View Single Post
ישן 16-10-08, 18:19   # 11
עמרי שוסטר
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

עמרי שוסטר לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי uploa צפה בהודעה
נכון, אבל כיום היהדות נחשבת לדת מאוד פתוחה ביחס לאיסלאם. התייחסות לנשים זו הדוגמה הטובה ביותר- בעוד שביהדות יש רבניות ונשות דת (אל תגיד לי שלא, דודה שלי כזו) האיסלאם מדכא נשים.

יש דבר באיסלאם שנקרא מלחמת מצווה, שפשוט הקוראן מצווה להילחם ב"כופרים" כמו יהודים ונוצרים בכל דרך אפשרית, כולל להרוג. עוד דוגמה - זוכר את הבחורה המוסלמית שרצתה להשתתף בתחרות מלכת היופי הישראלית, ואיימו ברצח על משפחתה? גם זו מלחמת מצווה, על כבוד המשפחה.
קודם כל אתה עובדתית טועה. נשים מנהיגות מדינות מוסלמיות, ו...? ביהדות אורטודוקסית הנשים מוגבלות מבחינת ה"ידע שאמורות לצבור". אין שום קטע בקוראן (ואני ספציפית עשיתי מחקר בנושא) שאומר לצאת למלחמה או לעשות משהו כנגד כבוד המשפחה. אם כבר הם מטיפים לכבוד הדדי. כל הטקסטים מדברים על מצב שבו יש מלחמה קיימת או שהכריזו מלחמה נגדך - הגנה עצמית.
"אנשי הדת" לכאורה שמסיתים אנשים למלחמות דמים, הם פרשנים. הפרשנות שלהם מונעת ע"י מניעים מפוקפקים או חינוך ממש דפוק. אין מילה אחת בקוראן, סונה או אפילו החדית שאפילו מזכיר או מרמז את מה שהרגע אמרת. אני יהודי וגאה בכך, אבל במדינה שנבנתה על בסיס של חופש דתי, אני חושב שצריך להפטר מהדעות הקדומות. גם ביהדות יש שמרנים שיסקלו אישה עצמאית. זו מסורת, לא דת.
  Reply With Quote