![]() |
[דיון] לוגו? סמל? משמעויות
שלום לכם קהילת הוסטס :),
אחרי הרבה זמן שאני לא פעיל פה, החלטתי לתרום מהידע שלי לאנשים פה , שלא כל כך מבינים מה זה בעצם עיצוב. הרבה אנשים מתבלבלים בין מושגים שונים וטובעים בתוך האוקינוס הענק שנקרא גרפיקה. רובכם פה מתחילים ( מה גם שאני התחלתי מהקהילה הראשונה פה, והגעתי דיי רחוק אפשר להגיד) ולא יודעים כל כך הרבה אודות גרפיקה, אנשים אומרים סמל, לוגו , הכנתי לוגו וחדש וכאלה. אבל לא יודעים מה באמת המשמעות של שתי הדברים השונים האלו. לוגו היא מילה לטינית ( logos) ופירושה היא צורת כתב , כלומר האותיות שאנו רואים יום יום. זה לוגו, צורת כתב , לדוגמא : מה הלוגו של סלקום? הכתב סלקום ( הפונט או הגופן עצמו) ולא הכוכב. לגבי הכוכב זה כבר משהו אחר לגמרי, זה כבר הסמל של סלקום. סמל, הוא המאפיין של החברה, מה שמייצג אותה, ומה שיראו ברגע הראשון שיראו את הסמל יבינו על מה מדובר. שימו לב, לחברות לא חייב להיות גם לוגו וגם סמל, חלקן יכולות להיות רק בעלות סמל וחלקן יכולות להיות רק בעלות לוגו. מקווה שאנשים פה ישכילו ויבינו כמה דברים חשובים באמת מכל העסק הזה שנקרא גרפיקה. חברוס, שיהיה לכם בהצלחה! Point!! (נ.ב התיק עבודות שלי לא נסגר פשוט נגמר לו הכתובת : http://point.wserv.co.il למרות שהעבודות שם ישנות בטייירוף ) |
אתה טועה, לוגו = סמל מסחרי ולא כתב ופונט כמו לדוגמא סלקום.
|
למה להתווכח ? |קורץ|
סמל - במשמעותה היסודית של המילה, הוא ייצוג של מושג או כמות כלשהו, כלומר, רעיון, חפץ, איכות וכו'. במובן פסיכולוגי או פילוסופי, כל התפישות הן סמליות מטבען וייצוגן של התפישות הללו הוא פשוט כלי אלגורי למשמעות סמלית. דוגמאות : מביע רעיון, דוגמא, מופת ; סימן אות תו ; תגית, תג, סימון; דמות, צלם, פסל, תמונה. * * * לוגו - (בעברית סמליל) הוא אלמנט גרפי, איור או עיבוד טקסט שנוצר או עובד במטרה לסמל ולייצג גורם מסוים (בדרך כלל, ארגון, חברה או מוצר) ולהיות מזוהה עימו בתודעת הקהל הרחב או גורם אחר. ברוב המקרים, ילווה הלוגו במלל. לעיתים, ישולב המלל כחלק מהאלמנט הגרפי ולעיתים הלוגו יכיל טקסט בלבד, ללא אובייקט גרפי נלווה. דוגמאות : סמליל, סמל מודפס, סמל מסחרי אתה יכול להיות בטוח שזה כך ולא אחרת |
וזה אומר שמי צודק??
|
נראה לי שאתה טועה כאן ומהלך על גבול דק מדי, לוגו הוא השילוב של מה שאמרת.
|
ציטוט:
מן הסתם יש תאימות לא ? |Lol| |
סבבה
|
תשמע, יכול להיות שזה המונח המילולי של לוגו.
אבל מה לעשות, לוגו היום זה לוגו של אתר, הסמל כולו. אם אני אשים את כתובת האתר שלי בעיצוב מסויים וליד את הסמל שלו, זה יהיה לוגו. נכון שאולי זה לא יהיה לוגו במונח האקדמי, אבל זה לא יקרא "לוגו וסמל", אלא לוגו. |
אני לא טועה , זה בדוק.
הרבה אנשים טועים וכאן התיקון טעות , אז אתם ממשיכים לתקן? אני אומר לכם בדוק, אתם עוד תתקדמו ותבינו דברים שלא הבנתם בהתחלה מנסיון :) |
אתה רוצה להתווכח עם מילונים ? |קורץ|
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 13:07. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ