![]() |
vsftpd
אני יודע שכדי להתקין את זה אני עושה
su - yum install vsftpd אחרי שהתקנתי את זה איך אני מגדיר משתמשים שיכולים להתחבר וגם לאיזה תיקיות יש להם גישה? |
אתה מוסיף משתמשים עם useradd
תהיה להם גישה לתיקית הבית של היוזרים למשל אם אני עושה useradd shadow תיקית הבית שלי תהיה /home/shadow/ |
ואם אני רוצה נגיד home/shadow/xxx
כלומר שרק לתיקיה XXX תיהיה לו גישה? |
ציטוט:
|
**
עכשיו משהו אחרון , אני מתחבר ל FTP אבל יש בעיה : Connecting to **** -> ip=*** PORT=21 Connected to **** 220(vsFTPD 2.2.0) USER *** 331 Please specify the password Pass (hidden) 500 OOPS:cannot change directory:/home/**/ftp-docs Connection failed |
ציטוט:
למה חוסר אחריות כזו?! the_shadow , יש אחלה פקודות לניהול משתמשים: useradd userdel usermod אל תתעסק בעריכת קבצים באופן ידני ב ETC, לפחות עד שתדע לבנות אותם מחדש אם נדפק משהו ( טעות קטנה בקובץ שהוא רשם לך לגעת בו , אתה עלול להשאר עם מערכת שלא עולה ). או שהם שייכים לשירות שאין בעיה להתקינו מחדש ( למשל vsftpd ) --- אגב לבעיה שלך , תרשום שניה את הפלט של הפקודה getenforce |
Enforcing
|
ציטוט:
קוד:
/usr/sbin/setsebool -P ftp_home_dir=1 |
ok
ב user שמתי את המשתמש הראשי שלי התוצאה היתה התחברות מוצלחת אבל גישה לכול התיקיות, ניסתי גם את ה user שהוספתי אבל הוא לא אפשר את זה [user1] bash: /user1/sbin/setsebool: No such file or directory עכשיו אני רוצה שיהיה ל user1 גישה לתיקיה שאני נותן לו .. איך אני עושה את זה? כלומר עד עכשיו עשיתי ככה: קוד:
groupadd ftp-users |
תרשום בדיוק מה שרשמתי
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 15:03. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ