![]() |
איך לשכנע את גוגל לא לתקן את השם של Webiya?
היי
לפני כשבוע העלתי את האתר החדש של Webiya לאוויר. Webiya מציע שירות חדשני לבניית אתרים בצורה ייחודית, עם ממשק מיוחד ואינטואטיבי מאוד המקל על בניית האתר. לחלק מכם אולי השם נראה קצת מוכר, ולא מהחתימה שלי. ישנה חברה ישראלית עם שם דומה, Wibiya, אשר נרכשה לא מזמן ע"י חברה ישראלית נוספת בשם קונדואיט. שתיהן פועלות בתחום סרגלים הכלים לאתר/לדפדפן. בכל אופן, כאשר מישהו מחפש בגוגל Webiya, גוגל מתקן אותו ל-Wibiya. חוץ מלהמתין ולקוות לטוב, האם ישנן דרכים לזרז ולעזור לגוגל להבין שהגולש לא טועה אלא דווקא הוא? |
למה טועה?
לפי גוגל הביטוי Wibiya יותר רלוונטי מאשר Webiya. לגיטימי לחלוטין. אתה צריך להפוך את הדבר. |
שים לב שאתה "מתחרה" (מבחינת השם הדומה בלבד כמובן) עם שירות חזק מאוד, בעל שם כמעט זהה, שקיים כבר שנים ומצליח לא רע בכלל.
אתה בא עם מילה דומה, חסרת משמעות, הגיוני שמנוע החיפוש יציע לתקן את המילה. לדעתי זה יסתדר עם הזמן, כדי לקצר את התהליך אני מציע: 1. לחזק את הדומיין ואת הרלוונטיות שלו למילה "Webiya". 2. "להכיר" למנוע את המילה "Webiya" ואת האתר הזה, משמע לפרסם אותו בכמה שיותר מקומות רלוונטים תוך כדי התמקדמות במילה הנ"ל. פשוט להשקיע בקידום האתר במנוע החיפוש, תוך כדי התמקדמות במילה "Webiya". סביר להניח שלאחר שהמנוע יכיר באתר ויחשיב אותו כמספיק רלוונטי למילה הזאת - הוא כבר לא יתקן את המשתמש בצורה אוטומטית. אין ספק שמדובר כאן בסוגייה שלא נתקלים בה בכל יום - אשמח לעקוב אחר התהליך :). |
ככל שהדומיין יתחזק יותר, כל ישתנו נפי הדברים.
ברגע שיחפשו את שם המותג שלך, ויקישו על המותג שלך - גם גוגל יבין שמדובר על 2 דברים שונים. |
למישהו יצא לעשות משהו דומה בעבר?
כמה זמן לדעתכם יקח התהליך? ציטוט:
|
גוגל עובד על רלוונטיות, אולי לפתוח ערך ויקיפדיה בנושא השם שלך יעזור..
|
לא ימחקו לי את הערך תוך כמה דקות?
בכל אופן, הלינקים בויקיפדיה הם nofollow עד כמה שאני זוכר, או שזה כבר לא קשר אלא פשוט המטרה היא ללמד את גוגל על כך שיש משהו גם בשם הזה? |
ימחקו לך את הלינק בוויקיפדיה תוך כמה דקות, כפי שאמרת.
אצלי במשהו דומה התהליך לקח 4-5 חודשים. |
ציטוט:
יש לך רעיונות כיצד לזרזר? ניסית לעשות משהו מיוחד? |
ארגנתי הרבה incoming links תחת השם הבעייתי.
|
תודה.
שתלתי עכשיו את קישורים בכמה אתרים. נעקוב אחרי זה.. |
שים לב שחשוב שהאתרים שאתה שותל בהם קישורים לא יהיו על אותו שרת כמו webiya, גוגל יודע לזהות דברים כאלה ומבין במה מדובר.
לא שזה יפגע בך - זה פשוט לא יעזור ממש. |
ציטוט:
זה לא שאני מנסה לקדם את הביטוי הזה, אני רק צריך לשכנע אותו שיש משמעות למילה הזאת. |
האמת, מבלי לפגוע, כשראיתי את השם של החברה שלך ישר חשבתי על זה..זה אפילו מעלה גיחוך קטן.
אני אגיד לך את האמת, אתה מתחרה פה עם אתר מאוד מאוד חזק..השמות מאוד מאוד דומים, לא נראה לי שתצליח לגרום לגוגל להבין שאתם 2 דברים שונים. מה עם שינוי דומיין? בשום פנים ואופן? אולי לטווח הרחוק זה עדיף? סוגיה מעניינת מאוד! |
ציטוט:
המשמעות של Webiya זה על לשון ה"סושיה" לדוגמה. כמו כן יש לשם משתמשות ברוסית: web - i - ya שזה בעצם "ווב ואני". בכל אופן, השקעתי הרבה משאבים במיתוג שלי לווביה כך שאני לא מוכן לוותר על השם. אני משוכנע שגוגל יבין את השינוי תוך זמן מה. |
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
בכל מקרה המון בהצלחה. |
כמו שאמרו בנושא - המטרה שלך להסביר לגוגל ש-Webiya זה מושג. זה קיים הדבר הזה וזה לא שגיאת כתיב.
איך אתה יכול לעשות את זה? תדאג ש-Webiya יופיע בכל מיני מקומות. תעלה מאמרים לאתרי מאמרים, כשאתה מגיב בבלוגים (בהם הדבר מקובל), אפילו אם הם לא מציעים קישור - תגיב בתור Webiya, או "מנהל Webiya". "תכניס" את הביטוי לרשת. |
ציטוט:
|
נתקלתי בעבר במקרה דומה.
אני בעל האתר narg.co.il ובחיפוש שם האתר ("narg") גוגל מציע תיקון לביטוי "nrg". האתר שלי קיים כבר כמעט שנתיים ויש לו לא מעט קישורים ברשת על שם הדומיין ועדיין גוגל מציע את התיקון עבור החיפוש. האמת היא שהתייאשתי מלנסות וקשה לי להאמין שאי פעם (במקרה שלי וגם בשלך) גוגל יסיר את הצעת התיקון הזאת. שם מותג בסדר גודל של wibiya מחופש מאות אם לא אלפי פעם ביום (כנ"ל גם nrg) ויהיה קשה עד בלתי אפשרי לעקוף\להחליף אותו. במקרה הטוב אני צופה שגוגל עדיין ישאיר את אופציית התיקון והאתר שלך ימוקם אורגנית בתוצאה 2-3 (אחרי wibiya). אולי בגוגל co.il מצבך יהיה טוב יותר. בהצלחה. |
ציטוט:
הבעיה שלי שונה משלך. במקרה שלך גוגל רק מציע לתקן. במקרה שלי גוגל מבצע חיפוש לפי התיקון ומציע (wibiya), ומציע לתקן את החיפוש ל-webiya. בכל אופן, תודה רבה על השיתוף. |
למה לך להילחם בנושא?
חוץ מזה באמת הדימיון בין השמות נורא קרוב וכשנכנסתי לדיון חשבתי על השירות ההוא ולא הבנתי מה הם עושים בהוסטס לעזאזל. יותר קל וזול ונוח למצא דומיין בשם אחר ואף יותר יצירתי! |
גם לי הייתה את אותה הבעיה
והפתרון די פשוט - תחזק את המותג וזה יסתדר. |
ציטוט:
עד היום השקעתי כמה אלפי שקלים בבניית המיתוג סביב Webiya בנושא בניית אתרים. להתחיל לחפש שם אחר רק בגלל הדמיון בין השמות לא נשמע לי הגיוני. בחרתי במודע את השם Webiya. ציטוט:
|
איך קישורים משפיעים על הבעיה ? לא ממש ברור לי?
|
המטרה של יגאל כאן - לפחות בשלב הראשון של התהליך - היא להוכיח לגוגל ש-Webiya זה לא שגיאת כתיב אלא מושג כלשהו. אם אין קישורים עם המילה Webiya, זה נשמע הרבה פחות הגיוני שזה מושג... אם היו הרבה קישורים עם המילה Webiya, אז גוגל יתחיל להאמין שזאת לא רק שגיאת כתיב.
|
דרך אגב, סתם איזה משהו , באתר שלך ההודעות שם רצות מהר מדיי, לא מספיקים לקרוא מה שרשום וזה מתחלף....
|
ציטוט:
אני מציע שתקרא קצת על האלגוריתם..... מאמר שיכול לעזור : http://www.patentstorm.us/patents/58...scription.html |
ציטוט:
גם נראה לי שברגע שיהיו כמויות גדולות של חיפושים של Webiya, אז גוגל יבין שזו לא שגיאה (ליישר את הסטטיסטיקה לטובתי). חשבתי לשים iframe נסתר באתר שמקבל טראפיק יפה שיבצע חיפוש בגוגל על Webiya. אומנם קצת לא יפה, אבל כמות החיפושים אמורה לשפר את המונה. מה דעתכם? ציטוט:
|
אתה נכנס כאן לענייני BlackHat SEO - אזור שמוגדר "מחוץ לתחום" עבור רבים, עדיף לך לא להיכנס לתוכו לדעתי.
מה גם שאם יבצעו המון חיפושים - זה טוב ויפה. אבל ברגע שאין שום המרות ואף אחד לא באמת נכנס לאתר לאחר החיפוש, אני בספק אם זה יעזור - קיים סיכוי סביר לדעתי שאפילו ההפך הוא הנכון (הנחה לא מבוססת חשוב לציין). |
גם אם יהיה 1,000 חיפושים בחודש על הביטוי Webiya , האם זה מה שיעלה את רמת הרלוונטיות של הביטוי?
או יותר עמוק - גם אם תשתול iframe באתר עם 10,000 גולשים ביום תחת הביטוי "Yeent" במטרה לגרום לגוגל לא להציע תיקון ל "Yent", האם זה יגרום לגוגל להסיר את ההצעה? בלתי אפשרי לשקלל את התיקון שגוגל מציע ע"פ פרמטר אחד. מקווה שהתגובה מובנת - ניסיתי לרשום כמה שיותר מובן. |
ציטוט:
ציטוט:
אם פתאום כמות גדולה מהחיפושים (בצורה יחסית) תחפש ביטוי שהוא חשב שהוא לא נכון, הגיוני לחשוב שהביטוי יגיע לשקלול מחדש כלשהו. המטרה הראשונה שלי היא לא שגוגל יציע אפשרות לחפש Wibiya במקום Webiya, אלא שלא יתקן אוטומטית כל חיפוש של Wibiya ל-2 כי זה פשוט לא נכון. בכל אופן, זו רק אפשרות אחת שחשבתי עליה. אתן לנושא זמן מה בלי לעשות שום דבר מיוחד ואראה איך בצורה טבעית השם מתפתח. תודה רבה לכל העוזרים והמגיבים. |
כמו שאמרו, אתה צריך להגיד לגוגל שאתה קיים. אז מעבר לקישורים, תיצור דף פייסבוק, טוויטר, גוגל+ וכו'
בנוסף כשחיפשתי webiya אז אין שום דבר מעבר לאתר שלך והדיון פה שמדברים על העסק שלך, או מציינים אותו באיזשהיא צורה. תכתוב מאמרים, תגיב בבלוגים, תבקש מבלוגים בתחום לכתוב פוסט אורח תחת שם העסק וכו'. ודבר אחרון שנתקלתי בו הוא פוסט באתר דיי גדול שבכותרת הוא מזכיר את webiya אך בעצם הוא מדבר על wibiya, אלו דברים קטנים שיכולים לגרום לגוגל לחשוב על הטעות, כי אם תחפש למשל wdbiya זה לא יתקן אותך, הוא מתקן ספציפית את webiya, אולי בגלל הדימיון בין e ל-i, או בגלל שאנשים התבלבלו בזה כבר, אז תנסה ליצור איתם קשר שיתקנו את השגיאת כתיב ד"א, האתר שלך נראה נהדר! |
ארז, תודה על התגובה.
יש כבר פייסבוק וטוויטר. גם נרשמתי לגוגל places עם העסק. אכן צריך "לפזר" את השם ברשת כפי שאתה מציע. בנוסף פניתי לכותב המאמר שקישרת אליו בבקשה לתקן את הטעות במאמר. למרות שהכרתי את המאמר הזה כבר, לא חשבתי אפילו על לפנות אליהם בבקשה לתיקון. תודה על ההערה לגבי העיצוב שאהבת, אעביר את זה למעצבת שלי - היא תשמח לשמוע :) |
ציטוט:
אבל זה לא מה שאתה חושב.... |
ציטוט:
מה שגם שעד כמה שנושא קידום ושיווק אתרים נוגע לי, אני לא אקרא מאמר שרק מה-Abstract שלו נראה כי הוא לא רלוונטי לנושא השיחה. מאיפה הגעת אליו? למה אתה חושב שהוא רלוונטי? מדוע אתה סבור שהוא בשימוש אצל גוגל? מדוע אתה חושב שהוא עדכני היום? במקום לזרוק הערות לא רלוונטיות עדיף לתת טיעונים מבוססים שיכולים באמת להעשיר את השיחה ולעזור לפותח הנושא. ובחזרה לנושא: ציטוט:
זה השערה בלבד, אבל זה נשמע הגיוני, לא? |
ציטוט:
|
| כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 00:47. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ