View Single Post
ישן 29-03-06, 16:29   # 76
eLad
Fatal Error

eLad's Avatar

מיני פרופיל

eLad לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי alex
פשוט צה"ל זה משהו לא מסדור ומבולגן - אני לא מצאתי שום קורס אחר שאורך יותר משלושה חודשים, אשמח אם יגדו לי אחרת אבל להגיד שקורס בצה"ל שווה לתואר במדעי המחשב באוניברסיטה העברית בירושלים, שמדורגת אם איני טועה במקום ה-13 בעולם זה ממש אבסרוד והרשו לי לגחך והנה הבעיה הישראלית.
הרבה מאוד קורסים אורכים מעל שלושה חודשים, רק לידיעתך.

עכשיו בוא אני אספר לך משהו קטן: את פרוייקט גאמא של חמ"ן אתה מכיר?
עכשיו זה ראשי תיבות של גאונים, אר"מ, ממ"ס ועוד משהו..

תואר במדעי המחשב הוא תואר תיאורטי ברובו (וזה לא משנה באיזו אוניברסיטה אתה עושה אותו, גם אם זה בהאוורד, בפרינסטון, ב MIT או במכללת בת-ים).

אני משרת ביחידה (שם היחידה מסווג) והיא שייכת לפרוייקט גאמא. עברתי סה"כ קורס חפיפה של שלושה חודשים ואז נכנסתי לשירות מבצעי פעיל בחיל. השירות שאני עושה הוא שירות טכני, מעשי ב 99% ממנו.

כל מקום עבודה בארץ ובעולם יעדיף אותי על בני בוגרי תואר ראשון במדעי מהמחשב מהסיבות הבאות: אני מגיע עם ידע מעשי של מינימום 3 שנים (ואף בוגר מדמ"ח לא מגיע עם זה), יש לי סיווג בטחוני גבוה (ככה שאני יכול להשתלב בקלות בחברות המפתחות ומייעצות לצה"ל ולגופי בטחון אחרים בעולם), עבדתי במשך 3 שנים עם המילה האחרונה בתחום הטכנולוגיה ונחשפתי למערכות, לידע ולשיטות שלא הרבה אנשים זוכים להם..

ורק שתדע לך, בכל חברת היי טק (או חברה מבוססת) יודעים שבמקומות מסויימים בצה"ל יושבים רק האנשים הטובים ביותר אחרי שעברו סלקציה קפדנית. ככה שאם אתה מגיע ממקום כזה.. המראיין מולך בראיון עבודה בטוח שאתה איש איכותי.