ציטוט:
נכתב במקור על ידי SlipY
הסיפור הוא כזה, בשנת 96 הומצאה ה"ויאגרה" , נרשמה כפטנט ושמה נרשם בסימן מסחרי כלומר.. אף גוף לא יכול לעשות שימוש במותג ויאגרה ללא הסכמת החברה.
בחור נחמד ישראלי קנה את הדומיין viagra.org.il ומכר באתר תרופות, אי לכך ובהתאם לזאת נציגי חברת התרופות שפיתחו את ויאגרה פנו לבורר של ISOC על מנת שיעביר את הדומיין אליהם, הבורר בדק והחליט שהם צודקים ולכן הם קיבלו את הדומיין אך שילמו את ההוצאות של הבחור.

עוד משהו ?
|
הם לא שילמו את ההוצאות של הבחור.
היה דיון אצל הבורר שהבחור לא הופיע אליו. הוא בכלל לא ניסה להתגונן במקרה הזה (מעניין למה...). אבל בתביעות מקובל בכל מקרה להטיל את כל הוצאות הדיון (השכר של עורכי דין, השכר של הבורר וכו') על הצד המפסיד. הוצאות שיכולות להגיע לכמה אלפי ש"ח. במקרה הזה למרות שהבחור הפסיד לא הוטלו עליו ההוצאות (ומי ששילם אותן הייתה החברה. אבל צריך לזכור שבגלל שהבחור לא הגיב בכלל לתביעה - לא היו לו הוצאות משלו).
בארה"ב מוקבל שחברות גדולות מגישות תביעות נגד בעלי דומיינים גם כשלא מדובר בדומיין שיש עליו סימן רשום וכשלא ברור בוודאות אם הדומיין פוגע בכלל בזכויות של החברה. הן מקוות שמחזיק הדומיין ייבהל מהכסף שהוא יצטרך לשפוך על עורך-דין וייתן להם את הדומיין "ללא קרב".