ציטוט:
נכתב במקור על ידי KingSnake
אני אתחיל מהסוף;
נכון, יש כאן חופש. לכן אני יכול לכנות כל ספר כאידיוטי. מוזר לי שלא הפריע לך שככה כיניתי גם את הקוראן והבית החדשה. וחוץ מזה- אין כאן חופש דתי, וגם לא חופש מדת (עוד עיקרון ששכחת). המדינה והדת כאן הם חלקים בלתי נפרדים. והאמת כואבת. גם במדינה פי כמה וכמה יותר דתית מישראל- ארה"ב, המדינה והדת נפרדו, למה לא כאן?
ולהתחלה:
הפלשטינים פליטים בדיוק כמונו, גם אנחנו לא ישבנו כאן מאז ומעולם. בעצם, הם היו הרוב כאן שנים רבות לפנינו.
|
תריץ חיפוש ידידי, אני מאז ומתמיד בעד חופש דתי נטול אפליה (אתה תראה לפחות חמישה נושאים שאני מגן בהם על הקוראן). יש חופש ביטוי ויש חופש דתי. אתה לא יכול לנצל זכות אחת ע"מ להפר את השניה. יש כאן את האמא של כל החופש הדתי. מקום שמאפשר לכל אחד לא משנה מה דתו לעסוק בה. מה לעשות שזו מדינה יהודית בעיקרה, שנוצרה למען יהודים ומאוכלסת בעיקר ע"י יהודים שזכותם לעסוק בדתם. במשפט המאוד קצר ופשוט (אני בטוח שהוא יצא גם בלי יותר מדי מחשבה) אתה מעליב ופוגע בעם שלם. חופש הביטוי נועד לאפשר הבעת דעה בכפוף לזכויות הפרטיות. אתה לא יכול להעיר הערות גזעניות, אתה לא יכול לאיים, אתה לא יכול להפלות ולא יכול להעליב דת שלמה. מה לעשות, גם לחופש הביטוי יש את המגבלות שלו.
אנחנו לא פליטים. אנחנו בני ישראל והעם היהודי. זהו ביתנו.