![]() |
POST ו JQUERY
כשאני אומר POST הכוונה גם לGET ו AJAX,
בדרך כלל אם זה צ'אט, אני נותן SETTIMEOUT לפונקצייה שמעדכנת את התוכן מישהו כאן יודע אם יש דבר מובנה בJQUERY שיעדכן את התוכן רק אם הוא יהיה שונה, לדוגמה תגובה חדשה בצ'אט רק אז הוא יתעדכן? ולמנוע עומס יתר על השרת |
זה קצת בעיה כי גם בשביל לעשות בדיקה אם משהו התעדכן אתה צריך להריץ את זה כל הזמן מבין
|
עם AJAX אתה פונה לשרת. זה העיקרון שלו בגדול.
ל-HTML5 יש פתרון בדמות websocket לנושא הזה. בעצם לאפשר לשרת "לדחוף" מידע לדפדפן לפי הצורך. והדוגמה הטובה ביותר להדגים את הצורך ב-websocket זה באמת צ'אט - לבצע פעולה רק כאשר התוכן התעדכן בלי לשאול את השרת כל X שניות "מה חדש?" החיסרון של שימוש ב-websocket הוא בכך שכיום יש עדיין תמיכה חלשה בדפדפנים. לדעתי כרום ו-FF כן תומכים ב-websocket, כך שאתה יכול לנסות ולממש עבורם את הפתרון ועבור IE להמשיך למשוך מידע כמו שאתה עושה היום. |
HTML5 עוד לא תומך בכל הדפדפנים, זה לא יעזור לי.. SKFIR כן אני יודע, בגלל שאלתי אם יש משהו מובנה, בגלל שאם אני יעשה תנאי אני יקרא את המידע וזה כבר לא ממש מועיל
|
|
ציטוט:
אם כי זה עדיין לא לגמריי "הדבר האמיתי". בסופו של דבר השרת עדיין "מטפל" בבקשה של כל אחד. דוגמה הממחישה את צורת העבודה העקרונית יש פה |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 12:15. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ