרה כזה, מחליפים CLASS, ואז אליס עוד פעם רצים לבית משפט, זה יכול להיות משחק של חתול ועכבר נחמד מאוד. |
ציטוט:
|
ציטוט:
זה יכול להיות מצחיק כל פעם אליס רצים לקבל צו לחסימה האתר ואז האתר תוך יום מחליף את הCLASS ועוד פעם :D וככה שנה עד שימאס לאליס לעשות את זה :D והאתר ישאר לא?:) קרעת אותי:D |
פנו אליי כמה אנשים לגבי "המלצה להפרת צו בית משפט בעודי מנהל פורום"
אני רוצה לחדד משהו קטן[בהיותי לא עורך דין, ובהיותי ממליץ לכל אחד שמקים אתר להוועץ עם עורך דין בטרם הקמתו], צו של בית משפט בישראל, תקף רק בישראל[אלא אם יוציאו צו הסגרה לסרבר, ואז הסרבר יצטרך להגיע עם אזיקים קשור לארון], בחו"ל אין לו שום משמעות. גם יש מדינות מסויימות שחוק זכויות יוצרים עובד בצורה אחרת, אז אתה לא מפר את הזכויות בדיעבד. בכל מקרה, מי שמקים אתר כזה, מומלץ להיוועץ בעורך דין[הולנדי/רוסי/קזחסטני/אורקאיני ;P] |
ציטוט:
רק שבזנות הבעל הבית מפחד מהמשטרה ופה מפחדים מאליס.. ונ.ב אומרים העורכי דין היהודיים הכי טובים :D למרות שרוסי אוכל עורך דין יהודי בלי מלח ;) אני אישית בלרוסי :D |
לפי מה שקראתי , הבעלים הוא חייל בן 19 ..
בקיצור נדפק. |
אוהו,
הוא רק ירוויח מזה[מבחינת צבא], בהנחה שהוא לא לוחם, הוא יקבל תוספת למשכורת, אישור עבודה ויציאה מהצבא ב-12, כדי שהוא יוכל לעבוד 12 שעות ביום כדי להחזיר את הקנס. אני אישית לא מכיר את בעל האתר, אבל הייתי ממליץ לו לקחת עורך דין, לערער, לבקש להפחית את הסכום כי אין ביוכלתו לעמוד בו, ולפרוס אותו לתשלומים. |
ציטוט:
|
ואם באמת היה לו WHOIS PRIVATE והוא לא היה אומר את שמו למי אז הם היו פונים?
|
הבעלים הם דן ויובל אסולין
באמת חבל לשמוע, ורק 200K אומר שהם נקטו בכל אמצעי הזהירות הדרושים. |
כל עוד אין WHOIS PRIVATE על דומייני il.
אין טעם להריץ אתר שכזה, בכל מקרה, גם אם יהיה, בצו בית משפט, אפשר לחשוף את הבעלים[מה שהיה קורה פה] |
ציטוט:
בנוגע לPrivate whois.. אתה שוכח שאליס הם לא חבורה של ילדים שמחפשים את מי לתבוע.. יש להם עו"ד, יש להם חוקרים פרטיים.. בקיצור, כל בעל אתר (ובטח שאם הוא מתגורר בארץ) ניתן למצוא - לא מדובר באתרים קטנים ומחתרתיים.. מדובר באתרים שרצים על מס' שרתים, לא משהו שקל להסתיר. האתרים האלה מוקמים לרוב ע"י אנשים שחושבים לעשות "כסף קל" ולא כתרומה לקהילה (לרוב, אני יודע שהמקרה של Qsubs הוא שונה לחלוטין), מעבר לכך.. הם באמת גורפים קופה יפה, עד שתובעים אותם (וכולנו יודעים.. לכל אחד מהגדולים יגיעו בסופו של דבר) ואז הם מבקשים את "עזרת הציבור במימון המאבק" - מוזר, אני לא זוכר שהם שיתפו את הציבור ברווחים כשהכול רץ יפה. |
במידה והבעלים של האתר הוא מחו"ל אפשר לתבוע אותו?
|
ציטוט:
אליס היא אולי ארגון ישראלי.. אבל תזכור שמי שעומד מאחורי הם אולפני הסרטים. |
בקיצור, אלי"ס זה כמו בילוש :-)
עכשיו ברצינות, כשסגרו את דונקי, אני אישית הקמתי אתר כתוביות חלופי... ככה שגם אם יסגרו את הורדות.נט, נפסיד בקרב, אבל לא במלחמה :) |
סגרו אחד יפתחו עוד 1000
|
אם אין פשוט אין את השם שלי באינטרנט, אפילו כרטיס אשראי בלי שם ,כיצד הם ימצאו את שמי?
|
דניאל,
ידוע לכל שאליס מחזיקים גם בעורכי דין וגם בחוקרים פרטיים, אבל פשוט מאוד, מי שלא ירשום את השם שלו ב-WHOIS, ומי שלא יזדהה באתר, חוץ מלפרוץ לאתר "ולסחוט" את האדמין, או לשים איזה קוד HTML הזוי שתקבל ממנו רשימת IP ענקית. אין ממש מה לעשות, נצא מנקודת הנחה שלא תובעים את החווה בחו"ל, אגב, ראה מקרה qsubs, איך לעזאזל רן מעורב בזה? הם פשוט תובעים את כל המעורבים, בלי שום קשר. |
ואם למשל יש לך אדסנס באתר, הם יכולים לפנות אליהם לא?
|
ציטוט:
מבחינתם לתבוע עוד מישהו או לא.. זה סה"כ להכניס עוד שם לרשימת הנתבעים.. לא ביג דיל. |
אם אני מתאחסן בחו"ל
ואין פרטים ב WHOIS ובכללי ברשת עליי הם יגיעו אליי? |
אם יש לך פרסומות באתר כמו למשל אדסנס הם יכולים לפנות ולדרוש מהם
|
דניאל, בעל האתר לא הולך לשלם שלם אחד.
ואם אתה תוהה לעצמך מדוע? - מהסיבה הפשוטה, האתר לא רשום על שמו ואין לאליס שום הוכחה שהאתר שלו! האתר יושב בחו"ל, הדומיין לא על שמו, והם נאחזים בשמועות. ברגע שיש לי אתר שיושב בחו"ל, דומיין שנקנה בצורה אנונימית (לא חסרים מקורות) ואני נוקט באמצעי הגנה בכדי שלא יעלו עלי, אין לאליס את מי לתבוע, והם יכולים ללכת לחפש.. הכי הרבה שהם יעשו זה לחסום את הדומיין, וזה לא יעזור להם, כי זה יהיה משחק של חתול ועכבר כמו שקרנל אמר כבר. הבחור שהם תבעו ביום ראשון מערער על פסק הדין, שילכו לחפש, חובת ההוכחה היא עליהם, הוא לא נלחם בהאם האתר חוקי או לא, הוא נלחם בתביעה לא מוצדקת, מי אמר שהאתר שלו? על מה הם מתבססים? על כלום. |
ציטוט:
יש לי חבר שלא היה מעורב אפילו במשהו רציני סתם איזה שטות קטנה קיצר המשטרה באה בהפתעה לקחה לו את המחשב ועשו עליו חיפוש זה בדיוק מה שאפשר לעשות לבחור ואני מאמין שעל המחשב ימצאו מספיק הוכחות |
Labs, אם הבחור מספיק חכם הוא עובד עם מחשב נייד ודיפ פריז, לא שומר שום דבר מפליל על המחשב ושהמשטרה תלך לחפש.
|
ציטוט:
בשביל לתבוע אותך היום אני אפילו לא צריך עילה, בטח שאני לא צריך להוכיח שום דבר.. הדבר היחיד שאני צריך זה להוסיף את השם שלך לתביעה.. זה הכול, ואז.. המשחק הוא פשוט, עד שמסירים את השם שלך מהתביעה.. כבר שילמת כמה עשרות אלפי שקלים הוצאות משפט לעו"ד. נכון.. אתה יכול לתבוע חזרה את אליס ולבקש את ההוצאות משפט האלה, התביעה הזו .. תעלה לך עוד כסף, ויכולה להמשך שנים.. בהצלחה. הפתרון הפשוט יותר? לא להסתבך עם החוק. ושוב, שאף אחד לא יגיד שאתרי השיתוף האלה הם "לוחמי חופש", הם סה"כ מנסים לעשות כסף מנושא לא חוקי שהאכיפה עליו מורכבת. |
מי שחושב שבעל האתר יהיה עני שיחשוב שנית
האתר הורדות.נט קיים זמן רב בישראל ולדעתי לפחות הוא אתר מוביל בתחום לפי מדד הכניסות יש לו 90 אלף+- כניסות ביום,לדעתי בזמן שהוא קיים הוא הרוויח או קרוב לסכום הזה או מעליו, אולי קצת יוריד אוויר מהמפרסים של כל ילד שני שרוצה להקים אתר לצפיה ישירה(רק בחודש האחרון פנו אלי 3 אנשים בבקשה שאני יתכנת להם אתר כזה ונענו בסירוב). ציטוט:
ובכלל...אני לא מבין למה להתעסק בזה,רוצים להקים אתר שלכם? לא חסר נושאים שתוכלו להקים בלי לחשוש שאולי מחר בבוקר יתבעו אתכם וכל הרווחים של האתר+שעות העבודה ירדו לטמיון חבל... |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 20:59. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ