View Single Post
ישן 24-07-07, 23:23   # 1
SHeDoN
מנהל קהילה ומנהל כללי בדימוס
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
מיקום: תל אביב
גיל: 33
הודעות: 5,740

SHeDoN לא מחובר  

Lightbulb חתונה קתולית עם חברות הסלולר: למה כשאפשר לא

או: אם ישראלים לא פראיירים, למה הם משלמים כל כך הרבה על טלפונים סלולאריים? כך תוכלו להשיג לכם טלפון סלולרי בחצי מהמחיר שדורשות חברות הסלולר מקור - נענע10


אין דבר יותר הגיוני מלשלם על הסלולארי שלוש שנים

אנשים עושים דברים מאוד מוזרים מסביבי לאחרונה. תתפלאו לשמוע, לדוגמה, שבחודשיים האחרונים יותר מדי אנשים זרים לחלוטין עצרו אותי ברחוב מסיבה כזו או אחרת, והשיחה הסתיימה בכך שהאוזניות של האייפוד שלי היו באוזניים שלהם. למה? לא יודעת, נשבעת.

אבל דבר מוזר יותר הוא המנהג המוזר שפיתחו חברות הסלולאר אצל הלקוחות הישראלים: הן שכנעו אותם בהצלחה שאין דבר הגיוני יותר מאשר לקנות פלאפון ולשלם עליו במשך שלוש שנים, כשהם יודעים בוודאות שהם גם כך יחליפו את המכשיר עצמו בעוד שנה לכל היותר וגם כובלים את עצמם בחתונה קתולית קצרת-מועד לחברת הסלולר לתוכנית שבטח לא תתאים בכלל עוד שנתיים. Resistance is futile, ואין דרך אחרת.

כשאני מספרת לאחרים שאת המכשיר שלי קניתי מחנות מכשירים עצמאית ונפרדת לגמרי, וששילמתי חצי מהמחיר שהייתי משלמת עבורו באותו היום בדיוק לספקית הסלולאר שלי, העיניים שלהם נפקחות בהבנה רגעית שאפשר (וואו!) לא לקנות את המכשיר הסלולרי באורנג’ או בסלקום.

אני עצמי הוארתי בידע הנפלא הזה לפני שנה וקצת, כשגיליתי את זאפ ואת הקונספט המעניין הזה של השוואת מחירים. שנייה לפני שקפצתי לאורנג’ לקנות את המכשיר שחסכתי לכבודו בחודשים שלפני, מישהו שכנע אותי להציץ בזאפ ולראות מה המחיר בחנויות אחרות. תראו תראו: המפעילה הסלולארית מכרה את אותו המכשיר, בזמנו שיא הטכנולוגיה, תמורת 2,800 ש”ח ואילו ההצעה הזולה ביותר בזאפ עמדה על 1,400 ש”ח.

עוד לפני שמישהו ניסה לעצור אותי, התייצבתי בחנות (שהיא במקרה רשת, ובמקרה יש לה גם סניף בעיר שבה אני גרה), חקרתי את המוכרים כדי לוודא שלא מדובר על מכשיר מחודש, שאני מקבלת אחריות לשנה, שהם אכן מוסיפים עברית למכשיר, שאני מקבלת את כל האביזרים שמקבלים במקור מהיבואן, ואחרי שהתשובות הניחו את דעתי והוצע לי פאנל ורוד (!!1!) במתנה שלפתי את כרטיס האשראי וצייצתי לעצמי מאושרת בדרך הביתה.

הסוד של המחיר הזול ברשתות הסלולאר ה”עצמאיות” אינו סודי בכלל, אם תשאלו אותי. הפרשי המחירים לרעתם של המפעילות הסלולאריות נובעים מהעובדה שהן מרשות לעצמן לגבות עבור תוספות, הגדרות ופיצ’רים “אקסקלוסיביים” שגם כך רובנו לא צריכים. לאורנג’ למשל, יש מנהג מגונה להשתלט על לחצן אסטרטגי במכשיר, להדביק עליו מדבקה יפה של orange obox - וכל תפקידו של הכפתור מסתכם בכך שאם לחצתם עליו בטעות הוא יתחבר לאינטרנט הסלולארי ואורנג’ יגבו מכם כסף על גלישה סלולארית. סטטיסטית, זה תמיד יקרה ללקוחות שלא יודעים אפילו מה זה אינטרנט. ולא, לא משנה כמה תתלוננו, אי אפשר לבטל את הפונקציה הזו (או לפחות, בפעם האחרונה שבדקתי לא היה ניתן לבטל). החנויות העצמאיות לעומת זאת, עושות מה שכל אחד מאיתנו יכול לעשות גם כך: קונות את המכשירים בזול מיבואני המכשירים עצמם (כמו יורוקום) או מחו”ל, מינוס כל הזבל שהמפעילות הסלולאריות מוסיפות, ועדיין מרוויחות מהמכירה עצמה.

בקיצור, יש יתרונות רבים לקנות מכשיר סלולארי שאינו מהספקיות הסלולאריות. אם תריצו חיפוש מהיר בזאפ או בכל אתר השוואת מחירים, תגלו מהר מאוד ש:

• המבחר הרבה יותר גדול. אם בנקודת מכירה סטנדרטית בקניון יציעו לכם מבחר של בין 5-8 מכשירים של כל חברה, באינטרנט תמצאו הרבה יותר אפשרויות לבחור מהן.
• אם אתם מעדיפים מכשירים ישנים יותר, לילדים או להורים המבוגרים, תוכלו למצוא שם מכשירים ותיקים שהיו אצל כל ילד לפני שנתיים-שלוש ב-300 ש”ח ופחות.
• יש לכם אפשרות לבחור לקנות מהחנות שמציעה את המחיר הנמוך ביותר, וברוב המקרים תוכלו להתמקח על מחיר תמורת תשלום במזומן או בתשלום אחד בכרטיס אשראי. התמקחות אגב, לא קיימת בלקסיקון של המפעילות הסלולאריות.

אם תצרפו את המחיר הזול יותר של המכשיר, במספר קטן יותר של תשלומים ולא 36 חודשים, ומסלול סלולארי ללא התחייבות - תהיו כבר פחות הרבה פחות פראיירים וברגע שתרצו לקום וללכת, להחליף ספק סלולארי או לטוס להודו ולהיפטר מהמכשיר המעצבן הזה - יהיה לכם הרבה יותר קל.

ובכל זאת, כמה נקודות שכדאי לשים לב אליהן, אם החלטתם אכן לקנות במקום אחר ולא מספקית הסלולאר:

• באופן אישי, אני אף פעם לא אקנה מכשיר מתצוגה או מכשיר יד-שנייה. הצעות זולות במיוחד כאלה אפשר למצוא בעיקר בלוחות יד-שנייה ולמרות שהמחיר מפתה, לכו תדעו מה עבר על המכשיר עצמו ובדרך כלל תראו אותו לראשונה רק אחרי שכבר שילמתם לאיזה בחור בן 17 בנתניה. לא שיש לי משהו נגד נתניה, אבל העדיפו תמיד לרכוש מכשיר שתמורתו תקבלו תעודת אחריות מקורית לשנה מהיבואן\יצרן.
• ודאו בדיוק מה תקבלו בתמורה לתשלום בשיחת טלפון לחנות. מכשירים מקוריים מגיעים בערכה סגורה, עם מטען מקורי ולפעמים עם כבל העברת נתונים וכו’. ודאו גם שהמחיר כולל את הוספת השפה העברית למכשיר.
• אם אתם רוצים להזמין מכשיר מחו”ל (אמזון הוא גן-עדן למופרעי פלאפונים כמוני) הריצו קודם חיפוש בגוגל או בפורומים וודאו שהמכשיר אכן עובד בתדרים של המפעילה הסלולארית שלכם.

הערות, הצעות ונקודות שלא חשבתי עליהן יתקבלו בשמחה.
  Reply With Quote