![]() |
מאמר בנושא: סגנונות ומעצבים! שווה קראיה!
מאמר שכתבתי בנושא מעצבים ומעתקינים! באמת יעורר פה מספר אנשים.
אז מה הוא בעצם המעצב? טוב נשאלת השאלה מי הוא מעצב? אחד שהוא פתח את הפוטושופ ויודע להשתמש בה? אחד שהוא יודע לצייר? במאמר זה נדון מי הוא מעצב. ישנם הרבה אנשים שקוראים לעצמם מעצבים ולא יודעים בכלל מה תפקידם. רב הקהילה היא מתחילה בנושא העיצוב (כן גם אלה ש 5 שנים בפוטושופ הם מתחילים) . הריי מה מיחד מעצב? או מה מייחד כל אומן? הסגנון שלו הייחודיות שלו והתכונות שלו. אך לא תמיד זה קורה. מה לעשות ישנם גנבים ומתופעה זאת לא ניתן להתעלם. אך יותר נורא שמעצב עובד על סגנון כל כך קשה כדי לבנות אותו להמציא דברים חדשים להיות יצרתי ויבוא "מעצב" אחר ופשוט יראה את אותו רעיון ויקח אותו. תופעה זאת נקראת גנבה במלוא המילה! תמיד יהיה אחד שיגיד : " הוא לא המציא את הסגנון הזה! " , " הוא לא חשב על זה , חשבו על זה עוד הרבה לפניו" וכו'.. ותופעה זו גורמת לבעיה קשה בקרב המעצבים! מבחינה כלכלית מבחינה עוד יותר גרועה מבחינה נפשית! כן זה נכון אומנם ישבת שעות ימים ואפילו חודשים ובניית סגנון משלך ובא מישהו ולקח אותו אתה אוטומטית תרתח על אותו "מעצב" שלקח לך את הסגנון ומשהו שאתה עובד עליו כל כך קשה ומצפה למכור אותו במחיר שווה אותו "מעצב" מוכר אותו בחצי מחיר כי הוא לא עשה שום דבר מבחינת חשיבה ורעיונות אלא רק פתח את הפוטושופ ועשה כמה שיוניים קלים. מצב זה גורם לבעייה כלכלית בקרב המעצבים בארץ. כיצד נלחמים בתופעה זו!? ישנם שתי שיטות להלחם בתופעה זו והן: שיטה ראשונה: לעזור אחד לשני לפתח סגנון שונה ומגוון וכך ליצור יותר סגנונות ויותר חופש בחירה ללקוחות וגם ליצור קשרים חדשים שבעתיד יובילו לתוצאות. שיטה שנייה: להסביר לכל "מעצב" איך וכיצד לפעול ואיך הוא היה מרגיש באותו מצב אם היה קורה לו את המצב הזה . ואיך בכלל לפעול כדי להלחם בתופעה זו ולהסביר להם שזה פוגע להם בכלכלה. לסיכום המאמר: כל מעצב מאופיין ע"פ תכונותיו וסגנונו, כאשר אחד גונב את הסגנון של המעצב הוא גורם לו לנזקים שונים. לכן! "מעצבים" תבנו סגנון משלכם וגם אם אין לכם סגנון זאת לא סיבה להעתיק! נקודה מוגש בתור חומר למחשבה ל"מעצבים ". תרגישו חופשי להפיץ מאמר זה בכל הרשת ולא לשכוח לתת קרידיט ל Point :) |
בס"ד
ישר כח |
מחזק
קחו לדוגמא את STAVK.COM שפיתח את הסגנון המיוחד שלו ! וכל עם ישראל פשוט העתיק והעתיק |
ציטוט:
|
מאמר בהחלט נכון.
רוצים עוד כמה דוגמאות? לא חסר. כמעט 80 אחוז מהפורום גנבים גמורים (לפי ההגדרה של המאמר) אני לא אתן פה דוגמאות ספציפיות כדי לא לעורר באלגן. כל מה שיש לי לומר- תמצאו סגנון משלכם וחלאס להעתיק! (יותר נכון, הזכרתי את זה בעבר ליותר מחצי פורום:D ) נ.ב. אני יכול לומר....ש- 80 אחוז מהגנבים פה, ירדו חופשי על סגנון selektsia ז"ל. |
******************** ביזיון מה שהולך פה אור מאמר נכון, אך לדעתי דל באינפורמציה שאתה נותן בו |
יופי! אני מבקש לא לנעול ולתת דעות של כל האנשים! זה מאוד חשוב זה אשכול וכולם צריכים לדעת מה כולם חושבים! זה מאמר חשוב שאולי יעורר כמה גנבים
|
ציטוט:
מקום ראשון: אופיר שוב. כל עיצוב ועיצוב שעשה, אני יכול לתת העתקה מדוייקת של מישהו אחר כאן בפורום. מקום שני: אלירן סיבוני. עליו חרשו כל החדשים. (אלו שפתחו את הפוטושופ לא יותר מ- 5 חודשים). מקום שלישי: טומי. היו הרבה שניסו לעשות כמוהו. הוא היחיד שמספר בינוני של נובים גנבו ממנו. -הדירוג היה לפי מידת הנזק שנגרם כתוצאה מהגניבות. לגבי הגנבים? אם אני אתן כאן את הרשימה המלאה, אני אצתרך 2 עמודים. וכולם כאן יודעים טוב טוב שאני יודע בדיוק מי גנב ומי לא. כי במקרה, הספקתי להעיר על כך למי שכן. וכנראה, אנחנו נראה כאן תגובות מגנבים, שינסו איך שהוא לתקוף את המאמר הזה, או להכחיש אותו. אבל מה ? מה שנכון נכון. לרוב כאן אין סגנון! נקודה! |
אכן מסכים איתך רפי זו תוצאה גרועה וחייבים לנדות את האנשים מן הקהילה.
אמממ יש גם כמה חיקויים של פותח האשכול עצמו אור. אני זוכר אפילו שפעם מישהו העתיק ממני =]... העתיקו כמעט מכל אחד בין אם זה ***** או כל בנאדם אחר |
ציטוט:
למה אנשים גונבים! ? בשביל מה זה? אולי שאיזה גנס יבוא ויסביר!? שלא נדבר שלרב המעצבים אם לא כולם אין להם רישון לפוטושופ וגם אם רוצים לתבוע על זכויות יוצרים אין אפשרות כי אז אתה נדפק יותר חזק בגלל שאין לך רישון! אז לא מספיק שהם גם גונבים הם מאיימים! מכיר לפחות כמה אנשים שאני לא אציין בשם שהם לא מהפורום בכלל. ממש חוצפה! |
שלא יתפתחו כאן מריבות, קללות וכדומה, אם כן, מי שיעשה את זה, יקבל אזהרה.
המשך דיון נעים. |
ציטוט:
|
שחר באמת לא יפה..
פותח...נועל...ושוב פותח... תן לקהילה להגיב כאן... אתה סותם פיות. (נא להמשיך עם האשכול בבקשה, ולא לנעול:) ) |
אני לא רוצה לנעול תאמין לי, פשוט שלא יתחילו פה מריבות וכו', כי אם כן מה האשכול תורם ?
|
ציטוט:
אשכול פשוט מאוד, אור הציג מאמר שכתב על נושא מסויים, ועכשיו יש עליו דיון. ביקשתי מכולם לא לתת תגובות ספציפיות כדי לא לעורר מהומות. ולא יהיו מהומות:) |
ציטוט:
אבל חבר שלך, ניר, נותן פה תגובות ספציפיות, שמלכלכות עליי. |
מצטער אך לא הבנת נכון שחר אמרתי שמעתיקים ממך לא שאתה מעתיק.
איני בא ללכלך עלייך וחלילה להרוס לאור תאשכול, אשמח לא להגיב פה יותר אם אין צורך המשך דיון מהנה. לגבי תגובה מס' אחת שלי. נערכה על מנת לא לפגוע. |
ציטוט:
|
ציטוט:
רק אל תיתן שמות. |
לא נתתי שמות של המעתיקים נתתי שמות של מי שמעתיקים מהם.
אנלא חושב שזה עלול לפגוע במישהו לא ממזמן הראו פה באר גנובה מעיצוב שלך.... אתה לא זוכר? לילה טוב אנשים... ולאלה שחשבו שגניבה מ TM גרועה גם היא. צריך לעודד את העיצוב הישראלי! ע"י מקוריות. זה קודם כל =]. בהצלחה לנו |
אין מה להגיד אתה צודק
יש עוד תופעה אפילו יותר קשה של גניבת עיצובים עצמם רק היום ראיתי עיצוב שגנבו מחברה מסוימת פשוט לקחו החליפו שם והחליפו קרדיט |
ציטוט:
ולא רק היום...כל יום!. |
ציטוט:
|
ציטוט:
עינב בונה כל עיצוב שלו במשך כמעט שבועיים, עם רמת השקעה של פיקסל. קשה לי להאמין שאיזה גנב ינסה להתאמץ ולהעתיק את זה. רוצה שיטה טובה למצוא גנב\מעתיקן?? אחד שכאשר הוא מודיע שהכין עיצוב חדש- לקח לו מקסימום 3 או 4 שעות. הם לא כמו המקוריים שיושבים ימים שלמים רק על חלק עליון! |
ציטוט:
:qqb007: |
ציטוט:
|
תשמע הייתי מגדיר למישהו את המילה מעצב בכך:
שהייתי רואה תעודה הייתי רואה תיק עבודות אתר פאלפון / אימייל ליצירת קשר זה מה שניקרא להוריד את הגנבים והילדים הקטנים שחושבים שקודם יקבלו ואחר כך ישלמו...(יעלמו) |
ציטוט:
-היום, במקום ללכת ולעשות תואר בעיצוב שעולה בערך 40 אלף ש"ח, אתה יכול ללכת לחאפר שינפיק לך תעודה דומה, ב-500 שקל. איך אני מגדיר מעצב?? -וותק. -סגנון יחודי! -שלא מתנהג כמו ילד קטן. (זה מאפיין שמגדיר כל סוג של אדם בוגר, ולא רק מעצב) -עם עבר עשיר בעבודות. (לקוחות, עבודה קודמת, וכן נסיון) מקווה שהבנת אותי. |
ציטוט:
בהחלט ראוי להקרא מעצב! |
אוי כמה שאתה צודק..
אבל מה שלא תעשו ותגידו תמיד יעשו דווקא , יגנבו , יעתיקו , ירמו אנשים גם. |
ציטוט:
|
ציטוט:
חבר'ה, אתם עוד לא קלטתם שאין לכם על מה להלחם? זה כמו שאנחנו נלחמים על המחירים הזולים. אתם פשוט טוחנים מים, בגלל העיצובים המועתקים והמחירים הזולים אתם, עסקי העיצוב המובילים נדפקים. והכי נורא, שאתם לא יכולים לעשות עם זה כלום. |
ציטוט:
|
ציטוט:
אני מציע לך לקום עם עוד מישהו ולהקים מהומה! כן זה יעזור בשלב כלשהו! והמחירים יעלו והלקוחות יבנו של מה יותר טוב! ובשביל מה צריך לשלם ולא שאיזה ילד בן 5 עם רייסלר יגיד לך שהוא רוצה לפתוח חברה עם מחירים של זנות! אז תקום ותראה מה יהיה! |
מצאתי דוגמא מעולה לגנבה!
כולם מכירים את http://bestserv.co.il נכון? בסט סרב עכשיו תראו את הקוספאות אלירן עבד על זה קשה לעשות אותם וכל זה ואת הרעיון איך לשים אותם שם ועשה את הקוספאות כמו שצריך. עכשיו באה "חברה" חדשה של מעתקינים CreativeIl לפי מה שרשום שמי שעיצב את זה ותראו מה מצאתי? לא רק סגנון מועתק גם דברים אחרים! כן כן חוצפה כזאת לא ראיתי ועל זה אני מדבר! עכשיו יגידו לי הוא לא המציא את זה ושטיויות כאלה ! נכון הוא לא המציא אבל הוא חשב כנראה איך זה יראה! שלא נדבר על התיכנות. לינק לאתר החברה: http://www.magic-host.net/Home.php ממש חוצפה! הלקוח מעדיף לקנות מהם בגלל זה הם עושים מחירים נמוכים ומי המפסיד העיקרי כאןן? יש תשובה אחת וזה : " אלירן ". חוצפה! |
ציטוט:
עיצוב--> השקעה, פיתוח. איחסון--> להמציא מחיר מה שאני מנסה להגיד פה שלנו זה יותר כואב מאשר לכם, כל אחד שמחפש איחסון ויש לו קצת שכל ידע שלא הולכים על זול! בעיצוב אתה משקיע ימים באים וגונבים לך. נכון אי אפשר להילחם, אבל אם היה לי פוטושופ חוקי הייתי יכול להילחם בגל זה אין לנו מה לעשות חוץ מלהתעצבן, אתם על מה אתם מתעצבנים, על זה שמישהו מוכר ב-5 שקל פחות ממכם?. |
ציטוט:
ה 5 שקל זה לא מה שעושה את ההבדל ה 500 וה 400 שקל זה מה שעושה את ההבדל! ותאמין לי אם היו לא קונים ממך בגלל המחירים זה לא בגלל זה ! זה בגלל שיש אחד יותר זול ממך וזה הדבר הכי מגעיל שיכול לקרות. אנשים פשוט רבים על מחירים שזה לא עולה מ 10 שקל!! הפרשים מחבילה לחבילה! תחשוב שמעצב אחר מעתיק לך את הסגנון ומוכר את אותו עיצוב פחות ב400 שקל איך תרגיש? לא תוכל את הלב? עוד חיכוי רציני ! עיצוב מקורי של עידן palavis חיקוי של אלירן ושל עידן ביחד http://img517.imageshack.us/img517/7...artserv5nx.jpg זה נראה לכם הגיוני? זאת פעם שניה שהם גונבים! והם לא היחידים! וזה מצב גרוע |
פתאום עלתה לי מחשבה
בכלל בכל הארץ והעולם מחכים כל הזמן זה משחקים זה נעלים וזה יכול להיות דברים יותר גדולים עוד סיבה לכך שזאת מלחמה חסרת סיכוי לצערנו |
ציטוט:
|
וזה מה שקורה למעצב ישראלי אשר אין לו פוטושופ חוקי :qqb006:
http://hosts.co.il/forums/showthread...312#post106312 |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 05:28. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ