![]() |
שאלה | מה זה מעבד ליבה כפולה?
שלום, אני מעוניין בזמן הקרוב לקנות מחשב ואני מתלבט איזה מחשב לבחור.
אני צריך מחשב חזק שאני יוכל לעבוד איתו בצורה נורמאלית. רציתי לשאול מה זה מעבד ליבה כפולה ? והאיזה מפרט טוב תציעו לי למחשב? וכמובן שהמחיר ינוע עד אלפיים ש"ח תודה חברים =] |
ליבה כפולה זה אומר שיש למעבד שתי ליבות עיבוד.
2000 ש"ח? כולל מה? אילו חלקים אתה צריך? ולאילו שימושים? |
למטרות שימוש עבודה רק מעבד עצמו מסך והכל יש כבר.
ומעבד ליבה כפולה מה טוב בה מאשר רגיל? מהירה יותר? |
הדרישות שלך לא ברורות בכלל.
אתה רוצה לקנות רק את המעבד? או את מה? ויש מללאאא דגמים של מעבדים 'ליבה כפולה' ככה שזה לא אומר כלום. יכול להיות מעבד עם ליבה אחת שיותר טוב ממעבד עם 2 ליבות. |
מה היתרונות של מעבד כפול ליבה?
המשמעותי ביותר הוא שכל ליבה יכולה לעשות משהו אחר. לדוגמא, אם אתה רוצה גם לשמוע מוזיקה וגם לשחק, ליבה 1 תריץ את הנגן וליבה 2 את המשחק. כל זה בתיאוריה. נכון להיום אין שימוש מלא בליבות, אבל בהחלט קיים שימוש. בתוכנות כמו תוכנות לעריכת סרטים ותמונות, השימוש בריבוי ליבות ניכר בביצועים. לעומת זאת, במשחקים ותוכנות יותר מצויות, ברוב המקרים לא תמצא שימוש ב2 הליבות אם קיימות. בקיצור, כרגע לא התוכנה ולא מערכת ההפעלה משתמשות ב100% היתרונות של ריבוי הליבות. אבל הניצול התחיל, ובתור מעצב גראפי הייתי ממליץ לך לקנות ליבה כפולה או אפילו מרובעת (Q6600 של אינטל?), מכיוון שהרבה תוכנות עריכה - במיוחד מידול תלת מימדי ועריכת סרטים - עובדות עם ריבוי ליבות לא רע. איזה יש? לAMD יש את הליבות הכפולות שלהם מהדגמים החדשים (אין להם יותר מזה), בקרוב התכנון שלהם להוציא גם ליבות מרובעות ומשולשות, אך עד אז יש לך רק את אינטל - DUAL CORE ליבה כפולה, סדרת הExxxx ברוב המקרים או Pentium D הישן, או QUAD CORE ליבה מרובעת, סדרת הQxxxx או הQXxxxx. מה הלאה עם אינטל? Penryn בדרך, קרא עוד כאן. |
תודה על ההסבר =] בעיקר אני מריץ הרבה תוכנות יחד (עזוב אותי ממשחקים) ואם המעבד של ASUS הוא טוב? יש לי אותו כרגע והוא רק זוחל 256 MB זיכרון ראם ורום 2G הרץ לפני חמש שנים.. וכל הUSB עפו להם (התקלקלו )
|
חח אין כזה דבר מעבד של אסוס :)
יש לוח אם של אסוס.. מעבד אין הרבה אפשרויות. תוריד CPU-Z או EVEREST TRIAL כדי לבדוק רכיבים, ותחזור לפה |
יש 2 דורות של מעבד הליבה הכפולה.
יש את ה - dual core - שזה הדור הראשון והלא מתקדם של הליבה הכפולה. נתחיל בזה שהמעבד מהסוג הזה עובד עם 2 מגה זכרון פנימי של המעבד. (שזה מה שהכי חשוב במעבד). במקביל יש מעבד שבתוכו יש 2 ליבות- נגיד אתה שומע מוזיקה ומשחק סוליטר סתם דוגמה. 2 הליבות מחליפות ביניהם את התפקידים זאת אומרת כשליבה אחת מתעייפת הליבה השניה מתחילה לפעול .. וכך הפעולה חוזה על עצמה... (במעבד של פנטיום 4 ברגע שהמעבד ניהיה עייף הוא ניהיה איטי). יש את הדור השני שקוראים לו CORE2DUO גם למעבד זה יש 2 ליבות אך מה ששונה כאן זה ששני הליבות עובדות במקביל . זאת אומרת כשאתה שומע מוזיקה ליבה אחת אחראית על המוזיקה , ובמקביל כשאתה משחק סוליטר הליבה השניה אחראית על הסוליטר. לא רק שמעבדים אלו יותר מתקדמים גם הזכרון הפנימי שלהם הרבה יותר גבוה (2,4,8 מגה של זכרון פנימי).- כמו שאמרתי מקודם זה מה שחשוב במעבד. |
זה לא בדיוק נכון..
1. הזכרון L2 הוא לא החלק הכי חשוב במעבד - עובדה שהכפלת כמות הזכרון L2 לא מעלה באופן משמעותי את הביצועים. 2. אתה מתייחס לדברים כמו פריק של אינטל, גם לAMD יש טכנולוגיית ריבוי ליבות. 3. DUAL CORE זה לא שם של דור, זה שם של הטכנולוגיה. גם c2d זה DUAL CORE וגם AMD זה DUAL CORE. פשוט לזה יש "שם מותג" ולזה לא היה. |
תחשוב שאומרים לך שיש רכב עם 2 בוכנות לעומת רכב עם בוכנה אחת.
זה לא אומר לך כלום כל עוד אתה לא יודע את גודל הבוכנות, ואת דגם המנוע, ויש מצבים שבוכנה אחת תהיה יותר עדיפה וכו'. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 08:21. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ