הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   תחזוק שרתים ושירותי רשת נוספים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=29)
-   -   HDD vs. SSD vs. RAM (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=91808)

ישי 28-08-11 21:20

HDD vs. SSD vs. RAM
 
מישהו פה יודע מה היחס מבחינת מהירות קריאה כתיבה בין כונן רגיל (HDD), כונן SSD ועבודה ישירות מול ה-RAM?
ברור לי שהמספרים המדוייקים משתנים בהתאם לחומרה הספציפית, אבל הייתי בכל זאת שמח לקבל איזה מספר קסם בשביל להבין סדרי גודל, כך שלטובת הדיון אפשר להניח שבשלושת המקרים אנחנו מדברים על חומרה יחסית מתקדמת.

Kernel 28-08-11 21:57

פלוס מינוס:
HD: נחנק לקראת 40 מגה.
SSD: נחנק לקראת 200-300 מגה (תלוי מה מס' הציפים וכו').
RAM: נחנק לקראת 2000 מגה.

ככל שהמהירות גישה גדלה, כך המחיר ל-GB עולה.
HD: שקל לגיגה.
SSD: 10 שקל לגיגה.
RAM: 100 שקל לגיגה.

בניה 28-08-11 22:52

כמובן שיש לך גם את האפשרות לעשות RAID(שבעיקר משתלם עם HDD) שיתן לך עוד ביצועים ו/או אמינות.

ישי 28-08-11 23:19

תודה על התשובות.
לגבי RAID, האם שימוש ב-RAID ב-SSD משפר ביצועים באותו יחס כמו במצב של HD?

yonatan 29-08-11 01:31

אין קשר בין RAID לביצועים בפחות ממערך של RAID-5 , ובשביל ביצועים וייתירות מירביים מומלץ במינימום RAID-10.

הכל שאלה של תקציב מתאים, תגיד לנו מה התקציב המקסימלי שיש לך להשקיע, ונוכל לעזור לך למצוא פתרון שיתאים עבורך.

Kernel 29-08-11 05:23

בסרט הזה, לקחו 24 כונני SSD ב-RAID0 (כל הכוננים יוצרים כונן משותף יחד),
זה אומנם סרטון שיווקי של SAMSUNG, והוא מציג כוננים מהסדרות המוקדמות של SSD,
אבל אפשר להבין את הכוח של הטכנולוגיה הזו.

אבל, מדובר בהתקנה מסובכת ולא יציבה (מספיק שכונן אחד מת והכל הלך),
חברה בשם fusionio, הוציאה כרטיס PCIE באורך כרטיס מסך (ניתן לראות אותו כאן), שמחליף את התצורה שכתבתי עליה קודם.
נפח איחסון של 5TB במהירות אדירה, המוצר מיועד כרגע לשוק העסקי (מסדי נתונים ענקיים, ESX וכו'), ולכן המחיר שלו (מעל 5,000$) גבוהה, אבל עם הזמן המשוואה של "1GB=עשר שקל" בכוננים הקטנים כבר לא תהיה רלוונטית והמחירים ישתוו למחירי כונני ה-SATA כיום.


אבי

ישי 30-08-11 23:41

סרטון ענק!
ברמה התיאורטית אני מניח שאפשר לייצר פתרון דומה עם 26 דיסקים בארכיטקטורה של RAID5, כך ששני דיסקים מתוך ה-26 ישמרו מכפלת XOR של כל שאר הדיסקים.
בצורה כזו אפשר לוודא שגם אם 2 דיסקים מתוך ה-26 נשרפים בו זמנית המערכת עדיין תמשיך לעבוד.
למישהו יש מושג האם יש חברות שבאמת עושות שימוש מסחרי בפתרונות כאלה?

Kernel 31-08-11 06:42

לא עם 20 ומשהו כונני SSD ב-RAID,
אבל חברת AKAMAI, מפיצי התוכן הכי גדולים בעולם (חברת CDN, עם ארון שרתים כמעט בכל חווה בעולם), יש 40 שרתים בארון עם 8 כונני SSD בכל אחד.

אגב, זה דבר דיי מוזר לעמוד מול הארון שלהם, בד"כ בכל חווה יש רעש מזעזע של מאווררים/מזגנים/הארדיסקים, מול הארון שלהם שומעים רעש נמוך של מאווררים וזהו, בלי הטרטור של הארדיסקים.


כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 14:19.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ