View Single Post
ישן 01-09-06, 15:37   # 7
Beesites
משתמש - היכל התהילה
עסק רשום [?]

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Beesites שלח הודעה באמצעות MSN אל Beesites

Beesites לא מחובר  

התשובות:

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI
אני לא רואה דרך אחרת לפירוש.

וַיֹּאמֶר ה אֶל-מֹשֶׁה, הִנְּךָ שֹׁכֵב עִם-אֲבֹתֶיךָ; וְקָם הָעָם הַזֶּה וְזָנָה אַחֲרֵי אֱלֹהֵי נֵכַר-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר הוּא בָא-שָׁמָּה בְּקִרְבּוֹ, וַעֲזָבַנִי, וְהֵפֵר אֶת-בְּרִיתִי אֲשֶׁר כָּרַתִּי אִתּוֹ. וְחָרָה אַפִּי בוֹ בַיּוֹם-הַהוּא וַעֲזַבְתִּים וְהִסְתַּרְתִּי פָנַי מֵהֶם, וְהָיָה לֶאֱכֹל, וּמְצָאֻהוּ רָעוֹת רַבּוֹת, וְצָרוֹת; וְאָמַר, בַּיּוֹם הַהוּא, הֲלֹא עַל כִּי-אֵין אֱלֹהַי בְּקִרְבִּי, מְצָאוּנִי הָרָעוֹת הָאֵלֶּה. יח וְאָנֹכִי, הַסְתֵּר אַסְתִּיר פָּנַי בַּיּוֹם הַהוּא, עַל כָּל-הָרָעָה, אֲשֶׁר עָשָׂה: כִּי פָנָה, אֶל-אֱלֹהִים אֲחֵרִים.

לא רואה כאן שום התייחסות מפורשת לשואה, מדובר כאן על מקרה כללי שבו העם מפסיק לעבוד את ה', וה' מתעלם מהעם. והפירוש האחר שאולי אתה מתעלם ממנו: זהו טקסט דתי, של כותב דתי שמעוניין שהעם ישמור על הנורמות שמוגנות ע"י אמונה באלוהים ובמצוותיו. לכן הוא מזהיר אזהרה כללית ואיומה אם יעיזו חס וחלילה לא להאמין. מין אזהרה כזאת שתמיד כשיהיה אסון יוכלו להשתמש בה כ"אמרתי לכם".

משהו בסגנון של "אם תאכל עוגיות, משהו יקרה לאבא ואמא".

נותנים לו תשומת לב? אני בטוח שאם אלוהים קיים, זה הרבה יותר מורכב.
מה שקרה שם זה לא שרק הפסיקו לקיים מצוות, הם אמרו חד וחלק ורואים את זה ממעשיהם: אנחנו לא צריכים את אלוהים, גם בלעדיו היינו מגיעים לפה, אם נעזוב אותו הכל יהיה טוב.

אתה מפרש את דבריי לא נכון לאחר שלעגת לתחביב הפירוש הלאומי.
הכוונה שלי הייתה שהיהודי עזב את אלוהים כדי להשתלב בקהילה. אותם יהודים יכלו להמשיך לקיים את המצוות ולעבוד ולהשתלב. לא צריך להתנצר/לעזוב את הדת בשביל זה.

ואפשר גם לא לקיים את המצוות ולהישאר יהודי. ואפשר גם להשתלב בקהילה ולהישאר יהודי. לא צריך להיות פנאטים.

שוב, לא אמרתי שהנאצים לא אשמים, לא אמרתי שהחמאס לא אשם. והנה, עכשיו אתה עושה בדיוק מה שהיהדות הרבית עושה...מפרשת משפט כלשהו מהתנ"ך ואז אומרת "לפי המשפט הזה ניתן להסיק".
אז לא, כולם אשמים לדעתי. ברור שהנאצים/מחבלים הרבה יותר, אך ישנה איפשהו אשמה אצל היהודים (אני נגד שילוב לא משנה באיזה מצב- בלי קשר לדת, לכן אני חושב שהשילוב הוא טעותם).

להאשים את היהודים בשואה. תיאוריה נחמדה. נשיא אירן פתח בלוג - אתה מוזמן לשלוח לו את זה.

בוא נשאל את רבין מה אמרו לו בשנת 94...שמצאו בצופן התנ"כי שהוא ירצח ע"י בן עמו. בעצם לא נוכל לעשות זאת, זה קרה. הצפון התנכ"י זה לא רק לחפש שמות אתה רוצה שאני אתן לך דוגמאות שקצת קשה להסביר אותן עם סטטיסטיקה?

בוא נשאל את עצמנו אם לא הייתי יכול עכשיו לקחת את כל המגזינים של פלייבוי מאז היווסדו ועד היום, (לעיין בהם טיפה), להכניס את כל הטקסטים לדטבייס, ולהפעיל עליהם את "צופן פלייבוי". אני בטוח שבדילוגים מסויימים תוכל למצוא שם גם נבואות. זה בדיקו מה שאני מתכוון לזרוק חץ ולסמן סביבו עיגולים.

שוב, הדוגמאות שתביא (ואני מכיר אותן מראש, אתה יכול לחסוך את זה) הן מאד הגיוניות סטטיסטית, מכיוון שניתן לנסח שאלות ותשובות כמעט באינסוף דרכים.

חחח מאיפה נפלת עליי עכשיו?" כתבתי שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה ושזה לא צריך להיות איכפת למישהו פה.
מה הקשר בין זה לבין אוסר לך להאמין? כתבתי בדיוק ההפך, תאמין במה שאתה רוצה לי ממש לא איכפת מה אתה עושה בחיים שלך.