View Single Post
ישן 10-08-06, 13:04   # 15
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר

meshuga's Avatar

מיני פרופיל

meshuga לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Bla123Bla
ברור, אם אנחנו רוצים לחיות בסרט אז זה ככה. חיל האוויר לא צריך לגרום להרס אלא לתוצאות.
אם הוא יפציץ סתם את כל לבנון יכול להיות שלא יקרה כלום למחבלי החיזבאללה.

אנחנו צריכים תוצאות- חיסול מסיבי של של מחבלי החיזבאללה. להזכיר לך, חיל האוויר ניסה לחסל מספר פעמים מחבל שנחשב קטן בקנה מידה עולמי ושמו מוחמד דף וכל פעם הייתה להם תקלה.
לא כל דבר שחיל האוויר יעשה יהיה מושלם.

אבל מגלן היא לא יחידת קומנדו בדיוק שיכולה לבצע קרבות לבד (לעומת מטכ"ל למשל). לא מזלזל במגלן, לפי מה שזכור לי לא ראיתי פעולות שלהם בתקופה שהייתי בצבא, אבל אי אפשר לדעתי להשוות אותם ליחידות הקומנדו של ישראל שעוברות הכשרה רב תחומית.
אני בטוח שלך יש מושג מפקד חיל האוויר. תאמין לי שאם היו חושבים שחיל האוויר יכול לגמור את המלחמה לבד היו עושיםאת זה. מוזר שאפילו הרמטכ"ל שהיה מפקד חיל האוויר אמר שחיל האוויר לא יכול לגמור את המלחמה לבד, אבל אתה בטח יודע יותר טוב.
מגלן היא יחידה שעוברת הכשרה שלא אני ולא אתה יודעים...לפחות בינתיים...נכון..היא לא ברמה של מטכ"ל..אבל היא עדיין נחשבת ליחידה עילית.

אם הרמטכ"ל היה רוצה להשמיד את לבנון ולסגור את הסיפור הוא יכול....אם הרמטכ"ל רוצה להעלים את בירות ואת נאסראללה ביחד איתה הוא יכול...אבל...המדינה לא תרשה לו..וזה מה שהוא התכוון..הוא התכוון שבפעולה העכשווית זה לא יגמר עם ח"א...כי אסור לו להגזים...כי אם אנחנו נשמיד את כל לבנון..המלחמה כביכול תיגמר..אבל הנזק התדמיתי של ישראל יהיה תמידי ומוחלט...

בקשר לעריכה שלך..לא יהיה אישור לפעול ביותר כוח (מבחינת הפצצות של ח"א על בנייני מגורים שאולי מצויים של מחבלים אך יש גם "חפים מפשע")...כי פצצה של טון שנופלת על בניין עם 200 איש...אולי זה יהרוג 10 מחבלים מבוקשים...ובעיניי זה מצויין...וגם בעינך...אבל בעיני העולם זה לא נראה טוב..זה נראה רע מאוד.....וככה זה עובד..ולא תוכל לשנות את זה כי ה190 כביכול חפים מפשע הם העיקר...והמחבלים הם הטפל..

אגב, זה לא אשמת הממשלה..זה אשמת העולם...אנחנו כביכול הצודקים....אולי זה ילדותי להגיד את זה..אבל אי אפשר להשמיט את הפרט הזה שאומר "הם התחילו"..
  Reply With Quote