![]() |
זקוק לדתיים (אנשים שמבינים ביהדות)
יש לי עבודה בספרות, אני צריך להשוות את אשת חייל לדמות מהסיפור "סובבתהו בכחש".
אני חייב תרגום והסבר על הטקסט של "אשת חייל" (מיום שישי). אני אבוד בלי זה, זאת שאלה של 40 נק' במבחן. תתברכו. |
אני יודע את הפירוש אבל הוא ארוך לכתיבה.
http://www.piyut.org.il/textual/193.html הנה לך פירוש שמצאתי באתר על פיוטים: אֵשֶׁת חַיִל – אשה חרוצה ויראת ה', כפי שמתוארים אנשי החיל: אַנְשֵׁי חַיִל יִרְאֵי אֱלוֹהִים אַנְשֵׁי אֱמֶת שׂנְאֵי בָצַע (שמות יח, כא). האשה היחידה בתנ"ך שזכתה לכינוי זה היא רות המואביה: ...וְעַתָּה בִּתִּי אַל תִּירְאִי כֹּל אֲשֶׁר תֹּאמְרִי אֶעֱשֶׂה לָּךְ כִּי יוֹדֵעַ כָּל שַׁעַר עַמִּי כִּי אֵשֶׁת חַיִל אָתְּ (רות ג, יא). מִי יִמְצָא - אשרי האיש שמוצא לו אשת חיל כזו. וְרָחֹק מִפְּנִינִים מִכְרָהּ – ערכה רב מפנינים. שָׁלָל – רכוש שהגיע ללא עמל. דָּרְשָׁה - חיפשה, ביקשה. וַתַּעַשׂ בְּחֵפֶץ כַּפֶּיהָ – פעלה בידיים זריזות. הָיְתָה כָּאֳנִיּוֹת סוֹחֵר – הרחיקה כאניות מסחר להביא לחם. טֶרֶף – מזון. וְחֹק – קצובת מזון או תכנית עבודה. לְנַעֲרֹתֶיהָ – למשרתותיה. זָמְמָה – תכננה, חישבה לקנות. חָגְרָה בְעוֹז – חיזקה וזירזה עצמה. טָעֲמָה – הבינה בשכלה. סַחְרָהּ - נכסיה, רכושה או גם הליכותיה. יָדֶיהָ שִׁלְּחָה בַכִּישׁוֹר – הושיטה ידיה למלאכת הטוויה. כַּפָּהּ פָּרְשָׂה לֶעָנִי – הושיטה ידיה לתמיכה בעניים. לֹא תִירָא לְבֵיתָהּ מִשָּׁלֶג - לא חוששת מימות החורף. שָׁנִים – בגדי צמר משובח, בצבע אדום. מַרְבַדִּים - מצעים משובחים. שֵׁשׁ וְאַרְגָּמָן לְבוּשָׁהּ – בגדי אנשי מעלה. נוֹדָע בַּשְּׁעָרִים בַּעְלָהּ – בולט בעלה בישיבתו במשפט ובמועצה בין חשובי המקום. עוֹז וְהָדָר לְבוּשָׁהּ – היא מצטיינת במידות העוז וההדר, שהן כאילו חלק מלבושה . וַתִּשְׂחַק לְיוֹם אַחֲרוֹן – אינה חוששת מן העתיד. צוֹפִיָּה הֲלִיכוֹת בֵּיתָהּ – מפקחת ורואה את המתרחש בביתה. וְלֶחֶם עַצְלוּת – שלא התאמצו בעבורו. קָמוּ בָנֶיהָ וַיְאַשְּׁרוּהָ - בניה קמו לשבחה ולהללה. שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי - החן והיופי כשלעצמם הם הבל, אם אינם מלווים במידות טובות. אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל - אשה היראה את ה' תזכה לשבח ולהלל על כך. תְּנוּ לָהּ מִפְּרִי יָדֶיהָ - סַפְּרו בשבחה. בַשְּׁעָרִים – בפומבי, בפרהסיה. |
תודה רבה רבה רבה :)
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 00:51. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ