הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   תחזוק שרתים ושירותי רשת נוספים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=29)
-   -   ניטור שרתים באופן אוטומטי (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=77358)

Tomer 07-08-09 17:16

ניטור שרתים באופן אוטומטי

אהלן,

רציתי לעשות סקר קטן בנוגע לניטור השרת שלכם ע"י מערכת אוטומטית, + שליחת SMS באופן מיידי במקרה תקלה.

השאלות שלי הן אלו,

א. האם תשלמו על "התראות" בנפרד (משמע, פר סמס) או כחבילה אחת. משמע, האם אתם רוצים את האפשרות לקנות סמסים בודדים (1, 2, 5, 20) או רק כחבילות (200, 100, 400).

ב. אילו שירותים המערכת צריכה לדעת לנטר?

ג. פעם בכמה זמן המערכת צריכה לבדוק את השירותים?

תודה מראש :)

Slash 07-08-09 18:05

בכללי אני יגיד שפר SMS זה לא משהו שיילך , כי לפעמים השרת עובר RESTART כמה פעמים , הוא עולה יורד , לא זמין מסיבה כל שהיא לדקה , פתאום אתה מקבל 10 SMSים בשעה.

אני חושב שצריך לשלם פר חודש על השירות בלי קשר לכמות הSMSים .

Scolpy 07-08-09 18:27

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Slash (פרסם 732460)
בכללי אני יגיד שפר SMS זה לא משהו שיילך , כי לפעמים השרת עובר RESTART כמה פעמים , הוא עולה יורד , לא זמין מסיבה כל שהיא לדקה , פתאום אתה מקבל 10 SMSים בשעה.

כל אחד היה רוצה את זה.
זה כמו שתהיה חבילת שיחות ללא הגבלה עבור תשלום חודשים(ובלי אותיות קטנות).

אני חושב שצריך למכור חבילות לפי מספר ההודעות הכלולות בה.

Tomer 07-08-09 18:48

ציטוט:

אין סיבה שתקבל 10 SMSים בשעה על כל עלייה וירידה של השרת. במידה והשרת נופל, מתבצעת עוד בדיקה כעבור X זמן, ובמידה והשרת עדיין לא זמין - נשלח SMS. עד לעליית השרת מחדש, לא מתקבלות הודעות SMS לגביו.

במידה ומתבצע ריסט - אל דאגה, במידה ויעלה שירות שלי - העניין לא יהווה שום בעייה.

פר חודש לא רלוונטי כ"כ. עלות גבוהה מדי ללקוח.

yonatan 07-08-09 20:22

אני לא מבין מי קהל היעד לשירות הזה?

mlnn 07-08-09 21:05

ציטוט:

נכתב במקור על ידי yonatan (פרסם 732486)
אני לא מבין מי קהל היעד לשירות הזה?

בדיוק,
אם יש לך לקוחות אתה תקבל טלפונים והודעות יותר מהר מכל SMS.

Tomer 08-08-09 04:55

נניח, סתם אדם פרטי שרוכש שרת ייעודי (או VPS, או סתם אחסון) ומעוניין לדעת כשהשרת שלו למטה.

Guy 08-08-09 07:28

ציטוט:

במקרה כזה לפני שאתה עוש restart עליך להכנס לממשק ניהול של הניטור ולעצור זמנית את שליחת ההודאות, כמונן שהמערכת צריכה למתוך באפשרות הזו.

דבר שני, מבצעם דגימה נגיד אחת לכמה דקות ורק אחרי שלוש או יותר פעמים שהשרת או שרתות לא זמין כדי לשלוח הודעה.

yonatan 08-08-09 09:34

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Tomer (פרסם 732518)
נניח, סתם אדם פרטי שרוכש שרת ייעודי (או VPS, או סתם אחסון) ומעוניין לדעת כשהשרת שלו למטה.

בדרך כלל אלו שרוכשים VPS \ אחסון , מחפשים להוזיל עלויות כמה שיותר, לדעתי זה סתם יוסיף להם הוצאה נוספת שבכל מקרה הם ידרשו מהמאחסן שלהם לספק להם בדרך כלל...

אתה נוגע בשטח אפור יחסית , מצד הם שוכרים שירות מחברה מסויימת, ואתה בעצם אומר להם - תקנו שרות ממקום אחר.

קשה לי לראות עובד...

Slash 08-08-09 15:22

ציטוט:

נכתב במקור על ידי guy.box (פרסם 732520)
במקרה כזה לפני שאתה עוש restart עליך להכנס לממשק ניהול של הניטור ולעצור זמנית את שליחת ההודאות, כמונן שהמערכת צריכה למתוך באפשרות הזו.

דבר שני, מבצעם דגימה נגיד אחת לכמה דקות ורק אחרי שלוש או יותר פעמים שהשרת או שרתות לא זמין כדי לשלוח הודעה.

ואם השרת מאתחל את עצמו מאיזה שהיא סיבה , או שהוא נתון למתקפת DDOS ולא מגיב ואתה לא נמצא בזמן כדי לכבות את השירות , זה כאב ראש לבעל שרת .

חבילה של 100 SMSים עולה 30 שקל ,
http://www.smsender.co.il/index12.html
נראלי שאם בעל שרת ישלם 30 שקל בחודש על השירות ניטור הזה , בסופו של דבר יהיה רווח כי כמה פעמים כבר שרת נופל ? אם באמת יש לחברה 99.9 אחוז אפטיים אין סיבה שזה יעבור את זה .

וככה הלקוח לא צריך להתעסק עם הממשק אלה לטפל באמת בתקלה.

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 22:38.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ