הכל עניין של חינוך-משם הכל מתחיל
אתה צודק ב100 אחוז שלא תמיד המדינה תתגמל אותך כראוי, לא תמיד החברה תסתכל עליך כ"אביר על סוס לבן שמגן על המדינה", אולי עברו הימים שהבנים הלוחמים היו חלומה של כל אישה
אולי היום כל ילד שחוזר יומיות מהקריה הוא יותר "אטרקטיבי" ואדם שהלך למודיעין/עתודה(חלילה בלי לזלזל) הוא אדם שדאג לעתיד שלו וחשב קדימה לעומת ה"טיפשים" שהלכו לקרבי ויצאו אחרי 3 שנים ללא תואר/עבודה /כסף
זה נכון...אבל...אין לי מושג איזה חינוך קיבלת בבית/בבית ספר, או כמה אתה קראת היסטוריה...אבל אני יכול לספר לך על החינוך שאני קיבלתי, חינוך ציוני דתי המסביר את חובתו של כל אחד ואחד לתרום למדינה(חוץ מזה שזה מצווה ) ויותר מכך, את הזכות הגדולה שנפלה בחלקך לאחר כל אותם שנים שעם ישראל היה בגלות ללא גוף שמגן עליו,לך נפלה הזכות להגן עליו בגופך.
כן כן, אלו לא סיסמאות אלא באמת מציאות, אני חושב שזה זכות, כמובן שגם אדם במודיעין תורם לביטחון, ויש שיאמרו שגם אותם הג'ובניקים המוכרים בשק"ם תורמים...אבל כמה שנפתח את הטכנולוגיה עדיין..בראש ובראשונה הצבא זה אותם החבר'ה שבשטח, יורים נפצעים ואף נהרגים.
נכון שלא תקבל מזה כסף/כבוד ועוד , אבל לדעתי אפשר למצוא את הטוב שבכך, אם כמו בארה"ב המשכורות הצבאיות היו משכורות שמנות(אני לא מדבר על קבע אלא על סדיר) כולם היו רצים לקרבי, גם אנשים ללא אידאלים לחלוטין וברגע האמת שהיו צריכים לרוץ קדימה ,להציל פצוע ועוד ועוד... הם לא היו עושים זאת, כי הם שם רק בגלל הכסף/הכבוד/התנאים.
צבא של שכירי חרב כאשר הוא יראה שהוא ימות הוא יתפזר לכל הרוחות, כי הוא שם בגלל התנאים.
לעומת זאת,כיום , שברור לך שאתה לא תלך לקרבי בגלל כסף(אפשר ללכת לעשות עתודה/להשתמט ולעבוד) בגלל שתצא עם השכלה(עתודה/מודיעין) או כבוד(כמו שאפשר אולי להבין מהכתבה שהבאת), אז אתה תלך לקרבי בגלל סיבה אחת פשוטה, להגן על העם שלך, ולכן ברגע האמת אתה תרוץ קדימה להגן על אותם אנשים שלפני מספר שנים הגנו עליך
שיהיה בהצלחה בבחירה
|