ציטוט:
נכתב במקור על ידי חיים
אחי תראה אני בעד השביתה ואני יגיד לך למה בידיוק..
עכשיו מה שאמרת מאוד אגואיסטי לדעתי.. אם המורים יקבלו קצת כסף ועל המון עבודה הם לא ירצו לעבוד ויעשו עבודה חרא.. ואז זה יגרום למה שיש כרגע שזה המון בלגן כמו אלימות, קללות וכ"ו
אם עכשיו המורים ישיגו את מבוקשם זה יגרום לכך שהדור הבא אחריך כבר לא יצטרך לסבול מה שאתה כן סבלת למשל עכשיו כדי ללמוד צריך להשתדל מאוד וצריך להשקיע המון אבל פעם זה היה מובן מאלייו שצריך ללמוד טוב והיו רק אחדים שהיו להם ציונים נמוכים אבל עכשיו ציונים נמוכים בכיתות הנמוכות זה נקרא "אין" אנשים שמחשים שיש להם בתעודה 16 נכשלים  עד לאיפה הגענו  ????
אתה רוצה שזה ימשיך ככה? אני לא !
|
אם היית רואה על מה באמת שמו דגש בשביתה הייתה רואה שהם מדגישים את הערכים שהם לא מצליחים להעביר לתלמידים ולא תוצאות בלימודים...
לדעתי המורים צודקים מבחינת הרעיונות שמאחורי השביתה שלהם כי באמת השכר של המורים במדינה הוא משפיל ותחשובו על זה שאם יש בן אדם שיכול להיות מורה מצויין או לעבוד במקצוע אחר ולהיות בינוני מינוס ברוב המקרים הוא ילך למקצוע השני מהסיבה הפשוטה שהוא ירוויח יותר. אבל צריך גם להבין את הממשלה הסכומים שמושקעים בחינוך הם גבוהים אפילו גבוהים מאוד. לדעתי הדרך היעילה ביותר לפתור את המצב הוא לשלב את התלמידים בשוק והלפיק תעודות בגרות מעשיות. לדוגמה במקום המינימום יחידות שיש היום לבגרות שהוא 21 יחידות יעלו אותו למשהו כמו 40 כאשר יחידת החובה היחידה תהיה לשון (כי את זה מה לעשות צריך...) וכל תלמיד יבחר באופן חופשי באיזה מקצוע לעשות בגרות. לדוגמה תלמיד שהוא מה לעשות לא מבריק במיוחד ירוויח הרבה יותר ממערכת חינוך שתאפשר לו לעשות מסלול מקצועי לדוגמה ללמוד להיות נגר במקום לתת לו להכשל בספרות, היסטוריה וכד' שבינינו לא עוזרים לך בכלום בחיים. וככה אתה גם מוריד בכל המורים למתקשים ובעלי מאלכה שונים - במקרה הזה הנגר, יריווחו בעצם כח עבודה בתמורה לזה שהם מלמדים את התלמידים איך לעבוד. הבחינות יכולות להיות לדוגמה בנגרות לבנות ארון... מצד שני גם התלמידים המצטיינים יכולים לדוגמה להשתלב במבואות של הלימודים לרפואה ולעבור את המבחנים של המבואות בתור תעודת בגרות. מה שהתוכנית הזאת תניב זה דבר ראשון יהיה צורך בפחות מורים מה שיאפשר להעלות את השכר של המורים שישארו במערכת. דבר שני התלמיד יצא עם תעודת בגרות שבאמת תעזור לו בחיים! ולא סתם משהו שכותבים בקו"ח ובפועל הוא לא באמת שווה הרבה...
אני אשמח לשמוע מה אתם חושבים על הרעיון שלי