View Single Post
ישן 03-12-07, 01:15   # 32
Byte
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Byte לא מחובר  

כל הדיון כולו מתבסס על המייל ההזוי שאני בספק אם אמיתי לכן לא אגיב בנושא מאבק המורים אלא רק בנושא המייל:

כתוב בתלוש למעלה משכורת של מורה עם תואר במדעי המחשב (עזבו את זה שבמייל כתוב הנדסת תוכנה שזה לא אותו תואר), אבל ממש מוזר שמישהו יזכיר שזה תלוש של אדם בעל תואר כזה כשהוא לא עובד במקצוע. אני לא הבנתי את עצמי אז אסביר: זה כמו שיהיה לי תואר ברפואה אבל אני אעבוד כשליח וכאשר ארצה לצאת למאבק להעלאת המשכורת שלי ארשום על התלוש ואפיץ: זוהי משכורתו של אדם בעל תואר ברפואה (7 שנים) + התמחות (4 שנים נראה לי).

כתוב במייל שהיא ידעה שהיא הולכת להרוויח מעט אבל לא כזה מעט. מוזר, אתם לא חושבים כך? לדעתי היא ידעה בדיוק כמה היא תרוויח כי חתמה על הסכם שכר לפני כניסתה למקצוע - ככה שתלונות לא יכולות להיות לה על זה שהיא חשבה שהיא תרוויח יותר (היא מרוויחה בדיוק כמו שכתוב בהסכם עליו חתמה).

ציטוט:
יצא לי במהלך חיי לעבוד בעבודות רבות, כולל ניקיון, מלצרות, מכירה, עבודה משרדית ועוד. וכמובן בפיתוח תוכנה. ואני אומרת את זה בלי להתבלבל:
מקצוע ההוראה הוא אחד המקצועות הכי קשים שיש.
תגידי לי שהיא טועה? מה, הוראה יותר קשה ממלצרות?! הוראה יותר קשה מעבודה משרדית?! לא...
הוראה אחת המקצועות הקשים שיש? אני לא יודע איפה עבדת בניקיון, אך נסי להיכנס לנעליהם של מנקי העירייה - מסכנים קשי יום שעובדים בשעות הבוקר המוקדמות בעבודה משפילה (כן משפילה, תגידו מה שתגידו) מול כל העולם ואחותו. וזו רק דוגמא אחת. אני חושב שלמזייף המייל יש עוד מה ללמוד על החיים לפני שהוא ממציא פרטים.

ציטוט:
זה מקצוע שדורש יכולות פיזיות, יכולת עמידה מול קהל, יכולת לעניין קהל (בני נוער !!!!) יכולת לשים לב לכמה שיותר תלמידים בו זמנית במהלך השיעור: מי מדבר, מי נרדם, מי יצא לשירותים ולא חזר, מי כבר פעם שניה לא מכין שיעורי בית, מי בא בלי תלבושת אחידה, ומי הטלפון שלו על השולחן, מי חולם ולא איתך, מי עצוב בצורה מדאיגה. ובתוך כל זה להעביר שיעור במתמטיקה לבגרות בזמן בלתי אפשרי של 45 דקות, אה, כן – וגם שהתלמידים יבינו.
זה החלק האהוב עליי במייל. יכולות פיזיות? מזייף המייל יודע מזה יכולות פיזיות? עבודה בה יושבים על כיסא היא לא עבודה שמצריכה יכולות פיזיות. עמידה מול קהל? זה או שיש לך את זה או שאין לך את זה או שאתה הולך לקורס שנותן לך את זה (מומכים בתחום אמרו שזו תכונה שאפשר לקבל גם בגיל מבוגר, לא צריך להיוולד עם זה). לעניין בני נוער? מה שמורה למתמטיקה לא יעשה הוא לא יעניין בני נוער - רוב רובם פשוט משתעממים מזה ואלה שאוהבים ומתעניינים סביר שכבר עברו את הרמה של השיעור וגם הם משתעממים.

שהתלמידים יבינו? כנראה בשביל המורים זה החלק הקשה כי אחוז ההצלחה בבגרויות ממש נמוך משנה לשנה (בואו נאשים רק את הנוער, המורים בכלל לא אשמים). ולכל אלה שיגידו שיש ככה וככה וזכאות לתעודת בגרות: בשבילי בגרות עם ממוצע 80 היא לא הצלחה התכוונתי שהציונים יורדים לא רק לזה שאנשים נכשלים.

ציטוט:

ולא להגיד שום דבר שעלול לפגוע, ולא לעשות אף טעות – כי 40 זוגות עיניים נשואות אליך, וכל טעות מיד נרשמת ב-40 מחברות, ולך תתקן את זה עכשיו. אני לא מכירה עוד עבודה שבכל רגע ורגע אתה נתון בפיקוח של 40 בני נוער, ומאחוריהם 80 הורים. ואיך שמסיימים שיעור, צריך לאסוף כוחות, אין זמן לשתות או לאכול, ישר לכיתה הבאה – והכל מהתחלה.
זה באמת חלק שפחות איכפת למורים ממנו, הם מעליבים ומשפילים ילדים חופשי. יש את הפראיירים שלא מגיבים ואלה שמגיבים למורה באופן מילולי ירשמו בסטטיסטיקה של תקיפה מילולית של מורה (למרות שהמורה פגע בהם קודם).

שוב אני אומר, הגבתי רק למייל ולא למאבק המורים הכללי, אך בכל זאת אתן את דעתי הכללית:

מורה ממוצע עובד 4-5 שעות ביום? (אם באמת מחשבים ממוצע אולי פחות) מה לעשות, באף מקום כמעט לא נותנים שכר על מה שאתה עושה מחוץ לשעות העבודה. לא למנכ"ל, לא לרופא, לא לקצין, לא מנהל החשבונות ולא לאף אדם אחר. נניח שבאמת הם מלמדים בממוצע 4 שעות ביום (אם מסכימים אם זה שאף אחד לא מקבל כסף על מה שהוא עושה מחוץ לשעות העבודה). יש יום חופשי ובימינו ברבים מהתיכונים לא מלמדים ביום שישי. מזה אומר? 4 שעות * 4 ימים * 4 שבועות. 64 שעות בחודש. אני רק יכול להגיד לכם שאבא שלי שבמקצועו רופא ובמשכורתו הבסיסית (בלי עבודות נוספות) לא מרוויח הרבה יותר ממורה תיכון ממוצע היה חולם על עבודה כזו (הוא עובד 6 ימים בשבוע ובדר"כ ב4 וחצי ימים עובד מספר שעות שמורה עובד בחודש...וכמה עבודה יש לו בבית מחוץ לשעות העבודה? בואו נגיד שבממוצע הוא יושן 4 שעות בלילה)
  Reply With Quote