View Single Post
ישן 12-02-08, 16:21   # 26
k.machine
תודה על תרומתך.

k.machine's Avatar

מיני פרופיל

k.machine לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Source צפה בהודעה
קודם כל, אתה משתמש במילים "היווצרות הדת" שאני מסתייג מהן; אני קורא לזה מטרת המצוות - כי אתה טוען שהדת המוצאה ע"י אנשים, ואני טוען שהיא ממקור א-לוקי.

"לרמות את ה'"? ח"ו. קודם כל, לא ניתן "לרמות את ה',". דבר שני, אני לא בטוח בכלל שיש בעיה לקיים מצוות ע"מ לקבל שכר - לא רק בעולם הבא, אלא אפילו בעולם הזה, לדוגמא: "פרשה שנייה של קריאת שמע... למען ירבו ימיכם וימי בניכם על האדמה אשר נשבע ה' לאבותיכם כימי השמים על הארץ". אני מניח שיש דעות שאומרות שאפשר לקיים מצוות ע"מ לקבל שכר ויש דעות שאומרות שיש לקיים מצוות רק כי ה' אמר, אני לא יודע וזה לא משנה. אתה גם לא יכול להכליל את כל מקיימים המצוות כמקיימים מתוך אינטרס אישי.

כמובן שגם בין החילונים יש אנשים טובים, אין ספק בכלל, אבל לדעתי זה מודגש יותר אצל הדתיים (למשל, מצוות צדקה וכד'), וגם אם לא בפועל (ואני כן חושב שגם בפועל) - רעיונית.

אבל נראה לי שפספסתי את כל העניין הזה קשור לנושא, תאיר את עיני בבקשה .
מבלי לפגוע בכבודך,
אתה תמים, מאוד תמים.

איזה בדיוק מעשים טובים יש בדת? כל מעשה טוב שתביא, יהיה משהו שיהרוס אותו.
הדת מעודדת רצח עם, שנאת אנשים שונים, גזענות, פרמיטיביות, דעות קדומות, ולא משנה מה תגיד, זה הרבנים ששולטים במושכות של המאמינים. אם זה בחרדים, ואם זה בדתיים לאומיים.

אני גאה שיש חילוניים שתורמים מזמנם הפנוי ועושים דברים טובים מבלי שום אינטרס ורווח אישי.
הדתיים? עושים את זה כדי ליחצן את עצמם וכדי להחזיר אנשים בתשובה. הם לא חייבים לעשות את זה בכלל אם הבנאדם גוי...

אני מנסה שלא להכנס יותר מדיי לפרטים כדי לא להסחף מהנושא. אבל אתה לא משאיר לי ברירה.

בדברים שאתה לא מבין בהם, עדיף לך לא לדבר. אתה רק עושה נזק.
  Reply With Quote