אוקי אז ככה..
בתור אחד שעבר את הגיבוש..
הגיבוש עצמו בדיחה,לא קשה בכלל פיזי וגם לא מנטלי הדבר היחידי שבאמת היה קשה זה "סירת ההקאות".
אני אישית חתמתי ויתור אחרי שסיימתי את הגיבוש ובקשתי להיפגש עם קצין מיון ששלח אותי לגיבוש של חובלים וצוללות.
למה לחתום ויתור?
במידה ו-80% שתכנס אתה תגיע לספינת סטי"ל ואיך לומר את זה אתה הולך להיות המנקה של הספינה רוב השבוע אתה רק מנקה את הספינה ולפעמים יוצאים לשייט מה גם שהתנאים בכלל לא משהו סוגר 28 יום וגם יגידו לך את זה בגיבוש אבל אז הם יבואו ויגידו שלפעמיים יש להם אפטרים בחיפה וכו .. .
וכשהגענו לשם הרבה חיליים שמשרתים בסטי"לים אמרו לנו שנעוף מפה.. ויצא לי לדבר לא פעם אחת עם חייל ששירת בסטילים שאומר שאם היה לו היזדמנות והיה יודע למה הוא נכנס הוא היה חותם ויותר
עכשיו אם תגיע לדבור זה עדיף מאשר סטיל אבל גם שם התנאים לא זורחים מה גם שהסיכויים להגיע לספינת דבור (שמכיל 4-6 אנשי צוות) קלושים ..
אני ממליץ לך ללכת לגיבוש הוא נחמד ולא קשה אם תיתבלט אולי יתנו לך ללכת למיון של חובלים כמו במקרה שלי..
בהתחלה היו לכם כל מיני משחקי חשיבה, תנסה כמה שיותר לבלוט ובכללי תהנה ואם זה לא ימצא חן בעיניך תחתום ויתור על המקום כי אחרכך אתה תהיה בבעיה!.