![]() |
האם הקידוד עומד בתקן?
חבר'ה אני לא כ"כ מבין בזה, מתכנת עשה לי עבודה ואני רוצה לודא שהיא בוצעה כמו שצריך.
כמו כן שהקידוד מתאים לכל הדפדפנים, ומותאם לסריקה ע"י גוגל. אשמח לתגובות ממביני עניין. http://www.ecom.freehost.co.il/kidud/kidud.html |
זה חיתוך אתר נוראי.
מי שכביכול עשה לך את זה לקח פוטושופ, חתך את העיצוב לסלייסים וייצא אוטומטית את זה מפוטושופ. לאחר מכן עשה כמה התאמות קטנות מאוד וזהו. בכל אופן, אולי הוא עובר ולידציה, אתה מוזמן לבדוק בולידטור של w3c, אבל זה חיתוך אתר שמתאים לתחילת העשור הקודם. יש פה שימוש בטבלאות לעיצוב, אין פה שימוש ב-CSS בכלל, שימוש בתגיות שכבר בוטלו (לדוגמה center) ועוד. |
|
חשוב לי להבהיר נקודה נוספת לגבי האם העיצוב עובר ולידציה של תקן w3c:
לדעתי הולידטור הוא לא המטרה אלא אמצעי להגיע למטרה. כך שאני לא תמיד מתעקש על כך שהאתר יעבור ולידציה ולפעמים ישנן שגיאות או התראות המוצגות והן לא עושות נזק או שאי אפשר לתקנן בזמן ועלות סבירים. כך שעצם העובדה שהחיתוך נכשל בולידטור זה לא אומר שום דבר על טיב הקוד. כל זה נאמר כמובן בלי קשר לחיתוך הנוראי הזה. |
קידוד נוראי.
זה יהיה סיוט להכניס לשם תוכן. הכול טבלה אחת גדולה. אתה יודע מה? אני אצדיע לאדם שיצליח לשלב מערכת ניהול תוכן שלמה שתעבוד באופן מושלם בתוך קידוד כזה. ציטוט:
|
ש
ציטוט:
ואני בהחלט תומך בתכנות על פי התקן, שלא תבין לא נכון, אבל זה משש לא הגורם המרכזי לדירוג בגוגל - על פי בדיקות שאנשים עשו כמובן. מסכים עם כל מילה שאמר IgalSt, בין אם זה עומד בתקן כלשהו של HTML\XHTML או לא, זה לא אומר כלום. הוא ניסח את זה יפה - "הולידטור הוא לא המטרה אלא אמצעי להגיע למטרה". |
ציטוט:
כל אתר שקידמתי שלא היה מקודד לפי התקן קידומו נכשל. וכל אתר שקידמתי שהקידוד שלו כן היה לפי התקן הגיע לתוצאות טובות בקידום במינימום מאמץ. אתה יכול לקרוא לזה צירוף מקרים אבל מבחינתי יש קשר בין הדברים. |
ציטוט:
קח לדוגמה מצב שאתר נחתך בצורה שכל פסקאות הטקסט והכותרות יושבות בתוך תגיות DIV, עם class-ים בהתאם לעיצוב הנדרש. על פניו קוד כזה יעבור ולידציה בלי בעיה ותהיה שמח ומאושר. עם זאת, הקידום בגוגל יהיה פחות אופטימלי מקוד html שמשתמש בתגיות h1-6 על מנת לבנות היררכיה נכונה של הכותרות בעמוד ותגיות p על מנת לציין פסקאות טקסט. כמו כן אתר שעובר ולידציה עם alt="" יקבל דירוג יותר נמוך מאתר שיש לו alt עם ארך אמיתי. מנגד לגוגל לא יהיה אכפת יותר מדיי אם כתבת alt="כותרות" או alt='כותרת' (שים לב לגרש וגרשיים). הראשון יעבור ולידציה והשני יכשל. התוצאה בקידום תהיה זהה. (זה לא שאני מעודד לכתוב קוד לא תקני, פשוט לא תמיד זה כלכלי להגיע ל-0 שגיאות והתראות בולידציה של האתר) |
שאלה | קידוד גרסה 2
המתכנת שיפר את הקידוד וזו התוצאה הסופית:
http://www.ecom.freehost.co.il/kidud/kidud.html אשמח לשמוע תגובות.. |
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 21:23. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ