הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   ויכוח בעלות (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=54794)

4ior 08-10-07 09:29

ויכוח בעלות

לא מזמן היה לי ויכוח עם מישהו על השאלה הבאה:
למי שייכת העבודה אחרי שהיא נקנת על ידי הלקוח?
אני אמרתי לו, שאחרי שאני קניתי אותה היא שלי ואין לו זכות להשתמש בה שוב או למכור אותה שוב.
המקרה והשאלה מתייחסת כמובן למקרה שהעבודה נעשת ספציפית בשבילי ולא עבודה שמתוכננת מלכתכילה כל עבודת רסיילר.
אז מה אתם אומרים, של מי עבודה-של מי שעשה את העבודה או של הקונה?

taikaish 08-10-07 09:35

הכל תלוי כמובן בהסכם.

Byte 08-10-07 10:02

סתם הערה: במדינתנו עובדים על הצעת חוק שתעביר את הבעלות על היצירה לאדם שרכש אותה.
אם דעה אישית אתה מבקש אז לדעתי זה תלוי, אך ברוב המקרים צריכה להיות הבעלות של הלקוח.

x-ray 08-10-07 10:14

כמו שאמר תאי,תלוי בהסכם.

Byte 08-10-07 10:17

ציטוט:

נכתב במקור על ידי x-ray (פרסם 564599)
כמו שאמר תאי,תלוי בהסכם.

נראה לי ששניכם לא הלכתם בכיוון של השאלה או שאני טעיתי בהבנה שלה, אך לפי מה שנראה הוא לא שאל מה קורה בדר"כ שזה ברור שתלוי בחוזה, אלא מה דעתכם - האם הלקוח, היוצר או שניהם צריכים לקבל את הזכויות על היצירה.

taikaish 08-10-07 10:33

ועדיין..זה מאוד תלוי בפרטים.
האם מדובר בעיצוב? תכנות? מה ההגדרה של מכירה חוזרת?
האם שימוש בכל הקוד או בכל העיצוב למכירה, או רק בחלקים ממנו למכירה חדשה?

בניה 08-10-07 10:34

קניין רוחני זה דבר בעייתי.
ללא הסכם מלכתחילה אי אפשר להחליט "למי מגיע".
אם הלקוח שילם הרבה על משהו יחסית קטן, סביר להניח שזה גם על הזכויות שלו.
אם הוא שילם קצת יחסית על דבר גדול אז סביר להניח שהוא קנה רק זכויות שימוש.

EpsilonTal 08-10-07 14:43

תלוי במה שהחלטתם בינכם
אם ציינתם בעסקה שמותר למעצב למכור לעוד אנשים.. או ההפך..

somebody 08-10-07 14:56

תלוי בחוזה.

בדרך כלל על מערכת שנמכרה ללקוח, עם כל הזכויות עליה(הפצה וכו..), ושבה לא יכול המתכנת לא יכול להשתמש משלמים פי כמה וכמה יותר כסף.

אבל הכל תלוי בחוזה מול הלקוח, בדרך כלל שאין חוזה, אין ללקוח(לדעתי), את הזכויות להפיץ אותה, ואין לו את הזכות לקבוע למתכנת אם הוא ישתמש בחלקים שבה, או שלא.
חוץ מזה שבתיכנות זה בעיתי, כי אם אני סתם לדוגמא מוכר לך משהו, ואני רוצה להשתמש במערכת שבו, בשביל עבודה אחרת, זה יהיה טיפשי אם אני לא אשתמש, אין שום היגיון בכתיבת קוד מסויים, שעושה בדיוק אותו הדבר פעמיים.

Byte 08-10-07 15:46

ציטוט:

נכתב במקור על ידי somebody (פרסם 564641)
תלוי בחוזה.

בדרך כלל על מערכת שנמכרה ללקוח, עם כל הזכויות עליה(הפצה וכו..), ושבה לא יכול המתכנת לא יכול להשתמש משלמים פי כמה וכמה יותר כסף.

בקרוב, אם הצעת החוק תתקבל, המתכנת לא יוכל להשתמש בה גם אם הוא גבה עליה שקל בודד.

ציטוט:

אבל הכל תלוי בחוזה מול הלקוח, בדרך כלל שאין חוזה, אין ללקוח(לדעתי), את הזכויות להפיץ אותה, ואין לו את הזכות לקבוע למתכנת אם הוא ישתמש בחלקים שבה, או שלא.
אין ללקוח את הזכות להפיץ את המערכת שהוא אפיין ושילם עליה? אבל למתכנת יש את האפשרות למכור אותה שוב ו/או להשתמש בחלקים ממנה?

בכל מקרה הדעות שלנו שונות מיסודן- כפי שראיתי בפורום אתה מתכנת (צד אחד של העסקה) ואני תמיד לקוח בתחומים אלו (הצד השני) כך שברור שלא יהיו לנו דעות זהות...

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 16:28.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ