טוב לא משנה... באמת שנראה לי שלא הבינו בכלל למה התכוונתי ועל מה דיברתי (חוץ מאולי H92S, לוידע), התשובות לא לעניין.
לא דיברתי ברמה המעשית, לא דיברתי על יש/אין א-לוקים, ולא אמרתי משפטים סתומים כמו "אין בחירה חופשית" שדורשים תשובות כמו "יש בחירה חופשית", בלי נימוק.
וביתר פירוט:
SIGHT: לא הבנתי מה אמרת ואיך זה קשור למה שאמרתי. ושוב, אין קשר דתיים/חילונים, אלא בחירה חופשית לפי השקפה דתית/חילונית לדתיים וחילונים כאחד, אין קשר בין שני הנושאים.
H92S: הדברים שאתה אומר לא נוגדים את דעתי - אתה מדבר בתור מאמין בא-לוקים, ואני מדבר על החושבים שאין.
FartBoy: להפך, ככל שמגלים יותר רואים כמה המון דברים אנחנו לא יודעים, ויותר מדענים מאי פעם מאמינים בקיומו של ה'. ולקחת את זה ליש/אין א-לוקים כשאני מדבר על בחירה חופשית לפי השקפה חילונית בכלל.
aviho1: אני מבין מה שאתה אומר, כי זה מה שאני חשבתי עד אתמול, אבל לא נימקת אלא חזרת על עצמך אז התגובה שלך לא באמת אומרת משו חוץ מ"יש עוד אחד שלא מסכים איתי".
SlideR: הא? "מה זה הוא יכול לבחור. זה מה שהוא רוצה, וככה הוא בוחר"? אתה כנראה לא הבנת, אני כן מאמין בבחירה חופשית, אבל רק לפי השקפה דתית. ולקחת את הדברים לרמה המעשית, ואני מדבר ברמה העקרונית.
קיצר, למרות שמה שאמרתי נשמע מופרך (ואולי הוא היה נשמע מופרך גם לי אם הייתי שומע את זה ולא משמיע), ציפיתי לתשובות קצת יותר לעניין... לפי מה שנראה אנשים לא מבינים מה שהם קוראים או שפשוט לא מנסים לרדת לסוף דעתו של הכותב, אלא לוקחים מה שנראה להם ועונים, בלי קשר בכלל =\.
|