View Single Post
ישן 17-08-08, 19:46   # 2
Dima
אקס מנהל

מיני פרופיל

Dima לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי sheeze צפה בהודעה
אני לא חושב שאתה מבין איך העולם הזה בנוי.
אני אתן לך דוגמא שתנסה להמחיש לך את המצב: כשיש מלחמה, יש גיוס מילואים וגם האזרח הפשוט מתגייס ונרתם למשימה. לפי התפיסה שלך, האזרח יגיד שהוא לא מתגייס בטענה שהוא שילם מיסים כל חייו והכספים האלו עברו בין השאר למשרד הביטחון והצבא. אז למה להתגייס? הרי הוא כבר שילם למדינה! שתתמודד עם המלחמה עם הכסף שלי!
כסף לא פותר בעיות בחיים אם עדיין לא הבנת. הוא עוזר בלי שום ספק אבל לא פותר!
מקווה שתיצא מהבואה שאתה חי בה ותבין באיזה מדינה אתה חי, לי לא נראה שהבנת עדיין...

דבר ראשון, אף אחד לא האשים אותך. ביקשו ממך לחסוך. אם תסגור את המים כשאתה מצחצח שיניים או שתתרחץ דקה פחות, לא יקרה לך כלום ורמת החיים שלך לא תדרדר. ולמה אתה מסתכל על האחר? נכון שסתם הבזבוז אבל להגיד שאם הוא עושה אז אני גם וזה בסדר זאת לא גישה נכונה לחיים. תמיד תסתכל על האני האישי. אם לא אתה סתם עוד בן-אדם, רגיל כמו כולם.

ולנושא, לא מזמן הייתה כתבה בערוץ 2. נאמר שבישראל אין מחסור במים אלא יש בזבוז של מים. הבזבזנים העיקריים הם משקי החקלאות שמשתמשים במערכות השקייה לא מודרניות ומבזבזות כמויות עצומות. האדם הפרטי, אם הוא יכול לחסוך ע"י הורדת חצי מיכל בשירותים, סגירת הברז בזמן צחצוח שיניים וכו', אין סיבה שלא יעשה את זה. לא ביקשו מאף אחד פה להתקין מערכות טיהור ביתייות ולשתות את המים שלפני שניה השתנו לתוכם.
עם כל הכבוד, יש הבדל בין יציאה למלחמה לבין חוסר במים, קודם כל פה הכסף לא מועבר "בין היתר" לגוף שאחראי על המים, אלא אנחנו באשדוד משלמים על מים לגוף מסויים שנקרא:"יובלים".
שנית, כשיש מלחמה, אתה מקבל צו 8 ויוצא. לעומת זאת כשאין מים אתה מקבל בטלויזיה קמפיינים של מליוני שקלים שמתחננים בפניך שתחסוך במים, באיזו זכות מבזבזים מכספי הציבור לקמפיינים של טלויזיה? במקום לבזבז את הכסף הזה, היה אפשר להזמין בו מים מטורקיה בסופו של דבר.
במיוחד שאתה שומע שבחקלאות מבזבזים מים כאילו כלום, אני חושב שכדאי שתצא מהסרט שאתה חי בו ותפסיק לתת לאנשים להתערב לך בכמות אספקת המים שלך ביום.
  Reply With Quote