View Single Post
ישן 15-12-05, 05:02   # 15
דקל
משתמש חדש
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 17
שלח הודעה באמצעות ICO אל דקל

דקל לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי somebody
וכן גם בגלל שכל האתרים הגדלוים בנויים בה זה רק מחזק את ההרגשה שהיא מקצועית.
וואלה ב ASP
YNET ב ASP
נענע ב ASP
TIPO(חחח גם נחשב גדול) ב ASP
כל הפורטלים החדשים שנפתחים (אלו שמפרסמים אותם בעיתונים/בשלטי חוצות/בנענע ובכל הפורטלים הגדולים) גם ב ASP.
אם אין לך מושג על מה אתה מדבר - עדיף שלא תדבר.
וואלה לא בנוי ב ASP, והשרתים של וואלה מריצים לינוקס (מפליא מישהו שאין להם נפילות כל שני וחמישי?) מבחינת שפה - הערכה שלי שמדובר ב PERL, אולם אני לא יכול לחתום על זה. יש סיכוי גם שמדובר בפייטון, ואפילו C. כל שפה הניתנת להרצה בלינוקס ניתנת להרצה כ CGI.
להמשיך לאכזב אותך? גם YNET לא בנוי ב-ASP. מערכת הניהול שלהם בנויה ב JAVA (לא, לא JS) באמצעות servlet בשרת, והיא יוצרת דפי HTML סטטיים (לפחות חלקית).
בנוגע לנענע - לשם שינוי צדקת. בנויה ב ASP.NET (האתר מופעל ע"י נטויז'ן).
בנוגע לטיפו - לא כל כך ברור לי למה הכנסת פה את האתר הזה, אבל נעזוב את הנושא. בנוגע לבניה ב-ASP, לא מפליא לאור העובדה שבחלקו העליון השמאלי של המסך מתנוסס האייקון של $M.

בנוגע לדיון עצמו - אני חושב שמתחיל להימאס מדיונים כאלה. כל אחד שיתכנת בשפה שמתאימה לו, אבל שלא תבואו בטענות ותגידו "לא ידענו לא שמענו". PHP היא שפה שחיה את הרגע. זאת עובדה, ואי אפשר לשנות זאת. כל מעבר גרסה כולל עקרונות חדשים שמתווספים, ומי שנהנה מזה הם רק המכנתים.
$M מנסים לחיות את הרגע, אבל לא ממש מצליחים. כל כמה שנים הם מוציאים "טכנולוגיה" חדשה ולאחר ההוצאה הם פשוט עוזבים אותה כי "צריך לפתח את 'הדור הבא' ". זה התחיל עם ASP (כן, מה לעשות... ASP איננה שפת תיכנות. היא טכנולוגיה). כיום הם עזבו לחלוטין את framework1 ועברו ל framework2. מעניין מתי הם יבינו שהם עשו טעות ו"צריך מהר מהר לפתח טכנולוגיה חדשה כדי שלא יעזבו אותנו לטובת הקוד הפתוח".

בשלב מסויים בדיון תומכי $M יזכירו את נושאי הדטאבייסים (אשר לחלוטין אינם קשורים לדיון, אולם פשוט אין להם מה להגיב - אז זה נושא שמאוד קל להעלות אותו ביחס ל MySQL). הנושא הזה צפוי, אז חבל לכם על הניסיון. תשאירו את הדיון הזה כפי שהוא ניפתח - PHP vs. ASP.

המלצה שלי לכל מי שמגיב הלאה - אל תגיבו "ASP" או "PHP", ואל תגידו "זה נפוץ" או "שפה קלה". תנו תגובה רצינית שתתרום להמשך הדיון, כי אחרת זה דיון מבוזבז.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Eran-s
לעומת זאת ASP נחשבת כמקצועית יותר
יש לך אולי מקור רשמי שמאשר מקצועיות של שפה? אני עדיין לא מצאתי...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Eran-s
ASP שפה קשה לתכנות לעומת PHP ולכן עולה בהתאם.
וזה שהיא מתוצרת מייקרוסופט תורמת למקצועיות.
מהזיכרון שלי דווקא ASP לא שפה קשה לתיכנות. יש בה 10 פקודות, וברגע שאתה יודע אותן אתה יודע את השפה. כל מה שאתה צריך מעבר לפקודות הללו - תתחיל לכתוב... בדיוק בגלל זה אתה המתכנת גישה קצת דבילית לאור העובדה שהמטרה פה היא להוציא שפה קלה ונגישה שניתן באמצעותה לבנות מערכות תוך זמן קצר. PHP עולה פה בגדול על כל מה שיש ל ASP להציע.
בנוגע למקצועיות של חברתנו $M - תזכיר לי מתי הווינדווס שלך נפל פעם אחרונה... להזכיר לך מתי הלינוקס? לא יודע מה איתך, אבל לי לא זכורות נפילות (ולא, אני לא משתמש כבד). המקצועיות של $M מתחילה ומסתכמת בדבר אחר - לקחת כסף. על זה יהיה לי קצת קשה "לריב" איתך כיוון שבתחום הזה הם באמת סופר מקצועיים.

למי שעדיין לא הבין - הדיעה האישית שלי היא כמובן PHP. נימוק? כנסו למניואל ותבינו.

בהצלחה,
דקל