![]() |
כרטיס אד"י, אני חתמתי-ואתם?
אני מאמין שכולם שמעתם על כרטיס אד"י, כרטיס אשר מצהיר על כך שבמידה וחס וחלילה תמותו מכל סיבה שהיא יהיה אפשרות לקחת את האברים מהגוף שלכם על מנת לתרום אותם לאנשים אחרים.
כמובן שלאחר המוות המשפחה יכולה להחליט שלא לתרום את אבריכם אבל הכרטיס מהווה שיקול משמעותי למשפחה ומראה את הרצון של הנפטר. המצב בישראל כרגע הוא גרוע!,מצב התרומות הוא נמוך ואנשים מחכים בתור זמן בלתי ניסבל, חלקם מתים כאשר הם מחכים בתור וחלקם טסים לחו"ל דבר שלוקח זמן רב מאוד שכן המדינה המקבלת אותך צריכה לאשר אותך יש מקרים שהם לא מאשרים וגם אם אישרו אותך אם כן זה לוקח זמן רב ויש כאן הוצאה כספית אדירה על הוצאות נלוות(את הטיסה והשהות הקופה ממנת אבל יש הרבה הוצאות נלוות ) יש את החשש מבחינה הילכתית אבל גם לכך יש פיתרון יצא פסק הלכה של הרבנות הראשית לישראל שמאשרת את תרומת האברים(בתנאי שלרשום בטופס חתימה שהתרומה תעשה במעמד רב שכן יש וויכוח הלכתי על קביעת רגע המוות בין הרופאים להלכה). וע"י חיפוש פשוט בגוגל תחת הביטוי כרטיס אד"י תוכלו ללמוד עוד על הנושא ולראות כמה אנשים פשוט מתים כל שנה בישראל כי התור להשתלת אברים הוא ארוך ...ארוך מידי. לפרטים http://www.health.gov.il/transplant/ אפשרויות החתימה הם: דרך האתר להוריד טופס ולשלוח דרך הטלפון שנציג שלהם ממלא איתך פרטים דרך הטלפון שישלחו לך את הטופס הביתה חיתמו והפיצו זאת לחברכם, הכרטיס הזה פשוט מציל חיים! |
חתמתי ויש לי כרטיס :O
|
חתמתי לפני שנתיים..
|
גם אני חתום :D
כשאני מת מה אכפת לי מה יעשו עם הגוף שלי אני מת... אז למה לא שאוכל לעזור לאחרים.. |
כבר חתום :)
|
לא יחתום על זה בחיים.. כמו שבאתי ככה אני יחזור. וזה חילול גוף.
|
fasfas
ציטוט:
מצוה אם כבר. |
ציטוט:
מטעם דתי- תוכל לראות פסק הרבנות הראשית מטעם מצפון אישי שלך? כמובן שנגד זה אי אפשר להוכיח שום דבר , אבל כמובן שאתה יכול לחשוב על זה כהמשכיות שלך.... |
לא היתי רוצה שהאיברים שלי יכלו לאנשים אחרים גם אם הם זקוקים להם מאוד
מה ששלי שלי :) כמו שלא היתי רוצה להביא את האישה שלי למישהו אחר |
safas
ציטוט:
המטפורה לאישה בכלל לא אותו ליגה. לא אותו דבר, נסיבות שונות. אם היית מת בגיל 24 נשוי, לא היית רוצה שאשתך תינשא מחדש? - זה קצת יותר קרוב. אילו שימושים יהיו לך עם האיברים שלך כשאתה מת? |
ציטוט:
וגם העניין של השקפת עולם לא נראה במקום להביא איברים גם אם אתה מת בקשר לשאלה הראשונה שלי התשובה לא =\ אני יודע שאני קצת פרימיטיבי מבחינת המסורת |
חתמתי ההשקפה שלי ששום דבר לא שייך לי גם לא האישה מה היא שלי היא לא איזה פריט אפילו שהתחתנתי איתה .. לא צריך להיות רכושני...
|
ציטוט:
מבחינתי זה חזק יותר מכל השקפה או בחירה. חתום כבר כמה חודשים.. |
יש כמה סיפורים ששמעתי שפשוט נתנו לאנשים למות , כי הם חתומים על הכרטיס הזה והיו צריכים את האיברים שלהם.
|
ציטוט:
ציטוט:
ועכשיו ברצינות: שטויות.. חבל סתם להגיד דברים. |
מה הקשר שטויות,
כשהייתי בטירונות והציגו לי מה זה הכרטיס הזה בפעם הראשונה, היו 2 בנות שאמרו שרופאים שטיפלו במשפחה שלהם - טיפלו בזלזול כי הם ידעו שיש להם אד"י. אני לא אומר שהכרטיס הזה לא טוב, יש לו מטרה טובה אבל אותי זה זעזע. ומי שרוצה לתרום את האיברים שלו יכול לעשות אתזה גם בלי הכרטיס! נקודההה. |
לא חותם .
מסיבה פשוטה אני די מפחד שיקרה לי משהו (חס וחלילה) ולא יטפלו בי כפי שצריך או רק הסיבה עצם העובדה שאני הולך לחתום על כרטיס כזה מתי שאני חי ... עזבו מחשבה לא טובה.. |
רק שתדעו שאם המשפחה שלכם לא תסכים שיקחו איברים מכם לא יעשו את זה גם אם אתם חתומים. זה לא מחייב.
|
תרומת אברים של בחור צעיר שנהרג לפני זמן לא ארוך בתאונת אופנוע. הציל את החיים של אחיין שלי בן השנתיים ועוד כמה נפשות מישראל בינהם תינוק נוסף.
אני לא חתמתי על הכרטיס כי ברוב המקרים לוקחים את האברים מהאדם בעודו בחיים כך שמבחנתי זה רצח. לכן, הדרך הנכונה לתרום היא לדאוג לכך שקרובי המשפחה יאשרו תרומה בשעת הצורך ובצמוד למוות תוך פיקוח על כל התהליך. וכמובן שהתרומה תהיה לצורך הצלת חיים בלבד ולא עבור מחקר או סטאז'ים של סטודנטים לרפואה. |
fasfsa
ציטוט:
למה להם לעשות זאת? כשאתה חותם, זה אחרי שאחרי שאתה מת, מותר להשתמש באיברים שלך לצורך הצלת חיים או עזרה רפואית לאנשים בדרכים ישירות ( לא סטודנטים שעושים שניצל מהאיברים שלך ). לא? |
ציטוט:
יש חלק מהאברים כגון לב ריאה וכליות שאותם צריך לקחת מהאדם בעודו בחיים. איך זה קורה? כאשר אדם מת "מוות מוחי" (קומה) קובעים את המוות שלו בעוד הלב פועם ולוקחים את האברים |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
אני לא מבין למה צריך לחתום, אם אתה יודע שזה יכול לסכן אותך בטיפול רפואי, אפילו סיכוי נמוך מאוד שזה יקרה.. עדיין
גם ככה המשפחה יכולה להתעלם מהכרטיס הזה, ככה שזה לא מחייב אז אין צורך, מה שכן צריך לעשות זה פשוט ליידע את המשפחה שאתה ההית חותם, הרבה יותר בטוח. ככה יש להם את הדעה שלך, באותה מידה כמו בכרטיס כי הם עדיין יכולים להתעלם מיזה כמו הכרטיס זה לא מחייב אותם, אז יש להם את הדעה וגם אתה לא לוקח סיכונים רפואיים.. אני אישית בעד תרומת אברים ללא ספק, ויודעים את הדעה שלי גם בלי צורך שאסכן את עצמי, הרי זה אותו משקל בדיוק.. |
ציטוט:
מוות גזע המוח נקרא תרדמת/צמח/קומה לכל אלו יש דרגות חומרה וסיכויי תקומה שונים ולמה שזה שמעלך אמר יש רופאים שעוברים השתלמות מסויימת בכל בית חולים, ו2 מהם שלא קשורים לתיק מחליטים אם לקחת את האיברים (כמובן לאחר שיש אישור) זה הכל |
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%...95%D7%97%D7%99
ממליץ לקרוא... |
לא אחתום כמו שאמרו, כמו שבאתי ככה אשוב.
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 08:04. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ