ציטוט:
נכתב במקור על ידי KingSnake
אני אתחיל מהסוף;
נכון, יש כאן חופש. לכן אני יכול לכנות כל ספר כאידיוטי. מוזר לי שלא הפריע לך שככה כיניתי גם את הקוראן והבית החדשה. וחוץ מזה- אין כאן חופש דתי, וגם לא חופש מדת (עוד עיקרון ששכחת). המדינה והדת כאן הם חלקים בלתי נפרדים. והאמת כואבת. גם במדינה פי כמה וכמה יותר דתית מישראל- ארה"ב, המדינה והדת נפרדו, למה לא כאן?
ולהתחלה:
הפלשטינים פליטים בדיוק כמונו, גם אנחנו לא ישבנו כאן מאז ומעולם. בעצם, הם היו הרוב כאן שנים רבות לפנינו.
|
קודם כל, בלי קשור לחופש הביטוי או לכל זכות אחרת שקיימת במדינה - לא צריך להתבטא ככה, אנחנו אנשים תרבותיים וניתן לדבר גם בלי לקלל או להשמיץ את ספר התנ"ך / קוראן /הברית החדשה.
ויש כאן
חופש דתי - הכוונה לכך שאתה יכול להאמין לכל מה שאתה רוצה(חצי מהכיתה שלי לא מאמינה בכלל בה'), אך אין חופש מלא מהדת, לדוגמא חייבים להתחתן ברבנות, ואני בטוח שזה לא כזה נורא, עובדה - 60 שנה אנשים מתחתנים בלי בעיות.
ולא, לפלשתינים אין זכות על המדינה/הארץ שאנחנו חיים בה, וגם לא תקום מדינת פלשתינה - מכיוון שאין כזה עם! אין מה לעשות, תסתכל על העובדות, הפלשתינים הם פליטים.
בנוסף, שהם חיו פה הם לא רצו תמדינה העלובה שהייתה פה, עם ביצות, אין אפשרות לגידול חקלאי וכו' - אנחנו קיבלנו אותה למרות המצב הנורא שלה, כי אנחנו מרגישים קשר חזק למדינה הזאת, יש לנו סיבה להיות פה (וכן, בגלל הספר האדיוטי שאתה מכנה התנ"ך).
וארה"ב לא דתית כל כך, הגזמת.
ודבר אחרון, אתה יודע בת כמה מדינת ארה"ב? משנת 1776, ואנחנו רק מ1948, מה שאומר שיש לנו הרבה מה ללמוד.