View Single Post
ישן 28-04-06, 18:32   # 36
SHeDoN
מנהל קהילה ומנהל כללי בדימוס

מיני פרופיל

SHeDoN לא מחובר  

דיון לפני מספר ימים בפורום אחר שאני שותף בו, הרשו לי להביא לכם מספר תגובות שלי לנושא:

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Omri B~M,Apr 20 2006, 07:41 PM
בוא ונתחיל למנות יחד את ההיתרונות שיש לפיירפוקס על IE7 למשל , ואני מתכוון מנקודת מבט של משתמש שכל המטרה שלו ה וא לראות תוכן באתר מסויים .

נוכל להתחיל בזה ש-FF לא יציג לי כל אתר בכל הזדמנות? :blink:
ציטוט:
מה בעצם IE7?

ברגע שמיקרוסופט העתיקה את הראיונות של אופרה ופיירפוקס ויצאה קצת מבועתה היקרה (וכן גם המערכת מקיינטוש) היא הפסידה אוטומטית.

אני לא זה שלא חובב מיקרוסופט,
דווקא האופיס והווינדוס משרת אותי יופי,

אבל מיקרוסופט הלכה בדרכה, ופתאום שברה פה משהו ש.."לא היינו מוכנים לוותר". לא, מיקרוסופט היא חברה מעולה, שמשגשגת נפלא ויש לה המון אנשים נפלאים וטובים בצוות.

אבל עדיין,
הצעד של מיקרוסופט מול היריבות בשוק הדפדפנים,
מצטער..מבחינתי, היא הפסידה.

כי ההרחבות והטאבים שיש באופרה או בפיירפוקס (וחלילה וחס, בעוד דפדפנים אחרים),
שמיקרוסופט רצתה ללכת ב"דרך שלה" ופתאום 'זה לא הולך לנו',
ובמקום להמציא איזשהו רעיון חדש לדפדפן טוב, הם משתמשים באותו דפדפן, רק שהם מעתיקים מדפדפני שבנויים בקוד שצריך להיות (ושוב, למה לא עד הסוף?)

אגב עומרי,
היום בחו"ל לא תמצא הרבה אתרים שלא תראה טוב בפיירפוקס או באופרה,
בארץ..בגלל שאנחנו גדלנו על האקספלורר..התאמנו את זה 'להכי קל', אני יודע שלא אכפת לך מזה, אבל אני בטוח שיום אחד גם ההארץ יבין ש'אני לא יכול להפסיד גולשים בגלל שאני לא מציג את עצמי טוב'. זה יבוא, בבוא העת, זה יבוא.

שוב,
אני מסכים איתך שמיקרוסופט היא לא בהכרח רעה,
ואני לא יכול להיות צבוע 'שמיקרוספט זה רע' ההיפך,

פשוט, כולנו משתמשים באופיס שלה ועוד הרבה תוכנות טובות הרבה יותר. בתחום הדפדנים בגלל שיש סדר מסויים ו'מיקרוסופט לא יכולה להכתיב לנו את הקוד שלה על הקוד של האינטרנט' זה ישתנה, כי ה10% הזה רק מתפתח.

ולא, לפיירפוקס גם חסרונותיו, וגם עם הרבה חורי אבטחה, גם האקספלור מאובטח אבל תמיד 'נסגר חור ונפתח חדש'. למרות שהצעד הזה של מיקרוסופט כבר לא להכתיב לעולם הוירטואלי את שלה (למשל, בלי טאבים או..בלי הרחבות מסויימות) הוא מאוד נכון בצורה עיסקית, אבל אם כבר - אז עד הסוף, תלכו עם הקוד התקין של האיגוד. ולא 'בקוד שלכם'.

בכמה מילים נסכם את החיסרון הזה?
אני מוכן לא להכנס ולא לקרוא כתבה, או לא לקבל חשבון מסויים באתר שלא תומך לי בדפדפן שהקוד שלו כתוב ע"י הקוד שצריך להיות בכל הדפדפנים (ששוב נחזור למיקרוסופט 'מנסה להכתיב את הקוד לעולם הוירטואלי').

האבסורד הוא?
הוא בכלל שמיקרוסופט מכתיבה לרוב אלו שמשתמשים במערכת ההפעלה שלהם (כי אקספלורר בא עם הווינדוס) לבחור בקוד לא תקין בזה שהעולם וירטואלי האחר, המתקדם קצת בנוי על קוד תקין (ומי מכתיב חוקים? נועדה לכך מועצה או איגוד מסויים, שעושה את התפקיד יופי, הכר בו WC3).

אוהב,
אלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי SPOT,Apr 20 2006, 10:11 PM
אגב עומרי לשאלת יש הרבה יתרונות לפוקס על IE7 ... אני לא רוצה להשוות את IE6 לפוקס כי כולם מסכימים שפוקס לוקח בגדול ...
נתחיל בזה בIE7 לא מחדש כלום .... אין לו שום פיצ'ר חדש ומעניין ... לעומת פוקס שהוא מבוסס קוד פיתוח חופשי ... ואתה כחבר בצוות של קהילת קוד פיתוח חופשי אמור להבין בדיוק מזה אומר ... שלפוקס יש מגוון בילטי מוגבל של פיצ'רים ותוספות שניתן להוסיף כפי בחירתך ..
זה היתרון הגדול ביותר של פוקס לדעתי על IE7 ..

היתרון השני הכי גדול על IE7 הוא הממשק ...
הממשק של פוקס פשוט הרבא יותר נוח , התפריטים ... הדרך שבה מוסיפים הרחבום או עיצובים , איזור ההורדות איזור המעודפים ... הכל בנוי בצורה מושלמת מלוטשת (מילה שלא קיימת במילון של MS ) ופשוט הרבה יותר נוח ...

יש עוד המון יתרונות לפוקס אך אני ציינתי 2 שלדעתי הכי חשובים ...
אחרים יצינו יתרונות אחרים כחשובים יותר , כדוגמת האבטחה ...
ציטוט:
אביב,
מה שציינת הוא באמת נכון.

אבל אם ניהיה ריאלים,
לכל אחד יש חסרונות והיתרונות (גם לתוכנות, גם לדפדפנים).

אני לא חושב שיש טעם לריב על זה,
אולי לשים 'עובדות בשטח' זה נכון,
ולא לומר "מה יותר טוב" (כי אין).

כך את הדוגמא הכי פשוטה,
האתר שאתה נמצא בו מפתח קוד פתוח ישראלי, מירנדה ישראלית,
הרבה אנשים לא נכנסים לעסק המירנדה כי 'הוא מתוסבך להם' ואין להם כח להכין מירנדה, ולהוסיף פלאגינים ולעדכן.

מצד שני, אתה או עידן (או עומרי, או רון..או..? ) כן אוהבים לעשות את זה, לא מפריע לנו לעשות את זה. ואני ואתה כן אוהבים את פיירפוקס, כן לא נצפה באתרים שלא תקינים לדפדפן שלנו, כן נהנה מהרחבות שהוכנו לו, ועידן למשל יהנה מכל מיני הרחבות שהוכנו לאופרה.

לא נכון לומר שMS היא גרועה,
וגם..לא נכון לומר שאקספלורר לא מאובטח,

אם לפיירפוקס מתחילים להיות פרצות,
אז, אולי אנחנו מרגישים כעת כמו "אקספלורים" שתמיד אמרנו "פיירפוקס, עברו עליו!" ותראה, פיירפוקס מאד גדל יחסית לכך שהוא היה מותאם וגם נתנו כלים להסתדר איתו וגם הסברים ל'בואי האקספלורר'.

אני לא יודע מה האבטחה של אקספלורר,
אני יודע שמיקרוסופט היא קצת בבועה,
בגלל שהיא חברה שולטת בשוק ו....אתה יודע, היא חושבת שהיא השלטון לעולם הוירטואלי.

היא לא, אבל זה מה שהיא חושבת,
והיא יכולה להתחרות בכל מי שיבוא נגדה (גם בגוגל, היא יוצאת בקמפיין Live עכשיו).
יש לה כסף, וככה גם אנשים טובים וחזקים שצריכים את הכסף, והם עובדים בשבילה.

מיקרוסופט עד לפני שיצא ie7 לא הייתה מוכנה לצאת מבועת ה"נכתיב את האקספלורר" והינה, תראה היא יצאה קצת מהבועה שלה של "אנחנו חברה, ויש לנו חוקים כאלו שקבענו בהתחלה". אם הדפדפנים לפי דעתי היא כשלה, מצד אחד היא באה ולוקחת את מה שיש להם ("הרעיון") אבל מצד שני 'חברה ויש לה חוק שהיא לא תירד ממנו'. אקספלורר מגיע עם כל ווינדוס, יופי? למה לא..הישג למיקרוסופט.

למה לינוקס לא מגיע עם פיירפוקס? למה אקספלורר צריך להגיע עם המערכת הפעלה? ואיך זה שאף אחד לא יכול לקבוע למיקרוסופט לכתוב את זה בקוד WC3 שמונתה להיות אחראית? מה-זה? איפה הרשות השופטת? ("שלטון") בנושא?

תראה,
יש "קש ששבר את הגמל" מיקרוסופט נלחמת מצד אחד בפיירפוקס או בדפדפן אחר,
א ב ל ל א.
למה לא? כי הרעיון שלהם קיים, הם מבוססים על רעיון מסויים ו..על קוד מסויים. אם מיקרוסופט רוצה אקספלורר מבוסס כמוהם, למה שלא תילך בדרכם וגם סוף סוף תתקן את הקוד הלא תקין? ככה, כי היא חברה והיא 'רוצה להכתיב' לעולם הוירטואלי, וזה לגיטימי כדי שהיא תצליח.

חבר'ה,
היום רוב העולם כבר הבין זאת,
רוב העולם הוירטואלי מלבד כמה מדינות (ביניהם, אנחנו),
כבר כתובות בקוד תקין, היום אנשים רציינים עושים ולדציה ובודקים אם הם עברו אותה.

אז מיקרוסופט כבר לא מכתיבה לכולם,
אבל למיקרוסופט יש הרבה כח,
יש לה הרבה מפתחים..ותוכנות שאנו משתמשים בה יומיומית, וגם כל משרד משתמש בה,
כל מקום מכיר את ביל גייטס הנחמד, שחושב שבני האדם טיפשים, ולא לומדים.

מיקרוסופט היא חברה ולא קוד פתוח,
היא שוכרת הרבה מאוד עובדים כדי להצליח,
השיחרור של העידכונים פעם בחודש הוא בגלל שככה ניתנה ההוראה למעלה.

מיקרוסופט היא עסק לכל דבר,
שרשום ברשם החברות לכל דבר,
שיש לו 'חברות בת' בכל העולם,
שעושה המון כסף,
ויש לו הנהלה שמכתיבה לו מה לעשות (ע"י משכורת).

לפי דעתי הנושא הובהר,
שכל אחד יחייה את האהבה שלו, לדפדפן שלו..וזהו (גם אם זה לא נכון, אני אתה ועוד כמה לא נוכל לתקן את כל העולם).

שלכם באהבה המונית
אלי =)
2 תגובות שלי שמסכמות אותי לפחות בנושא,
אלי, יש לך שם יפה