![]() |
איך לעשות חסימה מפני הורדת קבצים מהשרת לבעלי גישה?
אני מעוניין לעשות חסימה של הורדת קבצים ושינוי שלהם בשרת, לכאלה שבעלי גישה לאחסון..
למשל מי שמקבל מערכת ניהול תוכן שלי, עם אתר, לא יוכל להוריד את קבצי המערכת ניהול תוכן למחשב שלו ולא לערוך או לשנות אותם.. אבל יהיה לו גישת ftp והוא יוכל לעלות ולהוריד קבצים אחרים מהשרת. איך עושים את זה? זה אפשרי בכלל? |
דיי סיבכת,
תיאורתית אפשר לעשות דבר כזה(עם FTP אנונימי/לא אנונימי), אבל מיותר. יש היום מערכות העלאת קבצים שמאפשרות את מה שאתה מבקש, מעבר לזה, בהתאמה אישית, אפשר להתנות גישה עם mod_access, או mod_trigger_b4_access(חייב לעבור ב-X כדי לקבל את הקובץ), או אפילו עם mod_secdownload. |
אני יתן דוגמא, למרות שלא בדיוק זה המקרה אבל נניח ש
אני רוצה לבנות אתר ללקוח ולתת לו מערכת cms של העסק, יחודית לעסק, אבל אני לא רוצה שהוא יוכל להוריד אותה מהאחסון ולהפיץ אותה ברשת וכו'.. ראיתי פעם באיזה מקום שהיה חסום חלק מהקבצים לשינויים והורדה בשרת.. קיצר שיהיה חסימה לכל הקבצים שאני מגדיר.. אני חייב לדעת איך עושים את זה. |
אני הייתי פשוט נותן לו גישה רק למקומות שהוא אמור להעלות/להוריד בהם קבצים.
(וכמובן מקנפג את השרת נכון כדי שהוא לא יוכל לגשת לתיקיה מעל עם ה-PHP). |
יותר פשוט תכין מערכת "רישוי" שהמערכת שלך לא תפעל על שום שרת חוץ מעל השרת שלך, ותצפין את הקוד ב ioncube .
|
ציטוט:
|
אפשר פשוט להגדיר פר יוזר מה תהיה התיקיה שלו ורק לשם תהיה לו גישה. מבחינתו הוא לא יוכל "לעלות למעלה" כי במערכת שלו זה יראה כמו התיקיה הכי עליונה.
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 19:21. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ