View Single Post
ישן 13-08-06, 01:38   # 11
Bla123Bla
חבר פורום

מיני פרופיל

Bla123Bla לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי עומר
מה שאתה טוען בעצם זה שמי שלא מאמין במה שאתה מאמין , לא יכול להאמין יותר ממה שמאמין במאמין בתורה מאמין(יצא מבלבל).. סלח לי על המילים אבל אלו פשוט זיוני שכל! יודע מה אם אתה לא
מסוגל לקבל אמונה של מישהו אחר זה אומר שמשהו דפוק אצלך.. לא כל בן אדם חייב להאמין שבמה שאתה מאמין, ויכול להיות שאני מאמין שאני יהיה הכוכב הבא בטלוויזיה יותר משאתה תאמין באלוהים!
אם אתה חושב שאמונה זה ללכת לבית הכנסת ולקורא תורה אתה מוציא את המשמעות מיזה, אתה חייב באמת להאמין.
סבתא שלי הייתה דתייה, היא חזרה בשאלה, אתה יודע למה? כי היא ראתה שאנשים מסביבה לא באמת מאמינים,
היא ראתה שהם הולכים לבית הכנסת רק בשביל הרושם החברתי.
אלוהים, אתה בכלל לא יודע במה אני מאמין (באיזו דת, באילו חלקים מהדת, אילו מצוות אני מקיים מהדת וכו...) ובכל זאת אתה מצהיר שמי שלא מאמין באותה אמונה שלי (מהי אמונתי?) אני חושב שהוא טועה.
אני דווקא תומך בחופש האמונה בישראל ולדעתי כל אדם צריך להאמין בכל אמונה שבה הוא בוחר ללא כל התנגדות משום צד אחר במדינה. אבל מה לעשות, כאשר אלוהים בעצמו נותן ספר (שכל הזרמים ביהדות, נצרות ואיסלאם מסכימים על כך) והוא כותב איך צריכה להתנהל האמונה, זה קצת מוזר שאתה תגיד שאתה מאמין בדרך אחרת והיא גם נכונה...הדרך היחידה שנכונה היא הדרך שכתובה בתורה שבכתב (ואני לא מקיים את מה שכתוב שם, אז אל תזבל תשכל על זה שאני חושב שמי שלא מאמין באמונתי דפוק).

ציטוט:
ויכול להיות שאני מאמין שאני יהיה הכוכב הבא בטלוויזיה יותר משאתה תאמין באלוהים!
אז כבר יש הבדל ביני לבינך, אני כבר מספר שנים לא מאמין באלוהים, אלא יודע אותו (משמע- יודע שהוא קיים, לא מאמין שהוא קיים).

ציטוט:
מה שאתה טוען בעצם זה שמי שלא מאמין במה שאתה מאמין , לא יכול להאמין יותר ממה שמאמין במאמין בתורה מאמין
אפשר להאמין במה שאתה רוצה, אבל אלוהים כתב במפורשות במה "אמונה" מתבטאת (קיום מצוות התורה).

בקיצור, אין תקוה לדיון הזה. אני מאמין לדבריו של אלוהים שכתובים במפורשות בתורה (דת ישראל).
אם אתה מאמין באלוהים אך לא בדברים שכתובב בתורה (ולא, בתורה לא כתוב ללכת לבית כנסת למשל) אתה לא מאמין ביהדות ואז כן- אני לא מקבל את מה שאתה מאמין בו. לא איכפת לי שאתה מאמין בו ולא מפריע לי אבל אני לא מקבל את זה.
ולפני שתגיד שמשהו דפוק אצלי- זה כמו שתיקח מוסלמי, הוא יגיד לך שהוא מקבל את כל דברי הנצרות? (אם כן זה אומר שמותר לן לאכול חזיר, מה שאסור עפ"י האיסלאם). אז כלום לא דפוק אצלי, ככה פועל העולם: אתה לא יכול לקבל את כל האמונות, אלא רק את האמונה שלך (אלא אם כן האמונה שלך היא שכל האמונות נכונות).

Last edited by Bla123Bla; 13-08-06 at 01:45..
  Reply With Quote