![]() |
שאלה בקשר לניים סרבר (NAME SERVER \ NS)
תוך כמה זמן זה מתעדכן?
אני החלפתי ניימסרבר בLIVEDNS, תוך כמה זמן זה מתעדכן? אני צריך את זה הכי דחוף בעולם.. |
48-72 שעות ברחבי העולם.
|
WTF אתה רציני?
יומיים ??? ובישראל? S: |
אם אינני טועה, דומיין ישראלי מתעדכן פעמיים ביום.
דומיין עולמי, אפילו תוך 10 דקות יתעדכן לך. ואם עדיין לא, תנקה את המטמון אצלך במחשב. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
http://tools.ietf.org/html/rfc1912 אשאל אותך ככה ... אתה יודע איך נראה קובץ ZONE של דומיין?, ואיך עובדת ההיררכיה? בגדול זה הזמן ששרתי CACHING שומרים רשומות לגבי דומין מסויים עד שהשרתים עושים עדכון מול השרת האוטרטיבי לאותו דומיין. ( שרתי CACHING ישראלים למשל: dnsdrp.bezeqint.net. netex-dns.inter.net.il. il-dns.securehost.co.il ) בשרתים האלה קבוע ערך TTL מסויים לכל דומין שהם לומדים ( לפי השרת שמנהל את ה ZONE כמובן ). מצב נפוץ שניתן לראות הוא שהשרתים האלה לומדים ערך של דומיין , אבל לא את התת רשומות שלו ( למשל יראו hosts.co.il , אבל לא יראו את www של hosts.co.il ). דוגמא נחמדה כדי להמחיש לך את הנושא תוכל להריץ את הפקודות הבאות בדוס ( CMD ) קוד:
nslookup עכשיו נניח אתה מעדכן את ה IP של הדומין שלך , השרת לא ידע על זה עד הפעם הבאה שהוא יעשה עדכון לגבי הדומין שלך והוא ימשיך לענות לך מהזכרון הפנימי שלו. מקווה שזה יעזור להבין את הקטע של TTL :-) בבקשה להתייחס יפה לשרת DNS שלי P: |
טוב חבר'ה התעדכן כבר מזמן חח
תודה רבה לכל מי שעזר אפשר לנעול :) |
ציטוט:
קודם כל תודה על התשובה המפורטת :) את נושא ה-DNS אני מכיר בעיקר מהצד של מפתח WEB ולא מהצד הטכני. עם זאת, אני מכיר את ערך ה-TTL ותפקידו, בערך. גם מכיר את העבודה ששרתי DNS של הספקים מבצעים קאשינג. עכשיו אשאל שוב את השאלה שמקודם: למה דומיין .com מתעדכן תוך דקות לאחר ביצוי שינוי בעוד שדומיין co.il (או .info - שמתי לב לאחרונה) יכול להתעדכן במשך שעות? ושאלה נוספת: למה לא כדאי לי להגדיר ערך TTL נמוך? היתרון ברור בעוד שאני לא מבין מה החיסרון פה. |
ציטוט:
אם אתה רוצה לשנות את זה אתה מוזמן להצטרף לאיגוד האינטרנט ולהעלות את זה לדיון שם. ה TTL גבוה על מנת לחסוך זמן מעבד + תעבורה על השרתים השונים באינטרנט. לא קראת את ה RFC ? ... |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 12:13. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ