View Single Post
ישן 03-12-07, 20:48   # 47
Byte
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Byte לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי A.M.F צפה בהודעה
אתה זורק הרבה דברים סתם לאוויר, זה אחד מהם שאני רוצה להתייחס אליו.
להכין מבחן רציני, לוקח לפחות שעתיים. נכון שיש כאלה שגוזרים ומדביקים ממבחנים קודמים או מבגרויות, אבל זה לא סתם רק לגזור ולהדביק. זה לא פינת יצירה. המורה צריך לקחת תרגילים שמתאימים לרמה של אותם תלמידים, תרגילים שמתאימים להספק של אותה כיתה, תרגילים שמתאימים למיקוד של אותה שנה, לשים לב שאלה לא תרגילים שכבר עברו עליהם בכיתה...

אל תזרוק סתם דברים לאוויר ולחשוב שאתה יודע הכל.

ו... כאן אני מסיים את מה שהיה לי להגיד. תהנו בדיון.
המורה לא יכול לקחת סתם תרגילים שמתאימים לרמת הכיתה שלו. הוא צריך להכין לבגרות! בטח שהוא יכול לתת להם תרגילים ברמה יותר נמוכה אבל זו לא הכנה טובה. ההכנה הטובה ביותר היא לפתור כמה שיותר תרגילי בגרות - וזה מה שבעצם קורה במבחנים. לא אמרתי את זה לרעת המורים, בכל מוסדות חינוך עושים את זה (גם מי שעשה פסיכומטרי ראה שככה לומדים) - אתה לא מבין את הכוונה שלי ותוקף.

ציטוט:
שמתאימים למיקוד של אותה שנה, לשים לב שאלה לא תרגילים שכבר עברו עליהם בכיתה...
מיקוד מגיע זמן לא רב לפני הבגרות, יש אולי עוד מבחן לפניו ו"מגן" שלא שהמורה לא מחבר לבד.

ציטוט:
אתה זורק הרבה דברים סתם לאוויר
אני זורק וגם את זורק.

אני לא באמת יודע איך מורה בונה מבחן, אני משער , אבל אתה כנראה יודע.
אני לא באמת יודע כמה זמן לוקח לבדוק מבחן, אני משער , אבל אתה כנראה יודע.
אני לא באמת יודע אם מורה הלך למקצוע כי לא יכל לעשות משהו אחר, אני משער , אבל אתה כנראה יודע.
אני לא באמת יודע כמה שעות מורה משקיע לאחר שעות הלימודים, אני משער , אבל אתה כנראה יודע.
אני לא באמת כמה קשה עבודתו של מורה, אני משער , אבל אתה כנראה יודע.

או שבעצם יש סיכוי קטן שגם אתה משער? אם גם אתה משער אתה לא יכול להגיד שאני זורק דברים, כי גם אתה עושה זאת. אתה צריך להבין ששנינו מתבססים על דעתנו האישית ומהמקרות מהם אנו ניזונים (שבדר"כ בלתי אמינים/אוביקטיבים).

ציטוט:
ל תזרוק סתם דברים לאוויר ולחשוב שאתה יודע הכל.

ו... כאן אני מסיים את מה שהיה לי להגיד. תהנו בדיון.
אתה זה שבעצם יודע הכל כי אתה יודע שאני זורק דברים באוויר (ובמקרה מה שאני זורק באוויר וטועה היא הדעה המנוגדת אליך, מה שאונר שאתה יודע הכל וצודק)

ואגב, אני לא חושב שאני יודע הכל. בניגוד אליך שכנראה מתרגז מזה שאני זורק דברים באוויר, אני סה"כ מציג את דעתי אל מול הדעות שלכם שאם תשים לב הצגתם לפני באשכול. לך מותר לי אסור?

תודה, אני מאמין שנצליח להנות בדיון
  Reply With Quote